Entendre els permisos d'ubicació en segon pla

En aquest article es descriuen les consideracions i els requisits clau per enviar la teva aplicació perquè obtingui els permisos d'accés a la ubicació en segon pla.

Per obtenir una bona visió general sobre què cal tenir en compte a l'hora d'enviar una aplicació que utilitza la ubicació en segon pla, mira el vídeo de la política de Google Play sobre els permisos declarats i les comunicacions a l'aplicació.

La teva aplicació necessita accedir a la ubicació en segon pla?

L'aplicació només ha de sol·licitar accés a la ubicació en segon pla si és necessari per a la funcionalitat principal de l'aplicació. La funcionalitat principal és com l'objectiu principal de l'aplicació. Això pot implicar un conjunt de funcions importants sense les quals l'aplicació quedaria malmesa o inservible. Les funcions principals s'han de promocionar i documentar de manera destacada a la descripció de l'aplicació.

A més, l'aplicació ha de complir els requisits següents juntament amb d'altres que es descriuen en aquest article:

• La ubicació en segon pla només es pot utilitzar quan proporcioni un avantatge significatiu per als usuaris i sigui rellevant per a la funcionalitat principal de l'aplicació.
  • No has de sol·licitar mai permisos d'ubicació als usuaris amb finalitats únicament publicitàries o d'anàlisi.
  • Les aplicacions dissenyades específicament per al públic infantil han de complir la política d'aplicacions per a famílies de Google Play.

Si l'aplicació sol·licita accés a la ubicació en segon pla però no és important per a la funcionalitat principal que ofereix, has de suprimir l'accés de l'aplicació o implementar-lo a la ubicació en primer pla, és a dir, quan els usuaris poden veure l'activitat de l'aplicació. La ubicació del dispositiu és personal i les dades d'usuari sensibles no es poden mai vendre ni compartir amb la finalitat de facilitar-ne la venda (per exemple, l'ús d'SDK que no compleixi les polítiques). Per aquest motiu, les aplicacions que accedeixen a la ubicació en segon pla s'han d'aprovar. Sense aquesta aprovació, és possible que es bloquegin les actualitzacions de l'aplicació i que se suprimeixi l'aplicació de Google Play.

Per obtenir més informació sobre quan i com pots utilitzar la informació de la ubicació en segon pla, consulta la formació sobre com pots declarar l'ús que fas de les dades d'ubicació del dispositiu a l'Acadèmia de Google Play. Inclou exemples de funcions que proporcionen un avantatge significatiu per als usuaris i que són pertinents per a la funcionalitat principal d'una aplicació. També proporciona una guia per emplenar el formulari de declaració de permisos.

Accedir a la ubicació en primer pla

Sempre que sigui possible, intenta accedir a la ubicació en primer pla en comptes d'accedir a la ubicació segon pla. Quina diferència hi ha? L'accés a la ubicació en primer pla es produeix mentre una aplicació està oberta i és visible per a l'usuari. Si l'accés es produeix després que l'usuari tanqui l'aplicació o utilitzi el botó d'inici per tornar a la pantalla principal, l'aplicació accedirà a la ubicació en segon pla.

Què significa això pel que fa a la nostra política de permisos d'ubicació? L'accés a la ubicació en primer pla és el nostre enfocament preferit per a les aplicacions de Google Play, ja que és el més transparent per als usuaris i promou la confiança.

En alguns casos, podem aprovar que una aplicació utilitzi el servei en primer pla, una API independent que permet que una aplicació accedeixi a la informació d'ubicació encara que l'aplicació estigui minimitzada i no sigui visible per a l'usuari. Però aquests casos estan subjectes a revisió i han de complir requisits clau, inclosos els següents:

• L'ús del servei en primer pla s'ha d'iniciar com una continuació d'una acció iniciada per l'usuari des de l'aplicació.
  • L'ús del servei en primer pla s'ha de cancel·lar immediatament després que l'aplicació completi el cas d'ús previst de l'acció iniciada per l'usuari.

Les aplicacions han de sol·licitar l'abast mínim necessari (és a dir, utilitzar els permisos d'ubicació del dispositiu en primer pla en lloc dels de segon pla) per proporcionar la funció o el servei que requereix la ubicació. A més, els usuaris han d'esperar raonablement que la funció o el servei d'una aplicació necessitin el nivell d'ubicació que se sol·licita.

Si l'ús que fa una aplicació de la ubicació del dispositiu mitjançant el servei en primer pla és equivalent a ACCESS_BACKGROUND_LOCATION (o a una "ubicació en segon pla"), l'aplicació estarà subjecta als requisits dels permisos d'ubicació en segon pla.

