Tarjousten luominen

Kun luot tarjouksen Play Consolessa, käyttäjät voivat saada maksullisen sovelluksen, sovelluksen sisäisen tuotteen tai tilauksen maksutta tarjouskoodia vastaan. Tarjouskoodeja on kahdenlaisia:

• Kertakäyttöisiä koodit: Automaattisesti luodut yksilölliset koodit, jotka voidaan lunastaa kerran. Käyttäjät voivat lunasta kertakäyttöisiä koodeja suoraan Google Playsta tai sovelluksen sisältä.

• Muokatut koodit: Määrittämäsi muokatut koodit, joiden lunastuskerroille voit päättää haluamasi rajan. Käyttäjät voivat lunastaa muokattuja koodeja vain sovelluksen sisällä. Muokatut koodit ovat käytettävissä vain tilaajille ja niitä voi lunastaa vain käyttäjät, jotka eivät ole tehneet tilausta aiemmin. Tarjousten kelpoisuusehdot on ilmaistava selkeästi käyttäjille.

Tärkeää: Sinun on kerrottava kampanjatarjouksista avoimesti. Tämä tarkoittaa tarjouksen ehtojen tarkkaa kuvailua. Tietojen on oltava käyttäjien nähtävillä ilman lisätoimia. Sovelluksen pitää noudattaa käytäntöjämme, lue tilauskäytäntömme Kehittäjien käytäntökeskuksesta.

Tilausten tarjouskoodeilla käyttäjät saavat maksuttoman 3–90 päivän kokeilujakson. Valitset tilauksen, jonka taaksepäin yhteensopivalle peruspaketille tarjouskoodit luodaan. Jos tarjouksella on jo maksuton kokeilu tai muu tarjous, sen pituus korvataan tarjouskoodin maksuttoman kokeilujakson pituudella.

Tarjouksen luominen

Vaihe 1: Valmistele sovelluksesi tarjouskoodien käyttöön

Tilaukset ja sovelluksen sisäiset ostokset: Tarjouskoodin luominen näille ostoksille edellyttää sisäisten tarjousten lisäämistä sovellukseen. Muista, että tarjouskoodeja ei voi käyttää ei-aktiivisiin tuotteisiin.

Maksulliset sovellukset: Jos haluat luoda tarjouskoodin maksulliselle sovellukselle, siirry vaiheeseen 2.

Vaihe 2: Tutustu tarjouskoodikiintiöihin ja saatavuuteen

Montako tarjouskoodia voin luoda?

Tilaajille ja muille kuin tilaajille tarkoitetuille tarjouskoodeille sovelletaan eri neljännesvuosirajoja. Tilaajille tarkoitettuja tarjouskoodeja ei lasketa muille kuin tilaajille tarkoitettujen tarjousten kiintiöön ja toisin päin.

Voit luoda kaikista sovelluksesi muille kuin tilaajille tarkoitetuista tarjouksista enintään 500 tarjouskoodia vuosineljänneksen aikana. Voit yhdistellä maksullisen sovelluksen ja sovelluksen sisäisten ostosten tarjouskoodeja haluamallasi tavalla. Esimerkkejä:

• 500 maksullisen sovelluksen tarjouskoodia
  • 500 yhden sovelluksen sisäisen tuotteen tarjouskoodia
  • 250 maksullisen sovelluksen tarjouskoodia ja 250 yhden sovelluksen sisäisen tuotteen tarjouskoodia
  • 100 viiden sovelluksen sisäisen tuotteen tarjouskoodia

Voit käyttää tilaustarjouksia seuraavien rajojen sisällä:

• Kertakäyttöiset koodit: Vuosineljänneksen aikana jopa 10 000 tarjouskoodia tilaustuotetta kohden.

• Muokatut koodit: Voit valita tarjouksen luomisen yhteydessä lunastusrajan, jonka on oltava vähintään 2 000 ja korkeintaan 99 999.

Huom. Kun luot tarjouksen, et voi muuttaa tarjouskoodien määrää kyseisessä kampanjassa tai vaihtaa tarjouskoodeja toisentyyppisiin (esim. vaihtaa maksullisen sovelluksen tarjousta hallinnoidun tuotteen tarjoukseen).

Mitä kertakäyttöisille tarjouskoodeilleni tapahtuu vuosineljänneksen lopussa?

• Uudet koodit: Jos uusien koodien luominen uuden vuosineljänneksen ensimmäisenä päivänä ei onnistu, odota 24 tuntia ja yritä uudestaan.
  • Käyttämättömät koodit: Jos et käytä kaikkia tarjouskoodejasi vuosineljänneksen aikana, menetät ne. Käyttämättömiä koodeja ei siirretä seuraavalle neljännekselle.
  • Käsitellyt koodit: Käyttäjät voivat lunastaa tarjouskoodeja Google Playssa Play Consolessa määrittämääsi tarjouksen päättymispäivään asti. Tarjouksen enimmäispituus on vuosi.
Vaihe 3: Luo tarjous Play Consolessa
  1. Avaa Play Console ja siirry Tarjouskoodit-sivulle (Kaupallistaminen > Tarjouskoodit).
  2. Valitse Luo tarjouskoodi.
  3. Lue ja hyväksy tarjouskoodien käyttöehdot.
  4. Seuraa näytön ohjeita, niin voit nimetä tarjouksen, valita alkamis- ja päättymispäivät, valita tarjoustyypin ja lisätä luotavien tarjouskoodien määrän.
  5. Jos luot tilaustarjousta, valitse tilaus, jolle tarjouskoodit luodaan, ja maksuttoman kokeilun kesto. Huomaa, että tällöin käytetään tilauksen taaksepäin yhteensopivaa peruspakettia.
  6. Jos olet lisäämässä muokatun koodin, lisää koodi ja sen lunastusraja. Pidä mielessä nämä asiat, kun luot muokattua koodia:

