Preparar l'aplicació per revisar-la

La pàgina Contingut de l'aplicació és on proporciones i gestiones la informació que necessitem per garantir que la teva aplicació és segura per als usuaris previstos i que compleix les polítiques del programa per a desenvolupadors de Google Play i els requisits legals.

Informació general

La pàgina Contingut de l'aplicació ens informa del contingut de la teva aplicació. En aquesta pàgina pots completar declaracions de les polítiques i proporcionar altres dades, com ara instruccions d'accés especials per a revisors. Aquí tens altres exemples de coses que pots fer a la pàgina Contingut de l'aplicació per assegurar-te que la teva aplicació compleixi les polítiques de Google Play:

• Afegir la teva política de privadesa per explicar la manera com tractes les dades sensibles dels usuaris i dels dispositius.
  • Declarar si l'aplicació conté anuncis o no.
  • Proporcionar i gestionar les instruccions sobre com es pot accedir a les parts restringides de l'aplicació.
  • Proporcionar detalls sobre el públic objectiu i el contingut de l'aplicació.
  • Descriure com vols utilitzar els permisos sensibles o d'alt risc, com ara els permisos d'SMS o del registre de trucades.
  • Rebre classificacions del contingut emeses per autoritats oficials de classificació.
  • Explicar-nos les pràctiques de privadesa i seguretat de l'aplicació.

La pàgina Contingut de l'aplicació té dues pestanyes:

• Necessita atenció: aquí es mostraran les declaracions de les polítiques que requereixin la teva atenció. Les has de completar abans dels terminis corresponents per complir les polítiques de Google Play.
  • Completades: aquí es mostraran les declaracions de la política en què hagis pres mesures. Si detectem cap problema, t'ho farem saber. Per complir les polítiques de Google Play, revisa regularment la informació que has proporcionat i assegura't que estigui actualitzada.

Proporcionar informació de l'aplicació

Política de privadesa

Afegir una política de privadesa a la fitxa de Play Store de l'aplicació contribueix a garantir la transparència sobre la manera de tractar les dades sensibles dels usuaris i els dispositius.

La política de privadesa, juntament amb les comunicacions que puguin mostrar-se a l'aplicació, ha d'informar de manera detallada sobre com l'aplicació recopila, utilitza i comparteix les dades de l'usuari. Aquesta informació comprèn també els tipus de grups amb què es comparteixen les dades. Et recomanem que contactis amb el teu representant legal perquè t'informi dels requisits.

• Per a aplicacions que sol·liciten accés a dades o permisos sensibles (tal com es defineix a les polítiques sobre dades d'usuari): Has d'incloure un enllaç a una política de privadesa a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació i dins de l'aplicació. Assegura't que la política de privadesa estigui disponible en un URL actiu, estigui relacionada amb l'aplicació i tracti específicament de la privadesa de l'usuari.
  • Per a les aplicacions dirigides a nens: Has d'incloure un enllaç a una política de privadesa a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació i dins de l'aplicació, independentment de l'accés que tingui a dades o a permisos sensibles. Assegura't que la política de privadesa estigui disponible en un URL actiu, estigui relacionada amb l'aplicació i tracti específicament de la privadesa de l'usuari. Tingues en compte que fins i tot les aplicacions que no accedeixin a cap dada d'usuari personal o sensible han d'enviar igualment una política de privadesa.

Afegir una política de privadesa

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Contingut de l'aplicació (Política > Contingut de l'aplicació).
  2. A "Política de privadesa," selecciona Inicia.
    • Nota: si anteriorment has afegit una política de privadesa i vols fer-hi canvis, podràs veure i seleccionar Gestiona en lloc d'Inicia.
  3. Introdueix l'URL on s'allotja la política de privadesa en línia.
  4. Desa els canvis.

Anuncis

Has de declarar si l'aplicació conté anuncis o no, incloent-hi els anuncis publicats mitjançant SDK (paquet de desenvolupament de programari) d'anuncis de tercers, els anuncis de display, els anuncis natius i els anuncis de bàner. Si l'aplicació conté anuncis, a la fitxa de Play Store de l'aplicació es mostrarà l'etiqueta "Conté anuncis". Aquesta etiqueta serà visible per a tots els usuaris de Play Store.