Exemples d'accés a la ubicació en primer pla

A continuació es mostra una llista de les funcions que es podrien utilitzar amb l'accés a la ubicació en primer pla en comptes de l'accés a la ubicació en segon pla. Tenir aquestes funcions no implica que l'aplicació es rebutgi automàticament per accedir a una ubicació en segon pla. Avaluem cada aplicació en funció de la seva funcionalitat principal declarada. Tanmateix, si l'únic motiu pel qual l'aplicació requereix accés a la ubicació en segon pla són funcions com aquestes, és més probable que es rebutgi l'accés, ja que aquestes funcions es poden dur a terme mitjançant l'accés a la ubicació en primer pla.
  • Funció que suggereix amics, jugadors o connexions propers per afegir-los només quan l'usuari és a l'aplicació (s'exclouen aquesta mena de suggeriments quan l'aplicació està tancada).
  • Funció que personalitza el contingut de l'aplicació, com ara les notícies locals, les llistes de reproducció de música per a casa, etc., en funció de la ubicació de l'usuari (sense mostrar cap notificació, alerta ni funció a l'usuari quan l'aplicació està tancada).
  • Funció que restringeix el contingut per aplicar la gestió de drets digitals segons la regió.
  • Seguiment d'una entrega o un servei (per exemple, menjar, paquets o transport) per als usuaris (no per als conductors).
  • Navegació pas a pas (no aplicable si la funcionalitat es desenvolupa mentre l'usuari és fora de l'aplicació, com ara el seguiment passiu de rutes o passos, la supervisió quan un usuari comença a conduir o atura el vehicle, etc.).
  • Funció que agrega les dades d'ubicació de l'usuari per mostrar patrons de trànsit o punts de trànsit dens, o bé per mapar les velocitats d'Internet properes.
No es tracta d'una llista exhaustiva. Tanmateix, si l'aplicació només té funcionalitats com les anteriors que requereixen l'ús de la ubicació en segon pla, et recomanem que utilitzis l'accés a la ubicació en primer pla.

Pràctiques recomanades per accedir a la ubicació en segon pla

Assegura't de revisar les pràctiques recomanades següents sobre l'accés a les dades d'ubicació a l'aplicació:

• Minimitza l'ús de la ubicació utilitzant el mínim abast necessari per proporcionar una funció (com ara general en comptes de precís i primer pla en comptes de segon pla).
  • Pensa si els usuaris de l'aplicació haurien d'esperar de manera raonable que la funció o el servei de l'aplicació necessitin el nivell d'ubicació que se sol·licita. És possible que rebutgem les aplicacions que sol·licitin la ubicació en segon pla o hi accedeixin sense una justificació convincent.
  • Revisa la llista de comprovació de l'accés a la ubicació en segon pla per identificar els possibles accessos al teu codi.
  • Revisa les pràctiques recomanades sobre privadesa i assegura't de tenir les polítiques de privadesa i de comunicació adequades.
  • Confirma que els SDK o les biblioteques de tercers que utilitzes compleixin les nostres polítiques, inclòs l'ús dels permisos d'ubicació.
  • Tingues en compte que els app bundles o els APK de tots els canals de versió actius (com els canals tancats i oberts) estan subjectes a revisió.

Consideracions del procés d'aprovació

Quan revisem una aplicació que sol·licita accés a la ubicació en segon pla, tenim en compte preguntes com les següents:

• La ubicació en segon pla és important per a la funcionalitat principal de l'aplicació?
  • La ubicació en segon pla proporciona un valor clar a l'usuari?
    • Alguns avantatges importants per a l'usuari són la seguretat física, la seguretat percebuda i la salut i el fitnes.
    • Els avantatges menys importants per a l'usuari poden ser anuncis o ofertes, analítiques, personalització, entreteniment i comoditat.
  • Els usuaris esperen que l'aplicació accedeixi a la seva ubicació en segon pla?
  • L'aplicació podria oferir la mateixa experiència sense accedir a la ubicació en segon pla?
  • La política de privadesa es publica a Play Console i dins de la mateixa aplicació?

No és una llista exhaustiva, però et permet fer-te una idea de com podem revisar i interpretar l'ús que fa una aplicació dels permisos d'ubicació.

Documentació necessària per als permisos d'ubicació en segon pla

Si utilitzes la ubicació en segon pla a l'aplicació, ho has de comunicar clarament als usuaris tant a l'aplicació com a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació. Pots fer-ho a la descripció de l'aplicació, a les captures de pantalla i, si escau, al títol o a la icona de l'aplicació.

