Crear promocions

Si crees promocions a Play Console, pots regalar als usuaris una aplicació de pagament, un producte de compra des de l'aplicació o una subscripció mitjançant un codi promocional.

Crear una promoció

Pas 1: configura la teva aplicació per poder fer servir codis promocionals

Compres des de l'aplicació: si vols oferir codis promocionals per a compres fetes des de l'aplicació, has d'incloure-hi les promocions a l'aplicació. Tingues en compte que els codis promocionals no es poden utilitzar per a productes de compra des de l'aplicació inactius.

Aplicacions de pagament: per oferir codis promocionals per a aplicacions de pagament, omet aquest pas i ves directament al pas 2.

Pas 2: comprova els límits i la disponibilitat dels codis promocionals

Quants codis promocionals puc crear?

Pots crear fins a 500 codis promocionals per trimestre en tots els productes gestionats d'una aplicació. Pots establir qualsevol combinació de codis promocionals per a aplicacions de pagament i per a productes de compra des de l'aplicació, com ara les següents:

• 500 codis promocionals per a aplicacions de pagament
  • 500 codis promocionals per a un producte de compra a l'aplicació
  • 250 codis promocionals per a aplicacions de pagament + 250 codis promocionals per a un producte de compra a l'aplicació
  • 100 codis promocionals per a cinc productes de compra des de l'aplicació

En el cas de les promocions de subscripcions, pots crear fins a 10.000 codis promocionals per trimestre i per producte de subscripció. Aquesta quantitat no compta per al límit de codis promocionals per als productes gestionats.

Nota: un cop ja hagis creat una promoció, no pots modificar el nombre de codis promocionals d'aquella promoció ni canviar-ne el tipus (p. ex., canviar una promoció per a una aplicació de pagament a una promoció per a un producte gestionat).

Què passa amb els meus codis promocionals quan s'acaba el trimestre?

• Codis nous: si el primer dia d'un trimestre nou encara no pots crear codis nous, deixa passar 24 hores i torna-ho a provar.
  • Codis no utilitzats: si no fas servir tots els codis promocionals d'un trimestre, no podràs accedir-hi. Els codis no utilitzats no s'acumulen per al trimestre següent.
  • Codis processats: els usuaris poden bescanviar codis promocionals a Play Store fins a la data de finalització de la promoció que hagis introduït a Play Console. Les promocions poden durar un any com a màxim.
Pas 3: crea una promoció a Play Console
  1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Adquisició d'usuaris > Promocions > Afegeix una promoció nova.
  4. Llegeix i accepta les condicions d'ús.
  5. Segueix les instruccions que es mostren a la pantalla per posar nom a la teva promoció, establir les dates d'inici i de finalització, seleccionar el tipus de promoció i introduir el nombre de codis promocionals que vulguis crear.
  6. Per activar la promoció amb les dates d'inici i de finalització que hagis introduït, defineix-ne l'estatus com a Activada.
  7. Selecciona Crea.
  8. Espera uns segons i selecciona l'enllaç Baixa.

Els codis es baixaran en un fitxer CSV. Per compartir-los amb els usuaris, pots imprimir-los o enviar un enllaç profund que permeti bescanviar els codis per correu electrònic o bé una notificació dins de l'aplicació.

Revisar i actualitzar promocions

A Play Console, pots accedir a les promocions actives i en pausa.

• Actives: els usuaris poden bescanviar els codis promocionals perquè es troben entre les dates d'inici i de finalització de la promoció.
  • En pausa: els usuaris no poden bescanviar els codis promocionals fins que no tornis a activar la promoció. A la pàgina Promocions de Play Console, comprova que hagis definit l'estat com a Activat i que hagis establert una data de finalització futura.

Nota: quan hagi passat la data de finalització de la promoció, el codi promocional caducarà. A partir d'aquest moment, els usuaris no el podran bescanviar i tu no el podràs veure ni actualitzar a Play Console.

Actualitzar una promoció activa o en pausa
  1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Adquisició d'usuaris > Promocions.
  4. Selecciona "Promocions actives" al menú desplegable Fletxa de menú desplegable.
  5. Pots actualitzar diversos aspectes de la promoció: el nom, la data d'inici i de finalització, l'estat (activada o desactivada) i el tipus d'element (aplicació de pagament o producte de compra a l'aplicació).
    • Actualitzar una data d'inici: si canvies la data d'inici d'una promoció i en tries una de posterior, la promoció quedarà en pausa fins a la data en qüestió.
    • Actualitzar una data de finalització: si actualitzes la data de finalització d'una promoció, només podràs triar una data futura.