Sol·licitar accés a la ubicació en segon pla

Academy Logo

Formació gratuïta

Obtén més informació sobre com pots minimitzar l'ús de la ubicació del dispositiu i consulta exemples de la declaració de la ubicació del dispositiu a l'Acadèmia d'aplicacions.

Ara pots enviar la teva aplicació per rebre suggeriments sobre l'accés a la ubicació en segon pla emplenant el formulari de declaració de permisos d'ubicació a Play Console.

L'aplicació no ha de sol·licitar accés a la ubicació en segon pla tret que sigui necessari. Si l'aplicació sol·licita accés a la ubicació en segon pla però no és essencial per a les funcions principals de l'aplicació, l'has de suprimir de l'aplicació o implementar l'accés a la ubicació en primer pla, com ara quan els usuaris poden veure l'activitat de l'aplicació. A continuació trobaràs més informació sobre la implementació d'acord amb les polítiques.

Sobre el procés

Cronologia de la revisió i l'aprovació dels canvis

Des del 30 de setembre de 2020, pots enviar declaracions per a aplicacions que sol·licitin accés a la ubicació en segon pla. D'aquesta manera tindràs l'oportunitat de rebre suggeriments pràctics abans que la política s'apliqui totalment i tindràs temps suficient per fer els canvis que calguin. Si la teva aplicació es veu afectada, rebràs una notificació a la pàgina Contingut de l'aplicació (Política > Contingut de l'aplicació > Permisos d'aplicació sensibles) a Play Console per emplenar el formulari de declaració de permisos. El vídeo següent proporciona informació sobre com pots declarar permisos i oferir comunicacions dins de l'aplicació:

A partir del 18 de gener de 2021, totes les aplicacions noves (publicades per primer cop després del 16 d'abril de 2020) enviades a Google Play que accedeixin a la ubicació en segon pla s'hauran d'aprovar abans que es puguin publicar.

A partir del 29 de març de 2021, totes les aplicacions existents (publicades per primer cop el dia 16 d'abril de 2020 com a molt tard) que accedeixin a la ubicació en segon pla s'hauran d'aprovar; en cas contrari, és possible que es bloquegin les actualitzacions de l'aplicació i que se suprimeixi l'aplicació de Google Play.

Consideracions sobre la revisió d'aplicacions

En revisar l'aplicació, tindrem en compte el següent:

• La funció proporciona un valor clar a l'usuari?
    • Alguns exemples de categories de funcions que ofereixen avantatges importants als usuaris són la seguretat física, la seguretat percebuda i la salut i el fitnes. Alguns exemples de categories de funcions que ofereixen un avantatge mínim en funció de la ubicació dels usuaris poden ser els anuncis, les analítiques, la personalització, l'entreteniment i la comoditat.
  • Els usuaris esperen que l'aplicació accedeixi a la seva ubicació en segon pla?
  • La funció és important per a la finalitat principal de l'aplicació?
  • Pots oferir la mateixa experiència sense accedir a la ubicació en segon pla?

Nota: aquesta llista no és exhaustiva, però està pensada perquè et puguis fer una idea de com es pot revisar i interpretar l'ús que fan les teves aplicacions dels permisos d'ubicació.

La "funció principal" es defineix com la finalitat central de l'aplicació i pot consistir en un conjunt de funcions principals que s'han de promocionar i documentar de manera destacada a la descripció de l'aplicació. Sense les funcions bàsiques, l'aplicació no funciona o queda inservible.

Obtenir l'aprovació perquè l'aplicació pugui accedir a la ubicació en segon pla

Abans de començar

Has de completar aquests passos abans de completar el formulari de declaració de permisos per indicar que l'aplicació té accés a la ubicació en segon pla. T'ajudaran a entendre les pràctiques recomanades per accedir a les dades d'ubicació, les opcions alternatives i saber com fer que l'accés a dades d'ubicació sigui més clar per als usuaris.

Pas 1: revisa les pràctiques recomanades per accedir a la ubicació

Entendre els requisits

Els desenvolupadors han de complir els requisits següents per accedir a les dades d'ubicació a les seves aplicacions:

• No has de sol·licitar mai permisos d'ubicació als usuaris amb finalitats únicament publicitàries o d'anàlisi.
  • La ubicació en segon pla només es pot utilitzar per proporcionar funcions útils per a l'usuari i relacionades amb la funcionalitat bàsica de l'aplicació.
  • Les aplicacions dissenyades específicament per a nens han de complir la política del programa Dissenyat per a famílies.

