Crear promocions

Si crees promocions a Play Console, pots regalar als usuaris una aplicació de pagament, un producte de compra des de l'aplicació o una subscripció amb un codi promocional. Hi ha dos tipus de codis promocionals:

• Codis d'un sol ús: codis únics generats automàticament que es poden bescanviar una sola vegada. Els usuaris poden bescanviar-los directament a Google Play o des de les aplicacions.

• Codis personalitzats: codis que tu especifiques i es poden bescanviar diverses vegades o fins a arribar al teu límit predefinit. Els usuaris només poden bescanviar-los des de les aplicacions i a condició que no s'hi hagin subscrit anteriorment. Aquests codis únicament estan disponibles per a les subscripcions. Has d'explicar amb claredat als usuaris els criteris d'idoneïtat per a les promocions.

Important: has de dir clarament en què consisteixen les ofertes promocionals. Això implica presentar les condicions de l'oferta d'una manera explícita. Els usuaris no haurien de dur a terme cap acció més per consultar aquesta informació. Per assegurar-te que l'aplicació compleix les nostres polítiques, revisa la nostra política de subscripcions al Centre de polítiques per a desenvolupadors.

Els codis promocionals per a subscripcions proporcionen als usuaris una prova gratuïta d'entre 3 i 90 dies. Has de triar per a quina subscripció vols generar codis promocionals i s'utilitzarà el pla base retrocompatible d'aquesta subscripció. Si l'oferta ja té una prova gratuïta o altres ofertes, se substituirà per la durada del període de prova gratuïta del codi promocional.

Crear una promoció

Pas 1: configura la teva aplicació per poder fer servir codis promocionals

Subscripcions i compres des de l'aplicació: si vols oferir codis promocionals per a subscripcions o compres des de l'aplicació, has d'integrar les promocions a l'aplicació. Tingues en compte que els codis promocionals no es poden utilitzar per a productes inactius.

Aplicacions de pagament: per oferir codis promocionals per a aplicacions de pagament, ves al pas 2.

Pas 2: comprova els límits i la disponibilitat dels codis promocionals

Quants codis promocionals puc crear?

S'apliquen diferents límits trimestrals als codis promocionals, en funció de si són o no de subscripció. Els codis promocionals creats per a les promocions de subscripció no compten per al límit de les promocions que no són de subscripció, i viceversa.

Cada trimestre, pots crear fins a 500 codis promocionals per a totes les promocions que no són de subscripció en una aplicació. Pots utilitzar qualsevol combinació de codis promocionals per a aplicacions de pagament i per a productes de compra des de l'aplicació, com ara les següents:

• 500 codis promocionals per a aplicacions de pagament
  • 500 codis promocionals per a un producte de compra des de l'aplicació
  • 250 codis promocionals per a aplicacions de pagament + 250 codis promocionals per a un producte de compra des de l'aplicació
  • 100 codis promocionals per a cinc productes de compra des de l'aplicació

Pots utilitzar les promocions de subscripció dins dels límits següents:

• Codis d'un sol ús: 10.000 codis promocionals per trimestre i per producte de subscripció.

• Codis personalitzats: durant la creació de la promoció pots triar un límit de bescanvi, que ha d'oscil·lar entre 2.000 com a mínim i 99.999 com a màxim.

Nota: un cop ja hagis creat una promoció, no pots modificar el nombre de codis promocionals d'aquella promoció ni canviar-ne el tipus (per exemple, canviar una promoció per a una aplicació de pagament a una promoció per a un producte gestionat).

Què passa amb els meus codis d'un sol ús quan s'acaba el trimestre?

• Codis nous: si el primer dia d'un trimestre nou encara no pots crear codis, deixa passar 24 hores i torna-ho a provar.
  • Codis no utilitzats: si no fas servir tots els codis promocionals d'un trimestre, no podràs accedir-hi. Els codis no utilitzats no s'acumulen per al trimestre següent.
  • Codis processats: els usuaris poden bescanviar codis promocionals a Google Play fins a la data de finalització de la promoció que hagis introduït a Play Console. Les promocions poden durar un any com a màxim.
Pas 3: configura una promoció a Play Console
  1. Obre Play Console i ves a la pàgina Codis promocionals (Monetització > Codis promocionals).
  2. Fes clic a Crea un codi promocional.
  3. Llegeix i accepta les condicions del servei dels codis promocionals.
  4. Segueix les instruccions en pantalla per posar nom a la promoció, triar les dates d'inici i de finalització, seleccionar el tipus de promoció i introduir el nombre de codis promocionals que vols crear.
  5. Si crees una promoció de subscripció, tria per a quina subscripció vols generar codis promocionals i quant durarà la prova gratuïta. Tingues en compte que s'utilitza el pla base retrocompatible de la subscripció.
  6. En afegir un codi personalitzat, introdueix el codi i el límit de bescanvi. Quan creïs un codi personalitzat, tingues en compte els aspectes següents:

