Pikasovelluskokemuksen jakelu

Kun olet luonut sovelluksen, joka tukee pikakäyttökokemusta, voit jaella sitä käyttäjille Play Consolen avulla.

Edellytykset

Jos luot pikakäyttökokemusta ensimmäistä kertaa, sovelluksen luomiseen on käytettävä Android App Bundle ‐tiedostoa. Heti käyttövalmiin sovelluspaketin avulla voit luoda, allekirjoittaa ja ladata kertaluonteisesti yhden artefaktin, joka tukee sovelluksen asennettua versiota ja pikakäyttökokemusta.

Vaihe 1: Ota pikasovellukset käyttöön

Lisää ensin Google Playn pikasovellukset julkaisutyypiksi ja varmista, että ominaisuus on käytössä.

1. Avaa Play Console ja valitse Lisäasetukset-sivu (Julkaisu > Asetukset > Lisäasetukset).
  2. Valitse Julkaisutyypit-välilehti.
  3. Klikkaa + Lisää julkaisutyyppi ja valitse Google Playn pikasovellukset.

Kun olet suorittanut nämä vaiheet, "Google Playn pikasovellukset" näkyy julkaisutyyppinä. Tilana pitäisi olla "Aktiivinen" ja sen vieressä olla vihreä valintamerkki.

Vaihe 2: Luo julkaisu

Julkaisuun sisältyy yksi tai useampi versioartefakti, jonka valmistelet sovelluksen tai sovelluspäivityksen julkaisemista varten. Voit luoda pikasovellusjulkaisun seuraaviin kanaviin:

• Sisäinen testaus: Sisäiset testiversiot voidaan jakaa enintään 100 valitsemallesi testaajalle.
  • Suljettu testaus: Suljetut testiversiot ovat saatavilla valitsemallesi rajoitetulle testaajajoukolle, joka voi testata sovelluksesi julkaisuversiota ja lähettää palautetta.
  • Tuotanto: Tuotantoversiot ovat kaikkien Google Playn käyttäjien saatavilla valitsemissasi maissa.

Tärkeää: Julkaisun luomiseksi sinulla on oltava Siirrä sovelluksia testikanaville ‑lupa. Suljettujen kanavien maakohdistus on peritty tuotantoversiosta, eikä sitä voi määrittää eri tavalla.

Luo pikasovelluskokemuksen julkaisu näin:

1. Avaa Play Console ja siirry sen kanavan kohdalle, jolla haluat aloittaa julkaisun:
    • Suljettu testaus(JulkaisuTestaus > Suljettu testaus)
      • Huom. Jos haluat luoda julkaisun aiemmin luodulla suljetulla testauskanavalla, valitse "Ylläpidä kanavaa". Voit luoda uuden kanavan valitsemalla Luo kanava.
    • Sisäinen testaus(JulkaisuTestaus > Sisäinen testaus)
    • Tuotanto (Julkaisu > Tuotanto)
  2. Lähellä sivun oikeaa yläkulmaa on julkaisutyyppisuodatin, jossa Normaali on oletusarvoisesti valittuna. Klikkaa alanuolta ja katso julkaisutyypit. Valitse Vain pikasovellukset.
  3. Pikasovellusjulkaisun luomisprosessi vaihtelee hieman valitsemastasi julkaisukanavasta riippuen:
    • Sisäisen testauksen ja tuotannon julkaisut: Klikkaa läheltä sivun oikeaa yläkulmaa Luo uusi julkaisu.
    • Suljetun testauksen julkaisut: Valitse Alfa-kanavan vierestä "Ylläpidä kanavaa" ja sitten Luo uusi julkaisu.
      • Huom. Jos Luo uusi julkaisu ei ole käytettävissä, sinulla saattaa olla odottavia käyttöönottovaiheita, jotka täytyy suorittaa. Ne voivat näkyä Hallintapaneeli-sivulla.

Jos haluat lisätietoja kunkin kanavatyypin määrittämisestä, valitse asianmukainen osio alta. Saat lisätietoja testauksesta yleisesti siirtymällä avoimen, suljetun tai sisäisen testin luontiohjeisiin.

Kanavan tiedot

Sisäinen ja suljettu testaus

Testaajien lisääminen

Luo testaajaluetteloita, kutsu testaajia käyttämään sovellustasi ja jaa pikasovelluskokemuksesi sisäisen tai suljetun testauksen kanavaan seuraamalla testausartikkelin ohjeita.

Ota huomioon seuraavat asiat ennen kuin jaat sovelluslinkin testaajille:

• Testaajien määrityksiä sovelletaan toisiaan vastaaviin asennettujen ja pikasovellusten kanaviin. Jos esimerkiksi lisäät testaajaluettelon asennetun sovelluksen suljetulle testikanavalle, samaa luetteloa käytetään myös pikasovelluskokemuksen suljetulla testikanavalla.
  • Testaajat voivat testata vain yhtä pikasovelluskokemuksen julkaisukanavaa kerrallaan. Tämä tarkoittaa sitä, että jos testaaja kokeilee sovelluksen sisäistä testijulkaisua ja päättää sitten testata suljettua testijulkaisua, hänet poistetaan automaattisesti sisäisestä testijulkaisusta.
Tuotanto

Kun luot tuotantojulkaisua, voit muuttaa maita, jossa pikasovelluskokemuksesi on saatavilla. Oletuksena valitut maat vastaavat niitä maita, joissa asennettu sovelluksesi on saatavilla.

