Distribuir una experiència instantània

Un cop hagis creat una aplicació que admeti l'experiència instantània, podràs utilitzar Play Console per distribuir-la als usuaris.

Requisits previs

Si és el primer cop que crees una experiència instantània, has d'utilitzar Android App Bundle per desenvolupar l'aplicació. Si utilitzes un app bundle d'activació instantània, només hauràs de compilar, signar i penjar un sol artefacte una vegada per tal d'admetre la versió instal·lada i l'experiència instantània de l'aplicació.

Pas 1: activa les aplicacions instantànies

Primer has d'afegir Google Play Instant com a tipus de versió i assegurar-te que estigui actiu.

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Configuració avançada (Versió > Configuració > Configuració avançada).
  2. Selecciona la pestanya Tipus de versions.
  3. Fes clic a + Afegeix un tipus de versió i selecciona Google Play Instant.

Un cop completats aquests passos, "Google Play Instant" es mostrarà com a tipus de versió. També hauries de veure l'estat definit com a "Actiu", juntament amb una marca de verificació verda.

Pas 2: crea una versió

Una versió és la combinació d'un o diversos artefactes de compilació que es preparen per llançar una aplicació o una actualització. Pots crear una versió instantània als canals següents:

• Prova interna: les versions de prova interna estan disponibles per a 100 verificadors que triïs com a màxim.
  • Prova tancada: les versions de prova tancada estan disponibles per al nombre limitat de verificadors que triïs, els quals poden provar una versió de prellançament de l'aplicació i enviar suggeriments.
  • Producció: les versions de producció estan disponibles per a tots els usuaris de Google Play dels països que triïs.

Important: per crear una versió, has de tenir el permís Llançar aplicacions en canals de prova. La segmentació per país per als canals tancats s'hereta del que s'ha definit al canal de producció i no es pot definir d'una altra manera.

Per crear la versió de l'experiència instantània:

1. Obre Play Console i ves al canal en què vols crear la versió:
    • Prova tancada (Versió > Proves > Prova tancada).
      • Nota: per crear una versió en un canal existent de prova tancada, selecciona Gestiona el canal. Per crear un canal, fes clic a Crea un canal.
    • Prova interna (Versió > Proves > Prova interna).
    • Producció (Versió > Producció).
  2. A prop de la part superior dreta de la pàgina hi ha un filtre de tipus de versions amb l'opció Estàndard seleccionada de manera predeterminada. Fes clic a la fletxa avall per veure els tipus de versions i selecciona Només aplicacions instantànies.
  3. El procés per crear una versió instantània varia una mica en funció del canal en què l'estiguis creant:
    • En el cas de les versions de prova interna i de producció: a prop de la part superior dreta de la pàgina, fes clic a Crea una versió.
    • En el cas de les versions de prova tancada: fes clic a Gestiona el canal, al costat del canal "Alfa", i després selecciona Crea una versió.
      • Nota: si l'opció Crea una versió està desactivada, pot ser que tinguis tasques de configuració pendents de completar. És possible que s'indiquin a la pàgina Tauler.

Per obtenir més informació sobre com pots configurar cada tipus de canal, selecciona la secció corresponent a continuació. Per obtenir més informació sobre les proves en general, consulta l'article Configurar una prova oberta, tancada o interna.

Detalls del canal

Prova interna i prova tancada

Afegir verificadors

Segueix les instruccions de l'article sobre les proves per crear llistes de verificadors i convidar-los a utilitzar l'aplicació i distribuir l'experiència instantània al canal de prova interna o de prova tancada.

Abans de compartir l'enllaç de l'aplicació amb els verificadors, tingues en compte el següent:

• Les configuracions dels verificadors s'apliquen al canal de les aplicacions instal·lades i instantànies corresponent. Per exemple, en afegir una llista de verificadors a un canal de prova tancada per a l'aplicació instal·lada, la mateixa llista s'aplica al canal de prova tancada per a l'experiència instantània.
  • Els verificadors només poden provar un canal de versió de l'experiència instantània a la vegada. Això significa que, si un verificador està provant la versió de prova interna de l'aplicació i després accepta provar la versió de prova tancada, se'l suprimirà automàticament de la versió de prova interna.
Producció

Quan creïs una versió de producció, pots canviar els països on l'experiència instantània estarà disponible. De manera predeterminada, els països seleccionats coincidiran amb aquells on ofereixes l'aplicació instal·lada.

