Skapa kampanjer

Genom att skapa kampanjer på Play Console kan du ge användarna en kostnadsfri betalapp eller produkt i en app med en kampanjkod.

Skapa en kampanj

Steg 1: Aktivera kampanjkoder för appen

Köp i appen: Appen måste ha stöd för kampanjer i appen om du vill kunna erbjuda kampanjkoder för köp i appen. Kampanjkoder kan inte användas för inaktiva produkter i appar.

Betalappar: Om du vill erbjuda kampanjkoder för betalappar kan du hoppa över det här steget och gå direkt till steg 2.

Steg 2: Granska kampanjkodens begränsningar och tillgänglighet

Hur många kampanjkoder kan jag skapa?

Du kan skapa upp till 500 kampanjkoder per kvartal för alla hanterade produkter i en app. Du kan använda en valfri kombination av kampanjkoder för betalappar och köp i appar. Till exempel:

• 500 kampanjkoder för en betalapp, eller
  • 500 kampanjkoder för en produkt i appen, eller
  • 250 kampanjkoder för betalappar + 250 kampanjkoder för en produkt i appen, eller
  • 100 kampanjkoder för fem produkter i appen.

Du kan skapa upp till 10 000 kampanjkoder per kvartal per prenumerationsprodukt för kampanjer för prenumerationer. Dessa kampanjkoder omfattas inte av kampanjkodsgränsen för hanterade produkter.

Obs! När du har skapat din kampanj kan du inte ändra antalet eller byta till en annan typ av kampanjkoder (t.ex. ändra en kampanj för betalappar till en kampanj för hanterade produkter).

Vad händer med kampanjkoderna vid kvartalets slut?

• Nya koder: Om det är kvartalets första dag och det inte går att skapa nya koder väntar du i 24 timmar och försöker igen.
  • Oanvända koder: Du förlorar åtkomsten till kampanjkoder som du inte har använt under kvartalet. Oanvända koder förs inte över till nästa kvartal.
  • Behandlade koder: Användare kan lösa in kampanjkoder i Play Butik fram till det slutdatum för kampanjen som du angett i Play Console. Kampanjer kan vara i upp till ett år.
Steg 3: Skapa en kampanj i Play Console
  1. Öppna Play Console.
  2. Välj en app.
  3. Välj Användarförvärv > Kampanjer > Lägg till en ny kampanj.
  4. Läs igenom och godkänn användarvillkoren.
  5. Namnge kampanjen, ange start- och slutdatum, välj kampanjtyp och ange det antal kampanjkoder du vill skapa genom att följa anvisningarna på skärmen.
  6. Aktivera kampanjen under de start- och slutdatum du angett genom att ändra statusen till .
  7. Välj Skapa.
  8. Vänta några sekunder och välj nedladdningslänken.

Koderna laddas ned som en CSV-fil. Dela koderna med användare genom att skriva ut dem eller skicka ut ett e-postmeddelande eller avisering i appen med en djuplänk där användarna kan lösa in koderna.

Granska och uppdatera kampanjer

På Play Console finns aktiva och pausade kampanjer.

• Aktiva kampanjer: Dagens datum är inom kampanjens start- och slutdatum, så användarna kan lösa in kampanjkoderna.
  • Pausade kampanjer: Användarna kan inte lösa in kampanjkoderna förrän du har aktiverat kampanjen igen. Kontrollera på sidan Kampanjer i Play Console att statusen är och att du har angett ett slutdatum i framtiden.

Obs! Kampanjkoden upphör att gälla när kampanjen är över. När kampanjkoden har upphört att gälla kan användare inte lösa in koden och du kan inte visa eller uppdatera koden på Play Console.

Uppdatera en pågående eller pausad kampanj
  1. Öppna Play Console.
  2. Välj en app.
  3. Välj Användarförvärv > Kampanjer.
  4. Välj Aktiva kampanjer på rullgardinsmenyn Rullgardinsmeny.
  5. Du kan uppdatera kampanjens namn, start- och slutdatum, status (på eller av) och objekttyp (betalapp eller produkt i appen).
    • Uppdatera ett startdatum: Om du ändrar startdatum för en kampanj till ett kommande datum, pausar du kampanjen till det datumet.
    • Uppdatera ett slutdatum: Du kan bara uppdatera ett slutdatum för en kampanj till ett datum i framtiden.