Revisar les pràctiques recomanades

Recomanem que tots els desenvolupadors revisin les pràctiques recomanades següents sobre l'accés a les dades d'ubicació a les seves aplicacions:

• Revisa la llista de comprovació de l'accés a la ubicació en segon pla per identificar els possibles accessos al teu codi. Recorda que també ets responsable de garantir que tots els SDK o biblioteques de tercers que utilitzes compleixen les nostres polítiques, com ara l'ús dels permisos d'ubicació.
  • Minimitza l'ús de la ubicació utilitzant el mínim abast necessari per proporcionar una funció (és a dir, general en comptes de precís i primer pla en comptes de segon pla). Els usuaris han d'esperar raonablement que la funció o el servei necessitin el nivell d'ubicació que se sol·licita. Per exemple, podem rebutjar aplicacions que sol·licitin la ubicació en segon pla o hi accedeixin sense una justificació convincent.
  • Revisa les pràctiques recomanades sobre privadesa i assegura't de tenir les polítiques de privadesa i de comunicació adequades.
Pas 2: valora les alternatives per accedir a la ubicació en segon pla

Les aplicacions poden accedir a la ubicació amb el permís de servei en primer pla (quan l'aplicació només té accés en primer pla, p. ex., "mentre estigui en ús") si l'ús s'ha iniciat com una continuació d'una acció iniciada per l'usuari des de l'aplicació i finalitza immediatament després que l'aplicació completi el cas d'ús de l'acció iniciada per l'usuari.

L'accés a la ubicació es considera en primer pla si es produeix mentre l'aplicació està oberta i és visible per a l'usuari. Si l'usuari tanca l'aplicació o prem el botó d'inici per tornar a la pantalla principal, es considerarà que l'aplicació accedeix a la ubicació en segon pla.

Exemples d'ubicació en primer pla

A continuació es mostra una llista de les possibles funcions que sovint es poden utilitzar amb accés a la ubicació en primer pla. Tenir aquestes funcions no implica que l'aplicació es rebutgi automàticament. Tanmateix, si aquestes funcions són l'únic motiu pel qual l'aplicació requereix accés a la ubicació en segon pla, és més probable que es rebutgi.

• Suggerir amics, jugadors o connexions a prop per afegir només quan l'usuari sigui a l'aplicació (exclou suggeriments d'amics, jugadors o connexions a prop mentre l'aplicació està tancada).
  • Contingut personalitzat integrat a l'aplicació basat en la ubicació de l'usuari (p. ex., llista de música per a la pàgina d'inici, notícies locals, etc.) sense cap notificació, alerta ni funció per a l'usuari quan es tanca l'aplicació.
  • Restringir el contingut per aplicar la gestió de drets digitals basats en regions.
  • Seguiment del lliurament/servei (per exemple, menjar, paquets o trajectes) per part de l'usuari (no del conductor).
  • Navegació pas a pas (no aplicable si la funció es desenvolupa mentre l'usuari és fora de l'aplicació, com ara el seguiment passiu de rutes o passos, la supervisió quan un usuari comença a conduir o atura el vehicle, etc.).
  • Agregació de les dades d'ubicació de l'usuari per mostrar patrons de trànsit o punts de congestió alts o per mapar velocitats d'Internet properes.

Tingues en compte que no es tracta d'una llista exhaustiva i que cada aplicació s'avaluarà en funció de les seves funcions bàsiques declarades. Tanmateix, si l'aplicació només té funcions com les anteriors, que requereixen l'ús de la ubicació en segon pla, et recomanem que substitueixis l'accés a la ubicació en segon pla per l'accés a la ubicació en primer pla.

Pas 3: fes que l'accés a la ubicació en segon pla sigui més clar per als usuaris

Si tens previst utilitzar la ubicació en segon pla a l'aplicació, ho has de comunicar als usuaris a la fitxa de Google Play Store mitjançant la descripció, les captures de pantalla i, si escau, el títol o la icona de l'aplicació.

A continuació hi ha alguns suggeriments sobre com pots recalcar als usuaris que l'aplicació utilitza la ubicació en segon pla:

• Proporciona una descripció breu per indicar la "ubicació" (per exemple, "troba-ho a qualsevol lloc" o "sàpigues sempre on").
  • Inclou una captura de pantalla integrada a l'aplicació que mostri una ubicació de l'usuari al mapa o imatges amb etiqueta geogràfica.
  • Si escau, el títol o la icona de l'aplicació també poden indicar-ne la funció d'ubicació.

