Opret tilpassede profilsider i Play Butik målrettet mod bestemte brugersegmenter

Med tilpassede profilsider i Play Butik kan du skræddersy din apps profilside, så den appellerer til bestemte brugersegmenter eller til brugere, der besøger din profilside via en unik webadresse til den tilpassede profilside i Play Butik.

Hvis din app har en global målgruppe, kan du bruge tilpassede profilsider i Play Butik til at fremvise din apps funktioner bedst muligt og fortælle om fordelene ved din app på måder, der er relevante for brugere i forskellige lande. Du kan også bruge tilpassede profilsider i Play Butik til at målrette mod dine kampagner til forhåndsregistrering og inaktive brugere.

En anden måde at bruge tilpassede profilsider i Play Butik på er at vise en bestemt profilside i Play Butik til brugere, der besøger websitet via en unik webadresse for en tilpasset profilside i Play Butik eller fra en bestemt Google Ads-kampagne. Dette kan være en effektiv måde at vise din apps relevante funktioner, afhængigt af hvorfra brugerne besøgte din profilside i Play Butik.

Bemærk! Tilpassede profilsider i Play Butik er en af to måder, hvorpå Play Console kan hjælpe dig med at levere tilpassede oplevelser til brugere, der befinder sig forskellige steder i verden. Hvis du vil levere indhold på din profilside i Play Butik og i din app, som er baseret på brugerens sprogindstilling (eller foretrukne sprogindstillingspar), kan du overveje at tilføje oversættelser af din app.
Se eksempler på, hvordan du kan bruge tilpassede profilsider i Play Butik

Her kan du se et par forskellige eksempler på, hvordan du kan bruge tilpassede profilsider i Play Butik på en kreativ måde:

Eksempel 1: Fremhæv funktioner for engelsktalende brugere i forskellige lande

Forestil dig, at du har en videostreamapp med en potentielt stor målgruppe i USA og Singapore, der er lande med en høj procentdel af engelsktalende brugere.

For at markedsføre din profilside i Play Butik til brugere i begge lande på en effektiv måde kan du fremhæve forskelligt indhold (f.eks. populære tv-serier) og funktioner, som appellerer til brugere i hvert land. Her kan du se, hvordan du gør dette med din profilside i Play Butik:

• Opret en hovedprofilside i Play Butik på engelsk: Eftersom USA er dit primære marked, opretter du en hovedprofilside i Play Butik til brugere i USA og andre lande, der har engelsk (en-US) som standardsprog. Du kan medtage kendte personer, der er populære i USA, i dine screenshots, og du kan nævne apptilstanden "offlinevisning" i din korte beskrivelse, da det er en populær funktion i USA.
  • Opret en tilpasset profilside i Play Butik til Singapore: Du kan markedsføre din app i Singapore ved at oprette en tilpasset profilside i Play Butik, der er målrettet mod brugere i Singapore. Eftersom din målgruppe sandsynligvis taler engelsk, kan du angive standardsproget for din tilpassede profilside i Play Butik som engelsk (en-US). Du kan også medtage kendte personer, der er populære i Singapore, i dine screenshots, og du kan nævne 4K-video i din korte beskrivelse, da det er en populær funktion i Singapore.

Resultater

Hovedprofilside i Play Butik Tilpasset profilside i Play Butik
  • Engelsktalende brugere i USA ser din hovedprofilside i Play Butik med kendte personer, de genkender, og læser om tilstanden "offlinevisning".
  • Spansktalende brugere i USA ser din hovedprofilside i Play Butik med det samme indhold, der automatisk oversættes til spansk.
  • Engelsktalende brugere i Singapore ser din tilpassede profilside i Play Butik med kendte personer, de genkender, og læser om 4K-video.
  • Malajisktalende brugere i Singapore ser din tilpassede profilside i Play Butik på engelsk, fordi tilpassede profilsider i Play Butik ikke omfatter automatisk oversættelse. Hvis du vil have dem til at se din tilpassede profilside i Play Butik på malajisk, kan du tilføje en oversættelse.

Eksempel 2: Brug flere standardsprog til at markedsføre din app

Forestil dig, at du har en opskriftsapp, der er populær i USA og i latinamerikanske lande som f.eks. Mexico, Argentina og Brasilien.

