Problem med att göra appar synliga och lätta att hitta

I hjälpcentret för Play Console hittar du svar på många frågor om att göra appar synliga och lätta att hitta, och vårt supportteam kan hjälpa dig med resten.

Tips om vanliga problem

• När du publicerar en app eller uppdatering meddelar vi hur lång tid granskningen beräknas ta innan ändringarna läggs upp. Om det har gått längre tid än vi har angett för en uppdatering utan att ändringarna dykt upp på Google Play kan du felsöka problemet enligt nedan.
  • Om du vill att din app ska vara tillgänglig och sökbar på Google Play måste du publicera den i produktionskanalen. Om du kör ett slutet eller internt test och vill göra appen allmänt tillgänglig kan du skapa en produktionsversion.
Jag kan inte hitta min app på vissa enheter

Om du inte kan hitta din app på vissa Android-enheter är det möjligt att enheterna inte stöds eller utesluts av din app. Läs mer om hur du granskar vilka enheter appen är kompatibel med och vilka som är uteslutna.

Kontrollera också att de Android-enheter som du använder stöds för användning med Google Play.

Kontakta vårt supportteam om du fortfarande inte hittar appen.

Jag kan inte hitta appen genom att söka/Appens position i sökresultatet har ändrats

När du söker på Google Play används flera faktorer, till exempel appens namn, utvecklarnas namn och appens beskrivning, ungefär som när du söker på Google. Följ metodtipsen för att skapa bra butiksuppgifter för att göra appen lättare att hitta.

Nya appar publiceras varje dag och hur sökresultatens rankas ändras löpande. Därför är det normalt att sökresultatet ändras då och då. Dessutom kan användare få olika sökresultat beroende på enhetens plats, mobiloperatör, stöd för olika funktioner med mera.

Om du har en betalapp ska du tänka på att betalappar är tillgängliga i många länder, men inte i alla. Mer information finns i filter på Google Play.

Så här besöker du sidan med butiksuppgifter för att kontrollera att appen finns på Google Play:

1. Logga in på Play Console.
  2. Välj en app.
  3. Klicka på Visa i Google Play under appens namn.
Hur kan appen bli utvald på Google Play?

Vi tillåter inte att utvecklare nominerar sina egna appar att bli utvalda på Google Play, men du kan hjälpa appen att bli upptäckt på Google Play genom att skapa tilltalande butiksuppgifter med rätt sorts bilder och videor. De bästa apparna kan väljas ut av Google Play-teamet i ett antal utvalda listor

Mer information om hur du distribuerar appen på Google Play finns på webbplatsen för Android-utvecklare.

Min app har tagits bort, avvisats eller stängts av från Google Play

Mer information om avvisning, borttagning och avstängning finns i vårt hjälpcenter.

Problem med appar med geografisk begränsning och IP-begränsning

Om åtkomsten till specifika länder begränsas i appen med hjälp av uppgifter om geografisk plats eller IP kan vissa användare vara tvungna att använda proxyer för att få åtkomst till den. Ibland leder det till att vårt system flaggar användarköp som bedrägliga. Du kan förhindra att problem uppstår genom att undvika att lägga till geografisk begränsning eller IP-begränsning i appen.

För att vara säker på att du distribuerar appen i rätt länder kan du granska länderna som appen är tillgänglig i.

Problem med öppna, slutna eller interna test

Fullständiga anvisningar om hur du kör öppna, slutna och interna test finns i vårt hjälpcenter.

Om du har specifika frågor som du behöver hjälp med kan du kontakta supportteamet.

Problem med att publicera en appuppdatering genom lansering i etapper

Fullständiga anvisningar om hur du publicerar en appuppdatering genom att lansera den i etapper finns i hjälpcentret.

Om du har specifika frågor som du behöver hjälp med kan du kontakta supportteamet.