Brug rapporter til brug før lancering til at identificere problemer

Når du uploader en APK-fil eller en app-pakke til det åbne, lukkede eller interne testspor, kan du identificere problemer på en lang række enheder, der kører forskellige versioner af Android.

Testrapporten før lancering i Play Console hjælper dig med at identificere følgende:

• Problemer med stabilitet
  • Problemer med Android-kompatibilitet
  • Problemer med ydeevnen
  • Problemer med hjælpefunktioner
  • Sikkerhedsproblemer

Sådan fungerer rapporten til brug før lancering

Når du har uploadet og udgivet en APK-fil eller app-pakke til tests, lanceres testenheder automatisk, hvorefter din app crawles i flere minutter. Crawlprocessen udfører grundlæggende handlinger som f.eks. at skrive, trykke og stryge med få sekunders mellemrum på din app.

Når testene er gennemført, vises dine resultater i sektionen Rapport til brug før lancering i Play Console.

Bemærkninger:

• Testenhederne udvælges på grundlag af en lang række kriterier, bl.a. popularitet, nedbrudsfrekvens, skærmopløsninger, producenter og operativsystemer. Udvalget af testenheder kan variere.
  • Rapporten til brug før lancering er baseret på analyser fra Firebase Test Lab til Android.

Skjul alle Udvid alle

Kør en rapport til brug før lancering

Test din app

Hvis du vil generere rapporten til brug før lancering for din app, skal du udgive appen i det åbne, lukkede eller interne testspor.

Alle de versioner, der udgives i et testspor fremover, testes automatisk i forhold til enhedskompatibilitet, problemer med visning, problemer med ydeevnen og sikkerhedshuller.

Bemærkninger:

• Du modtager som regel testresultater kort efter upload af din APK-fil eller app-pakke. I nogle tilfælde modtager du resultater flere timer efter upload.
  • Du kan teste APK-filer eller app-pakker for flere apps på samme tid.
  • Enhederne, der anvendes i forbindelse med rapporten til brug før lancering, kan i øjeblikket ikke køre scriptede tests af dine apps. Hvis du vil køre tests med scripts, skal du følge vejledningen under "Opret en tilpasset test med Firebase Test Lab til Android".
Test dit spil

Du kan bruge demoloops til at teste en række foruddefinerede handlinger i dit spil. Demoloops gør rapporten til brug før lancering relevant til test af spil, da standardcrawleren ikke understøtter OpenGL.

Sådan kommer du godt i gang:

1. Opret et demoloop i dit spil. Du kan få flere oplysninger i Hjælp til Firebase.
    • Bemærk! Du behøver ikke at have en Firebase-konto for at bruge demoloops i rapporten til brug før lancering.
  2. Hvis du vil bruge demoloops i rapporten til brug før lancering, skal dit spil ændres, så det kan gøre følgende:
    • Starte demoloopet
    • Køre demoloopet
    • Lukke demoloopet (valgfrit)
  3. Udgiv den version af dit spil, der indeholder demoloopet, i det åbne, lukkede eller interne testspor. Crawleren registrerer og kører automatisk demoloopet i dit spil.
Valgfrit: Opret en tilpasset test med Firebase Test Lab til Android

Med Firebase Test Lab kan du betale for at vælge din enhedstype og testmetode, så du kan udføre tilpassede tests. Du får adgang til resultaterne af tilpassede tests i din Firebase-konsol.

Sådan kører du en tilpasset test:

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. Vælg Udgivelsesstyring > Testrapport før lancering.
  4. Hvis du har mulighed for at køre en tilpasset test, vises "Kør tilpassede tests" øverst på skærmen. Begynd med at vælge Kom godt i gang.

Se testresultater

Sådan gennemgår du dine resultater:

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. Vælg Udgivelsesstyring > Testrapport før lancering.
  4. Gennemgå fanerne Stabilitet, Ydeevne, Hjælpefunktioner, Screenshots og Sikkerhed. Resultaterne af din seneste test vises på hver side. Hvis du vil se resultaterne for tidligere builds, skal du bruge rullemenuen "Vælg".
    • Bemærk! Hvis "Testen er i gang" vises, er din seneste test endnu ikke afsluttet. Hvis din seneste test ikke kunne køres, vises meddelelsen "Testen mislykkedes" muligvis.

