Problemen met de zichtbaarheid en vindbaarheid van apps

In het Helpcentrum van Play Console vindt u antwoorden op veel vragen over problemen met de zichtbaarheid en vindbaarheid van apps. Ons ondersteuningsteam kan u helpen met de rest.

Tips voor veelvoorkomende problemen

• Wanneer u een app of update publiceert, laten we u weten hoelang het beoordelingsproces naar verwachting duurt voordat uw wijzigingen live beschikbaar worden. Als uw update langer duurt dan we hebben aangegeven en uw wijzigingen nog steeds niet worden weergegeven op Google Play, bekijkt u hieronder oplossingen voor uw specifieke probleem.
  • Als u wilt dat uw app beschikbaar en zoekbaar is op Google Play, zorgt u ervoor dat uw app is gepubliceerd naar productie. Als u een gesloten of interne test uitvoert en u uw app openbaar beschikbaar wilt maken, moet u een productierelease maken.
Ik kan mijn app niet vinden op bepaalde apparaten

Als u uw app niet kunt vinden op bepaalde Android-apparaten, is het mogelijk dat die apparaten niet worden ondersteund of worden uitgesloten door uw app. Meer informatie over hoe u de ondersteunde en uitgesloten apparaten voor uw app bekijkt.

Controleer ook of de Android-apparaten die u gebruikt, worden ondersteund voor gebruik met Google Play.

Als u uw app nog steeds niet kunt vinden, neemt u contact op met ons ondersteuningsteam.

Ik kan mijn app niet vinden via de zoekfunctie/de positie van mijn app in de zoekresultaten is veranderd

Net als wanneer u zoekt op Google, houden zoekopdrachten op Google Play rekening met meerdere factoren zoals app-titels, namen van ontwikkelaars en app-beschrijvingen. Volg de praktische tips om een volledige winkelvermelding te maken om ervoor te zorgen dat uw app kan worden gevonden.

Aangezien er elke dag nieuwe apps worden gepubliceerd en er voortdurend wijzigingen worden aangebracht in de manier waarop zoekresultaten worden gerangschikt, kunt u verwachten dat zoekresultaten regelmatig veranderen. Mensen kunnen ook verschillende zoekresultaten krijgen, afhankelijk van hun apparaat, locatie, mobiele provider, ondersteuning voor beschikbare functies en meer.

Als u een betaalde app heeft, moet u er rekening mee houden dat betaalde apps in veel landen beschikbaar zijn, maar niet in alle. Ga naar filters op Google Play voor meer informatie.

Ga als volgt naar uw pagina Winkelvermelding om te controleren of uw app wordt vermeld op Google Play:

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik onder de naam van uw app op Bekijken in Google Play.
Hoe kan mijn app worden aanbevolen op Google Play?

Hoewel u zichzelf niet kunt nomineren om te worden aanbevolen op Google Play, kunt u er wel voor zorgen dat uw app wordt gevonden op Google Play door een aantrekkelijke winkelvermelding te maken met het juiste soort afbeeldingen en video's. De best presterende apps kunnen door het Google Play-team op een aantal gepromote lijsten worden aanbevolen.

Op de site voor Android-ontwikkelaars vindt u meer informatie over de distributie van uw app op Google Play. In de Playbook-app vindt u praktische tips om een succesvolle app te maken.

Mijn app is verwijderd, afgewezen of opgeschort op Google Play

U vindt meer informatie over afwijzingen, verwijderingen en opschortingen in ons Helpcentrum.

Problemen met apps waarvoor geografische en IP-beperkingen gelden

Als u uw app tot bepaalde landen beperkt op basis van geolocatie of IP, worden sommige gebruikers gedwongen proxy's te gebruiken om toegang tot uw app te krijgen. Soms zorgt dit ervoor dat onze systemen aankopen van gebruikers markeren als frauduleus. Voeg geen beperkingen op basis van geolocatie of IP aan uw app toe om problemen te voorkomen.

Bekijk de landen waar uw app beschikbaar is om er zeker van te zijn u uw app naar de juiste landen distribueert.

Problemen bij het uitvoeren van een open, gesloten of interne test

In ons Helpcentrum vindt u volledige instructies om open, gesloten of interne tests uit te voeren.

Neem contact op met ons ondersteuningsteam als u specifieke vragen heeft waarbij u hulp nodig heeft.

Problemen bij het vrijgeven van een app-update met een gefaseerde implementatie

In ons Helpcentrum vindt u volledige instructies om een app-update met een gefaseerde implementatie vrij te geven.

Neem contact op met ons ondersteuningsteam als u specifieke vragen heeft waarbij u hulp nodig heeft.