Een product ter beloning maken

Opmerking: Deze functie is momenteel beschikbaar als onderdeel van een open bètaprogramma. Het moet worden ingeschakeld door de eigenaar van uw Play Console-account.

Gebruik producten ter beloning als uitbreiding van uw strategieën waarmee u inkomsten genereert via advertenties. Uw gebruikers kunnen ervoor kiezen om een korte advertentie te bekijken om daarna een product ter beloning te ontvangen, zoals virtuele artikelen of in-game-valuta.

Vereisten

Als u zich op een ondersteunde locatie voor verkopersregistratie bevindt, ziet u de optie om producten ter beloning te maken in het gedeelte 'In-app-producten' in uw Play Console.

Vervolgens wordt u gevraagd een nieuw betalingsprofiel te maken voor advertentie-inkomsten, waarvoor een andere valuta kan worden gebruikt dan voor uw bestaande betalingsprofiel voor apps. Nadat u een product ter beloning heeft gemaakt, is het beschikbaar voor gebruikers die de nieuwste versie van de Google Play Store gebruiken.

U kunt momenteel geen producten ter beloning maken als uw app is aangemeld voor het programma Gemaakt voor gezinnen.

Inschrijven

Als u producten ter beloning wilt aanbieden, moet u zich inschrijven door de servicevoorwaarden voor advertenties te accepteren en een nieuw verkopersaccount voor adverteren in te stellen.

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op Aanwezigheid in Google Play Store > In-app-producten Producten ter beloning.
  4. Accepteer de servicevoorwaarden voor adverteren. Lees meer informatie over opties om de AVG voor advertenties na te leven.
    • Als de valuta die u heeft gekozen voor uw Play-verkopersaccount anders is dan de valuta voor advertentieproducten, wordt u eerst gevraagd dit te bevestigen. Houd er rekening mee dat er wisselkosten in rekening kunnen worden gebracht.
  5. Stel een nieuw verkopersaccount voor adverteren in.
    • Als u al een Play-verkopersaccount heeft dat dezelfde valuta gebruikt voor advertenties, worden uw bestaande gegevens gekopieerd en kunt u uw bedrijfsgegevens bewerken.
  6. Klik op Verzenden.

Producten ter beloning instellen

Contentclassificaties

Voordat u een product ter beloning kunt instellen, moet u een classificatie voor advertentiecontent selecteren. Door de juiste classificatie te kiezen, ziet uw beoogde doelgroep content die geschikt is voor die doelgroep. Houd er bij het maken van uw selectie rekening mee dat dit een maximale classificatie is. Dit houdt in dat bij een T-classificatie content met de classificatie T, G en PG kan worden weergegeven, maar nooit MA-content.

G (general audiences): algemene doelgroepen, waaronder gezinnen
PG (parental guidance): ouderlijk toezicht
T (teen and older audiences): tieners en oudere doelgroepen
MA (mature audiences): volwassen doelgroepen

Producten ter beloning maken
  1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op Aanwezigheid in Google Play Store > In-app-producten > Producten ter beloning.
  4. Selecteer Product ter beloning maken.
    • Titel: Dit is een korte naam voor het item, zoals 'Slaapdrankje' (maximaal 55 tekens, maar om ervoor te zorgen dat de titel in alle contexten correct wordt weergegeven, adviseren we om niet meer dan 25 tekens te gebruiken).
    • Beschrijving: dit is een lange beschrijving van het item (maximaal 80 tekens), zoals 'Hiermee vallen wezens meteen in slaap'.
  5. Kies naast 'Status' de optie Actief of Inactief.
    • Als u wilt dat een product beschikbaar is voor weergave, moet het product actief zijn en moet de app worden gepubliceerd.

Als u een testaccount gebruikt, zijn actieve items beschikbaar in niet-gepubliceerde apps. Ga naar de site voor Android-ontwikkelaars voor meer informatie, bijvoorbeeld over het gebruik van een gereserveerde product-ID voor testen.

6. Klik op Opslaan.

U kunt maximaal tien producten ter beloning maken. Lees meer informatie over hoe u functionaliteit kunt implementeren die specifiek is voor producten ter beloning.