Pots orientar el canal als països i a les regions que s'han seleccionat per a la teva aplicació estàndard en producció o preregistre. Per canviar la distribució per països de l'aplicació, selecciona la pestanya Països o regions de la pàgina Producció corresponent a la versió de l'aplicació instantània (Versió > Producció).

Pas 3: prepara la versió de l'experiència instantània

1. Segueix les instruccions en pantalla per afegir l'app bundle d'activació instantània i posar nom a la versió.
    • El nom de la versió només s'utilitza a Play Console i els usuaris no el veuran.
    • Emplenarem automàticament el camp amb el nom de la versió que consta al manifest.
    • Perquè et resulti més senzill identificar la versió a Play Console, afegeix un nom de versió que reconeguis fàcilment, com ara la versió de compilació ("3.2.5-RC2") o un nom de codi intern ("Plàtan").
  2. Per desar els canvis que facis a la versió, selecciona Desa.
  3. Quan hagis acabat de preparar la versió, selecciona Revisa la versió.

Pas 4: revisa i llança la versió

Requisit previ: abans de llançar la versió, assegura't que hagis emplenat les seccions Fitxa de Play Store i Classificació del contingut de l'aplicació, i que n'hagis configurat els preus.

Si has emplenat aquestes seccions per a la versió instal·lada de l'aplicació, la mateixa informació serà vàlida per a l'experiència instantània. Tingues en compte que la disponibilitat de l'experiència instantània la defineix el manifest i no pas les exclusions de dispositius de l'aplicació.

Quan estiguis a punt per llançar l'experiència instantània, pots seguir les instruccions per revisar i llançar la versió.

Pas 5: revisa la informació de la versió

Quan hagis creat una versió, a la pàgina Prova tancada, Prova interna o Producció veuràs la informació de la darrera versió de l'aplicació. Utilitza el filtre de tipus de versió (l'opció Estàndard està seleccionada de manera predeterminada) per triar Només aplicacions instantànies, cerca la teva versió i consulta la informació següent:

• Resum de la versió: informació sobre la versió, com ara la data i l'hora de publicació i la disponibilitat per dispositiu.
  • App bundles: llista d'app bundles d'activació instantània actius, mantinguts i desactivats que estan relacionats amb aquesta versió.
  • Historial de llançaments: cronologia que mostra les marques de temps del moment en què la versió de l'aplicació s'ha aturat o s'ha reprès.

Una altra manera de trobar la versió instantània és cercar-la a la pàgina Informació general de les versions (Versió > Informació general de les versions).

Dirigir els usuaris al web per a mòbils

Un percentatge dels usuaris

Si t'interessa provar el rendiment entre el web per a mòbils i l'experiència instantània, pots dirigir un percentatge del trànsit al web per a mòbils. Això s'anomena retenció mòbil.

Per configurar la retenció mòbil:

1. Obre Play Console i selecciona una aplicació.
  2. Ves a la pàgina del canal de la versió instantània que vols ajustar (Prova tancada, Prova interna o Producció), o bé cerca-la a la pàgina Informació general de les versions (Versió > Informació general de les versions).
  3. A prop de la part superior dreta de la pàgina, fes clic al filtre de tipus de versió (l'opció Estàndard està seleccionada de manera predeterminada) i tria Només aplicacions instantànies.
  4. Selecciona la pestanya Web per a mòbils.
  5. Al costat d'"Usuaris que vols dirigir al web per a mòbils", introdueix el percentatge d'usuaris que vols dirigir al web per a mòbils. Per exemple, si indiques 0,95, el 95% del trànsit apte per a l'experiència instantània s'enviarà al web per a mòbils. El 5% restant s'enviarà a l'experiència instantània.
  6. Desa els canvis.
Tots els usuaris

Si has detectat un problema a la teva aplicació instantània i vols redirigir tots els usuaris (de tots els canals) al web per a mòbils:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Configuració avançada (Versió > Configuració > Configuració avançada).
  2. Desplaça't cap avall fins a la secció "Google Play Instant" i fes clic a Gestiona.
  3. Desmarca la casella de selecció Aplicació instantània activa.
  4. Fes clic a Desa.

Corregir un error

Si reps un error sobre els APK de divisions, ves al lloc per a desenvolupadors d'Android per obtenir més informació.