A continuació tens alguns suggeriments sobre com pots recalcar que l'aplicació utilitza la ubicació en segon pla:

• Proporciona una descripció breu per indicar la ubicació sempre activada (per exemple, "sàpigues sempre on").
  • Inclou una captura de pantalla de dins de l'aplicació que mostri un mapa, la ubicació de l'usuari o imatges amb etiquetes geogràfiques.
  • Si escau, inclou paraules o imatges al títol o a la icona de l'aplicació per indicar també la funció d'ubicació de l'aplicació.

Quan enviïs l'aplicació per a la seva aprovació, has de proporcionar la documentació específica següent per obtenir el permís d'ubicació en segon pla:

• Formulari de declaració de permisos
  • Demostració de vídeo
  • Comunicació destacada dins de l'aplicació
  • Política de privadesa tant a l'aplicació com a la pàgina de la fitxa de Play Store corresponent

Formulari de declaració de permisos

El formulari de declaració de permisos està disponible al teu compte de Google Play Console. Per trobar el formulari:

1. Ves a la pàgina "Contingut de l'aplicació".
  2. A la secció "Permisos d'aplicació sensibles", fes clic a Inicia.
  3. Després, a "Permisos d'ubicació", fes clic a Inicia.

Si se't mostren sol·licituds d'altres formularis, com ara el formulari de declaració d'autoritat o drets d'accés de l'aplicació, emplena'ls. Són passos necessaris per preparar l'aplicació per revisar-la a Google Play Console. Per obtenir instruccions detallades, consulta la pàgina Preparar una aplicació per revisar-la.

Si no veus la sol·licitud de declaració a Google Play Console, confirma que utilitzes un dels permisos d'ubicació sensibles segons el nivell de l'SDK objectiu de l'aplicació:

• Si el teu app bundle o APK és per a Android 10 o una versió posterior (nivell d'SDK 29 o superior) i conté el permís ACCESS_BACKGROUND_LOCATION al fitxer de manifest, se't dirigirà a la informació completa sobre l'ús de la ubicació.
  • Si el teu app bundle o APK és per a Android 9 o una versió anterior (nivell d'SDK 28 o inferior) i conté ACCESS_COARSE_LOCATION o ACCESS_FINE_LOCATION, hauràs d'indicar la intenció d'accedir a la ubicació en segon pla i se't dirigirà a la informació completa sobre l'ús de la ubicació.

Entrades del formulari de declaració

Quan emplenis el formulari de declaració sobre Permisos i API que accedeixen a informació sensible, respon a les preguntes següents perquè Google pugui avaluar l'accés de la teva aplicació a la ubicació en segon pla.

El formulari de declaració de permisos se centra en aquesta qüestió: quina és la finalitat principal de l'aplicació?

• Accés a la ubicació: per què necessita l'aplicació accedir a la ubicació en segon pla?
    • Informa'ns d'una sola funció basada en la ubicació de la teva aplicació que requereixi accés a la ubicació en segon pla, i explica per què no es pot implementar sense aquest accés. Cal que la funció estigui relacionada amb la finalitat principal de l'aplicació. Es concedirà l'aprovació per a tota l'aplicació, no només per a aquesta funció.
    • Només podem avaluar una funció alhora. Si s'inclouen diverses funcions, es rebutjarà l'aplicació.
  • Instruccions per al vídeo: proporciona un enllaç a un vídeo breu que mostri clarament la funció basada en la ubicació que s'utilitza a la teva aplicació i que has declarat al formulari. Assegura't d'incloure al vídeo el quadre de diàleg de comunicació destacada que es mostra als usuaris. Durada del vídeo recomanada: 30 segons com a màxim.

Demostració de vídeo

La secció anterior ha introduït el vídeo breu que has de proporcionar com a part de la declaració. A continuació tens un exemple de vídeo de demostració i alguns requisits per al teu vídeo.

