Skapa en Google Ads-kampanj för din app

Om du vill marknadsföra dina appar med hjälp av annonser kan du skapa en universell appkampanj med Google Ads eller hantera befintliga kampanjer i Play Console.

Om universella appkampanjer

Besök Google Ads hjälpcenter om du vill läsa om var och hur dina annonser kan visas med en universell appkampanj.

Skapa en kampanj

Kontots ägare måste skapa den första kampanjen eller länka till ett befintligt Google Ads-konto. Först därefter kan användarna skapa Google Ads-kampanjer. Därefter kan kampanjer även skapas av användare med behörigheten Skapa Google Ads-kampanjer.

Obs! Om du vill koppla ett befintligt Google Ads-konto till ditt utvecklarkonto på Google Play väljer du Inställningar Inställningar > Länkade konton.

Så skapar du en kampanj:

1. Logga in på Play Console.
  2. Välj en app.
  3. På menyn till vänster klickar du på Användarförvärv > Google Ads-kampanjer > Ny kampanj.
    • Om du inte har något Google Ads-konto väljer du Skapa ett nytt konto.
  4. Google Ads öppnas. Skapa kampanjen genom att följa anvisningarna på skärmen.

Om du vill veta mer om hur du laddar upp bildtillgångar, konfigurerar annonstext och mycket annat besöker du Google Ads hjälpcenter.

Översätta kampanjer

Om du vill köpa annonsöversättningar läser du anvisningarna om hur du översätter och lokaliserar en app.

Hantera kampanjer

När du har skapat en Google Ads-kampanj kan du granska dess budget, kostnad, status och appinstallationer.

1. Logga in på Play Console.
  2. Välj en app.
  3. Klicka på Användarförvärv på menyn till vänster >  Google Ads-kampanjer. Om du behöver göra ändringar i en kampanj klickar du på en kampanjlänk i tabellen. Du kommer då till Google Ads där du kan hantera kampanjinställningarna.

Relaterat innehåll

Ta reda på hur du bäst skapar universella appkampanjer.