Palkintotuotteen luominen

Huom. Tämä ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla avoimessa betaohjelmassa. Play Console ‑tilin omistajan on otettava se käyttöön.

Voit monipuolistaa mainoksesi tuloutusstrategiaa palkintotuotteiden avulla. Käyttäjät voivat päättää katsoa lyhyen mainoksen ja saada sen jälkeen palkintotuotteen, kuten virtuaalituotteen tai pelin sisäistä valuuttaa.

Kelpoisuus

Jos asuinalueellasi tuetaan kauppiaiden rekisteröintiä, Play Consolen Sovelluksen sisäiset tuotteet ‑kohdassa näkyy palkintotuotteiden luomisvaihtoehto.

Sinua pyydetään luomaan mainostuloille uusi maksuprofiili, joka voi olla eri valuutassa kuin sovellustesi nykyiset maksuprofiilit. Luomasi palkintotuotteet ovat saatavilla käyttäjille, joilla on käytössään Google Play Kaupan uusin versio.

Jos sovellus kuuluu Designed for Families ‑ohjelmaan, et voi tällä hetkellä luoda palkintotuotteita.

Liittyminen

Jotta voit tarjota palkintotuotteita, sinun on liityttävä ohjelmaan hyväksymällä mainonnan käyttöehdot ja luomalla uusi kauppiastili mainontaa varten.

1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet Palkintotuotteet.
  4. Hyväksy mainonnan käyttöehdot. Lue lisää GDPR:n mainossäännösten noudattamisvaihtoehdoista.
    • Jos Play-kauppiastilille valitsemasi valuutta on jokin muu kuin mainostuotteiden valuutta, sinua pyydetään ensin hyväksymään se. Huomaa, että vaihtopalkkiot ovat mahdollisia.
  5. Luo uusi kauppiastili mainontaa varten.
    • Jos sinulla on jo Play-kauppiastili, jossa käytetään mainostuotteille samaa valuuttaa, nykyiset tiedot kopioidaan ja voit muokata yritystietojasi.
  6. Valitse Lähetä.

Palkintotuotteiden määritys

Sisällön ikärajoitukset

Ennen kuin voit määrittää palkintotuotteen, sinun on valittava mainossisältöluokitus. Kun valitset sopivan luokituksen, kohdeyleisösi näkee heille sopivaa sisältöä. Huomioi valintaa tehdessäsi, että luokitukset ovat enimmäisluokituksia. T-luokitus sallii siis T-, G- ja PG-sisällön näyttämisen, mutta ei MA-sisällön näyttämistä.

G – Kaikki yleisöt, myös lapset
PG – Vanhempien valvonnassa
T – Teini-ikäiset ja vanhemmat käyttäjät
MA – Aikuiset

Palkintotuotteiden luominen
  1. Kirjaudu sisään Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Sovelluksen sisäiset tuotteet > Palkintotuotteet.
  4. Valitse Luo palkintotuote.
    • Nimi: Lyhyt nimi (enintään 55 merkkiä, mutta suosittelemme pituudeksi korkeintaan 25 merkkiä, jotta nimi näkyy kokonaan kaikissa yhteyksissä), esimerkiksi Unirohto.
    • Kuvaus: Tuotteen pitkä kuvaus (enintään 80 merkkiä), esimerkiksi "Saa olennot nukahtamaan välittömästi".
  5. Valitse Tila-kohdasta Aktiivinen tai Ei-aktiivinen.
    • Jotta tuote on nähtävissä, sen täytyy olla aktiivinen ja siihen liittyvän sovelluksen täytyy olla julkaistuna.

Jos käytät testitiliä, myös peruutettujen sovellusjulkaisujen aktiiviset tuotteet ovat käytettävissä. Lisätietoja muun muassa varatun tuotetunnuksen käyttämisestä testaukseen saat Android Developers ‑sivustolta.

6. Valitse Tallenna.

Voit luoda enintään 10 palkintotuotetta. Lue lisää palkintotuotteisiin liittyvien toimintojen käyttöönotosta.

