Desofuscar seguiments de la pila de bloquejos

Si fas servir ProGuard per optimitzar i ofuscar els fitxers APK, pots penjar un fitxer de mapatge de ProGuard per a cada versió de l'aplicació que tinguis a Play Console per desofuscar els seguiments de la pila de bloquejos i analitzar millor els bloquejos de l'aplicació.

Important: només s'admeten fitxers de mapatge de ProGuard per dur a terme el desofuscament.

Penjar un fitxer de mapatge de ProGuard

Per desofuscar els bloquejos d'una versió concreta de l'aplicació, has de penjar el fitxer de mapatge de ProGuard corresponent a la versió. Perquè l'anàlisi de bloquejos de l'aplicació sigui més eficient, és bona idea penjar un fitxer de mapatge per a cada versió nova de l'aplicació.

Important: després de penjar un fitxer de mapatge d'una versió de l'aplicació, només se'n poden desofuscar els bloquejos que es produeixin en el futur. És a dir, no es desofuscaran els bloquejos que s'hagin produït en una versió de l'aplicació abans de penjar el fitxer de mapatge.

Per penjar un fitxer de mapatge de ProGuard, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Android vitals > Fitxers de desofuscament.
  4. Al costat d'una versió de l'aplicació, fes clic a Penja.
  5. Selecciona el fitxer de mapatge de ProGuard corresponent.

Penjar fitxers mitjançant l'API de Google Play Developer

Per penjar fitxers mitjançant l'API de Google Play Developer, vés al lloc de Google Developers.

Consultar seguiments de la pila de bloquejos desofuscats

Quan hagis penjat un fitxer de mapatge de ProGuard d'una versió de l'aplicació, es desofuscaran els bloquejos que es produeixin en endavant. A la pàgina ANR i bloquejos de l'aplicació pots consultar els seguiments de la pila que s'hagin desofuscat de bloquejos concrets.

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Android vitalsANR i bloquejos.
  4. Selecciona un bloqueig.
  5. A la pestanya "Seguiments de la pila" trobaràs els seguiments de la pila que s'hagin desofuscat.

Nota: només es mostren seguiments de la pila únics dels bloquejos. Si hi ha diversos bloquejos idèntics, només es mostren un cop. El volum de bloquejos inclou totes les instàncies de seguiments de la pila únics.