Du bør tilpasse din profilside i Play Butik til bestemte markeder, da du gerne vil tiltrække brugere ved hjælp af opskrifter og beskrivelser, der appellerer til dem. Her kan du se, hvordan du gør dette med din profilside i Play Butik:

• Opret en hovedprofilside i Play Butik på engelsk: Eftersom USA er dit største marked, kan du oprette en hovedprofilside i Play Butik på engelsk (en-US), som er lavet til både brugere i USA og en global målgruppe.
  • Opret en tilpasset profilside i Play Butik til latinamerikanske lande på spansk og brasiliansk-portugisisk: For at markedsføre din app til brugere i Mexico, Argentina og Brasilien kan du oprette en tilpasset profilside i Play Butik med titlen "Latinamerika", der er målrettet mod brugere i de pågældende lande. Du kan angive latinamerikansk spansk (es-419) som standardsprog, og du kan tilføje en oversættelse på brasiliansk-portugisisk (pt-br). Du kan også medtage screenshots og beskrivelser, der appellerer til latinamerikanske brugere.

Resultater

Hovedprofilside i Play Butik Tilpasset profilside i Play Butik
  • Engelsktalende brugere i USA og lande uden for Mexico, Argentina og Brasilien ser din hovedprofilside i Play Butik.
  • Spansktalende brugere i USA ser din primære profilside i Play Butik med automatisk oversættelse til spansk, da du ikke føjede en oversættelse til din hovedprofilside i Play Butik.
  • Spansktalende brugere i Mexico, Argentina og Brasilien ser din tilpassede profilside i Play Butik på spansk, der er standardsproget for din tilpassede profilside i Play Butik.
  • Brugere, der taler brasiliansk-portugisisk, i Mexico, Argentina og Brasilien ser din tilpassede profilside i Play Butik på brasiliansk-portugisisk, fordi du tilføjede en oversættelse på deres sprog.
  • Engelsktalende brugere i Mexico, Argentina og Brasilien ser din tilpassede profilside i Play Butik på profilsidens standardsprog (latinamerikansk spansk), fordi tilpassede profilsider i Play Butik ikke omfatter automatisk oversættelse. Hvis du vil have, at de ser din tilpassede profilside i Play Butik på engelsk, kan du tilføje en oversættelse.

Eksempel 3: Fremhæv funktionerne i din app, afhængigt af hvorfra brugerne besøger din profilside i Play Butik

Forestil dig, at du har en træningsapp, der omfatter flere forskellige aktiviteter som f.eks. svømning, løb, cykling, yoga eller lignende. Disse forskellige aktiviteter markedsføres til forskellige målgrupper uden for Google Play.

Hvis du vil gøre din profilside i Play Butik mere relevant i forhold til brugernes mulige interesser, kan du vise en bestemt aktivitet, baseret på om en bruger besøger din profilside i Play Butik via et indlejret Google Play-link på en side, der omhandler den pågældende aktivitet.

• Opret en hovedprofilside i Play Butik på engelsk: Opret en primær standardprofilside i Play Butik til brugere, der ikke besøger profilsiden via en webadresse for en tilpasset profilside i Play Butik. Denne profilside kan indeholde aspekter af alle de aktiviteter, som appen tilbyder.
  • Opret en tilpasset profilside i Play Butik for dine forskellige aktiviteter: For hver tilpasset profilside i Play Butik skal du tilføje screenshots og beskrivelser, som matcher den aktivitet, profilsiden henviser til. Vælg et unikt navn til webadresseparameteren, der matcher profilsidens aktivitet.
  • Del den unikke webadresse for den tilpassede profilside i Play Butik på relevante sider: Hver unik webadresse omdirigerer brugeren til en tilpasset profilside for den pågældende aktivitet i Play Butik. Indlejr disse unikke webadresser for tilpassede profilsider i Play Butik på relevante websider, der beskriver eller markedsfører de forskellige aktiviteter.

Eksempel 4: Opret en butiksoplevelse, der matcher en bestemt Google Ads-appkampagne

Forestil dig, at du kører en onlinekampagne, der fremhæver en ny funktion i din app, og som er målrettet mod et bestemt demografisk segment ved hjælp af en Google Ads-appkampagne.

