Distribuer din instant-oplevelse

Når du har udviklet en app, der understøtter en instant-oplevelse, kan du bruge Play Console til at distribuere appen til brugerne.

Forudsætninger

Hvis det er første gang, du opretter en instant-oplevelse, skal du bruge Android App Bundle til at udvikle din app. Hvis du bruger en instant-aktiveret app-pakke, skal du kun udvikle, signere og uploade en enkelt artefakt én gang for at understøtte appens installerede version og instant-oplevelsen.

Trin 1: Aktivér instant-apps

Start med at tilføje Google Play Instant som en udgivelsestype, og sørg for, at den er aktiv.

1. Åbn Play Console, og gå til siden Avancerede indstillinger (Udgivelse > Konfiguration > Avancerede indstillinger).
  2. Vælg fanen Enhedstyper.
  3. Klik på + Tilføj enhedstype, og vælg Google Play Instant.

Når du har fuldført disse trin, angives "Google Play Instant" som en udgivelsestype. Statussen bør desuden fremgå som "Aktiv" sammen med et grønt flueben.

Trin 2: Opret en udgivelse

En udgivelse er en kombination af én eller flere build-artefakter, som du forbereder, så du kan udgive en app eller appopdatering. Du kan oprette en instant-udgivelse med følgende spor:

• Intern test: Interne testudgivelser er tilgængelige for op til 100 testere, som du vælger.
  • Lukket test: Lukkede testudgivelser er tilgængelige for et begrænset antal testere, du vælger, som kan prøve en testversion af appen og indsende feedback.
  • Produktion: Produktionsudgivelser er tilgængelige for alle Google Play-brugere i dine valgte lande.

Vigtigt! Du skal have tilladelsen Udgive apps til testspor for at oprette en ny udgivelse. Målretning mod lande for lukkede spor nedarves fra det, der er angivet under Produktion, og dette kan ikke ændres.

Sådan opretter du udgivelsen af din instant-oplevelse:

1. Åbn Play Console, og gå til det spor, hvor du vil starte din udgivelse:
    • Lukket test(Udgivelse > Test > Lukket test)
      • Bemærk! Hvis du vil oprette en udgivelse i et eksisterende lukket testspor, skal du vælge Administrer spor. Klik på Opret spor for at oprette et nyt spor.
    • Intern test(Udgivelse > Test > Intern test)
    • Produktion (Udgivelse > Produktion)
  2. Øverst til højre på siden vises et filter for udgivelsestype, hvor Standard er valgt som standard. Klik på menupilen for at se udgivelsestyper, og vælg Kun instant-apps.
  3. En instant-udgivelse oprettes på forskellige måder, afhængigt af hvilket spor du opretter udgivelsen til:
    • Udgivelser via intern test og produktion: Klik på Opret ny udgivelse øverst til højre på siden.
    • Udgivelser via lukket test: Klik på Administrer spor ud for sporet "Alfa", og vælg derefter Opret ny udgivelse.
      • Bemærk! Hvis Opret ny udgivelse er deaktiveret, mangler du muligvis at gennemføre nogle konfigurationsrelaterede opgaver. Du kan muligvis se disse på siden med kontrolpanelet.

Du kan få flere oplysninger om konfigurationen af hver type spor ved at vælge det relevante afsnit nedenfor. Du kan få flere oplysninger om test generelt på siden om oprettelse af åbne, lukkede eller interne test.

Oplysninger om spor

Interne og lukkede test

Tilføj testere

Følg vejledningen i vores artikel om test for at oprette lister over testere, invitere testere til at bruge din app og distribuere din instant-oplevelse til det interne testspor eller det lukkede testspor.

Bemærk følgende, før du deler linket til din app med testere:

• Testerkonfigurationer gælder for det tilsvarende spor for både din installerede app og din instant-app. Når du f.eks. føjer en liste over testere til et lukket testspor for din installerede app, gælder denne liste også for det lukkede testspor for din instant-oplevelse.
  • Testere kan kun teste ét udgivelsesspor for instant-oplevelser ad gangen. Det betyder, at en tester, der prøver den interne testudgivelse af din app og derefter vælger at teste den lukkede testudgivelse, automatisk fjernes fra den interne testudgivelse.
Produktion

Når du opretter en produktionsudgivelse, kan du ændre de lande, hvor din smagsprøve er tilgængelig. De valgte lande er som standard de lande, hvor du tilbyder din installerede app.