Requisits del vídeo

El vídeo ha de demostrar la funció declarada a l'aplicació que requereix accés a la ubicació en segon pla (mentre l'aplicació no s'està utilitzant). També ha de mostrar els passos necessaris per trobar i activar aquesta funció a l'aplicació.
Inclou els elements següents al vídeo:
  • La funció que s'activa en segon pla.
  • El quadre de diàleg de comunicació destacada dins de l'aplicació que es mostra als usuaris.
  • La sol·licitud de temps d'execució.
Intenta que el vídeo duri com a màxim 30 segons. El format preferit és un enllaç de YouTube, però també s'admeten els enllaços d'emmagatzematge de Google Drive a un fitxer MP4 o altres formats de fitxer de vídeo habituals.
Consideracions importants:
  • Si la funció no té una interfície orientada a l'usuari quan la ubicació en segon pla està activada, indica-ho a la declaració i inclou al vídeo una demostració de la funció o dels seus efectes de la manera més detallada possible.
  • Assegura't que el vídeo reflecteixi el comportament de l'aplicació en un dispositiu Android. Per exemple, no enviïs cap vídeo de l'aplicació d'iOS.

Comunicació destacada dins de l'aplicació

Si l'aplicació sol·licita accés a la ubicació en segon pla, has de proporcionar una comunicació a l'aplicació en què s'indiqui com s'accedeix a les dades de l'usuari i com es recullen, s'utilitzen i es comparteixen.

Aquí tens alguns exemples de comunicacions destacades dins de l'aplicació.

Requisits de la declaració de comunicació

La comunicació dins de l'aplicació:

• Ha de ser dins de l'aplicació, així com a la descripció i al lloc web de l'aplicació.
  • S'ha de mostrar en un lloc que l'usuari vegi quan faci un ús normal de l'aplicació, sense haver de navegar per menús o opcions de configuració.
  • Ha de descriure les dades que es recullen o a les quals s'accedeix.
  • Ha d'explicar com s'utilitzaran o es compartiran les dades.
  • No pot figurar únicament a la política de privadesa o a les condicions del servei.
  • No pot incloure's dins d'altres comunicacions que no estiguin relacionades amb la recollida de dades personals o sensibles.
  • No necessita el consentiment explícit de l'usuari, com ara "Ho accepto" o "Ho entenc". Això es fa a la sol·licitud de temps d'execució que va immediatament després. També pots permetre que els usuaris surtin de la comunicació tancant-la o fent-hi lliscar el dit.

El text de la teva comunicació:

• Ha d'incloure el terme "ubicació".
  • Ha d'indicar la naturalesa de l'ús que fa de la ubicació en segon pla la teva aplicació amb una de les frases següents: "en segon pla", "quan l'aplicació està tancada", "sempre en ús" o "quan l'aplicació no s'està utilitzant".
  • Ha de mostrar totes les funcions de l'aplicació que utilitzen la ubicació en segon pla.
  • Ha d'incloure la frase següent si amplies l'ús permès als anuncis: "s'utilitza per proporcionar anuncis / permetre publicitat / permetre anuncis". Tria la frase més precisa.

Format de comunicació recomanat

Per complir els requisits de la política, et recomanem que facis servir les paraules següents. Fixa't que el segon exemple inclou l'ús de la ubicació per als anuncis. L'ús de les dades d'ubicació per als anuncis ha de complir les nostres polítiques d'ús de dades d'ubicació per als anuncis

Tria la frase més rellevant:

• "[Aquesta aplicació] recull dades d'ubicació per activar ['funció'], ['funció'] i ['funció'] encara que l'aplicació estigui tancada o no s'estigui fent servir".
  • "[Aquesta aplicació] recull dades d'ubicació per activar ['funció'], ['funció'] i ['funció'] encara que l'aplicació estigui tancada o no s'estigui fent servir. Aquestes dades també s'utilitzen per permetre publicitat".

Exemples:

"Fitness Funds recull dades d'ubicació per activar el seguiment de fitness encara que l'aplicació estigui tancada o no s'estigui fent servir".

"Aquesta aplicació recull dades d'ubicació per permetre el seguiment i l'entrega d'alertes meteorològiques locals encara que l'aplicació estigui tancada o no s'estigui fent servir".

Les comunicacions destacades poden incloure informació addicional per garantir que es compleixen els requisitsde la política i que són clares per als usuaris, però han d'incloure com a mínim la informació anterior, si escau.

Nota: si la funció no té una interfície orientada a l'usuari quan la ubicació en segon pla està activada, mostra la notificació de comunicació destacada quan l'aplicació s'obre per primera vegada.

