Opret kampagner

Når du opretter kampagner i Play Console, kan du give brugerne en kampagnekode, som de kan indløse for at få en købeapp eller et produkt eller abonnement i appen helt gratis. Der er to slags kampagnekoder:

• Engangskoder: Automatisk genererede unikke koder, der kun kan indløses én gang. Brugerne kan indløse engangskoder direkte fra Play Butik eller i apps.

• Tilpassede koder: Tilpassede koder, der angives af dig, og som kan indløses det antal gange, du har fastsat på forhånd. Brugerne kan kun indløse tilpassede koder i appen. Tilpassede koder er kun tilgængelige for abonnementer og kan kun indløses af brugere, som ikke tidligere har været abonnenter.

Bemærk! Du skal angive klare og tydelige kriterier for kvalifikation til kampagner til dine brugere.

Vigtigt! Det skal være nemt at gennemskue, hvad dine kampagnetilbud omfatter. Det samme gælder vilkårene for kampagnetilbuddet, som skal være tydelige. Det bør ikke være nødvendigt for brugerne at foretage yderligere handlinger for at se oplysningerne. For at sikre, at din app overholder vores politikker, bør du gennemgå vores abonnementspolitik i Politikcenter for udviklere.

Opret en kampagne

Trin 1: Gør din app klar til at bruge kampagnekoder

Køb i apps: Hvis du vil tilbyde kampagnekoder til køb i apps, skal du integrere Kampagner i apps i din app. Vær opmærksom på, at kampagnekoder ikke kan bruges i forbindelse med inaktive produkter i apps.

Købeapps: Hvis du vil tilbyde kampagnekoder til købeapps, kan du springe dette trin over og begynde med trin 2.

Trin 2: Gennemgå begrænsninger og tilgængelighed for kampagnekoder

Hvor mange kampagnekoder kan jeg oprette?

Der gælder forskellige kvartalsvise grænser for kampagnekoder, der ikke er til abonnementer, og kampagnekoder, der er til abonnementer. Kampagnekoder, der er oprettet til abonnementskampagner, tæller ikke med i din grænse for kampagner, der ikke er til abonnementer, og det samme er gældende den anden vej.

Du kan oprette op til 500 kampagnekoder pr. kvartal for alle kampagner, der ikke er til abonnementer, i en app. Du kan benytte en hvilken som helst kombination af kampagnekoder til købeapps og produkter i appen, f.eks.:

• 500 kampagnekoder til en købeapp eller
  • 500 kampagnekoder til ét produkt i appen eller
  • 250 kampagnekoder til en købeapp samt 250 kampagnekoder til ét produkt i appen eller
  • 100 kampagnekoder til fem produkter i appen.

Du kan bruge abonnementskampagner inden for følgende grænser:

• Engangskoder: 10.000 kampagnekoder pr. kvartal for hvert abonnementprodukt.

• Tilpassede koder: Du kan vælge en indløsningsgrænse under oprettelsen af en kampagne, som skal være mellem 2.000 og 99.999.

Bemærk! Når du har oprettet en kampagne, kan du ikke ændre antallet af kampagnekoder i den pågældende kampagne eller skifte kampagnekodetype (f.eks. ændre en kampagne for købeapps til en kampagne for et administreret produkt).

Hvad sker der med mine engangskoder ved slutningen af et kvartal?

• Nye koder: Hvis det er den første dag i et nyt kvartal, og du ikke kan oprette nye koder endnu, kan du vente 24 timer og prøve igen.
  • Ubrugte koder: Hvis du ikke bruger alle dine kampagnekoder i et kvartal, mister du adgangen til dem. Ubrugte koder overføres ikke til næste kvartal.
  • Behandlede koder: Brugere kan indløse kampagnekoder i Play Butik frem til den slutdato, du har angivet for kampagnen i Play Console. Kampagner kan vare op til ét år.
Trin 3: Opret en kampagne i Play Console
  1. Gå til Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. Vælg Brugeranskaffelse > Kampagner > Tilføj ny kampagne.
  4. Gennemgå og acceptér betingelserne for brug.
  5. Følg vejledningen på skærmen for at navngive din kampagne, vælge start- og slutdatoer, vælge din kampagnetype og angive antallet af kampagnekoder, du vil oprette.
  6. Hvis du tilføjer en tilpasset kode, skal du angive koden og indløsningsgrænsen. Her er nogle ting, du bør overveje, når du opretter en tilpasset kode:

• Tilpassede koder skal være unikke for hver app, hvilket betyder, at du ikke kan genbruge en tilpasset kode i den samme app til en anden kampagne.

• Tilpassede koder skal være alfanumeriske, og der skelnes ikke mellem store og små bogstaver.

• Tilpassede koder må ikke indeholde stødende eller upassende ord eller udtryk.

• Vi anbefaler, at du tilføjer et årstal eller en dato til slutningen af din tilpassede kode for at gøre det nemmere at holde øje med, hvornår hver kode blev aktiveret.

7. Hvis du vil aktivere kampagnen fra den startdato til den slutdato, du har angivet, skal du slå status Til.
  8. Vælg Opret.
  9. Hvis du har oprettet en engangskode, skal du vente i nogle sekunder og vælge downloadlinket. Dine koder downloades i en CSV-fil. Du kan dele koderne med brugerne ved at udskrive dem eller sende et dybt link, som giver brugerne mulighed for at indløse koderne via mail eller en notifikation i din app.

Gennemgå og opdater kampagner

I Play Console kan du få adgang til kampagner, der er aktive, udløbet eller sat på pause.

• Aktive: Brugere kan indløse dine kampagnekoder, da det er inden for kampagnens start- og slutdato.
  • Sat på pause: Brugere kan ikke indløse dine kampagnekoder, før du aktiverer kampagnen igen. Sørg for, at du har slået status Til og har angivet en fremtidig slutdato på siden Kampagner i Play Console.

Bemærk! Når slutdatoen for en kampagne er overskredet, er kampagnen udløbet. Når kampagnekoden er udløbet, kan brugerne ikke indløse koden, og du kan ikke se eller opdatere koden i Play Console.

Opdater en igangværende kampagne eller en kampagne, som er sat på pause
  1. Gå til Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. Vælg Brugeranskaffelse > Kampagner.
  4. Vælg "Aktive kampagner" i rullemenuen Menupil.
  5. Du kan opdatere kampagnenavnet, start- og slutdatoen samt status (til eller fra).
    • Opdater en startdato: Hvis du ændrer startdatoen for en kampagne til en fremtidig dato, sættes kampagnen på pause frem til den pågældende dato.
    • Opdater en slutdato: Du kan kun opdatere slutdatoen for en kampagne til en fremtidig dato.