Resultater

Husk, at Google ikke kan garantere, at testene identificerer alle problemer.

Oversigt
Hver testoversigt viser antallet af fejl, advarsler og mindre problemer, der registreres under testen. Disse er adskilt efter problemtype. Der vises også en anbefaling på baggrund af testresultaterne for din app.
Nedenfor er nogle eksempler på de problemer, der registreres under testen:
  • Fejl: Nedbrud og brug af ikke-understøttede API'er, som er begrænset
  • Advarsler: ANR-fejl, langsom opstart og indlæsningstid, problemer med login eller crawl, hukommelsesproblemer samt brug af ikke-understøttede API'er, som endnu ikke er begrænset
  • Mindre problemer: Manglende indholdsetiketter, problemer med farvekontraster, små berøringselementer og implementeringsproblemer

Se rapporter efter kategori

På nederste halvdel af fanen Oversigt i din app kan du se individuelle kort, der opsummerer problemer, som er relateret til stabilitet, ydeevne, sikkerhed og privatliv samt hjælpefunktioner. Afhængigt af testresultaterne får du muligvis også vist indsigt og anbefalinger, som kan hjælpe dig med at forbedre din app.

Hvert kort indeholder en beskrivelse, der omfatter antallet og typen af de problemer, der identificeres under testen.

Se individuelle problemer

Du kan klikke på Se alle problemer på hvert kort eller klikke på pilen nederst til højre på kortet for at få en kort beskrivelse af hvert problem. Du kan få flere oplysninger om et bestemt problem ved at klikke på Se problemet.

Sammenlign med andre builds

Diagrammet nederst på fanen Oversigt i din app viser testoversigten i forhold til tidligere builds. Du kan se antallet af fejl, advarsler, mindre problemer, gennemførte test samt et tidsstempel for, hvornår rapporten blev genereret, for hver APK-fil og app-pakke.

Få mest muligt ud af rapporter til brug før lancering

Nederst på fanen Oversigt i din app kan du finde selvstudier og tips til, hvordan du får mest muligt ud af testrapporter før lancering.

Stabilitet

Hver testoversigt indeholder antallet af:

• Enheder med problemer
  • Enheder uden problemer
  • Testede enheder

Sammenlign med andre builds

Diagrammet på fanen Stabilitet i din app viser din apps kompatibilitet i forhold til tidligere builds.

Hver søjle repræsenterer et nylig testet build for din APK-fil eller app-pakke sammen med antallet af gennemførte og mislykkede opstarter, der registreres under testen.

Se individuelle rapporter

På nederste halvdel af fanen Stabilitet i din app kan du se individuelle rapporter fra enheder, der kører forskellige versioner af Android.

På hver linje kan du se navnet på testenheden, enhedens Android-version og et ikon, der viser, om testen afslørede nogen problemer med din app.

• Hvis der var problemer med en enhed under testen, vises et rødt ikon.
  • Hvis der ikke var nogen problemer under testen, vises et grønt flueben.

Vælg en test for at se flere oplysninger, f.eks. enhedens navn, operativsystemet, testens varighed, et screenshot, en video fra testen, demoloopets resultat og staksporing (hvis dette er tilgængeligt).

Bemærk! Nedbrud, der registreres under testen, angives også på siden med nedbrud og ANR-fejl for din app. Da de nedbrud, der registreres i forbindelse med generering af en testrapport før lancering, kommer fra testenheder, påvirker de ikke din nedbrudsstatistik.

Android-kompatibilitet

Hvis din app anvender én eller flere grænseflader, som ikke findes i det offentlige Android SDK (ofte kaldet "ikke-understøttede" eller "ikke-SDK-grænseflader"), får du vist fejl og advarsler, der er angivet på fanerne Oversigt og Stabilitet i din testrapport før lancering.