Política de privadesa tant a l'aplicació com a la pàgina de la fitxa de Play Store corresponent

La política de privadesa de l'aplicació, juntament amb les comunicacions dins de l'aplicació, ha d'informar de manera detallada com l'aplicació recull, utilitza o comparteix les dades d'usuari, i amb qui les comparteix. Assegura't que la teva política de privadesa:

• Està disponible en un URL actiu (no en un PDF).
  • No es pot editar.
  • Està enllaçada a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació i dins de l'aplicació.
  • Està ben etiquetada com a política de privadesa de l'aplicació al títol o a l'URL i al cos de la pàgina.
  • Fa referència a l'entitat (desenvolupador o empresa) que s'utilitza a la fitxa de Google Play o al nom exacte de l'aplicació.
  • Descriu específicament la privadesa de l'usuari.
  • Conté comunicacions relacionades adequades i fa referència a les dades d'ubicació i proporciona informació sobre l'ús de dades d'ubicació per part de l'aplicació.

També has d'afegir la teva política de privadesa a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació. Això promou la transparència amb els usuaris i mostra com gestiones les dades sensibles dels usuaris i dels dispositius. Et recomanem que consultis el teu representant legal perquè t'informi d'altres requisits.

Infraccions habituals i passos per resoldre-les

Descripció poc clara de la funció

Si no podem identificar la funció que requereix accés a la ubicació en segon pla segons la teva declaració, necessitem que proporcionis una descripció clara o informació addicional sobre la funció. Quan l'aplicació tingui diverses funcions que requereixin accedir a la ubicació en segon pla, hauràs de triar només una funció per declarar.

Per resoldre aquest problema, segueix un d'aquests dos passos:

• Torna a enviar un formulari de declaració que aclareixi o afegeixi informació a la teva descripció sobre una funció que requereix accés a la ubicació en segon pla.
  • Suprimeix el permís del manifest de l'aplicació, així com el codi font relacionat de tots els APK de tots els canals (inclosos els canals tancats i oberts).

Si l'aplicació té diverses funcions que requereixen accés a la ubicació en segon pla, segueix els criteris següents per triar només una funció per declarar. A continuació, torna a enviar el formulari de declaració a través del teu compte de Google Play Console.

• La funció que triïs ha de ser important per a la funcionalitat principal de l'aplicació, és a dir, la seva finalitat principal. Sense aquesta funció principal, l'aplicació no funciona o queda inservible.
  • Tenir en compte si els usuaris esperen que l'aplicació accedeixi a la seva ubicació en segon pla i si pots oferir la mateixa experiència sense que l'aplicació hi accedeixi.
  • La funció ha d'oferir avantatges significatius als usuaris. Per exemple, una aplicació complementària familiar utilitza la ubicació en segon pla per activar una alerta si un infant surt d'una regió geogràfica tancada i per notificar ofertes properes als usuaris. La funció de geotanques per a la seguretat infantil ha d'utilitzar-se a la declaració de permisos perquè proporciona a l'usuari un avantatge més valuós (seguretat percebuda) que els que ofereixen els anuncis contextuals segons la ubicació (comoditat o personalització).
  • Es denegarà l'accés a la ubicació en segon pla que només tingui finalitats publicitàries.

Diverses funcions declarades

Els desenvolupadors només poden declarar una funció basada en la ubicació que requereixi accés a una ubicació en segon pla, no diverses. La funció que triïs ha de ser important per a la funcionalitat principal de l'aplicació, és a dir, la seva finalitat principal.

Quan l'aplicació tingui diverses funcions que requereixin accedir a la ubicació en segon pla, selecciona només una funció per declarar i tornar a enviar el formulari de declaració a través del teu compte de Google Play Console. A l'hora de triar la funció, tingues en compte les preguntes següents:

• Aquesta funció és necessària per a la funcionalitat o finalitat principals de l'aplicació? Sense aquesta funció, l'aplicació quedaria malmesa o inservible?
  • Els usuaris esperen que l'aplicació accedeixi a la seva ubicació en segon pla? Si no, és possible que l'aplicació no sigui una bona candidata per accedir a la ubicació en segon pla.
  • L'aplicació pot oferir la mateixa experiència sense accedir a la ubicació en segon pla? Si és així, és la millor manera d'enviar-la a aprovació.
  • Si decideixes que l'aplicació no és una bona candidata per accedir a la ubicació en segon pla o que pots oferir la mateixa experiència d'usuari sense accedir-hi, assegura't de suprimir el permís d'accés a la ubicació en segon pla del manifest de l'aplicació, així com el codi font relacionat per a tots els APK en tots els canals (inclosos els canals tancats i oberts).
  • Aquesta funció proporciona un avantatge significatiu per als usuaris? Per exemple, posem per cas que una aplicació complementària familiar utilitza la ubicació en segon pla per activar una alerta si un nen o nena surt d'una zona delimitada per geotanques i per notificar als usuaris ofertes a la seva zona. La funció de geotanques per a la seguretat infantil ha d'utilitzar-se a la declaració de permisos perquè proporciona a l'usuari un avantatge més valuós (seguretat percebuda) que els que ofereixen els anuncis contextuals segons la ubicació (comoditat o personalització).
  • Els anuncis són l'únic motiu per sol·licitar l'accés a la ubicació en segon pla? Es denegaran les sol·licituds que només tinguin finalitats publicitàries.

