Opret tilpassede butiksfortegnelser for at målrette mod bestemte lande

Med tilpassede butiksfortegnelser kan du skræddersy butiksfortegnelsen for din app, så den appellerer til bestemte brugersegmenter i de lande, du vælger.

Hvis din app har en global målgruppe, kan du bruge tilpassede butiksfortegnelser til at fremvise din apps funktioner bedst muligt og fortælle om fordelene ved din app på måder, der er relevante for brugere i forskellige lande. Du kan også bruge tilpassede butiksfortegnelser til dine kampagner med forhåndsregistrering.

Se eksempler på, hvordan du kan bruge tilpassede butiksfortegnelser

Her kan du se et par forskellige eksempler på, hvordan du kan bruge tilpassede butiksfortegnelser på en kreativ måde:

Eksempel 1: Fremhæv funktioner for engelsktalende brugere i forskellige lande

Forestil dig, at du har en videostreamapp med en potentielt stor målgruppe i USA og Singapore, der er lande med en høj procentdel af engelsktalende brugere.

For at markedsføre din butiksfortegnelse til brugerne i begge lande på en effektiv måde kan du fremhæve forskelligt indhold, f.eks. populære tv-serier og funktioner, som appellerer til brugerne i hvert land. Her kan du se, hvordan du gør dette med din butiksfortegnelse:

• Opret en primær butiksfortegnelse på engelsk: Eftersom USA er dit primære marked, opretter du en primær butiksfortegnelse til brugerne i USA og andre lande, der har engelsk (en-US) som standardsprog. Du medtager kendte personer, der er populære i USA, i dine screenshots, og du nævner apptilstanden "offlinevisning" i din korte beskrivelse, da det er en populær funktion i USA.
  • Opret en tilpasset butiksfortegnelse til Singapore: Du kan markedsføre din app i Singapore ved at oprette en tilpasset butiksfortegnelse, der er målrettet mod brugere i Singapore. Eftersom din målgruppe sandsynligvis taler engelsk, angiver du standardsproget for din tilpassede butiksfortegnelse til engelsk (en-US). Du medtager kendte personer, der er populære i Singapore, i dine screenshots, og du nævner 4K-video i din korte beskrivelse, fordi det er en populær funktion i Singapore.

Resultater

Primær butiksfortegnelse Tilpasset butiksfortegnelse
  • Engelsktalende brugere i USA ser din primære butiksfortegnelse med kendte personer, de genkender, og læser om tilstanden "offlinevisning".
  • Spansktalende brugere i USA ser din primære butiksfortegnelse med det samme indhold, men med automatisk oversættelse til spansk.
  • Engelsktalende brugere i Singapore ser din tilpassede butiksfortegnelse med kendte personer, de genkender, og læser om 4K-video.
  • Malajisktalende brugere i Singapore ser din tilpassede butiksfortegnelse på engelsk, fordi tilpassede butiksfortegnelser ikke omfatter automatisk oversættelse. Hvis du vil have dem til at se din tilpassede butiksfortegnelse på malajisk, kan du tilføje en oversættelse.

Eksempel 2: Brug flere standardsprog til at markedsføre din app

Forestil dig, at du har kogebogsapp, der er populær i USA og i latinamerikanske lande som f.eks. Mexico, Argentina og Brasilien.

Du vil tilpasse din butiksfortegnelse til bestemte markeder, da du ønsker at tiltrække brugere ved hjælp af opskrifter og beskrivelser, der appellerer til dem. Her kan du se, hvordan du gør dette med din butiksfortegnelse:

• Opret en primær butiksfortegnelse på engelsk: Eftersom USA er dit største marked, opretter du en primær butiksfortegnelse på engelsk (en-US), som er lavet til både brugere i USA og en global målgruppe.
  • Opret en tilpasset butiksfortegnelse til latinamerikanske lande på spansk og portugisisk (Brasilien): For at markedsføre din app til brugere i Mexico, Argentina og Brasilien opretter du en tilpasset butiksfortegnelse med titlen "Latinamerika", der er målrettet mod brugere i de pågældende lande. Du angiver latinamerikansk spansk (es-419) som standardsprog, og du tilføjer en oversættelse på brasiliansk portugisisk (pt-br). Du medtager screenshots og beskrivelser, der appellerer til latinamerikanske brugere.

