Kjør A/B-tester på butikkoppføringen din

For å gi utviklere mer kontroll og mer robust statistikk har vi nylig gjort noen endringer i eksperimentene med butikkoppføringer i Play-konsollen. Vi har lagt til tre nye funksjoner:

• konfigurasjon av eksperimentparametere
  • en kalkulator for å beregne nødvendige eksempler og tiden det tar å fullføre dem
  • konfidensintervaller, slik at det nå er mulig med kontinuerlig overvåking

Denne siden er oppdatert for å gjenspeile disse endringene.

Funksjonene som er beskrevet på denne siden, er ikke tilgjengelige for alle utviklere ennå.

For å bidra til å optimalisere butikkoppføringen din på Google Play kan du kjøre eksperimenter for å finne de mest effektive grafiske elementene og den mest effektive lokaliserte teksten for appen din. Du kan kjøre eksperimenter for hovedsiden og tilpassede sider for butikkoppføringen din.

For apper som allerede er publisert, kan du teste varianter mot den aktive versjonen for å se hvilken versjon som gir best resultater, basert på installasjonsdata. Før du konfigurerer en test, bør du lese gjennom de anbefalte fremgangsmåtene for å kjøre effektive eksperimenter.

Merk: Globale eksperimenter har byttet navn til eksperimenter med standardgrafikk. De beholder den samme funksjonaliteten som de hadde før navneendringen.

Eksperimenttyper

Du kan kjøre ett eksperiment med standardgrafikk eller opptil fem lokaliserte eksperimenter samtidig for hver app.

Standardgrafikk

Ved hjelp av et eksperiment med standardgrafikk kan du eksperimentere med grafikk på standardspråket i appens butikkoppføring. Du kan inkludere varianter av appens ikon, promografikk, skjermdumper og markedsføringsvideoer.

• Hvis appens butikkoppføring bare er tilgjengelig på ett språk: Eksperimenter med standardgrafikk vises til alle brukere.
  • Hvis du har lagt til lokaliserte grafiske elementer på et bestemt språk: Brukere som ser appen din på dette språket, er ekskludert fra eksperimenter med standardgrafikk for appen. Eksempel: Hvis standardspråket for appen din er engelsk og den har en lokalisert promografikk på fransk, blir brukere som ser appen på fransk, ekskludert fra eksperimentet – også hvis du tester ikonet ditt.
Lokalisert (for tekst og grafikk)

Når du bruker lokaliserte eksperimenter, kan du eksperimentere med appens ikon, promografikk, skjermdumper, markedsføringsvideoer og/eller beskrivelser på opptil fem språk. Eksperimentvarianter vises bare til brukere som ser appens butikkoppføring på språkene du velger.

Hvis butikkoppføringen for appen din bare er tilgjengelig på ett språk, vises lokaliserte eksperimenter bare for brukere som ser appen på standardspråket.

Trinn 1: Opprett et eksperiment

Slik oppretter du eksperimenter i Play-konsollen:

1. Åpne Play-konsollen og gå til siden Eksperimenter med butikkoppføringer (Vekst > Butikktilstedeværelse > Eksperimenter med butikkoppføringer).
  2. Klikk på Opprett et eksperiment.
  3. Legg inn detaljer for eksperimentet:
    • Eksperimentnavn: Gi eksperimentet et navn (maks. 50 tegn).
    • Butikkoppføring: Velg hvilken butikkoppføring du vil bruke eksperimentet på.
    • Eksperimenttype: Velg Eksperiment med standardgrafikk eller Lokalisert eksperiment.
  4. Klikk på Neste.
  5. Gå videre til veiledningen under «Trinn 2: Konfigurer eksperimentet».

Trinn 2: Konfigurer eksperimentet

Når du har opprettet et eksperiment, kan du velge butikkoppføringen, variantene og attributtene du vil teste.

Slik konfigurerer du eksperimentet ditt:

1. Følg veiledningen på skjermen for å velge en butikkoppføring og legge til målene for eksperimentet, for eksempel målberegningen, målgruppen for eksperimentet, varianter og andre innstillinger.
  2. For å begynne eksperimentet, gå til toppen av siden og klikk på Kjør eksperimentet.
  3. For å fullføre konfigureringen av eksperimentet senere, klikk på Lagre.
Se feltbeskrivelser, eksempler og tips

Du må oppgi den nedenstående informasjonen om butikkoppføringen når du konfigurerer eksperimentet.