Nota: l'etiqueta "Conté anuncis" no serveix per indicar si una aplicació conté altres tipus de contingut publicitari, com ara emplaçaments de productes de pagament o ofertes per fer actualitzacions o compres des de l'aplicació. Si la teva aplicació conté emplaçaments de productes de pagament, comprova que compleixin la legislació local.

Declarar si l'aplicació conté anuncis o no

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Contingut de l'aplicació (Política > Contingut de l'aplicació)
  2. A "Anuncis", selecciona Inicia.
    • Nota: si anteriorment has indicat si l'aplicació conté anuncis o no i vols fer-hi canvis, podràs veure i seleccionar Gestiona en lloc d'Inicia.
  3. Revisa la política d'anuncis per assegurar-te que l'aplicació la compleixi i selecciona o No
  4. Desa els canvis.

Exemples

A continuació trobaràs uns quants exemples dels casos en què has de dir "sí" en referència a l'etiqueta "Conté anuncis". La llista no és exhaustiva, sinó que conté uns quants exemples basats en els tipus d'anuncis més freqüents.

• Bàners i intersticials: la meva aplicació s'integra amb un SDK publicitari per mostrar bàners i intersticials. Utilitzo els formats d'anunci per monetitzar i promocionar els meus productes o aplicacions.
  • Anuncis natius: la meva aplicació inclou anuncis de manera nativa, indistingibles d'altres continguts (per exemple, articles patrocinats, anuncis dins d'un feed, etc.).
  • Anuncis interns:la meva aplicació inclou un petit bàner publicitari, un anunci intersticial, un mur publicitari o un widget per promocionar la resta d'aplicacions que tinc.

Has de dir "no" en referència a l'etiqueta "Conté anuncis" si només fas promoció creuada de la resta d'aplicacions que tens, tal com es descriu a continuació:

• L'aplicació inclou una secció Més aplicacions* al menú principal que dirigeix els usuaris a la resta d'aplicacions que tens.
  • L'opció Més aplicacions* no interfereix en les partides.
  • L'opció Més aplicacions* no confon l'usuari inserint-se en les partides.

* Altres substitucions acceptables per a Més aplicacions són les següents:Més jocs, Més per explorar, Versió completa, Més, Sobre nosaltreso la icona de desenvolupador.

Supervisió addicional

Tot i que ets responsable d'indicar de manera precisa si hi ha anuncis en les teves aplicacions, és possible que Google ho verifiqui en qualsevol moment i mostri l'etiqueta "Conté anuncis" si ho considera apropiat.

Si creus que el nostre sistema ha etiquetat incorrectament la teva aplicació, contacta amb l'equip d'assistència per obtenir ajuda.

Mesura d'aplicació

Si no informes correctament de la presència d'anuncis a la teva aplicació, ho considerarem una infracció de les polítiques de Google Play, la qual cosa pot implicar la suspensió de l'aplicació.

Accés a les aplicacions

Si tota l'aplicació o parts de l'aplicació estan restringides segons les credencials d'inici de sessió, les subscripcions, la ubicació, les dades d'inici de sessió o altres mètodes d'autenticació, has de proporcionar tots els detalls d'accés obligatoris per activar l'accés a l'aplicació.

Afegir instruccions per accedir a l'aplicació

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Contingut de l'aplicació (Política > Contingut de l'aplicació).
  2. A "Accés a les aplicacions", selecciona Inicia.
    • Nota: si anteriorment has afegit instruccions per accedir a l'aplicació i vols fer-hi canvis, podràs veure i seleccionar Gestiona en lloc d'Inicia.
  3. Fes clic a + Afegeix instruccions noves i proporciona les dades d'accés.
    • Nota: utilitza el camp "Altres instruccions" per indicar-nos si els mecanismes d’inici de sessió impliquen alguna acció especial, com ara utilitzar una contrasenya d'un sol ús, realitzar una autenticació multifactorial o iniciar la sessió amb més de dos camps.
  4. Desa els canvis.

Si es rebutja l'actualització o se suprimeix l'aplicació, segueix les instruccions que trobaràs a continuació per tornar a enviar l'aplicació a revisió. Pots completar aquests passos sense haver de contactar amb l'equip d'assistència de polítiques ni esperar que et responguin.

