Sovelluksen valmistelu tarkistusta varten

Sovelluksen sisältö ‑sivulla voit lisätä ja ylläpitää tietoja, joiden avulla varmistamme, että sovelluksesi on turvallinen kohdeyleisölleen, noudattaa Google Play ‑kehittäjien ohjelmakäytäntöjä ja noudattaa lakivaatimuksia.

Yleiskatsaus

Sovelluksen sisältö ‐sivulta saamme tietoa sovelluksesi sisällöstä. Siellä voit tehdä käytännön noudattamista koskevia vahvistuksia ja ilmoittaa muuta tietoa, kuten tarkastajille tarkoitettuja pääsyoikeusohjeita. Tässä on muita esimerkkejä asioista, joita voit tehdä Sovelluksen sisältö ‐sivulla varmistaaksesi, että sovelluksesi noudattaa Google Playn käytäntöjä:

• lisätä tietosuojakäytäntösi ja kertoa sen avulla, miten käsittelet arkaluontoista käyttäjä- ja laitedataa
  • ilmoittaa, sisältääkö sovelluksesi mainoksia
  • kertoa, miten sovelluksesi rajoitettuihin osiin pääsee, ja ylläpitää ohjeita
  • lisätä tietoja sovelluksesi kohdeyleisöstä ja sisällöstä
  • kuvailla, miten aiot käyttää riskialttiita ja arkaluontoisia lupia, esim. tekstiviesti-/puhelulokilupia.
  • saada sisällön ikärajoituksia virallisilta ikärajoitusviranomaisilta
  • kertoa sovelluksesi yksityisyyteen ja tietoturvaan liittyvistä käytännöistä

Sovelluksen sisältö ‐sivulla on kaksi välilehteä:

• Edellyttää toimia: Käytännön noudattamista koskevat vahvistukset, jotka edellyttävät toimia, näkyvät täällä. Viimeistele vahvistukset ennen niiden määräaikaa, jotta noudatat Google Play ‑käytäntöjä.
  • Käsitellyt: Käsittelemäsi käytännön noudattamista koskevat vahvistukset näkyvät täällä. Ilmoitamme sinulle, jos havaitsemme ongelmia. Sinun kannattaa tarkistaa antamasi tiedot säännöllisesti ja varmistaa, että ne ovat Google Play ‐käytäntöjen mukaisia.

Sovelluksen tietojen lisääminen

Tietosuojakäytäntö

Lisäämällä sovelluksesi tietosivulle tietosuojakäytännön voit kertoa avoimemmin, miten käsittelet arkaluontoista käyttäjä- ja laitedataa.

Tietosuojakäytännön ja mahdollisten sovelluksen sisäisten ilmoitusten on yhdessä kerrottava yksiselitteisesti, miten sovelluksesi kerää, käyttää ja jakaa käyttäjädataa. Näitä ovat esimerkiksi osapuolet, joille se on jaettu. Pyydä lakiasiantuntijalta neuvoa vaatimuksista.

• Jos sovellus pyytää arkaluontoisia lupia tai dataa (katso käyttäjädatakäytännöt): Sovelluksen tietosivulla ja sovelluksessa täytyy olla linkki tietosuojakäytäntöön. Varmista, että tietosuojakäytäntösi on saatavilla toimivassa URL-osoitteessa ja että se koskee sovellustasi ja käsittelee erityisesti käyttäjien tietosuojaa.
  • Lapsille kohdistetut sovellukset: Sovelluksen tietosivulla ja sovelluksessa täytyy olla linkki tietosuojakäytäntöön riippumatta siitä, käsitteleekö sovelluksesi arkaluontoisia lupia tai dataa. Varmista, että tietosuojakäytäntösi on saatavilla toimivassa URL-osoitteessa ja että se koskee sovellustasi ja käsittelee erityisesti käyttäjien tietosuojaa. Huomaa, että myös sovelluksista, jotka eivät käytä henkilökohtaista tai arkaluontoista käyttäjädataa, täytyy lähettää tietosuojakäytäntö.

Tietosuojakäytännön lisääminen

1. Avaa Play Console ja siirry Sovelluksen sisältö ‑sivulle (Käytäntö > Sovelluksen sisältö).
  2. Valitse Tietosuojakäytäntö-kohdasta Aloita
    • Huom. Jos olet aiemmin lisännyt tietosuojakäytännön ja haluat tehdä muutoksia, näet ja valitset Aloita-vaihtoehdon sijaan Hallinnoi.
  3. Lisää tietosuojakäytännön URL-osoite.
  4. Tallenna muutokset.

Mainokset

Sinun on ilmoitettava, sisältääkö sovelluksesi mainoksia. Ne voivat olla esimerkiksi kolmannen osapuolen mainos-SDK:iden (ohjelmiston kehityspakettien) kautta toimitettuja mainoksia, Display-mainoksia, natiivimainoksia tai bannerimainoksia. Mainoksia sisältävien sovellusten tietosivulla näkyy Sisältää mainoksia ‑tunniste. Tämä tunniste näkyy kaikille Play Kaupan käyttäjille.

