Sol·licitud d'accés a la ubicació en segon pla

Academy Logo

Formació gratuïta

Obtén més informació sobre com pots minimitzar l'ús de dades d'ubicació per protegir la privadesa de l'usuari a l'Acadèmia d'aplicacions.

Som conscients que el compliment de la política d'ubicació pot comportar força feina per a alguns desenvolupadors, de manera que oferim una línia de temps ampliada per poder fer-hi els canvis necessaris.

Google Play restringeix l'ús de permisos sensibles o d'alt risc.

Aviat començarem a prohibir l'accés innecessari a la ubicació en segon pla.

L'aplicació no ha de sol·licitar accés a la ubicació en segon pla tret que sigui necessari. Si l'aplicació sol·licita accés a la ubicació en segon pla però no és essencial per a les funcions principals de l'aplicació, l'has de suprimir de l'aplicació o implementar l'accés a la ubicació en primer pla, com ara quan els usuaris poden veure l'activitat de l'aplicació. A continuació trobaràs més informació sobre la implementació que compleix les polítiques.

Obtenir l'aprovació perquè l'aplicació pugui accedir a la ubicació en segon pla

Abans no implementem aquest canvi de política, podràs enviar el cas d'ús de l'aplicació existent mitjançant Play Console i rebre suggeriments sobre el compliment de la política nova. D'aquesta manera tindràs l'oportunitat de rebre suggeriments pràctics abans que la política s'apliqui totalment i tindràs temps suficient per fer els canvis que calguin.

Et suggerim que revisis les pràctiques recomanades per a la ubicació i que avaluïs si realment necessites accedir a la ubicació en segon pla abans de fer i enviar els canvis.

Cronologia de la revisió i l'aprovació dels canvis

A partir del 30 de setembre de 2020, començarem a revisar les aplicacions que sol·liciten accés a la ubicació en segon pla. Si la teva aplicació es veu afectada, rebràs una notificació a la pàgina Contingut de l'aplicació (Política > Contingut de l'aplicació) de Play Console per completar el formulari de declaració de permisos.

A partir del 18 de gener de 2021, totes les aplicacions noves (publicades per primer cop després del 16 d'abril de 2020) enviades a Google Play que accedeixin a la ubicació en segon pla s'hauran d'aprovar abans que es puguin publicar.

A partir del 29 de març de 2021, totes les aplicacions existents (publicades per primer cop abans del 16 d'abril de 2020) que accedeixin a la ubicació en segon pla s'hauran d'aprovar o se suprimiran de Google Play.

Consideracions sobre la revisió d'aplicacions

En revisar l'aplicació, tindrem en compte el següent:

• La funció proporciona un valor clar a l'usuari?
  • Els usuaris esperen que l'aplicació accedeixi a la seva ubicació en segon pla?
  • La funció és important per a la finalitat principal de l'aplicació?
  • Pots oferir la mateixa experiència sense accedir a la ubicació en segon pla?

Nota: aquesta llista no és exhaustiva, però està pensada perquè et puguis fer una idea de com es pot revisar i interpretar l'ús que fan les teves aplicacions dels permisos d'ubicació.

La "funció principal" es defineix com la finalitat central de l'aplicació i pot consistir en un conjunt de funcions principals que s'han de promocionar i documentar de manera destacada a la descripció de l'aplicació. Sense les funcions bàsiques, l'aplicació no funciona o queda inservible.

Pràctiques recomanades i indicacions per accedir a les dades d'ubicació

Aquesta secció conté orientacions i pràctiques recomanades per accedir a dades d'ubicació, opcions alternatives i consells sobre com fer que l'accés a les dades d'ubicació sigui més clar per als usuaris.

Pràctiques recomanades

Recomanem que tots els desenvolupadors revisin les pràctiques recomanades següents per accedir a les dades d'ubicació a les seves aplicacions:

• Revisa la llista de comprovació de l'accés a la ubicació en segon pla per identificar els possibles accessos al teu codi. Recorda que també ets responsable de garantir que tots els SDK o biblioteques de tercers que utilitzes compleixen les nostres polítiques, com ara l'ús dels permisos d'ubicació.
  • Minimitza l'ús de la ubicació utilitzant el mínim abast necessari per proporcionar una funció (és a dir, general en comptes de precís i primer pla en comptes de segon pla).
  • Revisa les pràctiques recomanades sobre privadesa i assegura't de tenir les polítiques de privadesa i de comunicació adequades.
  • No has de sol·licitar mai permisos d'ubicació als usuaris amb finalitats únicament publicitàries o d'anàlisi.
Més informació per accedir a la ubicació en segon pla

L'aplicació ha de sol·licitar el mínim abast necessari (p. ex.: general en comptes de precís i primer pla en comptes de segon pla) per proporcionar la funció o el servei actual que requereix l'accés a la ubicació en segon pla. Els usuaris han d'esperar raonablement que la funció o el servei necessitin el nivell d'ubicació que se sol·licita. Per exemple, podem rebutjar aplicacions que sol·licitin la ubicació en segon pla o hi accedeixin sense una justificació convincent.