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Accés a les aplicacions
  2. Actualitza la informació d'accés a l'aplicació i fes clic a Desa.
  3. Si l'estat de l'actualització és "A punt per enviar a revisió" o si la pàgina Visió general de la publicació té la secció "Canvis a punt per enviar a revisió", has de fer clic a Envia a revisió a la pàgina Visió general de la publicació per enviar els canvis a revisar.

Notes:

• Pots afegir fins a cinc conjunts d'instruccions.
  • Si les credencials d'inici de sessió no són numèriques o alfanumèriques (per exemple, un codi QR o un codi de barres), genera un URL estàtic i penja'l a Play Console.
  • Si la teva aplicació requereix normalment un codi de verificació en dos passos o una contrasenya d'un sol ús, proporciona'ns credencials d'inici de sessió reutilitzables que no caduquin.
  • Si la teva aplicació utilitza normalment una contrasenya que depèn de la ubicació (per exemple, l'accés per zona geogràfica), proporciona credencials d'inici de sessió vàlides independentment de la ubicació de l'usuari (per exemple, les credencials mestres d'inici de sessió).
  • Si les teves credencials d'inici de sessió estan normalment en un idioma que no és l'anglès, proporciona una versió en anglès de totes les credencials necessàries mitjançant Play Console.

Públic objectiu i contingut

Has de declarar el grup d'edat objectiu de l'aplicació. Qualsevol aplicació que tingui els nens com a públic objectiu ha de complir els requisits de la política d'aplicacions per a famílies de Google Play.

És important que proporcionis informació precisa sobre l'aplicació. Segons els públics objectiu que seleccionis, pot ser que l'aplicació estigui subjecta a altres polítiques de Google Play. Pots familiaritzar-te amb aquestes polítiques i obtenir informació sobre com pots emplenar la secció "Públic objectiu i contingut" de la pàgina Contingut de l'aplicació

També pots obtenir més informació sobre el procés i revisar la llista de comprovació interactiva a l'Acadèmia d'aplicacions.

Formulari de declaració de permisos

Les sol·licituds de permisos s'avaluen durant el procés de llançament després d'afegir l'Android App Bundle. Si l'aplicació sol·licita l'ús de permisos sensibles o d'alt risc (p. ex., el servei d'SMS o del registre de trucades), és possible que se't demani que emplenis el formulari de declaració de permisos i que Google Play t'enviï l'aprovació.

A continuació t'indiquem on pots obtenir informació sobre el procés i sobre com pots emplenar el formulari de declaració de permisos a la pàgina Contingut de l'aplicació.

Classificacions del contingut

Pots indicar als usuaris la classificació del contingut d'una manera que els sigui familiar i rellevant per al lloc on siguin, i contribuir a millorar la interacció amb l'aplicació adreçant-te al públic adequat per al contingut.

Per evitar que les aplicacions es mostrin com a "Sense puntuar", inicia la sessió a Play Console i emplena el qüestionari de cada aplicació al més aviat possible. Pot ser que les aplicacions "Sense puntuar" es retirin de Google Play.

Ves a Classificació del contingut d'aplicacions i de jocs per obtenir més informació sobre autoritats i descripcions de classificació específiques i sobre les instruccions per completar aquesta secció de la pàgina Contingut de l'aplicació.

Aplicacions de rastreig de contactes amb COVID-19 i d'estat relatiu a la malaltia

Ens has d'indicar si la teva aplicació conté funcions de rastreig de contactes amb COVID-19 o d'estat relatiu a la malaltia.

Abans de completar aquesta secció, llegeix els requisits per a les aplicacions sobre la malaltia per coronavirus 2019 (COVID-19).

Per completar la declaració d'aplicacions de rastreig de contactes amb COVID-19 i d'estat relatiu a la malaltia, fes el següent:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Contingut de l'aplicació (Política > Contingut de l'aplicació).
  2. A "Aplicacions de rastreig de contactes amb COVID-19 i d'estat relatiu a la malaltia", selecciona Inicia.
    • Nota: si ja has emplenat la declaració i vols fer-hi canvis, podràs veure i seleccionar Gestiona en lloc d’Inicia.
  3. Selecciona totes les declaracions que s'apliquin a la teva aplicació.
  4. Desa els canvis.

Si l'aplicació conté funcions de rastreig de contactes amb COVID-19 o de l'estat relatiu a la malaltia, hauràs d’avisar de manera anticipada l'equip de revisió d'aplicacions de Google Play.

Contingut relacionat