Du kan medtage lignende annoncemateriale i dine aktiver på profilsiden i Google Play Butik for at få din profilside i Play Butik til at stemme bedre overens med budskabet i din kampagne. Det betyder, at når en bruger klikker sig videre fra en annonce, vil brugeren fortsat se de samme oplysninger, når brugeren overvejer, om brugeren skal installere din app eller dit spil.

• Opret en hovedprofilside i Play Butik: Opret en almindelig hovedprofilside i Play Butik til brugere, der ikke besøger profilsiden via en annonce. Denne profilside kan indeholde aspekter af alle de aktiviteter, som appen tilbyder.
  • Opret en tilpasset profilside i Play Butik for hver af dine Google Ads-kampagner: For hver tilpasset profilside i Play Butik skal du tilføje screenshots og beskrivelser, der matcher det Google Ads-annoncemateriale, de er beregnet til. Du bliver bedt om at indsætte det Google Ads-annoncegruppe-id, som du finder i dit Google AdWords-kontrolpanel.
  • Gem og udgiv dine profilsider i Play Butik: Når de er gemt og offentliggjort, kan brugere, der klikker på en annonce med dine angivne annoncegruppe-id'er, se aktiverne på din tilpassede profilside på forskellige Google Play-flader.

Resultater

Hovedprofilside i Play Butik Tilpasset profilside i Play Butik
Brugere, der besøger profilsiden i Play Butik, men som ikke ankommer til den via en annonce, vil se dine standardscreenshots og -beskrivelser. Brugere, der klikker sig videre til din profilside fra en tilknyttet annonce, vil få vist de screenshots og beskrivelser, du har angivet, og som matcher den kampagne, brugerne så.

Bemærk! Annoncemålrettede profilsider understøtter endnu ikke alle Google Ads-formater til appkampagner. Du kan forvente at se tilpassede aktiver, når du ankommer til din profilside fra Googles AdMob-netværk på Android. Flere formater vil være understøttede i fremtiden.

Retningslinjer

Du kan oprette op til 50 tilpassede profilsider i Play Butik. Hvis du allerede har oprettet en app med en profilside i Play Butik, angives den eksisterende profilside i Play Butik som appens primære profilside, og den vises til brugere i de lande, som du ikke har målrettet mod med en tilpasset profilside i Play Butik.

Inden du opretter din første tilpassede profilside i Play Butik, bør du være opmærksom på følgende:

Dette kan du tilpasse
  • For hver tilpasset profilside i Play Butik kan du tilpasse appens navn, ikon, beskrivelser og grafiske aktiver.
  • Din apps kontaktoplysninger, privatlivspolitik og appkategori er fælles for alle versioner af dens profilside i Play Butik.
Målretning via en unik webadresse for en tilpasset profilside i Play Butik
  • Hvis du vil målrette ved hjælp af en unik webadresse for din profilside i Play Butik, skal du angive en strengparameter, der er unik for alle dine tilpassede profilsider i Play Butik.
  • Gyldige værdier for parameteren omfatter alfanumeriske tegn (kun små bogstaver) og følgende symboler: [".", "-", "_", "~"].
  • Når parameteren er oprettet, kan brugere få adgang til din tilpassede profilside i Play Butik via følgende webadresse: https://play.google.com/store/apps/details?id=[packageName]&listing=[parameter]
Målretning mod lande
  • Du kan målrette mod flere lande med en tilpasset profilside i Play Butik, men du kan kun målrette mod et land med én tilpasset profilside i Play Butik ad gangen.
  • Hvis du f.eks. har en tilpasset profilside i Play Butik, der er målrettet mod USA og Canada, kan du ikke målrette andre tilpassede profilsider i Play Butik mod USA og Canada.
Oversættelser
  • Tilpassede profilsider i Play Butik oversættes ikke automatisk, så du skal vælge et standardsprog, når du opretter dem.
  • Brugerne i de lande, du vælger, får vist dine tilpassede profilsider i Play Butik på det standardsprog, der er angivet for profilsiden, medmindre du tilføjer oversættelser.
  • Det anbefales, at du tilføjer oversættelser for alle de sprog, der tales i de lande, som du målretter mod med en tilpasset profilside i Play Butik.

