Brug en testrapport før lancering til at identificere problemer

I denne artikel kan du læse, hvordan du konfigurerer og kører en testrapport før lancering. Hvis du har kørt en testrapport før lancering og vil have flere oplysninger om, hvordan du kan tolke resultaterne, skal du gå til Forstå testrapporten før lancering.

Der genereres automatisk en testrapport før lancering, når du udgiver en app til interne, lukkede eller åbne tests. Den hjælper med at identificere problemer proaktivt, før din app når ud til brugerne. Den omfatter tests for:

• Problemer med stabilitet
  • Problemer med Android-kompatibilitet
  • Problemer med ydeevnen
  • Problemer med hjælpefunktioner
  • Sikkerhedsproblemer
  • Fortrolighedsproblemer

Sådan fungerer testrapporten før lancering

Når du har uploadet og udgivet en Android App Bundle til test, installerer vi den på en række Android-enheder i vores testlaboratorium. Vi starter og crawler derefter automatisk din app i flere minutter. Crawleren udfører enkle handlinger som f.eks. indtastning, tryk og strøg. Du kan også angive tilpassede tests eller loginoplysninger til test af kontoen, som crawleren skal bruge.

Når crawlingprocessen er gennemført, samler vi dine resultater i testrapporten før lancering. Vi afinstallerer også din app fra alle enheder.

Sådan vurderer du, om din app er egnet til en testrapport før lancering

Testrapporten før lancering fungerer, så længe vi kan installere og "crawle" din app. Visse apps kan dog kræve mindre kodeændringer. Det gælder f.eks. apps, der kræver validering af land eller installation. Gå til vores ofte stillede spørgsmål for at få flere oplysninger.

Bemærk, at testenheder ikke kan køre tests på apps uden en primær startaktivitet, herunder startere, widgets, tastaturer og urskiver.

Skjul alle Udvid alle

Kør en testrapport før lancering

Test din app

Hvis du vil generere en testrapport før lancering for din app, skal du udgive din app på et lukket eller åbent testspor.

Du modtager automatisk en testrapport før lancering for alle apps, du udgiver i et testspor, medmindre du fravælger det. Du modtager normalt testresultaterne inden for en time, efter du har uploadet din app-pakke. I nogle tilfælde modtager du resultater flere timer efter upload.

Tilvælg mails med testrapporter før lancering

Du kan modtage mailnotifikationer om tilgængelige testrapporter før lancering ved at følge denne vejledning:

1. Åbn Play Console > Notifikationer.
  2. Rul ned til "Testrapport før lancering", og markér afkrydsningsfeltet ud for. Du kan vælge at få mails om alle tests eller blot tests med problemer.
Deaktiver testrapporter før lancering

Testrapporter før lancering genereres automatisk, når du udgiver en app på et lukket eller åbent testspor. Sådan deaktiverer du alle testrapporter før lancering for din app:

1. Åbn Play Console> Testrapport før lancering > Indstillinger.
  2. Rul ned til "Præferencer", og fjern markeringen i feltet "Aktivér testrapport før lancering" for at deaktivere rapporten for din app.
  3. Klik på Gem.

Tilpas dine tests

Du kan tilpasse dine tests for at gøre din testrapport før lancering mere detaljeret og relevant for din app.

Trin 1: Angiv loginoplysninger til en testkonto, hvis din app har en loginskærm

Hvis din app har en loginskærm, og du vil have crawleren til at teste loginprocessen eller indholdet bag den, skal du angive loginoplysninger til en konto.

Bemærk! Du behøver ikke at angive loginoplysninger, hvis din app understøtter "Log ind med Google" (hvilket giver crawleren mulighed for automatisk at logge ind), eller hvis du allerede har angivet loginoplysninger på Siden Appindhold.

