Crear fitxes de Play Store personalitzades per orientar-les a països específics

Les fitxes de Play Store personalitzades et permeten adaptar les fitxes de l'aplicació per atreure segments d'usuaris específics dels països que seleccionis.

Si l'aplicació té un públic d'arreu del món, pots utilitzar les fitxes de Play Store personalitzades per mostrar amb precisió les funcions de l'aplicació, a més d'explicar-ne els punts forts d'una manera que sigui rellevant per als usuaris de diferents països. També pots utilitzar les fitxes de Play Store personalitzades específicament per a les campanyes de preregistre.

Veure exemples de com es poden utilitzar les fitxes de Play Store personalitzades

A continuació tens un parell d'exemples diferents de com pots utilitzar les fitxes de Play Store personalitzades de manera creativa, perquè et serveixin d'inspiració:

Exemple 1: destacar funcions per als angloparlants de diferents països

Imagina que tens una aplicació de reproducció de vídeos en temps real que podria atreure molt públic als Estats Units i a Singapur, dos països amb un percentatge alt d'usuaris angloparlants.

Per comercialitzar la fitxa de Play Store amb efectivitat en tots dos països, t'interessa destacar continguts diferents, com ara programes de televisió populars, i les funcions que són més atractives per als usuaris de cada país. T'expliquem com ho pots fer amb la fitxa de Play Store:

• Crea una fitxa de Play Store principal en anglès: com que els Estats Units és teu mercat principal, crea una fitxa de Play Store principal per als usuaris d'aquest país i d'altres països en què l'anglès (en-US) és l'idioma predeterminat. Inclou a les captures de pantalla famosos que siguin populars als Estats Units i menciona a la descripció breu el mode de visualització sense connexió de l'aplicació, ja que és una funció que agrada molt en aquest país.
  • Crea una fitxa de Play Store personalitzada per a Singapur: per comercialitzar l'aplicació a Singapur, crea una fitxa de Play Store personalitzada que estigui orientada als usuaris d'aquest país. Com que és probable que el teu públic objectiu parli anglès, pots definir l'anglès (en-US) com l'idioma predeterminat de la fitxa de Play Store personalitzada. Inclou a les captures de pantalla famosos que siguin populars a Singapur i menciona els vídeos amb resolució 4K a la descripció breu, ja que és una funció que agrada molt en aquest país.

Resultats

Fitxa de Play Store principal Fitxa de Play Store personalitzada
  • Els usuaris angloparlants dels Estats Units veuen la teva fitxa de Play Store principal amb famosos que reconeixen i llegeixen sobre el mode de visualització sense connexió a la descripció.
  • Els usuaris hispanoparlants dels Estats Units veuen la teva fitxa de Play Store principal amb el mateix contingut però traduït automàticament a l'espanyol.
  • Els usuaris angloparlants de Singapur veuen la teva fitxa de Play Store personalitzada amb famosos que reconeixen i llegeixen sobre els vídeos amb resolució 4K a la descripció.
  • Els usuaris de Singapur que parlen malai veuen la teva fitxa de Play Store personalitzada en anglès, ja que aquest tipus de fitxes no inclouen traduccions automàtiques. Si vols que vegin la teva fitxa personalitzada en malai, pots afegir-hi la traducció.

Exemple 2: utilitzar diversos idiomes predeterminats per comercialitzar l'aplicació

Imagina que tens una aplicació amb receptes de cuina que és popular als Estats Units i a Llatinoamèrica, sobretot a Mèxic, a l'Argentina i al Brasil.

Per atreure usuaris amb receptes i descripcions que els captivin, t'interessa personalitzar la fitxa de Play Store per a mercats específics. T'expliquem com ho pots fer amb la fitxa de Play Store:

• Crea una fitxa de Play Store principal en anglès: com que els Estats Units és el teu mercat més gran, crea una fitxa de Play Store principal (en-US) dissenyada tant per a usuaris dels Estats Units com per a un públic internacional.
  • Crea una fitxa de Play Store personalitzada per a Llatinoamèrica en espanyol i en portuguès del Brasil: per comercialitzar l'aplicació entre els usuaris de Mèxic, de l'Argentina i del Brasil, pots crear una fitxa de Play Store personalitzada que es digui "Llatinoamèrica" i que estigui orientada als usuaris d'aquests països. Defineix l'espanyol de Llatinoamèrica (es-419) com l'idioma predeterminat i afegeix la traducció en portuguès del Brasil (pt-br). Inclou captures de pantalla i descripcions que siguin atractives per als usuaris llatinoamericans.

