Utilitzar un informe de prellançament per identificar problemes

En aquest article s'explica com es pot configurar i executar un informe de prellançament. Si has executat un informe de prellançament i vols saber com s'interpreten els resultats, consulta l'article Entendre l'informe de prellançament.

L'informe de prellançament es genera automàticament quan publiques una aplicació per a proves internes, tancades o obertes. Ajuda a identificar els problemes de manera proactiva abans que l'aplicació arribi als usuaris. Inclou proves per detectar:

• Problemes d'estabilitat
  • Problemes de compatibilitat amb Android
  • Problemes de rendiment
  • Problemes d'accessibilitat
  • Vulnerabilitats de seguretat
  • Problemes de privadesa

Com funciona l'informe de prellançament

Després de penjar i publicar un Android App Bundle de prova, l'instal·lem en un conjunt de dispositius Android al nostre Test Lab. A continuació, iniciem automàticament l'aplicació i la rastregem durant uns quants minuts. El rastrejador duu a terme accions bàsiques, com ara escriure, tocar elements i lliscar. També pots proporcionar proves personalitzades o credencials del compte de prova perquè el rastrejador les utilitzi.

Un cop finalitzat el rastreig, compilem els resultats a l'informe de prellançament. També desinstal·lem l'aplicació de tots els dispositius.

Avaluar la idoneïtat de l'aplicació per a un informe de prellançament

L'informe de prellançament funcionarà sempre que puguem instal·lar i "rastrejar" l'aplicació. No obstant això, és possible que algunes aplicacions requereixin petites modificacions al codi. Alguns exemples habituals són les aplicacions que requereixen la validació del país o de la instal·lació. Per obtenir més informació, consulta les preguntes més freqüents.

Tingues en compte que els dispositius de prova no poden executar proves en aplicacions que no tenen una activitat principal d'inici, com ara els menús d'aplicacions, els widgets, els teclats i les esferes de rellotges.

Replega-ho tot Desplega-ho tot

Executar un informe de prellançament

Provar l'aplicació

Per generar l'informe de prellançament de l'aplicació, publica l'aplicació en un canal de prova tancada o oberta.

Rebràs automàticament un informe de prellançament de qualsevol aplicació que publiquis en un canal de prova tret que desactivis aquesta opció. Normalment, rebràs els resultats de la prova al cap d'una hora de penjar l'app bundle. En alguns casos, els rebràs unes hores més tard.

Registrar-se per rebre correus electrònics sobre informes de prellançament

Per rebre notificacions per correu electrònic sobre els informes de prellançament disponibles, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console > Notificacions.
  2. Desplaça't cap avall fins a "Informe de prellançament" i marca la casella que hi ha al costat. Pots triar rebre correus electrònics sobre totes les proves o només sobre les que tenen problemes.
Desactivar els informes de prellançament

Els informes de prellançament es generen automàticament en publicar una aplicació en un canal de prova tancada o oberta. Per desactivar tots els informes de prellançament per a l'aplicació, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console > Informe de prellançament > Configuració.
  2. Desplaça't cap avall fins a "Preferències" i desmarca la casella "Activa l'informe de prellançament" per desactivar-lo per a l'aplicació.
  3. Fes clic a Desa.

Personalitzar les proves

Pots personalitzar les proves perquè l'informe de prellançament sigui més complet i rellevant per a l'aplicació.

Pas 1: proporciona les credencials del compte de prova si l'aplicació té una pantalla d'inici de sessió

Si l'aplicació té una pantalla d'inici de sessió i vols que el rastrejador provi el procés d'inici de sessió o el seu contingut, has de proporcionar les credencials del compte.

Nota: no cal que proporcionis les credencials si l'aplicació admet l'opció "Inicia la sessió amb Google" (que permet que el rastrejador iniciï la sessió automàticament) o si ja has proporcionat les credencials a pàgina Contingut de l'aplicació.