Requisits de la declaració

Quan emplenis el formulari de declaració de permisos, també hauràs de completar els passos que trobaràs més avall perquè Google pugui avaluar l'accés a la ubicació en segon pla de la teva aplicació.

Pas 4: proporciona un vídeo de demostració

Com a part de la declaració de permisos, has de proporcionar un enllaç a un vídeo breu que mostri la funció basada en la ubicació de l'aplicació que requereix accés a la ubicació en segon pla (mentre l'aplicació no s'utilitzi).

Pots veure un exemple de com hauria de ser aquest vídeo de demostració a continuació.

Exemple de vídeo de demostració

Requisits del vídeo

El vídeo ha de mostrar la funció d'ubicació en segon pla i els passos necessaris per trobar i activar aquesta funció a l'aplicació. Ha de mostrar el següent:

• la sol·licitud de temps d'execució
  • el quadre de diàleg de comunicació destacat a l'aplicació que es mostra als usuaris (es descriu més avall)
  • la funció que s'activa en segon pla

La durada recomanada és de 30 segons o menys. El format de vídeo preferit és un enllaç de YouTube, però també s'admeten enllaços d'emmagatzematge de Google Drive a un fitxer MP4 o a altres formats de fitxer de vídeo habituals.

Nota:

• si la funció no té una interfície destinada a l'usuari quan la ubicació en segon pla està activada, indica-ho a la declaració i inclou al vídeo una demostració de la funció o dels seus impactes, sempre que sigui possible.
  • Assegura't que el vídeo s'hagi creat amb un dispositiu Android.
Pas 5: proporciona una comunicació destacada dins de l'aplicació

Si l'aplicació accedeix a la ubicació en segon pla, has de proporcionar una comunicació dins de l'aplicació en què s'indiqui com accedeixes a les dades i com les reculls, utilitzes i comparteixes.

A continuació pots veure un exemple de com hauria de ser la comunicació destacada dins de l'aplicació.

Exemple de comunicació destacada dins de l'aplicació

Requisits de la comunicació dins de l'aplicació

Aquesta comunicació ha de complir els requisits següents:

• Ha de ser dins de l'aplicació, i no només a la descripció de l'aplicació o en un lloc web.
  • S'ha de mostrar en un lloc que l'usuari vegi quan faci un ús normal de l'aplicació, sense haver de navegar per menús o opcions de configuració.
  • Ha de descriure les dades que es recullen o a què s'accedeix.
  • Ha d'explicar com s'utilitzaran o es compartiran les dades.
  • No pot figurar únicament a la política de privadesa o a les condicions del servei.
  • No pot incloure's dins d'altres comunicacions que no estiguin relacionades amb la recollida de dades personals o sensibles.
  • No cal obtenir el consentiment explícit de l'usuari amb "Ho accepto" o "Ho entenc" perquè el donarà en la sol·licitud de temps d'execució que es mostrarà just després. Es pot permetre que l'usuari surti de la comunicació tancant-la o fent-hi lliscar el dit.

L'idioma de la comunicació HA d'incloure els elements següents:

1. El terme "ubicació".
  2. La indicació que el tipus d'ús és en segon pla fent servir una de les frases següents: "en segon pla", "quan l'aplicació està tancada", "sempre durant l'ús", "quan l'aplicació no s'utilitza".
  3. Una llista de totes les funcions que utilitzen la ubicació en segon pla.
  4. Si amplies l'ús permès als anuncis, has d'incloure-hi el següent: "s'utilitza per proporcionar anuncis / permetre publicitat / permetre anuncis" (tria la frase més precisa).

Exemples de declaracions de comunicació

A continuació trobaràs dos exemples de declaració que pots utilitzar en la teva comunicació; el segon inclou l'ús de la ubicació per als anuncis (pots triar la frase més adient):

• "[Aquesta aplicació] recopila dades d'ubicació per activar ["funció"], ["funció"] i ["funció"] fins i tot quan l'aplicació està tancada o no s'utilitza".
  • "[Aquesta aplicació] recopila dades d'ubicació per activar ["funció"], ["funció"] i ["funció"] fins i tot quan l'aplicació està tancada o no s'utilitza, i també s'utilitza per permetre publicitat".

Les comunicacions destacades poden incloure altres informacions per garantir que es compleixen els requisits de la política i que són clares per als usuaris, però han d'incloure com a mínim la informació anterior, si escau.

Nota : si la funció no té una interfície destinada a l'usuari quan la ubicació en segon pla està activada, mostra la notificació de comunicació destacada quan l'aplicació s'obre per primera vegada.

