Crear promocions

Si crees promocions a Play Console, pots regalar als usuaris una aplicació de pagament, un producte de compra des de l'aplicació o una subscripció amb un codi promocional. Hi ha disponibles dos tipus de codis promocionals:

• Codis d'un sol ús: codis únics generats automàticament que només es poden bescanviar una sola vegada. Els usuaris poden bescanviar els codis d'un sol ús directament a Google Play Store o des de les aplicacions.

• Codis personalitzats: codis personalitzats que has especificat i que es poden bescanviar diverses vegades, fins a arribar al teu límit predefinit. Els usuaris només poden bescanviar codis personalitzats des de les aplicacions. Aquests codis només estan disponibles per a les subscripcions i només poden bescanviar-los els usuaris que encara no s'hi hagin subscrit.

Nota: has d'explicar amb claredat als usuaris els criteris d'idoneïtat per a les promocions.

Crear una promoció

Pas 1: configura la teva aplicació per poder fer servir codis promocionals

Compres des de l'aplicació: si vols oferir codis promocionals per a compres fetes des de l'aplicació, has d'incloure-hi les promocions a l'aplicació. Tingues en compte que els codis promocionals no es poden utilitzar per als productes de compra des de l'aplicació inactius.

Aplicacions de pagament: per oferir codis promocionals per a aplicacions de pagament, omet aquest pas i ves directament al pas 2.

Pas 2: comprova els límits i la disponibilitat dels codis promocionals

Quants codis promocionals puc crear?

S'apliquen diferents límits trimestrals als codis promocionals, en funció de si són o no de subscripció. Els codis promocionals creats per a les promocions de subscripció no compten per al límit de les promocions que no són de subscripció, i viceversa.

Cada trimestre, pots crear fins a 500 codis promocionals per a totes les promocions que no són de subscripció en una aplicació. Pots utilitzar qualsevol combinació de codis promocionals per a aplicacions de pagament i per a productes de compra des de l'aplicació, com ara les següents:

• 500 codis promocionals per a aplicacions de pagament
  • 500 codis promocionals per a un producte de compra des de l'aplicació
  • 250 codis promocionals per a aplicacions de pagament + 250 codis promocionals per a un producte de compra des de l'aplicació
  • 100 codis promocionals per a cinc productes de compra des de l'aplicació

Pots utilitzar les promocions de subscripció dins dels límits següents:

• Codis d'un sol ús: 10.000 codis promocionals per trimestre i per producte de subscripció.

• Codis personalitzats: durant la creació de la promoció pots triar un límit de bescanvi, que s'ha de situar entre un mínim de 2.000 i un màxim de 99.999.

Nota: un cop ja hagis creat una promoció, no pots modificar el nombre de codis promocionals d'aquella promoció ni canviar-ne el tipus (p. ex., canviar una promoció per a una aplicació de pagament a una promoció per a un producte gestionat).

Què passa amb els meus codis d'un sol ús quan s'acaba el trimestre?

• Codis nous: si el primer dia d'un trimestre nou encara no pots crear codis, deixa passar 24 hores i torna-ho a provar.
  • Codis no utilitzats: si no fas servir tots els codis promocionals d'un trimestre, no podràs accedir-hi. Els codis no utilitzats no s'acumulen per al trimestre següent.
  • Codis processats: els usuaris poden bescanviar codis promocionals a Play Store fins a la data de finalització de la promoció que hagis introduït a Play Console. Les promocions poden durar un any com a màxim.
Pas 3: crea una promoció a Play Console
  1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Adquisició d'usuaris > Promocions > Afegeix una promoció nova.
  4. Llegeix i accepta les condicions d'ús.
  5. Segueix les instruccions en pantalla per posar nom a la promoció, triar les dates d'inici i de finalització, seleccionar el tipus de promoció i introduir el nombre de codis promocionals que vols crear.
  6. En afegir un codi personalitzat, introdueix el codi i el límit de bescanvi. Quan creïs un codi personalitzat, tingues en compte els aspectes següents:

• Els codis personalitzats han de ser únics per aplicació, la qual cosa vol dir que no pots reutilitzar un codi personalitzat a la mateixa aplicació per a una campanya diferent.

• Els codis personalitzats han de ser alfanumèrics i no distingeixen entre majúscules i minúscules.

• Els codis personalitzats no poden contenir paraules ni frases ofensives o inadequades.

• Recomanem afegir un any o una data al final del codi personalitzat perquè sigui més senzill fer-ne un seguiment quan s'activi cada codi.

7. Per activar la promoció amb les dates d'inici i de finalització que hagis introduït, defineix-ne l'estatus com a Activat.
  8. Selecciona Crea.
  9. Si has creat un codi d'un sol ús, espera uns segons i selecciona l'enllaç Baixa. Els codis es baixaran en un fitxer CSV. Per compartir-los amb els usuaris, pots imprimir-los o enviar un enllaç profund que permeti bescanviar els codis per correu electrònic o bé una notificació dins de l'aplicació.

Revisar i actualitzar promocions

A Play Console, pots accedir a les promocions actives i en pausa.

• Actives: els usuaris poden bescanviar els codis promocionals perquè es troben entre les dates d'inici i de finalització de la promoció.
  • En pausa: els usuaris no poden bescanviar els codis promocionals fins que no tornis a activar la promoció. A la pàgina Promocions de Play Console, comprova que hagis definit l'estat com a Activat i que hagis establert una data de finalització futura.

Nota: quan hagi passat la data de finalització de la promoció, el codi promocional caducarà. A partir d'aquest moment, els usuaris no el podran bescanviar i tu no el podràs veure ni actualitzar a Play Console.

Actualitzar una promoció activa o en pausa
  1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Adquisició d'usuaris > Promocions.
  4. Selecciona "Promocions actives" al menú desplegable Fletxa de menú desplegable.
  5. Pots actualitzar diversos aspectes de la promoció: el nom, la data d'inici i de finalització, i l'estat (activat o desactivat).
    • Actualitzar una data d'inici: si canvies la data d'inici d'una promoció i en tries una de posterior, la promoció quedarà en pausa fins a la data en qüestió.
    • Actualitzar una data de finalització: si actualitzes la data de finalització d'una promoció, només podràs triar una data futura.