La ubicació en segon pla només es pot utilitzar per proporcionar funcions útils per a l'usuari i relacionades amb la funcionalitat bàsica de l'aplicació.

Les aplicacions poden accedir a la ubicació amb el permís de servei en primer pla (quan l'aplicació només té accés en primer pla, p. ex.: "mentre estigui en ús") si aquest ús compleix les condicions següents:

• S'ha iniciat com una continuació d'una acció iniciada per l'usuari des de l'aplicació.
  • Finalitza immediatament després que l'aplicació completi el cas d'ús de l'acció iniciada per l'usuari.

Les aplicacions dissenyades específicament per als nens han de complir la política del programa Dissenyat per a famílies.

Alternatives a les funcions que necessiten accés a la ubicació en segon pla

A continuació es mostra una llista de les possibles funcions que sovint es poden utilitzar amb accés a la ubicació en primer pla. Tenir aquestes funcions no implica que l'aplicació es rebutgi automàticament. Tanmateix, si aquestes funcions són l'únic motiu pel qual l'aplicació requereix accés a la ubicació en segon pla, és més probable que es rebutgi.

• Suggerir amics, jugadors o connexions a prop per afegir només quan l'usuari sigui a l'aplicació (exclou suggeriments d'amics, jugadors o connexions a prop mentre l'aplicació està tancada).
  • Contingut personalitzat integrat a l'aplicació basat en la ubicació de l'usuari (p. ex., llista de música per a la pàgina d'inici, notícies locals, etc.) sense cap notificació, alerta ni funció per a l'usuari quan es tanca l'aplicació.
  • Restringir el contingut per aplicar la gestió de drets digitals basats en regions.
  • Seguiment del lliurament/servei (per exemple, menjar, paquets o trajectes) per part de l'usuari (no del conductor).
  • Navegació pas a pas (no aplicable si la funció es desenvolupa mentre l'usuari és fora de l'aplicació, com ara el seguiment passiu de rutes o passos, la supervisió quan un usuari comença a conduir o atura el vehicle, etc.).
  • Agregació de les dades d'ubicació de l'usuari per mostrar patrons de trànsit o punts de congestió alts o per mapar velocitats d'Internet properes.

Tingues en compte que no es tracta d'una llista exhaustiva i que cada aplicació s'avaluarà en funció de les seves funcions bàsiques declarades. Tanmateix, si l'aplicació només té funcions com les anteriors, que requereixen l'ús de la ubicació en segon pla, et recomanem que substitueixis l'accés a la ubicació en segon pla per l'accés a la ubicació en primer pla.

Fer que l'accés a la ubicació en segon pla sigui més clar per als usuaris

Si tens previst utilitzar la ubicació en segon pla a l'aplicació, ho has de comunicar als usuaris a la fitxa de Google Play Store mitjançant la descripció, les captures de pantalla i, si escau, el títol o la icona de l'aplicació.

A continuació hi ha alguns suggeriments sobre com pots recalcar als usuaris que l'aplicació utilitza la ubicació en segon pla:

• Proporciona una descripció breu per indicar la "ubicació" (per exemple, "troba-ho a qualsevol lloc" o "sàpigues sempre on").
  • Inclou una captura de pantalla integrada a l'aplicació que mostri una ubicació de l'usuari al mapa o imatges amb etiqueta geogràfica.
  • Si escau, el títol o la icona de l'aplicació també poden indicar-ne la funció d'ubicació.

Demostració de vídeo

Com a part de la declaració de permisos, has de proporcionar un enllaç a un vídeo breu que mostri la funció basada en la ubicació de l'aplicació que requereix accés a la ubicació en segon pla (mentre l'aplicació no s'utilitzi).

El vídeo ha de mostrar la funció d'ubicació en segon pla i els passos necessaris per trobar i activar aquesta funció a l'aplicació. Ha de mostrar el següent:

• la sol·licitud de temps d'execució
  • el quadre de diàleg destacat de comunicació de dades a l'aplicació que es mostra als usuaris (es descriu més avall)
  • la funció que s'activa en segon pla

La durada recomanada és de 30 segons o menys. El format de vídeo preferit és un enllaç de YouTube, però també s'admeten enllaços d'emmagatzematge en núvol a un fitxer MP4 o a altres formats de fitxer de vídeo habituals.