Muuta asetuksia

Luokkien estäminen
Voit estää tiettyjä mainosluokkia näkymästä sovelluksessasi sen varmistamiseksi, että mainokset ovat yleisösi kannalta osuvia. Luokkien estäminen voi vaikuttaa tulovirtoihisi.
Sovellusten estäminen
Voit estää tiettyjen sovellusten mainokset omassa sovelluksessasi. Etsi tietyn sovelluksen pakettinimi tai käytä pilkuilla erotettua luetteloa, jos sovelluksia on useita. Estettävien sovellusten enimmäismäärä on kaikissa sovelluksissasi ja tililläsi yhteensä 500.
Kielet ja käännökset
Palkintotuote käyttää samaa oletuskieltä kuin sovellus, johon se sisältyy. Lue lisää sovelluksen kääntämisestä.
Palkintotuotteen saatavuus

Palkintotuotteet ovat saatavilla vain, kun mainos on näytettävissä käyttäjille. Mainoksia ei välttämättä ole aina saatavilla. Kun palkintotuotetta on alettu tarjota, täyttösuhteen kalibrointiin voidaan tarvita muutama viikko mainosliikennettä. Täyttösuhde kertoo, kuinka monta kertaa mainos on näytetty käyttäjille.

Mainossisältöluokitukset, luokkien estot ja sovellusestot vaikuttavat myös saatavilla olevien mainosten määrään.

Määritä sopiva mainossisältöluokitus ja minimoi luokkien ja sovelluksen estot saadaksesi halutun täyttösuhteen.

Todellisen tuhannen näyttökerran hinnan alin taso

Voit asettaa todellisen tuhannen näyttökerran hinnalle alimman tason, jolloin mainoksia näytetään vain, jos ne tuottaisivat ennusteemme mukaan vähimmäistuoton tuhannella näyttökerralla. Näin varmistat, että palkintotuotteiden pelissä synnyttämät tulot ovat tasapainossa maksullisten tuotteiden kanssa, ja käyttökokemus voi parantua mainosten vähentyessä.

Vinkki: Todellisen tuhannen näyttökerran hinnan alimman tason määritys vähentää kokonaistuloja, joten suosittelemme sen käyttöä vain, jos sinulla on hyvä syy vaatia palkintotuotteilta vähimmäistuloja.

Todellisen tuhannen näyttökerran hinnan alimman tason valinta

Jos todellisen tuhannen näyttökerran hinnan alin taso on tarpeen, suosittelemme aluksi asettamaan raja-arvoksi Tasapainoinen. Tutkimustemme mukaan tämä tasapainottaa näyttökertojen vähentymistä korkeammalla näyttökertojen alimmalla hinnalla, joten kokonaistulot vähenevät minimaalisesti. Todellisilla tuhannen näyttökerran hinnoilla saadut täyttösuhteet vaihtelevat alimman hinnan ja alueen mukaan, joten sinun kannattaa kokeilla erilaisia alimpia hintoja luomalla aluekohtaisia palkintotuotteita.

Huom. Kun otat todellisen tuhannen näyttökerran hinnan alimman tason käyttöön palkintotuotteen kohdalla, se saattaa toimia oikein vasta viikon kuluttua. Klikkauskohtainen todellinen tuhannen näyttökerran hinta ennustetaan klikkausprosentin perusteella, jonka oikea laskeminen edellyttää tiettyä määrää liikennettä.

Raportointi

Play Consolen Talous-osiossa voit katsella palkintotuotteiden tulotietoja. Raportti luodaan, kun aloitat palkintotuotteiden tarjoamisen.

Maksut

Maksutaparaja

Palkintotuotteista ansaitsemasi summan on oltava vähintään 100 USD, jotta maksutapa voidaan valita. Emme käsittele maksuja, jos saldo on tätä maksurajaa pienempi.

Maksuraja

Voit saada maksusuorituksen, kun ansaitsemasi saldo saavuttaa 100 USD:n vähimmäissumman. Lue lisää maksuajoista ja vähimmäissummista ja tietyistä valuuttakohtaisista rajoista.