No s'ha pogut verificar la funció en segon pla de l'aplicació

El nostre equip de revisió ha de poder verificar que una aplicació ofereix la funció declarada que requereix accés a una ubicació en segon pla i verifica la funcionalitat de la funció a la teva aplicació. Si una funció no és visible per a l'usuari, el vídeo enviat ha de demostrar la funcionalitat de la funció.

Per resoldre aquest problema, modifica el vídeo perquè mostri la funció declarada per a la qual sol·licites accés a la ubicació en segon pla i torna a enviar el formulari de declaració a través del teu compte de Google Play Console

• Mostra al vídeo com s'utilitza la funció de l'aplicació que fa servir la ubicació en segon pla, com ara la manera en què un usuari activa la comunicació destacada i el permís de temps d'execució (amb el consentiment de l'usuari).
  • Si l'usuari no pot veure directament com s'utilitza la funció declarada, mostra l'experiència a l'aplicació. Per exemple, mostra com notifica d'una alerta de frau a l'usuari.

La funció no compleix els requisits per accedir a la ubicació en segon pla

El nostre equip de revisió pot detectar que una funció declarada no compleix els requisits de la política de permisos d'ubicació. Per resoldre aquest problema, suprimeix la sol·licitud per accedir a la ubicació en segon pla i envia una actualització de l'aplicació. Segueix aquesta guia si vols declarar una funció diferent per accedir a la ubicació en segon pla:

• Tria una funció només si aporta un valor clar als usuaris i és important per a la funcionalitat i la finalitat principals de l'aplicació. Sense aquesta funció principal, l'aplicació no funciona o queda inservible.
  • Pensa si els usuaris esperen que l'aplicació accedeixi a la seva ubicació en segon pla. Si no, és possible que l'aplicació no sigui una bona candidata per accedir a la ubicació en segon pla.
  • Si pots oferir la mateixa experiència als usuaris sense accedir a la ubicació en segon pla, fes-ho.
  • Recorda suprimir el permís d'accés a la ubicació en segon pla del manifest de l'aplicació i el codi font relacionat de tots els APK de tots els canals (inclosos els canals de prova oberta i tancada) si decideixes que l'aplicació no és una bona candidata per accedir a la ubicació en segon pla o que pots oferir la mateixa experiència d'usuari sense aquesta funció.

Problemes amb el vídeo enviat

De vegades no podem veure un vídeo proporcionat en una declaració o el vídeo no reflecteix amb precisió l'experiència a l'aplicació. El vídeo ha de mostrar la funcionalitat de l'aplicació declarada en acció i la manera com utilitza la ubicació en segon pla. Demostra com un usuari activa la comunicació destacada i el permís de temps d'execució basat en el dispositiu (amb el consentiment de l'usuari).

Comprova que es pugui accedir al vídeo o modifica'l per mostrar clarament la funció declarada que requereix accés a la ubicació en segon pla. A continuació, torna a enviar el formulari de declaració a través del teu compte de Google Play Console.

Política de privadesa no vàlida

La nostra revisió pot detectar que una política de privadesa no compleix els nostres requisits de la política. Per resoldre aquest problema, revisa la política de dades d'usuari personals i sensibles i, a continuació, afegeix o actualitza la teva política de privadesa i segueix les directrius següents segons calgui per complir-la:

• La teva política de privadesa ha d'estar disponible en un URL actiu (no en un PDF).
  • Assegura't que no es pugui editar.
  • Assegura't que faci referència a l'aplicació.
  • Ha de tractar específicament de la privadesa de l'usuari.
  • Assegura't que estigui enllaçada a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació i dins de l'aplicació.
  • Ha de contenir una referència a la mateixa entitat (per exemple, un desenvolupador o una empresa) que s'utilitzi a la fitxa de Google Play o al nom exacte de l'aplicació.

Falta l'enllaç a la política de privadesa o no és vàlid

De vegades, un URL de la pàgina de la política de privadesa d'una aplicació no es carrega o obre una pàgina de la política de privadesa que no és vàlida. Per resoldre aquest problema, revisa els requisits de la política de privadesa al Centre de polítiques per a desenvolupadors. Si l'URL que has proporcionat enllaça a diverses polítiques de privadesa, fes els canvis necessaris (a l'aplicació, al lloc web o a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació) perquè dirigeixi a la política de privadesa aplicable.