Huom. Sisältää mainoksia ‑tunnistetta ei ole tarkoitus käyttää silloin, kun sovellus sisältää muuta kaupallista sisältöä kuin mainoksia. Tällaista sisältöä ovat esimerkiksi maksullinen tuotesijoittelu tai kehotukset ostaa sovelluksen sisäisiä tuotteita tai päivityksiä. Jos sovelluksesi sisältää maksullista tuotesijoittelua, varmista, että se noudattaa paikallisia lakeja.

Sovelluksen mainoksista ilmoittaminen

1. Avaa Play Console ja siirry Sovelluksen sisältö ‑sivulle (Käytäntö > Sovelluksen sisältö).
  2. Valitse Mainokset-kohdasta Aloita.
    • Huom. Jos olet aiemmin ilmoittanut, sisältääkö sovelluksesi mainoksia, ja haluat tehdä muutoksia, näet ja valitset Aloita-vaihtoehdon sijaan Hallinnoi .
  3. Tutustu mainoskäytäntöön ja varmista, että sovellus noudattaa sitä. Valitse sitten Kyllä tai Ei
  4. Tallenna muutokset.

Esimerkkejä

Alla on joitakin esimerkkejä tilanteista, joissa sinun täytyy kertoa sovelluksesi sisältävän mainoksia. Sovelluksesi tietosivulle lisätään tällöin Sisältää mainoksia ‑tunniste. Luettelo ei ole täydellinen, mutta sen esimerkit perustuvat yleisimmin käytettäviin mainostyyppeihin.

• Bannerit ja välimainokset: Sovellukseni käyttää mainos-SDK:ta bannerien ja/tai välimainosten näyttämiseen. Näiden mainosmuotojen avulla kaupallistan ja/tai mainostan omia tuotteitani tai sovelluksiani.
  • Natiivimainokset: Sovellukseni sisältää natiivimainoksia, joita ei erota sen muusta sisällöstä. Tällaisia ovat esimerkiksi sponsoroidut artikkelit ja syötteessä näkyvät mainokset.
  • Oman yrityksen mainokset: Sovelluksessani näkyy pieni mainosbanneri, välimainos, mainosmuuri tai widget, joka mainostaa muita sovelluksiani.

Alla on joitakin esimerkkejä tilanteista, joissa voit sanoa, että sovelluksesi ei sisällä mainoksia. Tällöin sovelluksesi tietosivulle ei lisätä mainostunnistetta.

• Sovelluksen päävalikossa näkyy Lisää sovelluksia* ‑osio, jonka kautta käyttäjä näkee muita sovelluksiasi.
  • Lisää sovelluksia* ‑osio ei häiritse pelaamista.
  • Lisää sovelluksia* ‑osiota ei ole upotettu hämäävästi pelin sisään.

* Lisää sovelluksia voidaan korvata myös esimerkiksi seuraavilla: Lisää pelejä, Lisää tutkittavaa, Täysimittainen versio, Lisää, Tietoja meistä tai kehittäjäkuvakkeesi.

Lisävalvonta

On sinun vastuullasi ilmoittaa totuudenmukaisesti, sisältääkö sovelluksesi mainoksia. Google voi kuitenkin tarkistaa sovelluksesi milloin tahansa ja lisätä siihen tarvittaessa Sisältää mainoksia ‑tunnisteen.

Jos uskot järjestelmämme merkinneen sovelluksesi virheellisesti, ota yhteyttä tukitiimiimme.

Täytäntöönpano

Väärien tietojen antaminen sovelluksessasi käytettävistä mainoksista rikkoo Google Playn käytäntöjä ja voi johtaa sovelluksesi jäädyttämiseen.

Sovellusten käyttöoikeudet

Jos sovellusta tai sen osia on rajoitettu kirjautumistietojen, jäsenyyden, sijainnin tai muun todennustavan perusteella, sinun on kerrottava, miten sovellukseen pääsee.

Sovelluksen pääsyohjeiden lisääminen

1. Avaa Play Console ja siirry Sovelluksen sisältö ‑sivulle (Käytäntö > Sovelluksen sisältö).
  2. Valitse Sovellusten käyttöoikeudet ‑kohdasta Aloita.
    • Huom. Jos olet aiemmin lisännyt sovelluksen pääsyohjeita ja haluat tehdä muutoksia, näet ja valitset Aloita-vaihtoehdon sijaan Hallinnoi.
  3. Valitse + Lisää uusia ohjeita ja lisää pääsytiedot.
    • Huom. Kerro Muita ohjeita ‑kentässä, jos kirjautumismekanismissasi on jotain erikoista, esim. kertakäyttöinen salasana, monivaiheinen todennus tai yli kaksi kenttää sisältävä kirjautuminen.
  4. Tallenna muutokset.

Jos päivitys hylätään tai sovellus poistetaan, lähetä sovellus uudelleen tarkistettavaksi alla olevien ohjeiden mukaan.  Voit tehdä nämä vaiheet ottamatta yhteyttä käytäntöjen tukitiimiin tai odottamatta vastausta tiimiltä.

