Alternativ till Google+ Grupper för testare

När Google+ stängs av i april 2019 går det inte längre att använda Google+ Grupper i testkanaler på Google Play. Här följer några alternativ som du kan använda i stället:

Viktigt! Om du inte har konfigurerat något alternativ till Google+ Grupper innan Google+ stängs av kan testare som bara tillhör en sådan grupp på Google+ bli av med sin testarbehörighet.

Alternativ 1: Övergå till ett öppet test

Om vem som helst kunde gå med i gruppen och du inte redan kör ett öppet test kan du ersätta den öppna gruppen på Google+ genom att konfigurera ett öppet test. Alla användare kan välja att gå med som testare via Google Plays webbplats eller appen Google Play.

Om du redan har ett öppet testprogram igång måste du använda något av de andra alternativen.

Tips! Om du vill sätta ett tak för hur många som får gå med i ett öppet test kan du ange en gräns för antalet testare.

Alternativ 2: Byt från Google+ Grupper till Google Grupper

Du kan flytta hanteringen av testare från Google+ Grupper till Google Grupper.

Du gör detta genom att skapa nya grupper på Google Grupper för testarna, lägga till dessa grupper i testkanalerna och bjuda in testarna till de nya grupperna.

Alternativ 3: Byt från Google+ Grupper till e-postlistor

Du kan även hantera testare med e-postlistor. Om du vill använda e-postlistor måste du samla in testarnas e-postadresser och konfigurera testkanalerna med dessa e-postadresser.

Obs! Testarna måste uppge de e-postadresser de använder på Google Play.

Kontakta testarna

Så här kan du kontakta testarna i dina grupper:

• Lägg upp meddelanden i Google+ Grupper innan Google+ stängs ner.
  • Visa instruktioner direkt i din app.

Behöver du mer tid?

Om du behöver mer tid på dig för att flytta användarna till ett annat alternativ måste du senast den 31 mars 2019 ansöka om en tillfällig förlängning av gruppmedlemmarnas tillgång till testgrupper på Google+. Förlängningen gäller fram till den 31 augusti 2019.

Under förlängningsperioden går det inte att ändra vilka som är medlemmar i testgruppen. Be kontots ägare att kontakta supporten om du vill ansöka. Det är viktigt att det framgår av kontoägarens ansökan att det gäller en förlängning för medlemmar i Google+ Grupper.

Kom ihåg att när Google+ har stängts av i april 2019 går det inte längre att kontakta eller hantera testarna via Google+.