Når du tester loginoplysninger, er det vigtigt at være opmærksom på følgende:

• De loginoplysninger, du angiver, bruges kun til testformål.
  • Selvom vi gør vores bedste for at beskytte loginoplysninger, fraråder vi, at du tilføjer officielle loginoplysninger i testrapporten før lancering. Opret et brugernavn og en adgangskode til testkontoen.
  • Loginoplysninger kan kun indsættes automatisk i Android-apps, der anvender almindelige Android-widgets. Loginoplysninger kan ikke bruges i apps, der anvender OpenGL til at gengive tilpassede kontrolelementer, eller i apps, der anvender en Webvisning til en webbaseret godkendelsesproces.
  • Google logger automatisk ind, hvis din app understøtter "Log ind med Google".
Konfigurer loginoplysninger
  1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Test > Testrapport før lancering > Indstillinger.
  4. I sektionen "Loginoplysninger for testkonto" skal du vælge Angiv loginoplysninger.
  5. Angiv følgende:
    • Brugernavn: Det brugernavn, der er knyttet til din testkonto.
    • Adgangskode: Den adgangskode, der er knyttet til din testkonto.
  6. Klik på Gem. Disse loginoplysninger bruges til alle fremtidige tests, medmindre de redigeres.
Rediger eller fjern loginoplysninger
  1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Test > Testrapport før lancering > Indstillinger.
  4. Foretag dine ændringer:
    • Sådan redigerer du loginoplysninger: I sektionen "Loginoplysninger til test" skal du angive dine opdaterede loginoplysninger i felterne til brugernavn og adgangskode.
    • Sådan fjerner du loginoplysningerne: I sektionen "Loginoplysninger til test" skal du vælge Angiv ikke loginoplysninger.
      • Bemærk! Hvis du fjerner loginoplysningerne til test af din app, skal du tilføje nye loginoplysninger, før fremtidige tests kan logge ind på din app.
  5. Klik på Gem. Disse loginoplysninger bruges til alle fremtidige tests, medmindre de redigeres.

Trin 2: Angiv et Robo-script eller et spil-loop

Hvis du vil styre, hvilke trin crawleren skal udføre, når den tester din app, kan du angive et Robo-script eller et spil-loop.

Angiv et Robo-script for at tilpasse teststien for en Java-app

Du kan styre de trin, som crawleren udfører, når den tester din app, ved at angive et Robo-script med instrukser om at udføre bestemte handlinger som f.eks. at teste en almindelig brugersti eller en ny sektion i din app.

Når du kører en test med et vedhæftet script, starter crawleren med at køre dine foruddefinerede handlinger, hvorefter den undersøger appen på normal vis.

Sådan uploader du et script til testrapporten før lancering:

1. Optag dit script ved hjælp af værktøjet Firebase i Android Studio (Android Studio > Værktøjer > Firebase > Test Lab > Optag Robo-script). Du kan få flere oplysninger i Hjælp til Firebase.
    • Bemærk! Du behøver ikke at have en Firebase-konto for at oprette et Robo-script.
  2. Åbn Play Console, når dit script er klar.
  3. Vælg en app.
  4. Vælg Test > Testrapport før lancering > Indstillinger. Upload dit script i sektionen "Styr, hvordan testrapporten til brug før lancering skal undersøge din app". Du kan trække og slippe din fil eller vælge Upload.
  5. Klik på Gem.
Angiv et spil-loop til test af en OpenGL-app eller et OpenGL-spil

Hvis du tester et spil eller en app, der bruger OpenGL, skal du angive et spil-loop for at få en god testrapport før lancering. Et spil-loop definerer de handlinger, som crawleren skal udføre. Du kan teste mere end ét spil-loop i den samme app.

Sådan bruger du spil-loops i din testrapport før lancering:

1. Rediger dit spil, så det gør følgende:
    • Starter loopet
    • Kører loopet
    • Lukker loopet (valgfrit). Du foretager disse ændringer i dit udviklingsmiljø. Du kan få flere oplysninger i Hjælp til Firebase.
      • Bemærk! Du behøver ikke at have en Firebase-konto for at bruge spil-loops i testrapporten før lancering.
  2. Udgiv den valgte version af dit spil med et spil-loop til et lukket eller åbent testspor. Crawleren registrerer og kører automatisk spil-loopet.

Trin 3: Tilpas startpunktet for testen med dybe links

Du kan føje op til tre dybe links til din testrapport før lancering for at teste yderligere indgangspunkter for din app.

Crawleren arbejder som normalt i flere minutter, lukker derefter appen og besøger hvert enkelt dybe link og crawler i yderligere 30 sekunder. Hvis der bliver fundet problemer under disse ekstra crawls, inkluderes de i rapporten som normalt.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du opretter og tester dybe links til din app, på websitet for Android-udviklere.

