De gegevens voor uw app controleren per release

In het releasedashboard kunt u zien hoe de meest recente productierelease van uw app presteert wat betreft installaties, verwijderingen, updates, beoordelingen, recensies, crashes en ANR's.

Uw dashboard instellen

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op ReleasebeheerReleasedashboard.
  4. Gebruik de twee dropdownmenu's boven aan het scherm om de primaire release te selecteren die u wilt bekijken, plus eventuele releases ter vergelijking. De huidige release van uw app wordt standaard vergeleken met alle apparaten waarop uw app is geïnstalleerd.

Releases vergelijken

Weergavetips

Houd rekening met het volgende wanneer u uw dashboard bekijkt:

• Overzicht: Bovenaan uw dashboard staat een overzicht waarin u ziet hoe uw primaire release presteert in vergelijking met:
    • een geselecteerde vergelijkingsrelease, of
    • alle releases (inclusief de nieuwe release)
  • Tijdlijn: De tijdlijn in het releasedashboard staat vast en kan niet worden aangepast.
    • Begintijd: Diagrammen beginnen op het moment van de eerste implementatie van de primaire release.
      • Wanneer u niet vergelijkt met een andere release: Als uw productierelease bijvoorbeeld is gestart op 5 april, beginnen alle diagrammen op die datum.
      • Wanneer u vergelijkt met een andere release: In de tijdlijn worden het aantal uur en het aantal dagen weergegeven sinds de start van elke release. Als uw primaire release is gestart op 5 april en uw vergelijkingsrelease op 21 maart, beginnen ze beide op hetzelfde punt.
    • Eindtijd: Gegevens voor een release worden weergegeven voor een periode van zeven dagen nadat u de uitbreiding van de implementatie van uw release heeft stopgezet, een periode van één dag nadat u de release heeft gestopt of een periode van één dag nadat de implementatie van een nieuwe release is gestart (afhankelijk van wat als eerste gebeurt).
  • Datums en tijden: Plaats de muisaanwijzer op het diagram om specifieke datums en tijden te bekijken. Releasemijlpalen (zoals wanneer de gefaseerde implementatie van uw app 50% bereikt) worden gemarkeerd met een notitiepictogram .
  • Rapport bekijken: Voor meer informatie over een specifieke kaart klikt u onderaan op de link Details weergeven.

Analysetips

Hier ziet u een aantal manieren waarop u uw releasegegevens kunt gebruiken om te bepalen wanneer u een gefaseerde implementatie wilt uitbreiden of een release wilt stopzetten.

• Als u een piek vaststelt in verwijderingsgebeurtenissen na een update:
    • Bekijk de gegevens over crashes en ANR's om te zien of er een bovengemiddelde trend is.
    • Bekijk de gemiddelde beoordeling voor uw release, samen met de recensies van één of twee sterren, om te kijken of u kunt ontdekken waardoor deze verandering wordt veroorzaakt.
  • Als uw nieuwste release een aanzienlijke stijging van de crashes per duizend apparaten vertoont in vergelijking met een succesvolle eerdere release, zou u uw nieuwste release kunnen onderbreken om te onderzoeken waardoor de stijging wordt veroorzaakt.

Statistieken

Statistieken met betrekking tot installaties

Installatiegegevens zijn gebaseerd op Pacific Time (PT).

Statistiek Definitie
Installaties op actieve apparaten Op hoeveel apparaten die in de afgelopen 30 dagen minstens één keer online zijn geweest, deze release is geïnstalleerd.
Installatiegebeurtenissen Hoe vaak de release is geïnstalleerd of geüpdatet. Op de installatiekaart van uw release ziet u het volgende:
  • Nieuwe installaties: Installaties van de geselecteerde release op een apparaat waarop nog geen eerdere versie van uw app was geïnstalleerd. Hieronder vallen ook apparaten waarop uw app eerder is verwijderd en waarop de geselecteerde release nu is geïnstalleerd.
  • Updates: Een apparaat waarop een oudere release van van de app was geïnstalleerd die is geüpdatet naar de geselecteerde release.
Verwijderingsgebeurtenissen Hoe vaak de release is verwijderd. Op de verwijderingskaart van uw release ziet u het volgende:
  • Na nieuwe installatie: Verwijdering van een apparaat waarop de geselecteerde release als nieuwe app was geïnstalleerd.
  • Na update: Verwijdering van een apparaat waarop de app was geüpdatet van een eerdere release naar de geselecteerde release.
Beoordelingen

Beoordelingsgegevens zijn gebaseerd op Pacific Time (PT).

Statistiek Definitie
Aantal beoordelingen Het totale aantal ingediende beoordelingen voor de geselecteerde release.
Gemiddelde beoordeling De gemiddelde sterbeoordeling voor de geselecteerde release.
Gemiddelde voor alle releases

De gemiddelde sterbeoordeling voor alle releases, inclusief de geselecteerde release.
Recensies
Standaard worden de recensies met één of twee sterren weergegeven die zijn ingediend voor uw nieuwste release. Als u alle recensies wilt bekijken, selecteert u het pictogram met de drie stippen  > Alles.
Crashes en ANR-fouten (Application Not Responding; App reageert niet)

Gegevens over crashes en ANR's zijn gebaseerd op Pacific Time (PT).

Statistiek Definitie
Crashes Het totale aantal crashes voor de geselecteerde release. Crashes worden verzameld voor Android-apparaten waarvan de gebruikers zich hebben aangemeld voor het automatisch delen van gebruiks- en diagnostische gegevens.
Crashes per 1000 apparaten

Het aantal crashes voor de geselecteerde release per duizend installaties. Deze statistiek wordt weergegeven als vergelijkingspunt met genormaliseerde gegevens.

Als het aantal installaties te klein is voor een zinvolle normalisatie, wordt de lijn weergegeven als een stippellijn.

ANR's Het totale aantal ANR's voor de geselecteerde release. ANR's worden verzameld voor Android-apparaten waarvan de gebruikers zich hebben aangemeld voor het automatisch delen van gebruiks- en diagnostische gegevens.
ANR's per 1000 apparaten

Het aantal ANR's per duizend installaties voor de geselecteerde release. Deze statistiek wordt weergegeven als vergelijkingspunt met genormaliseerde gegevens.

Als het aantal installaties te klein is voor een zinvolle normalisatie, wordt de lijn weergegeven als een stippellijn.

Gerelateerde content