Comunicació destacada

Si l'aplicació accedeix a la ubicació en segon pla, has de proporcionar una comunicació dins de l'aplicació en què s'indiqui com accedeixes a les dades i com les reculls, utilitzes i comparteixes. Aquesta comunicació ha de complir els requisits següents:

• Ha de ser dins de l'aplicació, i no només a la descripció de l'aplicació o en un lloc web.
  • S'ha de mostrar en un lloc que l'usuari vegi quan faci un ús normal de l'aplicació, sense haver de navegar per menús o opcions de configuració.
  • Ha de descriure les dades que es recullen o a què s'accedeix.
  • Ha d'explicar com s'utilitzaran o es compartiran les dades.
  • No pot figurar únicament a la política de privadesa o a les condicions del servei.
  • No pot incloure's dins d'altres comunicacions que no estiguin relacionades amb la recollida de dades personals o sensibles.
  • No cal que l'usuari confirmi amb "Ho accepto" o "Ho entenc". Es pot permetre que l'usuari surti de la comunicació tancant-la o fent-hi lliscar el dit.

També HA d'incloure aquest text en què s'explica l'ús de la ubicació en segon pla a l'usuari:

• "[Aquesta aplicació] recopila dades d'ubicació per activar ["funció"], ["funció"], ["funció"] fins i tot quan l'aplicació està tancada o no s'utilitza."

A més, si amplies l'ús permès als anuncis, has d'incloure la informació següent:

• "Aquestes dades també s'utilitzen per proporcionar anuncis/assistència publicitat/anuncis d'assistència." (Tria la frase més precisa.)

Les comunicacions destacades poden incloure altres informacions per garantir que es compleixen els requisits de la política i que són clares per als usuaris, però han d'incloure com a mínim la informació anterior, si escau.

Preguntes freqüents

La meva aplicació té diverses funcions que utilitzen la ubicació en segon pla. Què he de fer?

Només pots declarar una funció de l'aplicació que utilitzi la ubicació en segon pla per revisar-la. Si l'aplicació conté diverses funcions que són essencials per a la finalitat de l'aplicació i que utilitzen la ubicació en segon pla, selecciona la que ofereixi els beneficis més significatius per a l'usuari.

Per exemple, una aplicació complementària familiar que utilitza la ubicació en segon pla per avisar els usuaris quan hi ha ofertes a prop i que activa una alerta si un nen surt d'una regió geogràfica tancada. La funció de geotanques de seguretat infantil hauria d'utilitzar-se a la declaració de permisos, ja que proporciona més avantatges per a l'usuari (seguretat percebuda) que els anuncis contextuals d'ubicació (comoditat/personalització).

Google Play establirà la ubicació en segon pla a partir de la revisió de la funció principal de l'aplicació que declaris. No obstant això, l'aprovació està subjecta a l'ús de la ubicació en segon pla al nivell d'aplicació. És responsabilitat teva assegurar-te que qualsevol altra funció que pugui utilitzar la ubicació en segon pla que compleixi les polítiques, inclosos els requisits corresponents, es comuniqui a l'usuari mitjançant una comunicació destacada a l'aplicació.

On puc trobar la declaració?

La declaració de permisos d'ubicació estarà disponible a Play Console el 30 de setembre de 2020. Si el teu APK o app bundle conté ACCESS_BACKGROUND_LOCATION i l'aplicació és per a Android 10 o una versió posterior (nivell d'SDK 29 o superior), se't dirigirà als detalls sobre l'ús de la ubicació a la pàgina Contingut de l'aplicació.

Si l'aplicació només accedeix a la ubicació en segon pla als APK o als app bundles per a Android 9 o versions anteriors (nivell d'SDK 28 o inferior) i conté ACCESS_COARSE_LOCATION o bé ACCESS_FINE_LOCATION, hauràs d'indicar la teva intenció d'accedir a la ubicació en segon pla a la pàgina Contingut de l'aplicació de Play Console. A continuació, se't dirigirà als detalls complets sobre l'ús de la ubicació.

Què passa si tinc un APK antic amb permisos d'ubicació i no puc fer canvis al codi?

Si tens APK antics amb permisos d'ubicació i ja no pots fer canvis al codi en aquests APK, pots sol·licitar una excepció de la política.

Per optar a l'excepció, has de complir TOTS els requisits següents:

• Has de declarar els APK específics per als quals vols sol·licitar una excepció.
  • Els APK que sol·liciten una excepció s'han d'haver publicat abans de l'1 de gener de 2019.
  • Has de publicar APK alternatius per als usuaris d'Android Oreo (nivell d'API 26) o una versió posterior, i han de complir la política de permisos d'ubicació.
  • Els APK que sol·liciten una excepció han de representar un percentatge molt baix (d'una sola xifra) de la base d'instal·lació total.

Google Play revisarà la sol·licitud i concedirà excepcions segons cada cas. De manera alternativa, pots decidir deixar de publicar els APK infractors per complir la política de permisos d'ubicació.

Contingut relacionat