Du kan målrette mod lande og regioner, der er blevet valgt for din standardapp i produktionssporet eller sporet for forhåndsregistrering. Du kan ændre de lande, du distribuerer din app til, ved at vælge fanen Lande/regioner på siden Produktion for udgivelsen af din instant-app (Udgivelse > Produktion).

Trin 3: Forbered udgivelsen af din instant-oplevelse.

1. Følg vejledningen på skærmen for at tilføje din instant-aktiverede app-pakke og navngive din udgivelse.
    • Udgivelsesnavnet bruges kun i Play Console og er ikke synligt for brugerne.
    • Vi udfylder automatisk feltet med versionsnavnet i dit manifest.
    • Du kan gøre det nemmere at identificere din udgivelse i Play Console ved at give udgivelsen et navn, der giver mening for dig. Det kunne f.eks. være en build-version ("3.2.5-RC2") eller et internt kodenavn ("Banan").
  2. Vælg Gem for at gemme eventuelle ændringer, du har foretaget i udgivelsen.
  3. Når du er færdig med at forberede din udgivelse, skal du vælge Gennemgå din udgivelse.

Trin 4: Gennemgå og udgiv din appversion

Forudsætning: Før du kan udgive din appversion, skal du sørge for, at du har udfyldt sektionerne profilside i Play Butik og indholdsklassificering for din app samt konfigureret appens priser.

Hvis du har udfyldt disse sektioner for den installerede version af din app, anvendes de samme oplysninger for din instant-oplevelse. Vær opmærksom på, at tilgængeligheden af din instant-oplevelse defineres i manifestet for din instant-oplevelse og ikke af din apps enhedsekskluderinger.

Når du er klar til udgive din instant-oplevelse, kan du følge vejledningen til gennemgang og udgivelse af din appversion.

Trin 5: Gennemgå oplysninger om udgivelsen

Når du har oprettet en udgivelse, kan du se oplysningerne om den nyeste appudgivelse på siden for lukkede tests, interne tests eller produktion. Brug filteret for udgivelsestype (Standard er valgt som standard) til at vælge Kun instant-apps, finde din udgivelse og se følgende oplysninger:

• Oversigt over udgivelse: Oplysninger om udgivelsen, herunder tidspunktet og datoen for udgivelsen samt hvilke enheder udgivelsen er tilgængelig på.
  • App-pakker: En liste over aktive, tilbageholdte og deaktiverede instant-aktiverede app-pakker, der er relateret til denne version.
  • Historik for udrulning: En tidslinje, der viser tidsstempler for, hvornår din apps udgivelse er blevet standset eller genoptaget.

Du kan også finde din instant-udgivelse ved at søge efter den på siden Oversigt over udgivelser (Udgivelse > Oversigt over udgivelser).

Omdiriger brugere til mobilweb

En procentdel af brugerne

Hvis du vil teste effektiviteten af din instant-oplevelse sammenlignet med mobilweb, kan du omdirigere en procentdel af trafikken til mobilweb. Dette kaldes omdirigering til mobilweb.

Sådan konfigurerer du omdirigering til mobilweb:

1. Åbn Play Console, og vælg en app.
  2. Gå til siden med sporet for den instant-udgivelse, du vil justere (Lukket test, Intern test eller Produktion), eller søg efter den på siden Oversigt over udgivelser (Udgivelse > Oversigt over udgivelser).
  3. Klik på filteret for udgivelsestype (Standard er valgt som standard) øverst til højre på siden, og vælg Kun instant-apps.
  4. Vælg fanen Mobilweb.
  5. Angiv den procentdel af brugere, der skal omdirigeres til mobilweb, ud for "Brugere, der skal omdirigeres til mobilweb". Hvis du f.eks. angiver 0,95, sendes 95 % af den egnede trafik til denne instant-oplevelse videre til mobilweb. De resterende 5 % sendes til din instant-oplevelse.
  6. Gem dine ændringer.
Alle brugere

Følg vejledningen nedenfor, hvis du har opdaget et problem med din instant-app og vil omdirigere alle dine brugere (i alle spor) til mobilweb:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Avancerede indstillinger (Udgivelse > Konfiguration > Avancerede indstillinger).
  2. Rul ned til sektionen "Google Play Instant", og klik på Administrer.
  3. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Instant-appen er aktiv.
  4. Klik på Gem.

Ret en fejl

Hvis du modtager en fejlmeddelelse om APK-fil med flere komponenter, kan du få flere oplysninger ved at gå til websitet for Android-udviklere.