Se individuelle problemer

Du kan identificere, hvilke ikke-understøttede grænseflader der anvendes, ved at klikke på linkene Vis problemer ud for fejl og advarsler i forbindelse med "OS-kompatibilitet" i din testrapport før lancering. Hvis du vil se, hvor en given grænseflade blev kaldt i din app, skal du klikke på pil ned ud for grænsefladen for at se staksporing. En enkelt grænseflade kan kaldes flere gange i en enkelt test.

Ikke-understøttede grænseflader kategoriseres efter alvorlighed. Hvis du vil undgå stabilitetsproblemer, er det bedst at stoppe helt med at bruge ikke-understøttede grænseflader, men du kan bruge kategorierne som en hjælp til at prioritere, hvilke problemer der skal løses først.

Her er den foreslåede rækkefølge for prioritering:

1. Begrænset: Grænseflader, der bryder sammen i nogle eller alle versioner af Android.
  2. Ikke-understøttet, men med kommende begrænsning: Grænseflader, der ikke kan garanteres at opføre sig korrekt, og som begrænses i en kommende version.
  3. Ikke-understøttet uden kommende begrænsning: Grænseflader, der ikke kan garanteres at opføre sig korrekt.

Bemærk! Inden for hver kategori sorteres grænsefladerne efter frekvens. Dette kan hjælpe dig med at prioritere, hvilke problemer du skal løse først.

Ydeevne

Testoversigten indeholder følgende metrics for hver enhedsmodel:

• Gennemsnitligt antal billeder pr. sekund: Den gennemsnitlige visningshastighed for billeder.
    • Bemærk! Der kan kun vises data for gennemsnitligt antal billeder pr. sekund for tests, der anvender demoloops.
  • Gennemsnitligt CPU-forbrug: Procentdelen af det gennemsnitlige CPU-forbrug for din app på den konkrete enhedsmodel.
  • Gennemsnitlig sendt mængde via netværk: Det gennemsnitlige antal bytes pr. sekund, der sendes af din app via en netværksforbindelse på den konkrete enhedsmodel.
  • Gennemsnitlig modtaget mængde via netværk: Det gennemsnitlige antal bytes pr. sekund, der modtages af din app via en netværksforbindelse på den konkrete enhedsmodel.
  • Gennemsnitlig hukommelse: Gennemsnitlig hukommelse, der bruges i din app i løbet af det valgte tidsrum på den konkrete enhedsmodel.

Bemærk! Testenheder, der kører ældre versioner af Android, kan muligvis ikke generere data om ydeevnen.

Se individuelle rapporter

Vælg hver enhedsmodel for at se en graf og optagelse af hver metric, der er angivet over tid i løbet af testen.

Du kan f.eks. se din apps procentvise CPU-forbrug, mens testen kører. Hvis du bemærker en stigning i CPU-forbruget, kan du gennemgå crawlerens handling for at finde og løse problemet.

Hjælpefunktioner

Hver testoversigt viser antallet af fejl i hjælpefunktioner, advarsler og mindre problemer, der registreres under testen. Disse er opdelt i følgende kategorier:

Se rapporter efter kategori

Du kan se kategoriserede sektioner nederst på fanen Hjælpefunktioner i appen med skærmgrupper, der identificerer, hvor der var problemer med hjælpefunktioner i din app.

• Hvis der blev identificeret nogen fejl, vises et rødt ikon.
  • Hvis der blev identificeret nogen advarsler, vises et orange ikon.
  • Hvis der kun blev identificeret mindre problemer, vises et blåt ikon.
  • Hvis der ikke blev identificeret nogen problemer, vises et grønt flueben.

Se individuelle problemer

Du kan klikke på en skærmgruppe for at se eksempler på screenshots med tilsvarende enhedsmodelnavne, operativsystemer, skærmstørrelser, skærmtætheder og sprog samt en anbefaling.