• Els codis personalitzats han de ser únics per aplicació, la qual cosa vol dir que no pots reutilitzar un codi personalitzat a la mateixa aplicació per a una campanya diferent.

• Els codis personalitzats han de ser alfanumèrics i no distingeixen entre majúscules i minúscules.

• Els codis personalitzats no poden contenir paraules ni frases ofensives o inadequades.

• Recomanem afegir un any o una data al final del codi personalitzat perquè sigui més senzill fer-ne un seguiment quan s'activi cada codi.

7. Per activar la promoció amb les dates d'inici i de finalització que hagis introduït, defineix-ne l'estatus com a Activat.
  8. Fes clic a Crea.
  9. Si has creat un codi d'un sol ús, espera uns segons i selecciona l'enllaç Baixa. Els codis es baixaran a un fitxer de valors separats per comes (.CSV). Per compartir-los amb els usuaris, pots imprimir-los o enviar un enllaç profund que permeti bescanviar els codis per correu electrònic o bé una notificació dins de l'aplicació.

Comparació de codis promocionals i ofertes per a subscripcions

Pots proporcionar diversos codis promocionals i ofertes en funció de les teves necessitats empresarials:

Oferta per a l'adquisició de clients nous Oferta d'actualització Ofertes determinades pel desenvolupador Codi promocional d'un sol ús Codi promocional personalitzat
Finalitat Aconseguir usuaris nous Canviar els usuaris a un nivell superior o inferior, o entre nivells Tu decideixes Aconseguir i retenir usuaris Aconseguir usuaris nous
Avantatge Fases de prova sense cost econòmic o amb preus de llançament Fases de prova sense cost econòmic o amb preus de llançament Fases de prova sense cost econòmic o amb preus de llançament Prova sense cost econòmic única Prova sense cost econòmic única
Idoneïtat Subscriptors nous Subscriptors actuals Tu decideixes Subscriptors nous, actuals o anteriors Subscriptors nous
Descobriment i compra A l'aplicació o a Play Store A l'aplicació o a Play Store Només a l'aplicació Distribució amb qualsevol mètode. Es pot bescanviar a l'aplicació o a Play Store. Només a l'aplicació

Revisar i actualitzar promocions

A Play Console, pots accedir a les promocions en pausa i a les actives.

• Actives: els usuaris poden bescanviar els codis promocionals, ja que es troben entre les dates d'inici i de finalització de la promoció.
  • En pausa: els usuaris no podran bescanviar els codis promocionals fins que no tornis a activar la promoció. A la pàgina Promocions de Play Console, comprova que hagis definit l'estat com a Activat i que hagis establert una data de finalització.

Nota: quan hagi passat la data de finalització de la promoció, el codi promocional caducarà. A partir d'aquest moment, els usuaris no el podran bescanviar i tu no el podràs veure ni actualitzar a Play Console.

Actualitzar una promoció activa o en pausa
  1. Obre Play Console i ves a la pàgina Codis promocionals (Monetització > Codis promocionals).
  2. Al costat de la promoció que vulguis canviar, fes clic a Mostra la promoció.
  3. Pots actualitzar diversos aspectes de la promoció: el nom, la data d'inici i de finalització, i l'estat (en pausa o actiu).
    • Actualitzar una data d'inici: si canvies la data d'inici d'una promoció i en tries una de posterior, la promoció quedarà en pausa fins a la data en qüestió.
    • Actualitzar una data de finalització: si actualitzes la data de finalització d'una promoció, només podràs triar una data futura.
    • Posar en pausa la promoció: pots fer clic a Posa en pausa la promoció a la part superior dreta de la pàgina. Els usuaris no podran bescanviar els codis d'aquesta promoció fins que la promoció no es torni a iniciar.