Política de privadesa

Afegir una política de privadesa a la fitxa de Play Store de l'aplicació contribueix a garantir la transparència sobre la manera de tractar les dades sensibles dels usuaris i els dispositius. La política de privadesa, juntament amb qualsevol comunicació inclosa a l'aplicació, ha d'indicar de manera detallada com l'aplicació recull, utilitza i comparteix les dades d'usuari, i amb qui les comparteix. Et recomanem que consultis el teu representant legal perquè t'informi de què s'exigeix.

• Has d'incloure un enllaç a una política de privadesa a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació i dins de l'aplicació.
  • Assegura't que la política de privadesa estigui disponible en un URL actiu, estigui relacionada amb l'aplicació i tracti específicament de la privadesa de l'usuari.
  • Si l'aplicació fa servir la ubicació en segon pla, la política de privadesa ha de contenir comunicacions relacionades adequades.
  • Assegura't que la pàgina de la política de privadesa estigui ben etiquetada com a tal.

Més informació

Preguntes freqüents

Puc publicar actualitzacions de l'aplicació mentre treballo en el compliment de la política d'ubicació?

Abans de les dates d'aplicació de les polítiques (el 18 de gener de 2021 per a totes les aplicacions noves i el 29 de març de 2021 per a totes les aplicacions existents), pots publicar actualitzacions d'aplicacions encara que no compleixin la política d'ubicació.

Per fer-ho, torna a enviar-la (pots utilitzar el mateix app bundle o APK i la mateixa versió) i, a "Declara el permís d'ubicació sensible", selecciona "No, aquesta versió no compleix la política de permisos d'ubicació". Això et permetrà publicar actualitzacions de l'aplicació sense fer-ne la revisió d'ubicació mentre continues treballant en l'aplicació per complir la política.

La meva aplicació té diverses funcions que utilitzen la ubicació en segon pla. Què he de fer?

Només pots declarar una funció de l'aplicació que utilitzi la ubicació en segon pla per revisar-la. Si l'aplicació conté diverses funcions que són essencials per a la finalitat de l'aplicació i que utilitzen la ubicació en segon pla, selecciona la que ofereixi els beneficis més significatius per a l'usuari.

Per exemple, una aplicació de xarxes socials que utilitza la ubicació en segon pla per avisar els usuaris quan hi ha ofertes a prop i per permetre que els usuaris comparteixin la seva ubicació amb els amics de manera continuada. La funció de compartició amb els amics s'ha d'utilitzar a la declaració de permisos, ja que proporciona més avantatges per a l'usuari (connexió o utilitat) que els anuncis contextuals d'ubicació (comoditat o personalització).

Google Play establirà la ubicació en segon pla a partir de la revisió de la funció principal de l'aplicació que declaris. No obstant això, l'aprovació està subjecta a l'ús de la ubicació en segon pla al nivell d'aplicació. És responsabilitat teva assegurar-te que qualsevol altra funció que pugui utilitzar la ubicació en segon pla compleixi la política. Això inclou complir els requisits corresponents a la comunicació destacada dins l'aplicació que es mostra a l'usuari, tal com es descriu a la secció "Comunicació destacada" més amunt.

On puc trobar la declaració?

El formulari de declaració de permisos d'ubicació estarà disponible a Play Console el 30 de setembre de 2020. Per trobar el formulari manualment, ves a la pàgina Contingut de l'aplicació, fes clic a Inicia a "Permisos d'aplicació sensibles" i, tot seguit, fes clic a Inicia a "Permisos d'ubicació".

Si se't mostren sol·licituds d'altres formularis, com ara els drets d'accés a l'aplicació o el formulari de declaració d'autoritats, emplena'ls, ja que són necessaris per preparar l'aplicació per revisar-la a Play Console. Ves a Preparar l'aplicació per revisar-la per obtenir instruccions detallades.

Si no veus el missatge de confirmació a Play Console, confirma que utilitzes un dels permisos d'ubicació sensibles segons el nivell de l'SDK objectiu de l'aplicació:

• Si el teu APK o app bundle és per a Android 10 o una versió posterior (nivell d'SDK 29 o superior) i conté el permís ACCESS_BACKGROUND_LOCATION al fitxer de manifest, se't dirigirà a la informació completa sobre l'ús de la ubicació.
  • Si el teu APK o app bundle és per a Android 9 o una versió anterior (nivell d'SDK 28 o inferior) i conté ACCESS_COARSE_LOCATION o ACCESS_FINE_LOCATION, hauràs d'indicar la intenció d'accedir a la ubicació en segon pla i se't dirigirà a la informació completa sobre l'ús de la ubicació.
Què passa si tinc un APK antic amb permisos d'ubicació i no puc fer canvis al codi?