Få forbedrede hjælpefunktioner i appen

Screenshots

Testoversigt

• Billeder, der viser, hvordan din app ser ud på forskellige testenheder og forskellige sprog
  • Metadata om de testede enheder (herunder modelnavn, Android-version, sprog, skærmopløsning og DPI)
  • Antallet af enheder med screenshots
  • Antallet af enheder, der ikke kunne testes med din APK-fil eller app-pakke
    • Enhederne er ikke tilgængelige: Din APK-fil eller app-pakke er kompatibel med disse enheder, men der opstod et problem under testen. Hvis din test havde utilgængelige enheder, kan det være en god idé at uploade en anden APK-fil eller app-pakke og teste igen.
    • Enhederne er ikke kompatible: Din APK-fil eller app-pakke er ikke kompatibel med visse testenheder. Hvis du tester igen, modtager du ikke nogen resultater for eventuelle enheder, der ikke er kompatible.

Bemærk!: Hvis du kører en test ved hjælp af demoloops, vises der ikke nogen data på fanen Screenshots.

Sådan ser du screenshots

• Skærmgrupper: Vælg fanen Skærmgrupper for at se, hvordan lignende screenshots vises på forskellige enheder. I denne visning grupperer rapporten til brug før lancering billederne sammen baseret på de elementer eller widgets, der er på en skærm.
  • Enheder: Vælg fanen Enheder for at se alle screenshots, der er knyttet til en bestemt enhed. I denne visning kan du se screenshots, der er taget i kronologisk rækkefølge under en test.

Sprogpræferencer

Hvis du vil se screenshots på bestemte sprog, kan du konfigurere sprogpræferencer på fanen Indstillinger

Sikkerhed

Hver testoversigt indeholder navnet på og en beskrivelse af eventuelle sikkerhedshuller, der registreres i din APK-fil eller app-pakke.

Bemærk! Vi anbefaler, at du forsøger at rette op på eventuelle sikkerhedshuller, der angives, inden du udgiver din APK-fil eller app-pakke til produktion.

Administrer indstillinger for rapporten til brug før lancering

Versioner af rapporten til brug før lancering

Fra og med oktober 2017 anvender rapporten til brug før lancering en ny crawler, som har til formål at give dig en mere omfattende gennemgang af din app. For at kunne anvende denne crawler skal rapporten til brug før lancering midlertidigt signere din APK-fil eller app-pakke igen i vores testmiljø.

Potentielle begrænsninger for den nye testproces

Som følge af gensigneringen kan der være nogle begrænsninger i forbindelse med test af visse apps. Begrænsningerne kan omfatte:

• Problemer med automatisk at logge ind på Google-konti
  • Problemer med at interagere korrekt med RPC-kald i webtjenester, der bruger appsignaturnøglen som en mekanisme til godkendelse
  • Registrering af færre nedbrud

Bemærk! De fleste apps påvirkes ikke af disse begrænsninger og vil se mere omfattende crawls, der finder flere problemer end tidligere rapporter til brug før lancering.

Skift til den tidligere testproces

Hvis du opdager problemer, kan du skifte tilbage til den tidligere testproces (som ikke kræver gensignering):

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. Vælg Udgivelsesstyring > Rapport til brug før lancering > Indstillinger.
  4. Flyt kontakten ud for Fravælg til højre, så den skifter til blå, i sektionen "Version af rapporten til brug før lancering".
Deaktiver alle rapporter til brug før lancering

Rapporter til brug før lancering genereres automatisk, når du udgiver en app i det åbne, lukkede eller interne testspor. Sådan deaktiverer du alle rapporter til brug før lancering for din app:

1. Log ind på din Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. Vælg Udgivelsesstyring > Rapport til brug før lancering > Indstillinger.
  4. Ud for "Aktivér rapporter til brug før lancering" skal du flytte kontakten til venstre, så den skifter til grå. Hvis du vil aktivere rapporter til brug før lancering igen på et senere tidspunkt, skal du flytte kontakten tilbage til højre, så den skifter til blå.

Yderligere testfunktioner

Hvis din app har en loginskærm, hvor der kræves loginoplysninger, kan du føje loginoplysninger til den Play Console, der er knyttet til en testkonto.