Trin 4: Se testrapporter for bestemte sprog

Hvis du vil se testresultater for bestemte sprog, kan du angive sprogpræferencer på siden Indstillinger for testrapporten før lancering. Du kan vælge op til fem sprog.

Tip! Da testrapporten før lancering kører automatisk, når du uploader en app-pakke til testformål, kan du først tilføje sprogpræferencer, efter den første test er gennemført.

Konfigurer sprogpræferencer
  1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Test > Testrapport før lancering > Indstillinger.
  4. Under "Test din app på bestemte sprog" skal du vælge + Tilføj sprog.
  5. Vælg op til fem sprog. Ved fremtidige tests ser du kun testresultaterne for disse sprog.
    • Bemærk! Hvis du ikke vælger nogen sprog, vælger vi automatisk de sprog, som din app har flest installationer på.
  6. Klik på Gem.

Se din testrapport før lancering

Når din testrapport før lancering er tilgængelig, kan du se en testoversigt, der indeholder antallet af fejl, advarsler og mindre problemer, der blev fundet under testen, kategoriseret efter problemtype. Du får også vist en lanceringsanbefaling baseret på din apps testresultater.

Se oversigt over testrapporten før lancering

Sådan får du vist en oversigt over din testrapport før lancering:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. Vælg Test > Testrapport før lancering > Oversigt.
  4. Gennemgå hver sektion:
    • Stabilitet
    • Ydeevne
    • Tilgængelighed
    • Sikkerhed og tillid
  5. Hvis der er problemer med en sektion, skal du vælge Vis oversigten for at udvide den.
  6. Vælg Se info for at få mere detaljerede oplysninger om dine problemer.
  7. Hvis du vil se tidligere rapporter før lancering, skal du rulle ned til tabellen i sektionen "Rapportdetaljer" nederst på siden.

Bemærk! Hvis meddelelsen "Testen er i gang" vises, er din seneste test endnu ikke afsluttet. Hvis din seneste test ikke kunne køres, vises "Test mislykkedes" muligvis. Hvis du vil køre en anden test, skal du udgive en anden app-pakke.

Se oplysninger om testrapporten før lancering

Sådan får du vist detaljerede resultater af din testrapport før lancering:

1. Åbn Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. Vælg Test > Testrapport før lancering > Detaljer.
  4. Gennemgå fanerne Stabilitet, Effektivitet, Hjælpefunktioner, Screenshots og Sikkerhed og tillid. På hver side kan du se alle detaljer om resultaterne af din seneste test, herunder staksporing, screenshots og diagrammer.

Bemærk! Hvis meddelelsen "Testen er i gang" vises, er din seneste test endnu ikke afsluttet. Hvis din seneste test ikke kunne køres, vises "Test mislykkedes" muligvis. Hvis du vil køre en anden test, skal du udgive en anden app-pakke.

Ofte stillede spørgsmål

Skjul alle Udvid alle

Apptests

Hvor lang tid bør testen tage?

Du modtager normalt testresultaterne inden for en time, efter du har uploadet din app-pakke. I nogle tilfælde modtager du resultater flere timer efter upload. Hvis rapporten ikke er fuldført efter to dage, kan du prøve at uploade dit artefakt igen. Dette genererer en ny rapport.

Apps, der kører validering ved opstart

Kan jeg køre en testrapport før lancering for en app, der udfører landevalidering?

Du kan stadig få en testrapport før lancering, hvis du er indforstået med at foretage mindre ændringer af din kode.

Testenheder er placeret i USA. Hvis din app anvender geoplacering eller har indholdsbegrænsninger baseret på land, kan testenhederne kun vise, hvad der er tilgængeligt på deres lokation.

Hvis du har brug for at teste din app på en geoplacering uden for det område, hvor testenhederne befinder sig, kan du udgive en app-pakke, der til testformål fjerner placeringskravene. Du kan registrere, om dine testrapporter før lancering kører i Test Lab, på to måder:

Kan jeg få en testrapport før lancering for en app, der tjekker, om der er rootede enheder?

Testplatformen understøtter ikke apps, der tjekker, om en enhed har privilegeret adgang (rodadgang) i Android.