A continuació tens informació important que has de tenir present quan provis les credencials:

• Les credencials que proporcionis només s'utilitzaran per fer proves.
  • Tot i que fem tots els possibles per mantenir la seguretat de les credencials de prova, et recomanem que no afegeixis cap credencial oficial a l'informe de prellançament. Crea un nom d'usuari i una contrasenya per a un compte de prova.
  • Les credencials només es poden introduir automàticament en aplicacions d'Android que utilitzen widgets d'Android estàndard. No es poden utilitzar les credencials en aplicacions que utilitzen OpenGL per renderitzar els controls personalitzats ni en aplicacions que utilitzen WebView per a un flux d'autenticació basada en web.
  • Google iniciarà la sessió automàticament si l'aplicació admet l'opció "Inicia la sessió amb Google".
Configurar les credencials
  1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Proves > Informe de prellançament > Configuració.
  4. A la secció "Credencials del compte de prova", selecciona Proporciona credencials.
  5. Introdueix les dades següents:
    • Nom d'usuari: el nom d'usuari associat al compte de prova.
    • Contrasenya: la contrasenya associada al compte de prova.
  6. Fes clic a Desa. Aquestes credencials s'utilitzaran per a totes les proves futures, tret que s'editin.
Editar o suprimir credencials
  1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Proves > Informe de prellançament > Configuració.
  4. Fes els canvis que vulguis:
    • Per editar les credencials: a la secció "Credencials del compte de prova", introdueix les teves credencials actualitzades als camps de nom d'usuari i contrasenya.
    • Per suprimir les credencials: a la secció "Credencials del compte de prova", selecciona No proporcionis credencials.
      • Nota: si suprimeixes les credencials de prova de l'aplicació, hauràs d'afegir credencials noves perquè qualsevol prova futura pugui iniciar-hi la sessió.
  5. Fes clic a Desa. Aquestes credencials s'utilitzaran per a totes les proves futures, tret que s'editin.

Pas 2: proporciona un script de Robo o un bucle de joc

Si vols controlar els passos que fa el rastrejador quan prova l'aplicació, pots proporcionar un script de Robo o un bucle de joc.

Proporcionar un script de Robo per personalitzar el camí de prova d'una aplicació Java

Pots controlar els passos que fa el rastrejador quan prova l'aplicació proporcionant un script de Robo per dur a terme accions concretes, com ara provar un recorregut típic de l'usuari o una secció nova de l'aplicació.

Quan executes una prova amb un script adjunt, el rastrejador primer executa les accions prèvies incloses a l'script i, després, explora l'aplicació de la manera habitual.

Per penjar un script a l'informe de prellançament:

1. Grava l'script amb l'eina Firebase a Android Studio (Android Studio > Tools [Eines] > Firebase > Test Lab > Record Robo Script [Grava l'script de Robo]). Per obtenir-ne més detalls, consulta el Centre d'ajuda de Firebase.
    • Nota: no necessites un compte de Firebase per crear un script de Robo.
  2. Quan l'script estigui a punt, obre Play Console.
  3. Selecciona una aplicació.
  4. Selecciona Proves > Informe de prellançament > Configuració. A la secció "Controla com l'informe de prellançament explora l'aplicació", penja l'script. Pots arrossegar i deixar anar el fitxer o seleccionar Penja.
  5. Fes clic a Desa.
Proporcionar un bucle de joc per provar una aplicació o un joc OpenGL

Si estàs provant un joc o una aplicació que utilitza OpenGL, has de proporcionar un bucle de joc per obtenir un bon informe de prellançament. Un bucle de joc defineix les accions que vols que faci el rastrejador. Pots provar més d'un bucle de joc a la mateixa aplicació.

Per fer servir bucles de joc a l'informe de prellançament:

1. Modifica el joc perquè faci el següent:
    • Iniciar el bucle.
    • Executar el bucle.
    • Tancar el bucle (opcional). Aquestes modificacions les fas al teu entorn de desenvolupament. Per obtenir-ne més detalls, consulta el Centre d'ajuda de Firebase.
      • Nota: no necessites un compte de Firebase per fer servir bucles de joc a l'informe de prellançament.
  2. Publica la versió del joc amb el bucle de joc en un canal de prova oberta o tancada. El rastrejador detectarà i executarà automàticament el bucle de joc.

Pas 3: personalitza el punt de partida de la prova amb enllaços profunds

Pots afegir fins a tres enllaços profunds a l'informe de prellançament per provar punts d'entrada addicionals per a l'aplicació.

El rastrejador funciona com sempre durant uns quants minuts i, a continuació, tanca l'aplicació, visita cada enllaç profund individualment i el rastreja durant 30 segons més. Qualsevol problema que es detecti durant aquests rastreigs addicionals s'inclou a l'informe com de costum.

Per obtenir informació sobre com pots crear i provar els enllaços profunds per a l'aplicació, ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android.

