Promoties maken

Wanneer u in de Play Console promoties maakt, kunt u gebruikers via een promotiecode gratis toegang geven tot een betaalde app, in-app-product of abonnement.

Een promotie instellen

Stap 1: Bereid uw app voor op het gebruik van promotiecodes

In-app-aankopen: Als u promotiecodes wilt aanbieden voor in-app-aankopen, moet u in-app-promoties integreren in uw app. Houd er rekening mee dat promotiecodes niet kunnen worden gebruikt voor inactieve in-app-producten.

Betaalde apps: Als u promotiecodes wilt aanbieden voor betaalde apps, kunt u deze stap overslaan en beginnen met stap 2.

Stap 2: Bekijk de limieten en beschikbaarheid voor promotiecodes

Hoeveel promotiecodes kan ik maken?

U kunt elk kwartaal maximaal 500 promotiecodes maken voor alle beheerde producten in een app. U kunt elke combinatie van promotiecodes voor betaalde apps en in-app-producten gebruiken, zoals:

• 500 promotiecodes voor een betaalde app, of
  • 500 promotiecodes voor één in-app-product, of
  • 250 promotiecodes voor een betaalde app + 250 promotiecodes voor één in-app-product, of
  • 100 promotiecodes voor vijf in-app-producten.

Voor abonnementspromoties kunt u elk kwartaal maximaal 10.000 promotiecodes per abonnementsproduct maken. Dit telt niet mee voor de limiet van promotiecodes voor beheerde producten.

Opmerking: Nadat u een promotie heeft gemaakt, kunt u het aantal promotiecodes in die promotie niet meer wijzigen of de promotiecodes overschakelen naar een ander type (bijvoorbeeld een promotie voor een betaalde app wijzigen in een promotie voor een beheerd product).

Wat gebeurt er aan het einde van een kwartaal met mijn promotiecodes?

• Nieuwe codes: Als het de eerste dag van een nieuw kwartaal is en u nog geen nieuwe codes kunt maken, wacht u 24 uur en probeert u het opnieuw.
  • Ongebruikte codes: Als u in een kwartaal niet alle promotiecodes gebruikt, raakt u de toegang tot deze codes kwijt. U kunt ongebruikte codes niet meenemen naar een volgend kwartaal.
  • Verwerkte codes: Gebruikers kunnen promotiecodes inwisselen in de Play Store tot de einddatum voor de promotie die u heeft opgegeven in de Play Console. Promoties zijn maximaal één jaar geldig.
Stap 3: Stel in de Play Console een promotie in
  1. Ga naar de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer Gebruiks- en aankoopinformatie van app > Promoties > Nieuwe promotie toevoegen.
  4. Bekijk de Gebruiksvoorwaarden en ga hiermee akkoord.
  5. Volg de instructies op het scherm om uw promotie een naam te geven, een start- en einddatum in te stellen, het promotietype te selecteren en het aantal promotiecodes op te geven dat u wilt maken.
  6. Als u de promotie wilt inschakelen tussen de opgegeven start- en einddatum, stelt u de status in op Aan.
  7. Selecteer Maken.
  8. Wacht enkele seconden en selecteer de link downloaden.

Uw codes worden gedownload in een CSV-bestand. Als u codes met gebruikers wilt delen, kunt u de codes afdrukken of een deep link verzenden waarmee gebruikers de codes kunnen inwisselen via e-mail of een melding in uw app.

Promoties bekijken en updaten

In uw Play Console heeft u toegang tot actieve en onderbroken promoties.

• Actief: Gebruikers kunnen uw promotiecodes inwisselen aangezien de huidige datum tussen de begin- en einddatum van de promotie ligt.
  • Onderbroken: Gebruikers kunnen uw promotiecodes pas inwisselen wanneer u de promotie weer inschakelt. Controleer op de pagina Promoties in de Play Console of de status op Aan is ingesteld en de einddatum op een datum in de toekomst is ingesteld.

Opmerking: Nadat de einddatum van een promotie is verstreken, is de promotiecode verlopen. Nadat de promotiecode is verlopen, kunnen gebruikers de code niet meer inwisselen en kunt u de code niet meer bekijken of updaten in uw Play Console.

Een actieve of onderbroken promotie updaten
  1. Ga naar de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer Gebruiks- en aankoopinformatie van app > Promoties.
  4. Selecteer 'Actieve promoties' via het dropdownmenu Dropdownpijl.
  5. U kunt wijzigingen aanbrengen in de promotienaam, start- en einddatum, status (aan of uit) en het itemtype (betaalde app of in-app-product).
    • Een startdatum updaten: Als u de startdatum van een promotie wijzigt in een toekomstige datum, wordt de promotie tot die datum onderbroken.
    • Een einddatum updaten: U kunt de einddatum van een promotie alleen wijzigen in een datum in de toekomst.