Actualització de la política de privadesa:

• Ha d'estar disponible en un URL actiu (no en un PDF).
  • Assegura't que no es pugui editar.
  • Assegura't que faci referència a l'aplicació.
  • Ha de tractar específicament de la privadesa de l'usuari.
  • Assegura't que estigui enllaçada a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació i dins de l'aplicació.
  • Ha de contenir una referència a la mateixa entitat (per exemple, un desenvolupador o una empresa) que s'utilitzi a la fitxa de Google Play o al nom exacte de l'aplicació.

Falta informació a la comunicació

Les comunicacions destacades han d'aparèixer abans del permís de temps d'execució de la ubicació d'una aplicació i han d'indicar als usuaris quines funcions utilitzaran la ubicació en segon pla. Revisa els requisits de comunicació destacada i consentiment i actualitza la teva comunicació destacada:

• Assegura't que la teva comunicació destacada inclou el terme "ubicació".
  • Indica com s'utilitza la ubicació en segon pla mitjançant una d'aquestes frases: "en segon pla", "quan l'aplicació està tancada", "sempre en ús" o "quan l'aplicació no s'utilitza".
  • Inclou una llista de totes les funcions que utilitzen la ubicació en segon pla.
  • Si amplies l'ús permès als anuncis, inclou el següent: "s'utilitza per proporcionar anuncis / permetre publicitat / permetre anuncis". Tria la frase més precisa.

No s'ha trobat la comunicació destacada

Una aplicació ha de mostrar una comunicació destacada en un quadre de diàleg que es mostri abans del permís de temps d'execució per a la ubicació de l'aplicació. Si l'aplicació no en té cap, revisa els requisits de comunicació destacada i consentiment i afegeix una comunicació destacada.

• La comunicació destacada ha d'aparèixer abans que el permís de temps d'execució corresponent a la ubicació de l'aplicació.
  • Inclou com a mínim la frase següent, que hauràs d'adaptar per incloure totes les funcions rellevants que sol·liciten accés a la ubicació en segon pla a la teva aplicació i que l'usuari pugui veure fàcilment: "Aquesta aplicació recull dades d'ubicació per activar ["funció"], ["funció"] i ["funció"], encara que l'aplicació estigui tancada o no s'estigui fent servir". Si amplies l'ús permès als anuncis, també has d'incloure-hi el text: "Aquestes dades també s'utilitzen per proporcionar anuncis / permetre publicitat / permetre anuncis".
  • Inclou qualsevol altre detall que sigui necessari per deixar clar a l'usuari com i per què utilitzes la ubicació en segon pla. Tot i que es permet el contingut addicional, no pot provocar que el contingut obligatori no es vegi immediatament.

Cal una comunicació destacada abans del permís de temps d'execució de la ubicació

Una aplicació ha de mostrar una comunicació destacada en un quadre de diàleg que aparegui abans del permís de temps d'execució corresponent a la ubicació de l'aplicació. Assegura't que la comunicació destacada es mostri en el moment oportú i compleixi els requisits de comunicació destacada i consentiment:

• Mostra la comunicació destacada de l'aplicació en un quadre de diàleg que aparegui abans que el permís de temps d'execució corresponent a la ubicació de l'aplicació.
  • Inclou com a mínim la frase següent, que hauràs d'adaptar per incloure totes les funcions rellevants que sol·liciten accés a la ubicació en segon pla a l'aplicació que l'usuari pugui veure fàcilment: "Aquesta aplicació recull dades d'ubicació per activar ["funció"], [" funció"] i ["funció"], encara que l'aplicació estigui tancada o no s'estigui fent servir".
  • Inclou qualsevol altre detall que sigui necessari per deixar clar a l'usuari com i per què utilitzes la ubicació en segon pla. Tot i que es permet el contingut addicional, no pot provocar que el contingut obligatori no es vegi immediatament.
  • Inclou la frase següent, si amplies l'ús permès als anuncis: "Aquestes dades també s'utilitzen per proporcionar anuncis".

La funció no és apta per accedir a la ubicació en segon pla

El nostre equip de revisió pot detectar que la funció seleccionada per a una declaració no requereix l'accés a la ubicació en segon pla per funcionar. O bé la funció podria utilitzar l'accés a la ubicació en primer pla en comptes de l'accés a la ubicació en segon pla. Això fa que no sigui apta per a l'aprovació per accedir a la ubicació en segon pla.