Pas 4: consulta els informes de la prova per a idiomes concrets

Si vols veure els resultats de la prova per a idiomes concrets, pots configurar les preferències d'idioma a la pàgina Configuració de l'informe de prellançament. Pots seleccionar fins a cinc idiomes.

Consell: com que l'informe de prellançament s'executa automàticament en penjar un app bundle de prova, només pots afegir les preferències d'idioma un cop finalitzi la prova inicial.

Configurar les preferències d'idioma
  1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Proves > Informe de prellançament > Configuració.
  4. A "Prova la teva aplicació en idiomes concrets", selecciona + Afegeix un idioma.
  5. Selecciona fins a cinc idiomes. En proves futures, només veuràs els resultats de les proves d'aquests idiomes.
    • Nota: si no selecciones cap idioma, seleccionarem automàticament els idiomes en què l'aplicació tingui més instal·lacions.
  6. Fes clic a Desa.

Consultar l'informe de prellançament

Quan l'informe de prellançament estigui disponible, podràs veure un resum de la prova que inclou el nombre d'errors, advertiments i problemes menors que s'han trobat durant les proves, classificats segons el tipus de problema. També veuràs una recomanació de llançament en funció dels resultats de les proves de l'aplicació.

Consultar el resum de l'informe de prellançament

Per consultar un resum de l'informe de prellançament:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Proves > Informe de prellançament > Visió general.
  4. Revisa cada secció:
    • Estabilitat
    • Rendiment
    • Accessibilitat
    • Seguretat i confiança
  5. Si alguna secció té algun problema, selecciona Mostra el resum per desplegar-lo.
  6. Selecciona Mostra els detalls per veure informació més granular sobre els problemes.
  7. Per consultar els informes de prellançament anteriors, desplaça't fins a la taula de la secció "Detalls de l'informe", a la part inferior de la pàgina.

Nota: si veus el missatge "Prova en curs", vol dir que la darrera prova encara no ha finalitzat. Si no s'ha pogut executar, pot ser que vegis el missatge "Error en la prova". Per executar-ne una altra, publica un altre app bundle.

Consultar els detalls de l'informe de prellançament

Per consultar els resultats detallats de l'informe de prellançament:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Proves > Informe de prellançament > Detalls.
  4. Revisa les pestanyes Estabilitat, Rendiment, Accessibilitat, Captures de pantalla i Seguretat i confiança. A cada pàgina, veuràs tots els detalls dels resultats de la darrera prova, com ara les traces de la pila, les captures de pantalla i els gràfics.

Nota: si veus el missatge "Prova en curs", vol dir que la darrera prova encara no ha finalitzat. Si no s'ha pogut executar, pot ser que vegis el missatge "Error en la prova". Per executar-ne una altra, publica un altre app bundle.

Preguntes més freqüents

Replega-ho tot Desplega-ho tot

Proves d'aplicacions

Quanta estona dura la prova?

Normalment, rebràs els resultats de la prova al cap d'una hora de penjar l'app bundle. En alguns casos, els rebràs unes hores més tard. Si l'informe no s'ha completat al cap de dos dies, torna a provar de penjar l'artefacte. Això activarà un informe nou.

Aplicacions que executen la validació en iniciar-se

Puc executar un informe de prellançament per a una aplicació que duu a terme la validació de país?

Pots obtenir un informe de prellançament igualment si t'avens a fer petites modificacions al codi.

Els dispositius de prova es troben als Estats Units. Si la teva aplicació fa servir geolocalització o té restriccions de contingut basades en el país, els dispositius de prova només poden mostrar el contingut que està disponible a la seva ubicació.

Si has de provar l'aplicació en una geolocalització que no és la dels dispositius de prova, pots publicar un app bundle que suprimeixi els requisits d'ubicació per fer proves. Hi ha dues maneres de detectar si els informes de prellançament s'estan executant al Test Lab:

Puc obtenir un informe de prellançament d'una aplicació que comprova si hi ha dispositius rootejats?

La plataforma de prova no admet les aplicacions que comproven si un dispositiu té un control privilegiat (accés arrel) a Android.

Aplicacions que contenen anuncis o opcions de compra

La meva aplicació conté anuncis. Com puc assegurar-me que les proves de l'informe de prellançament no contribueixen a les meves impressions i clics? La meva xarxa publicitària podria detectar-ho o considerar-ho un problema.