Eksperimentel: Få hjælp af AI, når du opretter en tilpasset profilside i Play Butik

Nu kan du få hjælp fra Googles eksperimentelle AI-værktøj, når du opretter dine profilsider i Play Butik.

Dette er et kreativt skriveværktøj, der hjælper dig med at udarbejde tilpassede profilsider i Play Butik på en mere effektiv måde. Den genererer beskrivelser ved hjælp af de prompts, du angiver, samt oplysningerne fra din primære profilside i Play Butik.

Dette værktøj er eksperimentelt og kan generere unøjagtige eller upassende oplysninger om din app. Du bør altid gennemgå genererede beskrivelser omhyggeligt og redigere dem efter behov. Værktøjet kan i øjeblikket kun benyttes, når du opretter tilpassede profilsider på engelsk.

1. Når du opretter en profilside, skal du kigge efter banneret Console-app og klikke på Prøv nu.

2. Hvis du vil generere en profilside, skal du angive input for følgende tre prompts:

• Opret en profilside i Play Butik for mig: Dette er det tema, den event eller den funktion, som skal være omdrejningspunktet for din tilpassede profilside. Det kan f.eks. være "Halloween", "Skolestart", "Multiplayer" eller "Nyt design".

• Skriv dette på en: Dette er den tone, som din profilside skal have.

• Til: Dette er din tiltænkte målgruppe. Du kan f.eks. skrive "Brugere, der ikke længere benytter mit produkt". Bemærk! Hvis du bruger din tilpassede profilside i forbindelse med trafik fra dybe links eller annoncer, kan du bruge denne prompt til at skabe bedre brugeroplevelser. Eksempler på dette kan være "Medlemmer" fra en mailkampagne eller "Udsalgsentusiaster" fra en annoncekampagne om dit seneste udsalg.

3. Klik på Generér, når din prompt er klar. Her er et eksempel på en komplet prompt: "Generér en kladde med temaet korrekturlæsning. Skriv dette på en sjov måde til brugere, der er elever."

4. Gennemgå den genererede kladde. Du kan vælge Føj til profilside, Generér ny version, Rediger prompts eller Annuller.

5. Hvis du føjer den genererede kladde til din profilside, kan du redigere teksten og klikke på Gem.

• Vigtigt! Du bør altid gennemgå kladder og redigere dem efter behov. Du har altid kontrollen over og er ansvarlig for det indhold, du indsender til Google Play.

Husk at fortælle os, om du kunne lide den genererede tekst, ved at give prompten et like eller et dislike, så vi kan gøre dette værktøj endnu bedre i fremtiden