Felt Beskrivelse Eksempler og tips
Eksperimentnavn

Navnet på eksperimentet vises bare i Play-konsollen, slik at du kan identifisere eksperimentet. Det er ikke synlig for brukere.

• «Eksperiment med lyst ikon»
  • «Promografikk med logo»
  • «Kort beskrivelse med nytt slagord»
Butikkoppføring Butikkoppføringen (hovedoppføringen eller en egendefinert butikkoppføring) du vil teste.

Når du har startet et eksperiment, vises navnet på den egendefinerte butikkoppføringen sammen med navnet den hadde i begynnelsen av eksperimentet. Hvis du oppdaterer navnet på den egendefinerte butikkoppføringen etter at eksperimentet ditt har startet, blir det ikke endret i eksperimentet.

For å unngå forvirring når du kjører eksperimenter, er det lurt å slette ubrukte egendefinerte butikkoppføringer og heller opprette nye når du trenger dem.

Du må oppgi den nedenstående informasjonen om eksperimentets mål når du konfigurerer eksperimentet. Disse innstillingene har innvirkning på hvor nøyaktig eksperimentet blir, samt hvor mange brukerinstallasjoner som må oppnås for å nå et resultat

Felt Beskrivelse Eksempler og tips
Målberegning Beregningen som brukes for å avgjøre eksperimentresultatet.

Du har to alternativer.

• Personer som har installert for første gang og beholdt appen (anbefalt): Antall brukere som har installert appen for første gang og beholdt den i minst én dag
  • Personer som har installert for første gang: Antall brukere som har installert appen for første gang, uansett om de har avinstallert den senere eller ikke.
Varianter Antall eksperimentvarianter som skal testes mot den nåværende butikkoppføringen. Testing av én enkelt variant betyr at det tar kortere tid å fullføre eksperimentet.

Du kan legge til en ny versjon i eksperimentet ved å velge et annet alternativ i Varianter-rullegardinmenyen.

Du kan legge til opptil tre varianter per eksperiment, i tillegg til den nåværende versjonen.

Målgruppe for eksperimentet

Prosentandelen av besøkende til butikkoppføreingen som ser en eksperimentell variant i stedet for den nåværende oppføringen.

Slike besøkende deles likt mellom de eksperimentelle variantene.

Hvis du skriver inn 30 % som målgruppe, ser de resterende 70 % som besøker butikkoppføringssiden din, den aktive versjonen av siden.

Hvis du har to varianter og en målgruppe på 30 % i eksperimentet ditt, blir hver variant vist til 15 % av brukerne.

Hver av brukerne ser bare én variant eller den aktive versjonen av siden din mens eksperimentet pågår.

Minimumsgrensen for påvisning av effekt Den minste forskjellen mellom variantene og kontrollversjonen som trengs for å avgjøre hvilken som oppnår best resultater. Hvis forskjellen er mindre enn dette, anses eksperimentet for ikke å ha noen vinner.
Konfidensnivå Hvor ofte konfidensintervallet tilknyttet eksperimentet skal inneholde de virkelige resultatene til butikkoppføringen.

Økning av konfidensnivået reduserer sjansen for falske positive resultater.

Merk: Hvis du velger 90 % konfidensnivå for eksperimentet, betyr det at ett av ti eksperimenter kan ha et falskt positivt resultat.

Attributter

Velg elementtypen du vil teste mot den aktive oppføringen din.

For å kjøre eksperimenter på en mest mulig effektiv måte, test ett attributt om gangen.

Hvis du vil teste den korte beskrivelsen og den fullstendige beskrivelsen, må du bruke lokaliserte eksperimenter.

Hvis du tester grafiske elementer, må du passe på at du følger kravene til størrelse og filtype.

Hvis du klikker på Endre beregningene når du legger inn informasjon om eksperimentmålene, kan du endre de anslåtte daglige verdiene som er oppført nedenfor. Disse verdiene er med på å beregne hvor lang tid eksperimentet kommer til å ta. De samsvarer ikke nødvendigvis med observerte resultater.