• Muokattujen koodien on oltava sovelluskohtaisesti yksilöllisiä, eli et voi käyttää muokattua koodia uudelleen saman sovelluksen eri kampanjassa.

• Muokattujen koodien on oltava aakkosnumeerisia, eikä isoilla ja pienillä kirjaimilla ole eroa.

• Muokatut koodit eivät saa sisältää loukkaavia tai sopimattomia sanoja tai ilmauksia.

• Suosittelemme lisäämään vuoden tai päivämäärän muokatun koodin loppuun, jotta on helpompi seurata kunkin koodin käyttöönottoaikaa.

7. Tarjous on käynnissä antamasi alkamis- ja päättymispäivän välisenä aikana, kun asetat sen tilaksi Käytössä.
  8. Valitse Luo.
  9. Jos loit kertakäyttöisen koodin, odota muutama sekunti ja valitse latauslinkki. Koodit ladataan pilkuilla erotetut arvot (.CSV) ‐tiedostoon. Voit jakaa ne käyttäjille tulostamalla koodit tai lähettämällä lunastukseen oikeuttavan täsmälinkin joko sähköpostilla tai sovelluksen sisäisellä ilmoituksella.

Tilauksiin liittyvien tarjouskoodien ja tarjousten vertailu

Voit tarjota erilaisia tarjouksia ja tarjouskoodeja yrityksesi tarpeiden mukaan:

Tarjous uusien asiakkaiden hankkimiseksi Päivitystarjous Kehittäjän luomat tarjoukset Kertakäyttöinen tarjouskoodi Oma tarjouskoodi
Tarkoitus Uusien käyttäjien hankkiminen Uudempaan tai vanhempaan versioon päivittävät käyttäjät tai toisen version lisäävät käyttäjät Sinun valitsema Käyttäjien hankinta ja säilyttäminen Uusien käyttäjien hankkiminen
Etu Maksuttoman kokeilun ja/tai tutustumishinnan vaiheet Maksuttoman kokeilun ja/tai tutustumishinnan vaiheet Maksuttoman kokeilun ja/tai tutustumishinnan vaiheet Yksittäinen maksuton kokeilu Yksittäinen maksuton kokeilu
Kohderyhmä Uudet tilaajat Nykyiset tilaajat Sinun valitsema Uudet, nykyiset tai aiemmat tilaajat Uudet tilaajat
Mistä ne löytyvät ja ostaminen Sovelluksesta tai Play Kaupasta Sovelluksesta tai Play Kaupasta Vain sovelluksesta Jakelu millä tahansa tavalla. Lunastaminen sovelluksesta tai Play Kaupasta. Vain sovelluksesta

Tarjousten tarkistaminen ja päivittäminen

Play Consolessa voit katsoa ja muokata käytössä olevia ja keskeytettyjä tarjouksia.

• Käytettävissä: Käyttäjät voivat lunastaa tarjouskoodeja, sillä tarjouksen alkamispäivä on mennyt ja päättymispäivä tulossa.
  • Keskeytetty: Käyttäjät eivät voi lunastaa tarjouskoodeja ennen kuin otat tarjouksen taas käyttöön. Varmista Play Consolen Tarjoukset-sivulla, että olet määrittänyt tilaksi Käytössä ja että tarjouksella on päättymispäivä.

Huom. Jos tarjouksen päättymispäivä on mennyt, tarjouskoodi on vanhentunut. Päättymispäivän jälkeen käyttäjät eivät voi lunastaa koodia etkä sinä näe koodia Play Consolessa tai voi päivittää sitä.

Aktiivisen tai keskeytetyn tarjouksen päivittäminen
  1. Avaa Play Console ja siirry Tarjouskoodit-sivulle (Kaupallistaminen > Tarjouskoodit).
  2. Valitse muokattavan tarjouksen vierestä Katso mainoskampanjaa.
  3. Voit muokata tarjouksen nimeä, alkamis- ja päättymispäivää sekä tilaa (keskeytetty tai käytössä).
    • Alkamispäivän muuttaminen: Jos tarjouksen alkamispäivä siirretään tulevaisuuteen, tarjous keskeytyy tuohon päivään asti.
    • Päättymispäivän muuttaminen: Tarjouksen päättymispäiväksi voi muuttaa vain tulevaisuudessa olevan päivämäärän.
    • Mainoskampanjan keskeyttäminen: Klikkaa sivun oikeasta yläreunasta Keskeytä kampanja. Käyttäjät eivät voi lunastaa tämän kampanjan tarjouskoodeja ennen kuin kampanja aloitetaan uudelleen.