En aquests casos, pots suprimir l'accés a la ubicació en segon pla de l'aplicació o utilitzar l'accés a la ubicació en primer pla. Després, envia una actualització de l'aplicació.

Falten credencials de prova o no són vàlides

De vegades no podem revisar una aplicació perquè el desenvolupador no ha proporcionat les credencials de prova o les credencials de prova proporcionades a la declaració no són vàlides. Per resoldre aquest problema, necessitem credencials de prova per poder revisar i verificar l'experiència a la teva aplicació. Envia un formulari de declaració actualitzat amb les credencials de prova a través del teu compte de Google Play Console. Si has proporcionat les credencials anteriorment, assegura't que no hagin caducat.

La funció integrada a l'aplicació no coincideix amb la declaració

Si l'experiència amb la funció integrada a l'aplicació no coincideix amb la descripció de la funció de la declaració, actualitza la descripció al formulari de declaració. Prova de reflectir l'experiència amb tanta precisió com sigui possible quan descriguis la funció declarada perquè puguem verificar que funciona de la manera que es descriu. A continuació, torna a enviar el formulari a través del teu compte de Google Play Console.

Com es pot suprimir la ubicació en segon pla

Si has determinat que l'aplicació no requereix la ubicació en segon pla, segueix els passos d'aquesta secció per suprimir l'ús en segon pla i complir els requisits. També hauràs d'enviar l'aplicació a revisió si s'utilitzen permisos d'ubicació en qualsevol app bundle o APK, inclosos els canals que no siguin de producció. Per veure una llista dels app bundles o dels APK afectats, ves a Contingut de l'aplicació (Política > Contingut de l'aplicació > Permisos d'aplicació sensibles > Mostra el resum) al teu compte de Google Play Console.

Si anteriorment tenies cap app bundle o APK que no complien els requisits i accedien a la ubicació en segon pla, assegura't que les versions que no compleixin els requisits no estiguin incloses en cap de les versions actuals, encara que no facis servir determinats canals.

1. Obre Explorador d'app bundles (Versió > Explorador d'app bundles) per comprovar si una versió determinada està activa.
  2. En enviar un app bundle o APK nou perquè en substitueixi un d'anterior que no complia els requisits, assegura't que l'app bundle o l'APK que no compleix els requisits es trobi a la secció "No inclosos" abans de llançar la nova versió.
    1. Per obtenir més indicacions, consulta la secció "No inclosos" de l'article Preparar i llançar una versió.
  3. Assegura't que totes les noves versions que compleixen els requisits estiguin llançades completament i desactivin els app bundles o APK que no compleixen els requisits.

Si encara tens problemes després d'examinar els camins de codi i restringir l'ús només a les finalitats en primer pla, revisa els SDK de tercers que s'utilitzen a l'aplicació, ja que és possible que estiguin accedint a les ubicacions en segon pla.

Quan cal actualitzar l'aprovació dels permisos d'ubicació d'una aplicació

És responsabilitat teva assegurar-te que l'aplicació s'aprovi per utilitzar la ubicació en segon pla i continuï complint els requisits en les actualitzacions futures. Les actualitzacions de les aplicacions es revisaran d'acord amb les polítiques de Google Play. Els canvis materials que facis a l'aplicació poden afectar l'aprovació de l'aplicació per accedir a la ubicació en segon pla i poden donar lloc a revisions addicionals.

Si hi ha un canvi en una funció de l'aplicació que utilitza la ubicació en segon pla, envia un formulari de declaració nou i la revisarem.

Problemes amb APK antics que utilitzen permisos d'ubicació

Si tens APK antics amb permisos d'ubicació i ja no hi pots fer canvis al codi, pots sol·licitar una excepció de la política.

Per optar a l'excepció, has de complir tots els requisits següents:

• Has de declarar els APK específics per als quals vols sol·licitar una excepció.
  • Els APK per als quals sol·licites una excepció s'han d'haver publicat abans de l'1 de gener de 2019.
  • Has de publicar APK alternatius per als usuaris d'Android Oreo (nivell d'API 26) o una versió posterior, i han de complir la política de permisos d'ubicació.
  • Els APK que sol·liciten una excepció han de representar un percentatge molt baix (d'una sola xifra) del nombre d'instal·lacions total.

Google Play revisarà la sol·licitud i concedirà excepcions segons cada cas. De manera alternativa, pots decidir deixar de publicar els APK infractors per complir la política de permisos d'ubicació.