Felt Beskrivelse Eksempler og tips
Daglige besøk fra nye brukere Det anslåtte antallet besøkende til butikkoppføringen som ikke har installert appen din tidligere
Konverteringsfrekvens Den anslåtte prosentandelen av besøkende som kommer til å konvertere til målberegningen.

Hvis målberegningen for eksempel er personer som har installert for første gang, er konverteringsfrekvensen den anslåtte prosentandelen av de besøkende som konverterer til brukere som har installert for første gang.

Daglig antall personer som har installert for første gang og beholdt appen

Det anslåtte antallet brukere som kommer til å installere appen din for første gang og beholde installeringen etter én dag.

Du kan finne ut mer ved å gå til Se beskrivelser av statistikk, beregninger og eksempler.
Daglige personer som har installert for første gang

Det anslåtte antallet brukere som kommer til å besøke butikkoppføringen din og installere for første gang.

Du kan finne ut mer ved å gå til Se beskrivelser av statistikk, beregninger og eksempler.

Trinn 3: Gjennomgå og ta i bruk resultatene

Slik kan du gå gjennom og bruke resultatene dine:

1. Åpne Play-konsollen og gå til siden Eksperimenter med butikkoppføringer (Vekst > Butikktilstedeværelse > Eksperimenter med butikkoppføringer).
  2. Velg høyrepilen i tabellraden for eksperimentet du vil gå gjennom. Gå til Tabeller over eksperimenter med butikkoppføringer nedenfor for å finne ut mer om hvordan detaljene vises.
  3. Du kan se et sammendrag av eksperimentresultatene i «Resultater»-delen. Resultatene er basert på målberegningen din.

Du kan bruke resultatene for å finne ut hvilket alternativ som oppnår de beste resultatene eller bedre resultater enn den nåværende butikkoppføringen. Du ser også en forklaring av dette resultatet basert på konfidensintervallet og den laveste virkningen som kan registreres, samt en anbefalt handling (hvis dette er aktuelt). Det kan hende du ser resultatet «Mer data er nødvendig». I så fall er det ikke samlet inn nok data til å returnere et resultat.

4. Hva du bør gjøre deretter, avhenger av eksperimentresultatene:
    • Hvis en variant har oppnådd gode resultater, kan det hende du ser en anbefaling om å bruke den varianten.
    • Hvis resultatet er «La eksperimentet kjøre for å samle inn mer data», bør du komme tilbake senere.
    • Hvis flere varianter oppnådde bedre resultater enn butikkoppføringen din, eller hvis resultatet var «Uavgjort», bør du gå gjennom resultatene for å avgjøre hvilken variant du vil bruke.
    • Hvis den nåværende butikkoppføringen oppnådde best resultater, bør du klikke på Behold den nåværende oppføringen.
Tabeller over eksperimenter med butikkoppføringer

Når du har konfigurert eksperimenter, ser du de følgende detaljene på siden Eksperimenter med butikkoppføringer. Eksperimentdetaljene er organisert i fire tabeller, som du ser dem nedenfor. For å få flere detaljer, velg høyrepilen i tabellraden for eksperimentet du vil se.

Utkast

• Eksperimentnavn: navnet på eksperimentet
  • Butikkoppføring: butikkoppføringen eksperimentet brukes på
  • Eksperimenttype: standardgrafikk eller lokalisert
  • Detaljer: antall varianter som vises til prosentandelen av målbrukerne

Pågår

• Eksperimentnavn: navnet på eksperimentet
  • Butikkoppføring: butikkoppføringen eksperimentet brukes på
  • Eksperimenttype: standardgrafikk eller lokalisert
  • Startdato: når eksperimentet startet
  • Detaljer: antallet varianter som vises, og prosentandelen av brukerne

Ferdig

• Eksperimentnavn: navnet på eksperimentet
  • Butikkoppføring: butikkoppføringen eksperimentet brukes på
  • Eksperimenttype: standardgrafikk eller lokalisert
  • Startdato: når eksperimentet startet
  • Detaljer: antallet varianter som vises, og prosentandelen av brukerne
  • Resultat: resultatet av eksperimentet

Tidligere eksperimenter

• Eksperimentnavn: navnet på eksperimentet
  • Butikkoppføring: butikkoppføringen eksperimentet brukes på
  • Eksperimenttype: standardgrafikk eller lokalisert
  • Startdato: når eksperimentet startet
  • Sluttdato: når eksperimentet ble avsluttet
  • Status: brukt eller Ikke brukt
Se beskrivelser av statistikk, beregninger og eksempler

Etter at du har valgt et eksperiment, kan du se bruker- og installeringsberegninger som oppsummerer resultatene for hver variant.

