Executar proves A/B en una fitxa de Play Store

Per oferir als desenvolupadors més control i solidesa estadística, hem fet alguns canvis als experiments de fitxes de Play Store recentment a Play Console. Hem afegit tres capacitats noves:

• Configuració dels paràmetres de l'experiment
  • Calculadora per estimar les mostres necessàries i el temps que tardarà a completar-se
  • Intervals de confiança que ara permeten una supervisió contínua

Aquesta pàgina s'ha actualitzat per reflectir aquests canvis.

Les funcions que es descriuen en aquesta pàgina encara no estan disponibles per a tots els desenvolupadors.

Per optimitzar la teva fitxa de Play Store a Google Play, pots executar experiments que t'ajudin a trobar els gràfics i el text localitzat més eficaços per a la teva aplicació. Això és possible tant per a les pàgines de fitxes de Play Store personalitzades com per a les principals.

En el cas de les aplicacions publicades, pots provar variants comparant-les amb la versió actual per veure quina té un rendiment millor en funció de les dades d'instal·lació. Abans de configurar una prova, consulta les pràctiques recomanades per executar experiments efectius.

Nota: els experiments mundials ara s'anomenen "experiments de gràfics predeterminats". Continuen tenint les mateixes funcions que ja tenien abans del canvi de nom.

Tipus d'experiments

Pots executar un experiment de gràfics predeterminats o fins a cinc experiments localitzats alhora per a cada aplicació.

Gràfics predeterminats

Pots utilitzar un experiment de gràfics predeterminats per provar diferents gràfics en l'idioma predeterminat de la fitxa de Play Store de l'aplicació. Pots incloure-hi variants de la icona, de la imatge destacada, de les captures de pantalla i del vídeo promocional de l'aplicació.

• Si la fitxa de Play Store de l'aplicació només està disponible en un idioma: els experiments de gràfics predeterminats es mostraran a tots els usuaris.
  • Si has afegit recursos gràfics localitzats en un idioma concret: els usuaris que vegin l'aplicació en aquest idioma queden exclosos dels experiments de gràfics predeterminats de l'aplicació. Per exemple, si l'idioma predeterminat de l'aplicació és l'anglès i té una imatge destacada localitzada en francès, els usuaris que vegin l'aplicació en francès quedaran exclosos de l'experiment (encara que estiguis fent proves amb la icona).
Localitzat (per a gràfics i text)

Pots utilitzar un experiment localitzat per provar la icona, la imatge destacada, les captures de pantalla, el vídeo promocional i les descripcions de l'aplicació en un màxim de cinc idiomes. Les variants de l'experiment només es mostraran als usuaris que vegin la fitxa de Play Store de l'aplicació en els idiomes que triïs.

Si la fitxa de Play Store de l'aplicació només està disponible en un idioma, els experiments localitzats només es mostraran als usuaris que vegin l'aplicació en l'idioma predeterminat.

Pas 1: crea un experiment

Per crear un experiment a Play Console:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Experiments de fitxes de Play Store (Creixement > Presència a Play Store > Experiments de fitxes de Play Store).
  2. Fes clic a Crea un experiment.
  3. Introdueix els detalls de l'experiment:
    • Nom de l'experiment: introdueix el nom de l'experiment (50 caràcters com a màxim).
    • Fitxa de Play Store: selecciona la fitxa de Play Store en què vols dur a terme aquest experiment.
    • Tipus d'experiment: tria Experiment de gràfics predeterminats o Experiment localitzat.
  4. Fes clic a Següent.
  5. Ves a les instruccions de la secció "Pas 2: configura l'experiment".

Pas 2: configura l'experiment

Un cop creat l'experiment, pots seleccionar la fitxa de Play Store, les variants i els atributs que vols provar.

Per configurar l'experiment:

1. Segueix les instruccions en pantalla per seleccionar una fitxa de Play Store i afegir els objectius de l'experiment, com ara la mètrica objectiu, el públic de l'experiment, les variants i altres opcions de configuració.
  2. Per iniciar l'experiment, ves a la part superior de la pàgina i fes clic a Executa l'experiment.
  3. Per acabar de configurar-lo més endavant, fes clic a Desa.
Veure descripcions de camps, exemples i consells

Quan configuris l'experiment, hauràs de proporcionar la informació següent sobre la fitxa de Play Store.

Camp Descripció Exemples i consells
Nom de l'experiment

El nom de l'experiment només és visible a Play Console per identificar l'experiment; els usuaris no el poden veure.

• "Experiment de la icona clara"
  • "Imatge destacada del logotip"
  • "Descripció breu amb eslògan nou"
Fitxa de Play Store Fitxa de Play Store (sigui la principal o una de personalitzada) per a la qual vols dur a terme l'experiment.