Resultater

Primær butiksfortegnelse Tilpasset butiksfortegnelse
  • Engelsktalende brugere i USA og lande uden for Mexico, Argentina og Brasilien ser din primære butiksfortegnelse.
  • Spansktalende brugere i USA ser din primære butiksfortegnelse med automatisk oversættelse på latinamerikansk spansk, da du ikke føjede en oversættelse til din primære butiksfortegnelse.
  • Spansktalende brugere i Mexico, Argentina og Brasilien ser din tilpassede butiksfortegnelse på latinamerikansk spansk, der er standardsproget for din butiksfortegnelse.
  • Portugisisktalende brugere i Mexico, Argentina og Brasilien ser din tilpassede butiksfortegnelse på brasiliansk portugisisk, fordi du tilføjede en oversættelse på deres sprog.
  • Engelsktalende brugere i Mexico, Argentina og Brasilien ser din tilpassede butiksfortegnelse på butiksfortegnelsens standardsprog latinamerikansk spansk, fordi tilpassede butiksfortegnelser ikke omfatter automatisk oversættelse. Hvis du vil have dem til at se din tilpassede butiksfortegnelse på engelsk, kan du tilføje en oversættelse.

Retningslinjer

Du kan oprette op til fem tilpassede butiksfortegnelser. Hvis du allerede har oprettet en app med en butiksfortegnelse, angives den eksisterende butiksfortegnelse som appens standardbutiksfortegnelse, og den vises for brugerne i de lande, hvor du ikke har målrettet med en tilpasset butiksfortegnelse.

Inden du opretter din første tilpassede butiksfortegnelse, bør du være opmærksom på følgende:

Dette kan du tilpasse:
  • For hver tilpasset butiksfortegnelse kan du tilpasse apptitel, ikon, beskrivelser og grafiske aktiver.
  • Din apps kontaktoplysninger, privatlivspolitik og appkategori deles med alle versioner af dens butiksfortegnelse.
Målretning mod lande
  • Du kan målrette mod flere lande med en tilpasset butiksfortegnelse, men du kan kun målrette mod et land med én tilpasset butiksfortegnelse ad gangen.
  • Hvis du f.eks. har en tilpasset butiksfortegnelse, der er målrettet mod USA og Canada, kan du ikke målrette andre tilpassede butiksfortegnelser mod USA og Canada.
Oversættelser
  • Tilpassede butiksfortegnelser oversættes ikke automatisk, så du skal vælge et standardsprog, når du opretter dem.
  • Brugerne i de lande, du vælger, får vist dine tilpassede butiksfortegnelser på det standardsprog, der er angivet for butiksfortegnelsen, medmindre du tilføjer oversættelser.
  • Det er en god idé at tilføje oversættelser for alle de sprog, der tales i de lande, hvor du målretter med en tilpasset butiksfortegnelse.

Opret tilpassede butiksfortegnelser

Sådan opretter du tilpassede butiksfortegnelser:

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Tilpasset butiksfortegnelse.
    • Hvis du ikke allerede har en primær butiksfortegnelse for din app, skal du oprette en og udgive appen, før du kan oprette en tilpasset butiksfortegnelse.
  4. Vælg Tilføj.
  5. Giv din tilpassede butiksfortegnelse et navn.
    • Tip! Da navnet på din tilpassede butiksfortegnelse kun er til din egen orientering og ikke vises for brugerne, bør du vælge et navn, der giver mening for dig, f.eks. "Nordamerika" eller "Lande i Asien".
  6. Under "Målretning" skal du vælge Tilføj målretning for at angive, hvilke lande og/eller brugersegmenter som skal se din tilpassede butiksfortegnelse.
    • Afhængigt af hvilke indstillinger du har angivet for distribution og test af din app, kan du finde en af følgende statusangivelser under de enkelte landenavne:
      • Bruges i en anden tilpasset butiksfortegnelse: Der kan ikke målrettes mod landet, da du allerede målretter mod det pågældende land med en anden tilpasset butiksfortegnelse.
      • Forhåndsinteresse: Brugere kan vise forhåndsinteresse i din app i dette land, hvilket ændrer, hvordan din butiksfortegnelse vises på enheder.
      • Kun interne testere: Din app kan kun bruges af testere i dette land – appen er ikke i produktion.
      • Ikke tilgængelig i Google Play: Der kan ikke målrettes mod landet, da du ikke distribuerer appen i det pågældende land.
  7. Vælg et standardsprog ud for "Produktoplysninger".
    • Brugerne i de lande, du vælger, får vist din butiksfortegnelse på dette standardsprog, medmindre du tilføjer oversættelser. Hvis du vil føje oversættelser til din app, skal du vælge Administrer oversættelser.
  8. Under "Produktoplysninger" skal du angive en titel, skrive en kort og en fuld beskrivelse samt uploade grafiske aktiver.
  9. Vælg Indsend opdatering.

Bemærk! Hvis du vil kopiere eller slette en tilpasset butiksfortegnelse på et senere tidspunkt, skal du vælge prikmenuen på siden Tilpasset butiksfortegnelse for din app for at vælge en af mulighederne.