Resultats

Fitxa de Play Store principal Fitxa de Play Store personalitzada
  • Els usuaris angloparlants dels Estats Units i d'altres països que no siguin Mèxic, l'Argentina ni el Brasil veuen la teva fitxa de Play Store principal.
  • Els usuaris dels Estats Units que parlen espanyol de Llatinoamèrica veuen la teva fitxa de Play Store principal amb traduccions automàtiques a l'espanyol, perquè no has afegit la traducció de la fitxa principal.
  • Els usuaris de Mèxic, de l'Argentina i del Brasil que parlen espanyol de Llatinoamèrica veuen la teva fitxa de Play Store personalitzada en espanyol, que és l'idioma predeterminat d'aquesta fitxa.
  • Els usuaris de Mèxic, de l'Argentina i del Brasil que parlen portuguès del Brasil veuen la teva fitxa de Play Store personalitzada en aquest idioma, ja que has afegit una traducció en el seu idioma.
  • Els usuaris de Mèxic, de l'Argentina i del Brasil que parlen anglès veuen la teva fitxa de Play Store personalitzada en l'idioma predeterminat, l'espanyol de Llatinoamèrica, perquè les fitxes personalitzades no inclouen traduccions automàtiques. Si vols que vegin la teva fitxa personalitzada en anglès, pots afegir-hi la traducció.

Directrius

Pots crear fins a 5 pàgines de fitxes de Play Store personalitzades. Si ja has creat una aplicació amb una fitxa de Play Store, la seva fitxa actual es converteix en la principal, que es mostra als usuaris dels països als quals no orientes cap fitxa de Play Store personalitzada.

Abans de crear la primera fitxa de Play Store personalitzada, cal que tinguis en compte alguns aspectes importants:

Què pots personalitzar
  • Per a cada fitxa de Play Store personalitzada, pots personalitzar el títol, la icona, les descripcions i els recursos gràfics de l'aplicació.
  • Les dades de contacte, la política de privadesa i la categoria de l'aplicació són les mateixes en totes les versions de la seva fitxa de Play Store.
Segmentació per país
  • Pots orientar una fitxa de Play Store personalitzada a diversos països, però a cada país només se'n pot orientar una.
  • Per exemple, si tens una fitxa de Play Store personalitzada que s'orienta als Estats Units i al Canadà, no pots orientar altres fitxes a aquestes ubicacions.
Traduccions
  • Les fitxes de Play Store personalitzades no es tradueixen automàticament, de manera que has de triar un idioma predeterminat quan les creïs.
  • Tret que afegeixis traduccions per a les fitxes de Play Store personalitzades, les fitxes es mostraran als usuaris dels països que seleccionis en l'idioma predeterminat de la fitxa.
  • És recomanable que t'asseguris d'afegir traduccions en tots els idiomes que es parlen als països on orientes una llista de Play Store personalitzada.

Crear fitxes de Play Store personalitzades

Per crear fitxes de Play Store personalitzades, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Presència a Google Play Store > Fitxes de Play Store personalitzades.
    • Si encara no tens una fitxa de Play Store principal per a l'aplicació, has de crear-ne una i publicar l'aplicació abans de poder crear una fitxa de Play Store personalitzada.
  4. Selecciona Afegeix.
  5. Escriu un nom per a la fitxa de Play Store personalitzada.
    • Consell: com que el nom de la fitxa de Play Store personalitzada només serveix com a referència i no es mostra als usuaris, et recomanem que triïs un nom que et sigui útil, com ara "Amèrica del Nord" o "Països d'Àsia".
  6. A "Segmentació", tria Afegeix la segmentació per seleccionar els països o segments d'usuaris que vols que vegin la teva llista de Play Store personalitzada.
    • Segons la configuració de distribució i de prova de l'aplicació, és possible que vegis els estats següents a sota de noms de països concrets:
      • S'utilitza en una altra fitxa de Play Store personalitzada: no pots orientar la fitxa a aquest país perquè ja hi has orientat una altra fitxa de Play Store personalitzada.
      • Preregistre: els usuaris es poden preregistrar a l'aplicació en aquest país, cosa que canvia com es mostra la fitxa de Play Store als dispositius.
      • Només verificadors interns: en aquest país l'aplicació només està disponible per als verificadors, i la versió de producció no està disponible.
      • No disponible a Google Play: no pots orientar la fitxa a aquest país perquè no hi distribueixes l'aplicació.
  7. Al costat de "Detalls del producte", selecciona un idioma predeterminat.
    • Tret que afegeixis traduccions, els usuaris dels països que seleccionis veuran la fitxa de Play Store en aquest idioma predeterminat. Si vols afegir traduccions per a l'aplicació, selecciona Gestiona les traduccions.
  8. A "Detalls del producte", escriu un títol, una descripció breu i una de completa, i penja els recursos gràfics.
  9. Selecciona Envia l'actualització.

Nota: si vols copiar o suprimir una fitxa de Play Store personalitzada més endavant, selecciona la icona dels tres punts  a la pàgina Fitxes de Play Store personalitzades de l'aplicació per triar una opció.