1. Avaa Play Console ja siirry Sovellusten käyttöoikeudet ‐sivulle.
  2. Päivitä sovelluksen pääsytiedot ja valitse Tallenna.
  3. Jos päivityksen tila on "Valmis lähetettäväksi tarkistukseen" tai Julkaisemisen yhteenveto ‐sivulla on "Muutokset valmiina tarkistettaviksi" ‐osio, sinun on klikattava Julkaisemisen yhteenveto -sivulta Lähetä tarkistettavaksi, jotta muutokset lähetetään tarkistukseen.

Huomioitavaa:

• Voit lisätä korkeintaan viidet ohjeet.
  • Jos kirjautumistietosi eivät ole numeerisia tai aakkosnumeerisia (esimerkiksi QR-koodi tai viivakoodi), luo staattinen URL-osoite ja lataa se Play Consoleen.
  • Jos sovellus edellyttää yleensä kaksivaiheista vahvistusta tai kertakäyttöistä salasanaa, lisää uudelleenkäytettävät kirjautumistiedot, jotka eivät vanhene.
  • Jos sovellus käyttää yleensä sijaintiin perustuvaa salasanaa (esimerkiksi maantieteellistä porttia), lisää kirjautumistiedot, jotka toimivat käyttäjän sijainnista riippumatta (esim. pääkäyttäjän kirjautumistiedot).
  • Jos kirjautumistietosi eivät yleensä ole englanninkielisiä, lähetä Play Consolessa englanninkielinen versio kaikista tarvittavista kirjautumistiedoista.

Kohdeyleisö ja sisältö

Sinun on ilmoitettava sovelluksesi kohdeikäryhmä. Sovellusten, joiden kohderyhmään kuuluu lapsia, täytyy noudattaa Google Playn Perhekäytännön vaatimuksia.

On tärkeää antaa tarkat tiedot sovelluksestasi. Kohdeyleisövalinnoistasi riippuen sovellukseen saatetaan soveltaa Google Playn ylimääräisiä käytäntöjä. Voit tutustua näihin käytäntöihin ja katsoa ohjeet Kohdeyleisö ja sisältö ‑osion täyttämiseen Sovelluksen sisältö ‑sivulla.

Voit myös lukea lisää prosessista ja tutustua interaktiiviseen muistilistaan Academy for App Successissa.

Lupaselvityslomake

Lupapyynnöt arvioidaan julkaisuprosessin aikana, kun olet lisännyt Android App Bundle ‑tiedoston. Jos sovelluksesi pyytää riskialttiita tai arkaluontoisia lupia (esim. tekstiviesti- tai puhelulokien käyttölupia), sinun täytyy ehkä täyttää lupaselvityslomake ja odottaa Google Playn hyväksyntää.

Täältä voit lukea lisää prosessista ja katsoa ohjeet lupaselvityslomakkeen täyttämiseen Sovelluksen sisältö -sivulla.

Sisällön ikärajoitukset

Voit näyttää käyttäjille tutut ja paikalliset ikärajoitukset sekä lisätä aktivoitumista kohdistamalla sisältöä oikealle yleisölle.

Jos haluat estää sovelluksesi määrittämisen luokittelemattomaksi, kirjaudu sisään Play Consoleen ja vastaa kyselyyn kaikkien sovellustesi kohdalla mahdollisimman pian. Sovellus voidaan poistaa Google Playsta, jos sillä ei ole luokitusta.

Valitse Sovellusten ja pelien ikärajoitukset, niin saat lisätietoja eri ikärajoitusviranomaisista ja ikärajoitusten kuvauksista sekä löydät ohjeet tämän osion täyttämiseen Sovelluksen sisältö ‑sivulla.

COVID-19-jäljityssovellukset ja ‑statussovellukset

Sinun täytyy kertoa meille, jos sovelluksesi sisältää COVID-19-kontaktienjäljitys- tai COVID-19-statustoiminnon.

Lue Vuoden 2019 koronavirustautiin (COVID-19) liittyvien sovellusten vaatimukset ennen tämän osion täyttämistä.

"COVID-19-jäljityssovellukset ja ‑statussovellukset" ‑ilmoituksen tekeminen:

1. Avaa Play Console ja siirry Sovelluksen sisältö ‑sivulle (Käytäntö > Sovelluksen sisältö).
  2. Valitse "COVID-19-jäljityssovellukset ja ‑statussovellukset" ‑kohdasta Aloita.
    • Huom. Jos olet tehnyt ilmoituksen aiemmin ja haluat tehdä siihen muutoksia, valitse Aloita-vaihtoehdon sijaan Muuta.
  3. Valitse kaikki sovellukseesi liittyvät väittämät.
  4. Tallenna muutokset

Jos sovelluksesi sisältää COVID-19-kontaktienjäljitys- tai COVID-19-statustoiminnon, sinun on tehtävä ennakkoilmoitus Google Playn sovellusten tarkastustiimille.

Lisää aiheesta