Instellingen beheren

Categorieën blokkeren
U kunt voorkomen dat bepaalde categorieën advertenties in uw app worden weergegeven om ervoor te zorgen dat de advertenties relevant zijn voor uw doelgroep. Als u categorieën blokkeert, kan dit van invloed zijn op het genereren van inkomsten.
Apps blokkeren
U kunt specifieke apps blokkeren zodat ze niet in uw eigen app kunnen adverteren. Zoek naar de pakketnaam van een specifieke app of gebruik een door komma's gescheiden lijst voor meerdere apps. U kunt in totaal 500 apps blokkeren voor al uw apps en uw account.
Talen en vertalingen
Producten ter beloning gebruiken dezelfde standaardtaal als de bijbehorende app. Meer informatie over het vertalen van uw app
Beschikbaarheid van producten ter beloning

Producten ter beloning zijn alleen beschikbaar wanneer een advertentie in aanmerking komt voor weergave aan de gebruiker. Er is mogelijk niet altijd een advertentie beschikbaar. Wanneer u begint producten ter beloning aan te bieden, moet u wellicht een paar weken advertentieverkeer genereren voordat het opvullingspercentage is gekalibreerd. Dit is het aantal keren dat een advertentie aan gebruikers is vertoond.

Uw selecties voor classificatie voor advertentiecontent, categorieblokkeringen en blokkeringen van apps hebben ook invloed op de hoeveelheid beschikbare advertenties.

Stel de juiste classificatie voor advertentiecontent in en selecteer een zo laag mogelijk aantal blokkeringen voor categorieën of apps om voldoende opvullingspercentage te garanderen.

eCPM-minimum

U kunt een eCPM-minimum (ook wel een minimum eCPM genoemd) instellen om alleen advertenties te retourneren wanneer we voorspellen dat deze een minimum opbrengst genereren per 1000 vertoningen. Zo zorgt u ervoor dat uw producten ter beloning een evenwichtig rendement ten opzichte van betaalde producten opleveren voor uw in-game-financiën. Ook verbetert u zo de gebruikerservaring doordat advertenties minder vaak worden weergegeven.

Tip: Als u een eCPM-minimum inschakelt, neemt de totale opbrengst af. We raden u daarom aan dit alleen te doen als u een goede reden heeft om een minimum rendement voor uw producten ter beloning af te dwingen.

Een eCPM-minimum kiezen

Als een eCPM-minimum is vereist, raden we u aan uw drempelwaarde eerst in te stellen op Gebalanceerd. Uit ons onderzoek is gebleken dat deze optie het lagere aantal advertentievertoningen compenseert met een hogere eCPM om de totale opbrengst zo min mogelijk te verlagen. Het eCPM-opvullingspercentage voor verschillende minimums varieert per regio, dus u moet overwegen regiospecifieke producten ter beloning te maken om te experimenteren met instellingen voor eCPM-minimum.

Opmerking: Wanneer u een eCPM-minimum inschakelt voor een product ter beloning, kan het een week of langer duren voordat deze correct wordt toegepast. Dit komt omdat de eCPM voor CPC-advertenties (kosten per klik) moet worden voorspeld op basis van de klikfrequentie, waarvoor een bepaalde hoeveelheid verkeer correct moet worden berekend.

Rapportage

In het gedeelte 'Financieel' van de Play Console kunt u de opbrengstgegevens voor producten ter beloning bekijken. Uw rapport komt beschikbaar zodra u producten ter beloning aanbiedt.

Uitbetalingen

Betaalmethodedrempel

Uw verdiende tegoed voor producten ter beloning moet voldoen aan de drempel van $ 10 voordat u een betaalmethode kunt selecteren. We voeren geen betaalopdrachten uit als uw tegoed lager is dan deze betalingsdrempel.

Uitbetalingsdrempel

Zodra uw verdiende tegoed het minimum uitbetalingsbedrag van $ 100 bereikt, komt u in aanmerking voor uitbetaling. Lees meer informatie over uitbetalingstermijnen en minimum bedragen en specifieke drempelwaarden per valuta.