Stacktraces voor crashes verduidelijken

Als u ProGuard gebruikt om uw APK-bestanden te optimaliseren en te verduidelijken, kunt u een ProGuard-toewijzingsbestand voor elke versie van uw app uploaden naar de Play Console. Op deze manier kunt u uw stacktraces voor crashes verduidelijken, zodat u de crashes van uw app beter kunt analyseren.

Belangrijk: Alleen ProGuard-toewijzingsbestanden worden ondersteund voor verduidelijking.

Een ProGuard-toewijzingsbestand uploaden

Als u de crashes van uw app wilt verduidelijken voor een versie van uw app, moet u het betreffende ProGuard-toewijzingsbestand voor dezelfde versie van uw app uploaden. U kunt het beste een toewijzingsbestand uploaden voor elke nieuwe versie van uw app, zodat u de crashes van uw app zo efficiënt mogelijk kunt analyseren.

Belangrijk: Nadat u een toewijzingsbestand voor een versie van uw app heeft geüpload, worden alleen toekomstige crashes voor die versie van uw app verduidelijkt. Crashes voor een versie van uw app die hebben plaatsgevonden voordat u het betreffende toewijzingsbestand uploadde, worden niet verduidelijkt.

Een ProGuard-toewijzingsbestand uploaden:

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op Android vitals > Verduidelijkingsbestanden.
  4. Klik op Uploaden naast een versie van uw app.
  5. Upload het ProGuard-toewijzingsbestand voor de versie van uw app.

Bestanden uploaden met de ontwikkelaars-API voor Google Play

Ga naar de site van Google Developers als u bestanden wilt uploaden met de ontwikkelaars-API voor Google Play.

Verduidelijkte stacktraces voor crashes bekijken

Nadat u een ProGuard-toewijzingsbestand voor een versie van uw app heeft geüpload, worden daaropvolgende crashes verduidelijkt. U kunt verduidelijkte stacktraces voor afzonderlijke crashes bekijken op de pagina ANR's en crashes van uw app.

1. Log in bij de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Klik in het linkermenu op Android vitals ANR's en crashes.
  4. Selecteer een crash.
  5. Uw verduidelijkte stacktraces worden weergegeven op het tabblad Stacktraces.

Opmerking: Er worden alleen unieke stacktraces voor crashes weergegeven. Als er meerdere identieke crashes zijn, worden ze slechts één keer weergegeven. Het aantal crashes omvat alle instanties van unieke stacktraces.