Si tens APK antics amb permisos d'ubicació i ja no pots fer canvis al codi en aquests APK, pots sol·licitar una excepció de la política.

Per optar a l'excepció, has de complir TOTS els requisits següents:

• Has de declarar els APK específics per als quals vols sol·licitar una excepció.
  • Els APK que sol·liciten una excepció s'han d'haver publicat abans de l'1 de gener de 2019.
  • Has de publicar APK alternatius per als usuaris d'Android Oreo (nivell d'API 26) o una versió posterior, i han de complir la política de permisos d'ubicació.
  • Els APK que sol·liciten una excepció han de representar un percentatge molt baix (d'una sola xifra) de la base d'instal·lació total.

Google Play revisarà la sol·licitud i concedirà excepcions segons cada cas. De manera alternativa, pots decidir deixar de publicar els APK infractors per complir la política de permisos d'ubicació.

Quina informació hauré de proporcionar a la declaració?

La declaració d'ubicació et demana que proporcionis informació per respondre a les preguntes següents:

1. Objectiu de l'aplicació: quina és la finalitat principal de l'aplicació?
  2. Accés a la ubicació: per què necessita l'aplicació accedir a la ubicació en segon pla?
    1. Informa'ns sobre una funció basada en la ubicació de la teva aplicació que requereix accés a la ubicació en segon pla, i explica per què no es pot implementar sense aquest accés. Cal que la funció estigui relacionada amb la finalitat principal de l'aplicació. Es concedirà l'aprovació per a tota l'aplicació, no només per a aquesta funció.
    2. Tingues en compte que només podem avaluar una funció cada vegada i que la inclusió de diverses funcions farà que es rebutgi l'aplicació.
  3. Instruccions per al vídeo: proporciona un enllaç a un vídeo breu en què es mostri la funció que has descrit prèviament quan s'utilitza a la teva aplicació. El vídeo ha d'incloure el quadre de diàleg de comunicació destacada que es mostra als usuaris. Es recomana que duri 30 segons o menys.
L'aprovació dels permisos és perpètua? Quan he de fer l'actualització?

És responsabilitat del desenvolupador garantir que les aplicacions que s'han aprovat per utilitzar la ubicació en segon pla compleixin totes les aportacions futures. Les actualitzacions de les aplicacions es revisaran d'acord amb les polítiques de Play. Els canvis materials que facis a l'aplicació poden afectar l'aprovació de la teva aplicació per a la ubicació en segon pla i poden donar lloc a altres revisions. Si hi ha un canvi a la funció de l'aplicació que utilitza la ubicació en segon pla, envia un formulari de declaració nou i el revisarem.

Com puc suprimir la ubicació en segon pla?

Si has determinat que l'aplicació no requereix la ubicació en segon pla, segueix els passos que s'indiquen a continuació per suprimir l'ús en segon pla i complir les polítiques. Tingues en compte que has d'enviar l'aplicació a revisió si s'utilitzen els permisos següents en qualsevol APK, inclosos els canals de producció que no siguin de producció. Pots trobar una llista dels APK afectats a Play Console a la pàgina Contingut de l'aplicació (Política > Contingut de l'aplicació > Permisos d'aplicació sensibles > Mostra el resum):

• Si s'orienta a Android 10 o una versió posterior (nivell d'SDK 29 o superior):
    • Suprimeix el permís  ACCESS_BACKGROUND_LOCATION de l'APK o l'app bundle de l'aplicació.
    • Si utilitzes ACCESS_COARSE_LOCATION o ACCESS_FINE_LOCATION, examina els camins de codi i restringeix l'ús només a les finalitats en primer pla (més informació).
    • Ja no s'hauria de mostrar la declaració d'ubicació a sota de Contingut de l'aplicació
  • Si s'orienta a Android 9 o una versió posterior (nivell d'SDK 28 o inferior):
    • Si ja utilitzes ACCESS_COARSE_LOCATION o ACCESS_FINE_LOCATION, examina els camins de codi i restringeix l'ús només a les finalitats en primer pla (més informació).
    • A la declaració de la consola, selecciona "No" a la pregunta "L'aplicació accedeix a la ubicació en segon pla en APK o app bundles per a Android 9 o versions anteriors?".

Contingut relacionat

Ha estat útil?
Com ho podem millorar?

Necessites més ajuda?

Inicia la sessió per obtenir opcions d'assistència addicionals que et permetin resoldre el problema ràpidament