Distribuir l'experiència instantània

Quan hagis creat una aplicació que admeti una experiència instantània, pots utilitzar Play Console per distribuir-la als usuaris.

Consell: si fas servir l'Android App Bundle per desenvolupar l'aplicació, només has de crear, signar i penjar un sol artefacte una vegada per tal d'admetre la versió instal·lada i l'experiència instantània de l'aplicació.

Pas 1: crea una versió

Per crear una versió, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Gestió de versions > Aplicacions instantànies Android. Veuràs tres tipus de canal:
    • Prova interna: utilitza aquest canal per implementar ràpidament l'experiència instantània durant el desenvolupament. Abans de publicar l'experiència instantània, cal que pengis un APK de l'aplicació instal·lada a la pàgina Versions de l'aplicació.
    • Alfa: utilitza aquest canal per enviar una versió candidata als verificadors. Abans de publicar l'experiència instantània, cal que publiquis l'aplicació instal·lable al canal alfa, beta, de prova interna o de producció a la pàgina Versions de l'aplicació.
    • Producció: utilitza aquest canal per llançar la versió pública de l'aplicació, inclosa qualsevol experiència instantània. Abans de publicar experiències instantànies, cal que publiquis l'aplicació instal·lable i en pengis un APK de producció a la pàgina Versions de l'aplicació.
  4. Al costat del tipus de versió que vulguis crear, selecciona Gestiona. Per obtenir més informació sobre com pots configurar cada tipus de canal, selecciona la secció corresponent a continuació.
    • Nota: si utilitzes un app bundle preparat per a elements instantanis, o si ja has penjat un paquet instal·lable, pots seleccionar Afegeix de la biblioteca per penjar un paquet que contingui una experiència instantània al canal de versió.
  5. Desa els canvis.
  6. Selecciona Crea una versió.

Detalls del canal

Prova interna i alfa
Crear una llista de verificadors

Per distribuir l'experiència instantània al canal alfa o de prova interna, primer has de crear la llista de verificadors.

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Configuració Configuració > Gestiona els verificadors > Crea una llista.
  3. Escriu un nom per identificar la llista de verificadors.
  4. Afegeix les adreces electròniques separades per comes o fes clic a Penja el CSV. Si fas servir un fitxer .csv, escriu cada adreça electrònica en una fila diferent sense comes. En penjar un fitxer .csv, se sobreescriuran totes les adreces electròniques que hagis afegit.
  5. Fes clic a Crea una llista.

Afegir una llista de verificadors

Les configuracions dels verificadors s'apliquen al canal de les aplicacions instal·lades i instantànies corresponent. Per exemple, en afegir una llista de verificadors al canal alfa de l'aplicació instal·lada, la mateixa llista s'aplica al canal alfa de l'experiència instantània.

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Gestió de versions > Aplicacions instantànies Android.
  4. Al costat del canal alfa o de prova interna, selecciona Gestiona.
  5. Al costat de "Mètode de prova", selecciona Prova tancada mitjançant llistes de verificadors.
  6. Selecciona el nom de la llista.
  7. Copia l'URL d'activació que hauràs de compartir amb els verificadors.
  8. Desa els canvis.

Compartir l'URL d'activació amb els usuaris

Després de crear una prova, obtindràs un enllaç d'URL que dirigirà a la teva experiència instantània i que podràs compartir amb els verificadors. Quan hi facin clic, els verificadors rebran un enllaç d'activació i una explicació del que significa ser verificador.

Un usuari només pot provar un canal de versió de l'experiència instantània a la vegada. Això significa que si un usuari està provant la versió de prova interna de l'aplicació i activa la prova de la versió alfa, se'l suprimirà automàticament de la versió de prova interna.

Producció

Quan creïs una versió de producció, pots canviar els països on l'experiència instantània estarà disponible. De manera predeterminada, els països seleccionats coincidiran amb aquells on ofereixes l'aplicació instal·lada.

Per canviar la distribució per països de l'aplicació, cerca la capçalera "Països on llançar l'aplicació instantània" i selecciona la fletxa avall Fletxa de menú desplegable.