Vigtigt! De loginoplysninger, du indtaster, bruges til testformål. Husk, at Google ikke kan garantere, at testene identificerer alle problemer, selv hvis disse loginoplysninger er angivet.

Hvad bruges loginoplysninger til?

Loginoplysninger, du tilføjer i forbindelse med testrapport til brug før lancering, gemmes og bruges til alle fremtidige tests (indtil de redigeres). Hvis du redigerer din apps loginoplysninger til tests, bruger vi de opdaterede loginoplysninger i forbindelse med alle nye tests. Hvis du sletter din apps loginoplysninger til tests, skal du tilføje nye loginoplysninger, før fremtidige tests kan logge ind på din app.

Selvom vi gør vores bedste for at holde loginoplysninger sikre, fraråder vi, at du føjer officielle loginoplysninger til rapporten til brug før lancering. Opret et brugernavn og en adgangskode til testkontoen.

Bemærk! Loginoplysninger kan kun indsættes automatisk i Android-apps, der anvender almindelige Android-widgets. Loginoplysninger kan ikke bruges i apps, der anvender OpenGL til at gengive tilpassede kontrolelementer, eller i apps, der anvender en Webvisning til en webbaseret godkendelsesproces.

Konfigurer loginoplysninger

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge UdgivelsesstyringTestrapport før lancering > Indstillinger.
  4. Angiv følgende:
    • Ressourcenavn for brugernavn: Navnet på Android-ressourcen i det tekstfelt i din app, hvor brugernavnet skal angives (hvis dit tekstfelt f.eks. er @+id/username_field, skal du skrive username_field).
    • Brugernavn: Det brugernavn, der er knyttet til din testkonto.
    • Ressourcenavn for adgangskode: Navnet på Android-ressourcen i det tekstfelt i din app, hvor adgangskoden skal angives.
    • Adgangskode: Den adgangskode, der er knyttet til din testkonto.
    • Ressourcenavn for loginknap: Navnet på Android-ressourcen for den knap i din app, der skal trykkes på, når loginoplysningerne er angivet. Dette kan også være en knap til aktivering af loginprocessen. Du kan vælge at udelade dette felt.
  5. Gem dine ændringer.

Rediger eller slet loginoplysninger

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge UdgivelsesstyringTestrapport før lancering > Indstillinger.
  4. På den skærm, der vises, kan du:
    • Redigere dine loginoplysninger.
    • Vælge Ryd alle felter, hvis du vil slette loginoplysningerne.
  5. Gem dine ændringer.
Se testresultaterne for bestemte sprog

Hvis rapporten til brug før lancering kun skal vise testresultater for bestemte sprog, kan du konfigurere sprogpræferencerne på fanen Indstillinger. Du kan vælge op til fem sprog.

Tip! Da rapporten til brug før lancering kører automatisk, når du uploader en APK-fil eller app-pakke til tests, kan du først tilføje sprogpræferencer, når den første test er fuldført.

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Udgivelsesstyring > Rapport til brug før lancering > Indstillinger.
  4. Vælg Tilføj sprog under "Sprogpræferencer".
  5. Vælg op til fem sprog. Ved fremtidige test vil du kun se testresultaterne for disse sprog.
    • Du kan fjerne et sprog ved at vælge annulleringsikonet .
Bestem, hvordan rapporten til brug før lancering skal undersøge din app

Hvis du vil have mere indflydelse på dine tests, kan du oprette Robo-scripts, der udfører bestemte handlinger. De kan f.eks. teste en almindelig brugersti eller en ny sektion i din app. Crawleren udfører muligvis ikke de samme handlinger i standardapps.

Når du kører en test med et vedhæftet script, starter crawleren med at køre dine foruddefinerede handlinger, hvorefter den undersøger appen på normal vis.

