De gegevens voor je app checken per release

In het releasedashboard kun je zien hoe de meest recente productierelease van je app presteert wat betreft installaties, verwijderingen, updates, beoordelingen, reviews, crashes en ANR's.

Je dashboard instellen

1. Open de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op Productie.
  4. Gebruik de 2 dropdownmenu's om de primaire release te selecteren die je wilt bekijken, plus eventuele releases ter vergelijking. De huidige release van je app wordt standaard vergeleken met alle apparaten waarop je app is geïnstalleerd.

Releases vergelijken

Weergavetips

Houd rekening met het volgende als je je dashboard bekijkt:

• Overzicht: Bovenaan je dashboard staat een overzicht waarin je ziet hoe je primaire release presteert in vergelijking met:
    • een geselecteerde vergelijkingsrelease, of
    • alle releases (inclusief de nieuwe release)
  • Tijdlijn: De tijdlijn in het releasedashboard staat vast en kan niet worden aangepast.
    • Begintijd: Diagrammen beginnen op het moment van de eerste implementatie van de primaire release.
      • Wanneer je niet vergelijkt met een andere release: Als je productierelease bijvoorbeeld is gestart op 5 april, beginnen alle diagrammen op die datum.
      • Wanneer je vergelijkt met een andere release: In de tijdlijn worden het aantal uur en het aantal dagen weergegeven sinds de start van elke release. Als je primaire release is gestart op 5 april en je vergelijkingsrelease op 21 maart, beginnen ze beide op hetzelfde punt.
    • Eindtijd: Gegevens voor een release worden getoond voor een periode van 7 dagen nadat je de uitbreiding van de implementatie van je release hebt stopgezet, een periode van één dag nadat je de release hebt gestopt of een periode van één dag nadat de implementatie van een nieuwe release is uitgerold (afhankelijk van wat als eerste gebeurt).
  • Datums en tijden: Plaats de muisaanwijzer op het diagram om specifieke datums en tijden te bekijken. Releasemijlpalen (zoals wanneer de gefaseerde implementatie van je app 50% bereikt) worden gemarkeerd met een notitie-icoon .
  • Rapport bekijken: Voor meer informatie over een specifieke kaart klik je onderaan op de link Details bekijken.

Analysetips

Hier zie je een aantal manieren waarop je je releasegegevens kunt gebruiken om te bepalen wanneer je een gefaseerde implementatie wilt uitbreiden of een release wilt stopzetten.

• Als je een piek vaststelt in verwijderingsgebeurtenissen na een update:
    • Bekijk de gegevens over crashes en ANR's om te zien of er een bovengemiddelde trend is.
    • Bekijk de gemiddelde beoordeling voor je release, samen met de reviews van één of twee sterren, om te kijken of je kunt ontdekken waardoor deze verandering wordt veroorzaakt.
  • Als je nieuwste release een aanzienlijke stijging van de crashes per duizend apparaten vertoont in vergelijking met een succesvolle eerdere release, zou je je nieuwste release kunnen onderbreken om te onderzoeken waardoor de stijging wordt veroorzaakt.

Statistieken

Statistieken voor installaties

Installatiegegevens zijn gebaseerd op Pacific Time (PT).

Statistiek Definitie
Installaties op actieve apparaten Het aantal apparaten waarop deze release in de afgelopen 30 dagen ten minste één keer is geïnstalleerd.
Installatiegebeurtenissen Het aantal keren dat de release is geïnstalleerd of geüpdatet. Op de installatiekaart van je release zie je het volgende:
  • Nieuwe installaties: Installaties van de geselecteerde release op een apparaat waarop nog geen eerdere versie van je app was geïnstalleerd. Hieronder vallen ook apparaten waarop je app eerder is verwijderd en waarop de geselecteerde release nu is geïnstalleerd.
  • Updates: Een apparaat waarop een oudere release van van de app was geïnstalleerd die is geüpdatet naar de geselecteerde release.
Verwijderingsgebeurtenissen Het aantal keren dat de release is verwijderd. Op de verwijderingskaart van je release zie je het volgende:
  • Na nieuwe installatie: Verwijdering van een apparaat waarop de geselecteerde release als nieuwe app was geïnstalleerd.
  • Na update: Verwijdering van een apparaat waarop de app was geüpdatet op basis van een eerdere release naar de geselecteerde release.
Beoordelingen

Beoordelingsgegevens zijn gebaseerd op Pacific Time (PT).

Statistiek Definitie
Aantal beoordelingen Het totale aantal ingediende beoordelingen voor de geselecteerde release.
Gemiddelde beoordeling De gemiddelde sterbeoordeling voor de geselecteerde release.
Gemiddelde voor alle releases
De gemiddelde sterbeoordeling voor alle releases, waaronder de geselecteerde release.
Reviews
Standaard worden de reviews met 1 of 2 sterren getoond die zijn ingediend voor je nieuwste release. Als je alle reviews wilt bekijken, selecteer je het icoon met 3 stippen  > Alle.
Crashes en ANR-fouten (Application Not Responding; App reageert niet)

Gegevens over crashes en ANR's zijn gebaseerd op Pacific Time (PT).

Statistiek Definitie
Crashes Het totale aantal crashes voor de geselecteerde release. Crashes worden verzameld voor Android-apparaten waarvan de gebruikers zich hebben aangemeld voor het automatisch delen van gebruiks- en diagnostische gegevens.
Crashes per 1000 apparaten

Het aantal crashes voor de geselecteerde release per 1000 installaties. Je ziet deze statistiek als vergelijkingspunt met genormaliseerde gegevens.

Als het aantal installaties te klein is voor een zinvolle normalisatie, wordt de lijn getoond als een stippellijn.

ANR's Het totale aantal ANR's voor de geselecteerde release. ANR's worden verzameld voor Android-apparaten waarvan de gebruikers zich hebben aangemeld voor het automatisch delen van gebruiks- en diagnostische gegevens.
ANR's per 1000 apparaten

Het aantal ANR's per 1000 installaties voor de geselecteerde release. Je ziet deze statistiek als vergelijkingspunt met genormaliseerde gegevens.

Als het aantal installaties te klein is voor een zinvolle normalisatie, wordt de lijn getoond als een stippellijn.

Gerelateerde content