Pas 2: prepara la versió de l'experiència instantània

1. Segueix les instruccions en pantalla per afegir els APK de l'experiència instantània i posar nom a la versió.
    • El nom de la versió només s'utilitza a Play Console i els usuaris no el veuran.
    • Emplenarem automàticament el camp amb el nom de la versió que consta al fitxer de manifest.
    • Per facilitar la identificació de la versió a Play Console, afegeix un nom de versió que identifiquis, com ara la versió de la compilació ("3.2.5-RC2") o un nom de codi intern ("Plàtan").
  2. Per desar els canvis que facis a la versió, selecciona Desa.
  3. Quan hagis acabat de preparar la versió, selecciona Revisa.

Pas 3: revisa i llança la versió

Requisit previ: abans de llançar la versió, assegura't que hagis completat les seccions Fitxa de Play Store, Classificació del contingut i Preus i distribució de l'aplicació. Quan hagis completat cada secció, hi veuràs una marca de verificació verda al costat, al menú esquerre.

Si has emplenat aquestes seccions per a la versió instal·lada de l'aplicació, la mateixa informació serà vàlida per a l'experiència instantània. Recorda que la disponibilitat de l'experiència instantània la defineix el fitxer de manifest i no pas les exclusions de dispositius de l'aplicació.

Quan estiguis a punt per llançar l'experiència instantània, segueix aquests passos:

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Gestió de versions > Aplicacions instantànies Android.
  4. Al costat de la versió que vulguis llançar, selecciona Reprèn.
  5. Revisa l'esborrany de la versió i fes els canvis necessaris.
  6. Selecciona Revisa. Se't derivarà a la pantalla "Revisió i llançament", en què podràs comprovar que la versió no presenti cap problema abans de llançar-la als usuaris.
  7. Revisa els advertiments o els errors.
  8. Selecciona Inicia el llançament.

Pas 4: revisa la informació de la versió

Quan hagis creat una versió, a la pàgina Aplicacions instantànies Android veuràs la informació següent sobre l'última versió de l'aplicació que hagis llançat als canals de prova interna, alfa o de producció.

• Nom de la versió: nom per identificar la versió només a Play Console, com ara un nom de codi intern o la versió de compilació.
  • Informació del llançament: una marca de temps que indica l'últim llançament de cada versió.
  • Informació de l'APK: una llista de codis de versió actius que s'han afegit a les teves versions actuals i anteriors.
  • Historial de llançaments: una cronologia que mostra les marques de temps del moment en què l'aplicació s'ha aturat o s'ha reprès.
  • Historial de versions: una llista de totes les versions anteriors amb informació sobre el codi de la versió, l'historial de llançaments i les notes de la versió.

Dirigir els usuaris al web per a mòbils

Un percentatge dels usuaris

Si t'interessa provar el rendiment entre el web per a mòbils i l'experiència instantània, pots dirigir un percentatge del trànsit al web per a mòbils. Això s'anomena retenció mòbil.

Per configurar la retenció mòbil, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Gestió de versions > Aplicacions instantànies Android.
  4. Al costat del canal de producció, selecciona Gestiona.
  5. Al costat de "Configuració", selecciona la fletxa avall Fletxa de menú desplegable.
  6. Al costat de "Retenció mòbil", selecciona Edita
  7. Indica la quantitat de trànsit que vols dirigir al web per a mòbils. Per exemple, si indiques 0,95, el 95% del trànsit de l'experiència instantània que compleixi els requisits s'enviarà al web per a mòbils. El 5% restant s'enviarà a l'experiència instantània.
Tots els usuaris

Si has trobat un problema amb la teva aplicació instantània i vols redirigir tots els usuaris (de tots els canals) al web per a mòbils, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Gestió de versions > Aplicacions instantànies Android.
  4. Selecciona Atura la distribució > Confirma.

Corregir un error

Si reps un error sobre els APK de divisions, ves al lloc per a desenvolupadors d'Android per obtenir més informació.