Sådan kommer du godt i gang:

1. Du kan registrere dit script ved at følge vejledningen i Hjælp til Firebase. Registreringer af Robo-scripts omfatter ikke dine handlinger uden for den testede app.
    • Bemærk! Du behøver ikke at have en Firebase-konto for at køre Robo-scripts.
  2. Når dit script er klar, skal du logge ind i Play Console.
  3. Vælg en app.
  4. Vælg Udgivelsesstyring > Rapport til brug før lancering.
  5. Vælg fanen Indstillinger.
  6. Upload dit script i sektionen "Robo-script".

Skjul alle Udvid alle

Tips og support til test

Geoplacering af testenheder

Testenheder er placeret i USA. Hvis din app anvender geoplacering eller har indholdsbegrænsninger baseret på land, kan testenhederne kun vise, hvad der er tilgængeligt på deres placering.

Hvis din app kræver en særlig geoplacering uden for det område, hvor testenhederne er placeret, kan du udgive en APK-fil eller app-pakke, der fjerner placeringskravene i forbindelse med tests.

Abonnementer eller produkter i appen

Testenhederne er ikke i stand til at foretage køb under testen. Hvis din app kræver køb af abonnementer eller produkter i appen for at få adgang til visse dele af din app, kan testscenarierne være begrænsede.

Apps uden en primær startaktivitet (widgets, tastaturer osv.)

Testenhederne kan ikke køre test af apps uden en primær startaktivitet, bl.a. startere, widgets, tastaturer og urskiver.

Apps med displayannoncer

Du kan få oplysninger om, hvordan du mindsker antallet af svigagtige annonceindtægter med automatiske apptests, ved at gennemgå websitet Google Developers.

Apps, der er kompileret til x86-enheder

Vores sæt af enheder er begrænset til ARM-enheder. En APK-fil til x86 vises som inkompatibel med alle testenheder.

Apps til Wear OS by Google, Android Auto, Android TV og ældre Android-versioner

Vores sæt af enheder er begrænset til telefoner og tablets, så det er ikke muligt at teste apps direkte på Wear OS by Google, Android Auto eller Android TV. Vores sæt af enheder omfatter heller ikke enheder med Android-versioner, som er ældre end 4.1.1 (Jelly Bean).

Apps, der er baseret på OpenGL/Unity3D-strukturer

Vores automatiske crawler kan ikke identificere grænsefladeelementer i apps, der benytter OpenGL/Unity3D. Testresultaterne vil være begrænset til en test, der starter appen og lukker den efter et par sekunder.

Du kan bruge demoloops til at teste en række foruddefinerede handlinger i dit spil.

Forudindlæste medier eller forudinstallerede ekstra apps

Testplatformen understøtter ikke forudindlæsning af medier eller forudinstallerede apps på enheder.

Hvis du vil køre en test på en app med forudindlæste data, kan du udgive en testversion af din app, hvor dine mediefiler er integreret i appens APK-fil eller app-pakke.

Apps, der anvender Google Plays licenseringstjeneste

Hvis din app er i en åben test, eller du har udgivet din app til produktion, anvender testrapporten til brug før lancering et id, der fungerer som om, det er licenseret for din app.

Hvis din app ikke er i en åben test, og du ikke har udgivet en APK-fil til produktion for din app, består din app ikke licenstjekket. Du modtager stadig rapportresultater til brug før lancering, men din app vil være uden licens. Hvis du vil køre en test på disse apps, kan du udgive en lukket version af din app, hvor licenseringstjenester er deaktiveret.

Apps, der anvender landskabskonfiguration

Testenhederne er foruddefineret til som standard at køre test, der er låst i portrætformat, hvilket kan tvinge apps, der benytter landskabsformat, til at bruge portrætformat.

Apps, der søger efter rootede enheder

Testplatform understøtter ikke apps, der kontrollerer, om en enhed har privilegeret adgang (rodadgang) i Android.

Tilvælg mails med rapporter til brug før lancering

Du kan modtage mailunderretninger om tilgængelige rapporter til brug før lancering ved at konfigurere dine mailpræferencer i Play Console. Du kan vælge at få mails om alle tests eller blot tests med problemer.