Brukerberegninger

Beregning Definisjon
Personer som har installert for første gang

Unike brukere som har installert appen din for første gang i løpet av eksperimentet. Dataene er skalert for å ta hensyn til målgruppeandelen.

Personer som har beholdt installeringen (én dag)

Unike brukere som har installert appen din for første gang og beholdt den i minst én dag etter installeringen, i løpet av eksperimentet. Dataene er skalert for å ta hensyn til målgruppeandelen.

Beholdte forhåndsregistreringer – bare tilgjengelig for utvalgte Play-partnere Antall brukere som har forhåndsregistrert seg og beholdt forhåndsregistreringen i minst én dag

Resultater

Du kan se beregninger som viser resultatene av eksperimentet på to forskjellige måter:

• Nåværende: antall unike brukere
  • Skalert: antall unike brukere delt på målgruppeandel

Hvis du vil se absolutte data om personer som har installert, bruker du nåværende data. Hvis du vil se data som er skalert for å ta hensyn til ulike målgruppeandeler (for eksempel hvis 90 % av målgruppen så én versjon og 10 % av målgruppen så en annen), bruker du skalerte data.

Element Definisjon og eksempler
Ytelse

Den anslåtte endringen i installeringsresultatene sammenlignet med den aktive versjonen. Resultatene vises bare når eksperimentet ditt har samlet inn nok data. Vanligvis blir variantenes resultatområde stadig mer nøyaktig jo lenger eksperimentet får kjøre og samle inn data.

Eksempel: Hvis en av variantene har et resultatområde på mellom +5 % og +15 %, ligger endringen et sted mellom disse verdiene. Den mest sannsynlige resultatendringen er det midterste tallet mellom de to, i dette tilfellet cirka +10 %.

Installeringer (skalert)
  • Antall installeringer i løpet av eksperimentet, delt på brukerandelen.
  • Inkludert for eksperimenter som startet før 24. januar 2019.
  • Hvis du for eksempel kjører et eksperiment med to varianter som bruker en målgruppeandel på 90 % / 10 %, og installeringstallene for hver variant er A = 900 og B = 200, vises de skalerte installeringene som A = 1000 (900/0,9) og B = 2000 (200/0,1).
Installeringer (nåværende)
  • Antall installeringer som fortsatt er installert i dag.
  • Inkludert for eksperimenter som startet før 24. januar 2019.

Installeringsberegninger (avviklet)

De følgende beregningene ble brukt for eksperimenter som startet før 24. januar 2019. Eksperimenter som startet før denne datoen, inneholder fortsatt denne statistikken, men nye eksperimenter bruker bare brukermålingene «Personer som har installert for første gang» og «Personer som har beholdt installeringen (én dag)».

Beregning Definisjon og eksempler
Installeringer på aktive enheter
  • Antall aktive enheter som hver variant av appen for øyeblikket er installert på, oppskalert for å kompensere for forskjellige målgruppenivåer.
Installeringer av brukere
  • Antall unike brukere som har installert hver variant av appen på en bestemt dag, oppskalert for å kompensere for forskjellige målgruppenivåer.
Avinstalleringer av brukere
  • Antall avinstalleringer av hver variant av appen på en bestemt dag, oppskalert for å kompensere for forskjellige målgruppenivåer.

Eksperimenter med avviklede beregninger

Fra og med september 2019 blir eksperimenter som bruker de avviklede beregningene oppført ovenfor, avsluttet automatisk. Vær oppmerksom på dette, og bruk heller de nyeste beregningene for eksperimenter med butikkoppføringer.

Du kan se resultater fra avsluttede eksperimenter under Avsluttede eksperimenter på siden Eksperimenter med butikkoppføringer.

Registrer deg for varsler om eksperimenter

Hvis du vil ha varsler og e-post når eksperimentene dine er fullført, må du angi dette på Varsler-siden i Play-konsollen.

For å finne ut mer om e-postvarsler, gå til Administrer informasjon for utviklerkontoen din.