Google Ads ja exclou el trànsit dels intervals d'adreces dels informes de prellançament. En el cas d'altres xarxes publicitàries, hauràs d'especificar els intervals d'adreces IP que s'han d'excloure.

Cal que sàpiga alguna cosa sobre com es fan les proves a aplicacions amb anuncis de display?

Per obtenir informació sobre com pots disminuir els ingressos per publicitat fraudulents fent proves automàtiques d'aplicacions, consulta el lloc web de Google Developers.

Les proves inclouen la compra de subscripcions o de productes de compra des de l'aplicació?

Els dispositius de prova no poden fer compres durant les proves. Si la teva aplicació ofereix subscripcions o productes de compra des de l'aplicació per accedir a algunes parts de l'aplicació, les situacions de prova poden estar limitades.

Altres comportaments de l'aplicació

El meu codi està ofuscat (Java) o stripped (natiu). Puc utilitzar els informes de prellançament igualment?

Sí. Les proves de l'informe de prellançament s'executaran independentment d'això.

Ara bé, si el codi està ofuscat o stripped, els bloquejos o ANR que es detectin durant la prova tindran traces de la pila que també estaran ofuscades o stripped. Per tal que puguem depurar més fàcilment les traces de la pila, et recomanem que pengis un fitxer de desofuscament o de simbolització.

Pots obtenir més informació sobre com es pengen els fitxers de desofuscament o de simbolització.

Hi ha alguna manera de carregar prèviament fitxers multimèdia o aplicacions preinstal·lades addicionals als dispositius de prova?

No. La plataforma de prova no permet carregar prèviament fitxers multimèdia ni aplicacions preinstal·lades als dispositius.

No obstant això, si vols executar proves en una aplicació amb dades carregades prèviament, en pots publicar una versió de prova amb els fitxers multimèdia inserits a l'app bundle corresponent.

Què passa si la meva aplicació utilitza un servei de llicències de Google Play?

Si l'aplicació forma part d'una prova oberta o s'ha publicat en versió de producció, en la prova de l'informe de prellançament s'utilitzarà un identificador que actua com si tingués llicència per a l'aplicació.

Si l'aplicació no forma part de cap prova oberta ni té cap app bundle actiu publicat al canal de producció, no se'n podrà comprovar la llicència. Continuaràs rebent els resultats de l'informe de prellançament, però l'aplicació no tindrà la llicència corresponent. Per executar proves en aquestes aplicacions, pots publicar-ne una versió tancada amb el servei de llicències desactivat.

Els dispositius de prova poden executar proves en aplicacions que utilitzen la configuració horitzontal?

De manera predeterminada, els dispositius de prova executen les proves amb l'orientació de pàgina vertical fixa. No obstant això, si l'aplicació està bloquejada en horitzontal, hauries de veure els vídeos i les captures de pantalla en mode horitzontal.

Selecció dels dispositius

Com decidiu quins dispositius fareu servir per provar la meva aplicació?

Triem dispositius de prova que proporcionin una bona cobertura en tot l'ecosistema, i tenim en compte la popularitat, la freqüència de bloquejos, les resolucions de pantalla, els fabricants, la versió del SO Android i molt més. La selecció de dispositius de prova pot variar.

Què passa si he exclòs alguns dispositius de la segmentació al manifest de la meva aplicació?

Si has exclòs alguns dispositius de la segmentació al manifest de l'aplicació, l'informe de prellançament també els exclourà de les proves, però no segmentarà cap dispositiu addicional per a l'aplicació.

Puc personalitzar el conjunt de dispositius de prova?

L'informe de prellançament es genera amb la tecnologia de Firebase Test Lab. Per personalitzar els dispositius que es proven, et recomanem que facis les teves pròpies proves a la consola de Firebase.

Puc executar informes de prellançament en aplicacions compilades per a dispositius x86?

Sí. Executarem l'aplicació en un emulador i la rastrejarem tal com ho faríem amb un dispositiu físic.

Quins factors de forma puc provar a la meva aplicació?

El nostre conjunt de dispositius inclou telèfons, tauletes, Wear OS i dispositius de taula, com ara Chromebooks. Les aplicacions no es poden provar directament en dispositius Android Auto ni Android TV.

Puc provar la meva aplicació en versions anteriors d'Android?

El nostre conjunt de dispositius inclou dispositius Android 9 i versions posteriors.