Promoties maken

Als u in de Play Console promoties maakt, kunt u gebruikers via een promotiecode gratis toegang geven tot een betaalde app, in-app-product of abonnement. Er zijn twee soorten promotiecodes beschikbaar:

• Codes voor eenmalig gebruik: Automatisch gegenereerde unieke codes die slechts eenmaal kunnen worden ingewisseld. Gebruikers kunnen codes voor eenmalig gebruik rechtstreeks inwisselen via de Play Store of in de app.

• Aangepaste codes: Door u gespecificeerde aangepaste codes die meerdere keren kunnen worden ingewisseld, zo vaak als uw vooraf gedefinieerde limiet. Aangepaste codes kunnen alleen in de app worden ingewisseld door gebruikers. Aangepaste codes zijn alleen beschikbaar voor abonnementen en kunnen alleen worden ingewisseld door gebruikers die niet eerder abonnee zijn geweest.

Opmerking: U moet de criteria om in aanmerking te komen voor promoties duidelijk maken voor gebruikers.

Een promotie instellen

Stap 1: Bereid uw app voor op het gebruik van promotiecodes

In-app-aankopen: Als u promotiecodes wilt aanbieden voor in-app-aankopen, moet u in-app-promoties integreren in uw app. Houd er rekening mee dat promotiecodes niet kunnen worden gebruikt voor inactieve in-app-producten.

Betaalde apps: Als u promotiecodes wilt aanbieden voor betaalde apps, kunt u deze stap overslaan en beginnen met stap 2.

Stap 2: Bekijk de limieten en beschikbaarheid voor promotiecodes

Hoeveel promotiecodes kan ik maken?

Er gelden verschillende limieten per kwartaal voor codes voor niet-abonnementspromoties en codes voor abonnementspromoties. Promotiecodes die voor abonnementspromoties zijn gemaakt, tellen niet mee voor uw limiet aan promoties zonder abonnement en vice versa.

U kunt elk kwartaal maximaal 500 promotiecodes maken voor alle niet-abonnementspromoties in een app. U kunt elke combinatie van promotiecodes voor betaalde apps en in-app-producten gebruiken, zoals:

• 500 promotiecodes voor een betaalde app, of
  • 500 promotiecodes voor één in-app-product, of
  • 250 promotiecodes voor een betaalde app + 250 promotiecodes voor één in-app-product, of
  • 100 promotiecodes voor vijf in-app-producten.

U kunt abonnementspromoties gebruiken binnen de volgende limieten:

• Codes voor eenmalig gebruik: 10.000 promotiecodes per kwartaal per abonnementsproduct.

• Aangepaste codes: U kunt bij het maken van een promotie een inwissellimiet kiezen. Deze limiet moet tussen minimaal 2000 en maximaal 99.999 liggen.

Opmerking: Nadat u een promotie heeft gemaakt, kunt u het aantal promotiecodes in die promotie niet meer wijzigen of de promotiecodes overschakelen naar een ander type (bijvoorbeeld een promotie voor een betaalde app wijzigen in een promotie voor een beheerd product).

Wat gebeurt er aan het einde van een kwartaal met mijn codes voor eenmalig gebruik?

• Nieuwe codes: Als het de eerste dag van een nieuw kwartaal is en u nog geen nieuwe codes kunt maken, wacht u 24 uur en probeert u het opnieuw.
  • Ongebruikte codes: Als u in een kwartaal niet alle promotiecodes gebruikt, raakt u de toegang tot deze codes kwijt. U kunt ongebruikte codes niet meenemen naar een volgend kwartaal.
  • Verwerkte codes: Gebruikers kunnen promotiecodes inwisselen in de Play Store tot de einddatum voor de promotie die u heeft opgegeven in de Play Console. Promoties zijn maximaal één jaar geldig.
Stap 3: Stel in de Play Console een promotie in
  1. Ga naar de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer Gebruiks- en aankoopinformatie van app > Promoties > Nieuwe promotie toevoegen.
  4. Bekijk de gebruiksvoorwaarden en ga hiermee akkoord.
  5. Volg de instructies op het scherm om uw promotie een naam te geven, start- en einddatums te kiezen, uw promotietype te selecteren en het aantal promotiecodes in te voeren dat u wilt maken.
  6. Als u een aangepaste code toevoegt, voert u de code en de inwissellimiet in. Houd rekening met het volgende als u een aangepaste code maakt:

• Aangepaste codes moeten uniek zijn per app. Dit betekent dat u een aangepaste code niet opnieuw kunt gebruiken in dezelfde app voor een andere campagne.

• Aangepaste codes moeten alfanumeriek zijn en zijn niet hoofdlettergevoelig.

• Aangepaste codes mogen geen aanstootgevende of ongepaste woorden of zinsdelen bevatten.

• We raden u aan een jaar of datum toe te voegen aan het einde van uw aangepaste code, zodat u gemakkelijker kunt bijhouden wanneer elke code is ingeschakeld.

7. Als u de promotie wilt inschakelen tussen de opgegeven start- en einddatum, stelt u de status in op Aan.
  8. Selecteer Maken.
  9. Als u een code voor eenmalig gebruik heeft gemaakt, wacht u enkele seconden en selecteert u de link downloaden. Uw codes worden gedownload in een csv-bestand. Als u codes met gebruikers wilt delen, kunt u de codes afdrukken of een deep link sturen waarmee gebruikers de codes kunnen inwisselen via e-mail of een melding in uw app.

Promoties bekijken en updaten

In uw Play Console heeft u toegang tot actieve en onderbroken promoties.

• Actief: Gebruikers kunnen uw promotiecodes inwisselen aangezien de huidige datum tussen de start- en einddatum van de promotie ligt.
  • Onderbroken: Gebruikers kunnen uw promotiecodes pas inwisselen als u de promotie weer inschakelt. Controleer op de pagina Promoties in de Play Console of de status op Aan is ingesteld en de einddatum op een datum in de toekomst is ingesteld.

Opmerking: Nadat de einddatum van een promotie is verstreken, is de promotiecode verlopen. Nadat de promotiecode is verlopen, kunnen gebruikers de code niet meer inwisselen en kunt u de code niet meer bekijken of updaten in uw Play Console.

Een actieve of onderbroken promotie updaten
  1. Ga naar de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer Gebruiks- en aankoopinformatie van app > Promoties.
  4. Selecteer 'Actieve promoties' in het dropdownmenu Dropdownpijl.
  5. U kunt wijzigingen aanbrengen in de promotienaam, de start- en einddatum en de status (aan of uit).
    • Een startdatum updaten: Als u de startdatum van een promotie wijzigt in een toekomstige datum, wordt de promotie tot die datum onderbroken.
    • Een einddatum updaten: U kunt de einddatum van een promotie alleen wijzigen in een datum in de toekomst.