Apps, der har annoncer eller muligheder for køb

Min app indeholder annoncer. Hvordan sikrer jeg, at testrapporter før lancering ikke tæller med som eksponeringer og klik (som annoncenetværket kan registrere og være utilfredse med)?

Google Ads udelukker allerede trafik fra adresseintervallerne for testrapporter før lancering. På andre annoncenetværk skal du specificere de IP-adresseintervaller, der skal udelukkes.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på i forhold til test af apps med displayannoncer?

Google Developers-websitet kan du få oplysninger om, hvordan du undgår svigagtige annonceindtægter ved hjælp af automatiske apptests.

Omfatter testene køb af abonnementer eller køb af produkter i appen?

Testenhederne kan ikke foretage køb under testen. Hvis din app kræver køb af abonnementer eller produkter i appen for at få adgang til visse dele af din app, kan testscenarierne være begrænsede.

Anden appadfærd

Min kode er sløret (Java), eller fejlfindingssymbolerne er fjernet (indbygget). Kan jeg stadig bruge testrapporter før lancering?

Ja. Der køres under alle omstændigheder testrapporter før lancering.

Men hvis din kode er sløret, eller fejlfindingssymbolerne er fjernet, vil de nedbrud eller ANR-fejl, der registreres under testen, have staksporing, hvor koden også er sløret eller fejlfindingssymbolerne fjernet. Vi anbefaler, at du uploader en fil til fjernelse af sløring eller oversættelse til symboler for at gøre det nemmere at foretage fejlfinding på din staksporing.

Du kan få flere oplysninger om upload af filer til fjernelse af sløring eller oversættelse til symboler.

Er det muligt at forudindlæse testenheder med mediefiler eller yderligere forudinstallerede apps?

Nej. Testplatformen understøtter ikke forudindlæsning af medier eller forudinstallerede apps på enheder.

Hvis du vil køre tests på en app med forudindlæste data, kan du imidlertid udgive en testversion af din app, hvor med dine mediefiler er indlejret i app-pakken.

Hvad hvis min app bruger en Google Play-licenseringstjeneste?

Hvis din app er i en åben test, eller du har udgivet din app til produktion, bruger testrapporten før lancering et id, der fungerer, som om det er licenseret til din app.

Hvis din app ikke er i en åben test, og du ikke har udgivet en aktiv app-pakke til produktion for din app, består din app ikke licenstjekket. Du modtager stadig resultater fra testrapporten før lancering, men din app vil være i en tilstand uden licens. Hvis du vil køre en test på sådanne apps, kan du udgive en lukket version af din app, hvor licenseringstjenester er deaktiveret.

Kan testenheder køre tests på apps, der er konfigureret til liggende format?

Testenhederne er foruddefineret til som standard at køre tests i fast stående format. Hvis din app er låst til liggende format, bør du dog kunne se videoer og screenshots i liggende format.

Enhedsvalg

Hvordan bestemmer I, hvilke enheder I vil bruge til at teste min app?

Vi udvælger testenheder, der giver en god dækning på tværs af økosystemet, og vi tager højde for enhedens popularitet, nedbrudsfrekvens, skærmopløsninger, producenter, Android OS-version og meget mere. Udvalget af testenheder kan variere.

Hvad gør jeg, hvis jeg har fravalgt målretning for visse enheder i mit appmanifest?

Hvis du har fravalgt målretning for bestemte enheder i dit appmanifest, ekskluderer testrapporten før lancering også de pågældende enheder i tests. Der målrettes dog ikke mod ekstra enheder for din app.

Kan jeg vælge, hvilket udvalg af enheder der testes på?

Testrapporten før lancering leveres af Firebase Test Lab. Hvis du vil have testen udført på bestemte enheder, kan du overveje at udføre dine egne tests i Firebase-konsollen.

Kan jeg køre rapporter før lancering for apps, der er kompileret til x86-enheder?

Ja, vi kører appen på en emulator og crawler den på samme måde som med en fysisk enhed.

Hvilke enhedstyper kan jeg teste min app på?

Vores udvalg af enheder omfatter telefoner, tablets, Wear OS-enheder og computere, f.eks. Chromebooks. Det er ikke muligt at teste apps direkte på Android Auto- eller Android TV-enheder.

Kan jeg teste min app i ældre versioner af Android?

Vores sæt af enheder omfatter enheder med Android 9 eller nyere.