Opret en tilpasset profilside i Play Butik

Sådan opretter du en tilpasset profilside i Play Butik:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Skab vækst > Butiksvisning > Tilpassede profilsider i Play Butik.
    • Hvis du ikke allerede har en primær profilside i Play Butik for din app, skal du oprette en og udgive appen, før du kan oprette en tilpasset profilside i Play Butik.
  4. Vælg Opret en tilpasset profilside i Play Butik.
  5. Vælg en mulighed:
    • Opret en ny profilside: Du tilføjer alle aktiverne.
    • Kopiér en eksisterende profilside: Du starter med en kopi af aktiverne fra en af dine eksisterende profilsider (herunder din primære profilside i Play Butik).
    • Opret en ny profilside i en gruppe: Profilsiden anvender som standard gruppens tilgængelige aktiver. Få flere oplysninger ved at læse om oprettelse af en gruppe med profilsider i Play Butik.
  6. Navngiv din tilpassede profilside i Play Butik i sektionen "Info om appen".
    • Tip! Navnet på din tilpassede profilside i Play Butik er kun til egen orientering og vises ikke til brugerne. Derfor skal du vælge et navn, der giver mening for dig, f.eks. "Nordamerika" eller "Lande i Asien". Navnet kan ikke redigeres, når du har oprettet det.
  7. Ud for "Målretning" skal du vælge de målgrupper, som skal se din tilpassede profilside i Play Butik, ved at vælge Land, Webadresse og/eller Brugerstatus.
    • Bemærk! Din apps indstillinger for distribution og test kan påvirke din mulighed for at vælge bestemte indstillinger eller visse kombinationer af indstillinger. Her er nogle almindelige eksempler på, hvorfor visse segmenter muligvis ikke er tilgængelige:
      • Bruges på en anden tilpasset profilside i Play Butik: Der kan ikke målrettes mod landet eller regionen, da du allerede målretter mod det pågældende land eller den pågældende region med en anden tilpasset profilside i Play Butik.
      • Forhåndsregistrering: Med målretning efter brugerstatus kan du vise en anden profilside i Play Butik til brugere i lande eller regioner, hvor forhåndsregistrering til din app er mulig. Brugere i lande eller regioner, hvor din app er udgivet til produktion eller udførelse af åben eller lukket test, kan ikke se denne profilside.
      • Appen er endnu ikke udgivet til produktion: Landet eller regionen er ikke tilgængelig, fordi du endnu ikke har udgivet din app til produktion der.
      • Ikke tilgængelig i Google Play: Landet er ikke tilgængeligt, fordi du ikke distribuerer appen der.
      • Inaktive brugere: Dette er brugere, der:
        • Har downloadet din app for mere end 28 dage siden
        • Ikke har brugt appen inden for de seneste 28 dage eller har afinstalleret den på alle enheder
  8. I sektionen "Appoplysninger" skal du vælge et standardsprog ved at vælge Administrer oversættelser > Skift standardsprog.
    • Bemærk! Medmindre du tilføjer oversættelser, får brugerne i de lande, du vælger, vist din profilside i Play Butik på standardsproget. Hvis du vil føje oversættelser til din app, skal du vælge Administrer dine egne oversættelser.
  9. Ud for "Appoplysninger" skal du angive et navn samt en kort og en lang beskrivelse.
  10. Upload dine grafiske aktiver i sektionen "Grafik".
  11. Vælg Opret.

Opret en gruppe med profilsider i Play Butik

Du kan oprette grupper baseret på hvad som helst, du finder nyttigt. Det kan f.eks. være en gruppe med juletema og tilpassede screenshots for hvert land.

Alle apps starter med en standardgruppe kaldet "Primær profilside i Play Butik", som er baseret på aktiverne fra din primære profilside i Play Butik. Brug denne gruppe til hurtigt at oprette varianter af din primære profilside i Play Butik.

Når du opretter en profilside i en gruppe, arver profilsiden som standard ikonet, screenshots, beskrivelser og andre aktiver fra den pågældende gruppe. Du kan derefter tilføje tilpassede aktiver for at justere en individuel profilside. Hvis du opdaterer et gruppeaktiv, opdateres aktivet på alle profilsider i gruppen. Du kan f.eks. opdatere ikonet for alle profilsiderne i en gruppe ved kun at ændre gruppens ikon.

Sådan opretter du en gruppe med tilpassede profilsider i Play Butik:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Skab vækst > Butiksvisning > Tilpassede profilsider i Play Butik.
    • Hvis du ikke allerede har en primær profilside i Play Butik for din app, skal du oprette en og udgive appen, før du kan oprette en tilpasset profilside i Play Butik.
  4. Vælg Opret gruppe.
  5. Vælg en mulighed:
    • Opret en ny gruppe: Du tilføjer alle aktiverne.
    • Kopiér en eksisterende gruppe: Du starter med en kopi af aktiverne fra en af dine eksisterende grupper.
  6. Giv din gruppe med tilpassede profilsider i Play Butik et navn i sektionen "Gruppens aktiver".
    • Tip! Navnet på din gruppe er kun til egen orientering og kan ikke ses af brugerne. Derfor skal du vælge et navn, der giver mening for dig, f.eks. "Nordamerika" eller "Julegruppen". Navnet kan ikke redigeres, når det er oprettet.
  7. I sektionen "Gruppeoplysninger" skal du vælge et standardsprog ved at vælge Administrer oversættelser > Skift standardsprog.
    • Bemærk! Medmindre du tilføjer oversættelser, får brugerne i de lande, du vælger, vist din profilside i Play Butik på standardsproget. Hvis du vil føje oversættelser til gruppens profilsider, skal du vælge Administrer dine egne oversættelser.
  8. Ud for "Gruppens aktiver" skal du angive et navn samt en kort og en lang beskrivelse.
  9. Upload dine grafiske aktiver i sektionen "Grafik".
  10. Vælg Opret gruppe.