Voit kohdentaa julkaisun maihin tai alueisiin, jotka on valittu perussovelluksen tuotanto- tai ennakkorekisteröintivaiheeseen. Jos haluat muuttaa sovelluksesi jakelumaiden luetteloa, etsi Maat/alueet-välilehti pikasovellusjulkaisun Tuotanto-sivulta (Julkaisu > Tuotanto).

Vaihe 3: Valmistele pikakäyttökokemuksen julkaisu

1. Seuraa ohjeita näytöllä heti käyttövalmiin sovelluspaketin lisäämiseksi ja nimeä julkaisusi.
    • Julkaisun nimeä käytetään vain Play Consolessa, eivätkä käyttäjät näe sitä.
    • Täytämme kenttään automaattisesti manifestissasi olevan versionimen.
    • Jos haluat julkaisusi olevan helpommin tunnistettavissa Play Consolessa, lisää sinulle merkityksellinen julkaisun nimi, esimerkiksi versionimi ("3.2.5-RC2") tai sisäinen koodinimi ("Banaani").
  2. Jos haluat tallentaa julkaisuun tehtäviä muutoksia, valitse Tallenna.
  3. Kun olet valmistellut julkaisun, valitse Tarkista julkaisu.

Vaihe 4: Tarkista ja aloita julkaisu

Edellytys: Ennen kuin voit aloittaa julkaisemisen, varmista, että olet täyttänyt sovelluksesi tietosivu- ja sisällön ikärajoitusosiot sekä määrittänyt sen hinnat

Jos olet täyttänyt nämä osiot sovelluksesi asennetun version kohdalla, samat tiedot koskevat myös pikasovelluskokemustasi. Muista, että pikasovelluskokemuksen saatavuus määräytyy sen manifestin kautta, ei sovelluksesi laitteen poissulkujen kautta.

Kun olet valmis julkaisemaan pikasovelluskokemuksesi, voit tarkistaa julkaisun ja aloittaa sen seuraamalla ohjeita.

Vaihe 5: Tarkista julkaisutiedot

Kun olet luonut julkaisun, näet uusimman sovellusjulkaisun tiedot Suljettu testaus-, Sisäinen testaus- tai Tuotanto-sivulla. Valitse julkaisutyyppisuodattimella Vain pikasovellukset (oletusvalinta on Normaali), etsi julkaisusi ja katso seuraavat tiedot:

• Julkaisun yhteenveto: Julkaisun tietoja, kuten julkaisuaika ja saatavuus laitteittain.
  • Sovelluspaketit: Tähän julkaisuun liittyvät aktiiviset, säilytetyt ja käytöstä poistetut heti käyttövalmiit sovelluspaketit.
  • Käyttöönottohistoria: Aikajana, jossa näkyy aikaleimat niiltä hetkiltä, kun sovelluksesi julkaisu pysäytettiin tai sitä jatkettiin.

Löydät pikasovellusjulkaisusi myös hakemalla sitä Julkaisujen yleiskatsaus ‑sivulta (Julkaisu > Julkaisujen yleiskatsaus).

Käyttäjien ohjaaminen mobiilisivulle

Prosenttiosuus käyttäjistä

Jos haluat testata mobiilisivuversion ja pikasovelluskokemuksen välisiä suorituskykyeroja, voit ohjata tietyn prosenttiosuuden käyttäjistä mobiilisivuversioon. Tätä kutsutaan mobiilipidoksi.

Näin voit määrittää mobiilipidon:

1. Avaa Play Console ja valitse sovellus.
  2. Siirry sen pikasovellusjulkaisun kanavasivulle, jota haluat säätää (Suljettu testaus, Sisäinen testaus tai Tuotanto) tai hae sitä Julkaisujen yleiskatsaus ‑sivulta (Julkaisu > Julkaisujen yleiskatsaus).
  3. Klikkaa lähellä sivun oikeaa yläkulmaa olevaa julkaisutyyppisuodatinta (Normaali on oletusarvoisesti valittuna) ja valitse Vain pikasovellukset.
  4. Valitse Mobiiliverkko-välilehti.
  5. Kirjoita "Mobiiliverkkoon ohjattavat käyttäjät" ‑kohdan viereen niiden käyttäjien prosenttiosuus, jotka haluat ohjata mobiilisivulle. Jos esimerkiksi kirjoitat luvun 0,95, 95 % pikasovelluskokemukseen sopivasta liikenteestä lähetetään mobiilisivulle. Loput 5 % lähetetään pikasovelluskokemukseen.
  6. Tallenna muutokset.
Kaikki käyttäjät

Jos pikasovelluksessasi on ongelma ja haluat uudelleenohjata kaikki käyttäjäsi (kaikilta kanavilta) mobiilisivulle:

1. Avaa Play Console ja valitse Lisäasetukset-sivu (Julkaisu > Asetukset > Lisäasetukset).
  2. Vieritä alas Google "Playn pikasovellukset" ‑osioon ja valitse Hallinnoi.
  3. Poista valinta Pikasovellus aktiivinen ‑ruudusta.
  4. Valitse Tallenna.

Virheen korjaaminen

Jos saat virheilmoituksen ositetuista APK:ista, lue lisätietoja Android-kehittäjien sivustolta.