Un cop ha començat un experiment, el nom de la fitxa personalitzada que es mostra és el mateix que tenia abans de començar. Si actualitzes el nom de la fitxa personalitzada quan ja hagi començat l'experiment, no es modificarà dins de l'experiment.

Per evitar confusions a l'hora de dur a terme experiments, et recomanem que suprimeixis totes aquelles fitxes de Play Store personalitzades que no facis servir i en creïs de noves quan sigui necessari.

Quan configuris l'experiment, hauràs de proporcionar la informació següent sobre els objectius de l'experiment. Aquestes opcions de configuració afectaran la precisió de l'experiment i el nombre d'instal·ladors que seran necessaris per assolir un resultat.

Camp Descripció Exemples i consells
Mètrica objectiu Mètrica que s'utilitzarà per determinar el resultat de l'experiment.

Tens dues opcions:

• Instal·ladors nous retinguts (opció recomanada): nombre d'usuaris que han instal·lat l'aplicació per primera vegada i l'han mantingut instal·lada com a mínim un dia.
  • Instal·ladors nous: nombre d'usuaris que han instal·lat l'aplicació per primera vegada, independentment de si l'han conservat.
Variants Nombre de variants experimentals que cal comparar amb la fitxa actual de Play Store. Si només es compara una variant, el teu experiment tardarà menys a completar-se.

Per afegir una versió nova a l'experiment, selecciona una altra opció al menú desplegable Variants.

Pots afegir fins a tres variants per experiment, a més de la versió actual.

Públic de l'experiment

Percentatge de visitants de la fitxa de Play Store que veuran una variant experimental en comptes de la fitxa actual.

Aquests visitants es dividiran de manera equitativa entre les variants experimentals.

Si fixes el públic en un 30%, el 70% de visitants restants de la teva pàgina de la fitxa de Play Store en veuran la versió actual.

Si tens un 30% de públic i dues variants a l'experiment, cada variant es mostrarà al 15% dels usuaris.

Durant un experiment, cada usuari només veurà una única variant o la versió actual de la teva pàgina.

Efecte mínim detectable Diferència mínima entre les variants i el grup de control necessària per declarar quin element té un millor rendiment. Si la diferència és inferior a aquest valor, l'experiment es considerarà un empat.
Nivell de confiança Freqüència amb què l'interval de confiança que l'experiment proporcioni contindrà el rendiment real de la fitxa de Play Store.

Si s'augmenta el nivell de confiança, es reduirà la probabilitat d'un fals positiu.

Nota: si tries un nivell de confiança del 90% per a l'experiment, pot ser que un de cada deu experiments informi d'un fals positiu.

Atributs

Selecciona el tipus d'element que vols provar en comparació amb la fitxa actual.

Per executar experiments de manera més eficaç, prova els atributs d'un en un.

La descripció breu i la descripció completa només es poden provar en experiments localitzats.

Si proves recursos gràfics, has de seguir els requisits de mida i de tipus de fitxer.

Si fas clic a Edita les estimacions en introduir la informació dels objectius de l'experiment, pots editar els valors diaris estimats que s'indiquen a continuació. Aquests valors ajudaran a calcular el temps que tardarà l'experiment. Poden ser diferents del rendiment observat.

Camp Descripció Exemples i consells
Visites diàries d'usuaris nous Nombre estimat de visitants de la fitxa de Play Store que no han instal·lat l'aplicació abans.
Percentatge de conversions Percentatge estimat de visitants que faran la conversió a la mètrica objectiu.

Per exemple, si la mètrica objectiu és "instal·ladors nous", el percentatge de conversions serà el percentatge estimat de visitants que faran la conversió a instal·ladors nous.

Instal·ladors nous diaris retinguts

Nombre estimat d'usuaris que instal·laran la teva aplicació per primera vegada i la mantindran instal·lada després d'un dia.

Per obtenir més informació, ves a Veure descripcions d'estadístiques, mètriques i exemples.
Instal·ladors nous diaris

Nombre estimat d'usuaris que visitaran la teva fitxa de Play Store i instal·laran l'aplicació per primera vegada.

Per obtenir més informació, ves a Veure descripcions d'estadístiques, mètriques i exemples.

Pas 3: revisa i aplica els resultats

Per revisar i aplicar els resultats:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Experiments de fitxes de Play Store (Creixement > Presència a Play Store > Experiments de fitxes de Play Store).
  2. Selecciona la fletxa dreta que hi hagi a la fila de la taula de l'experiment que vulguis revisar. Consulta Taules d'experiments de fitxes de Play Store, més avall, per obtenir més informació sobre com es mostren els detalls.
  3. A la secció "Resultats", consulta un resum dels resultats de l'experiment. Els resultats es basen en la teva mètrica objectiu.

Els resultats t'indicaran quina de les opcions té un millor rendiment o supera el rendiment de la teva fitxa de Play Store actual. També veuràs una explicació d'aquest resultat en funció del seu interval de confiança i del seu efecte mínim detectable, així com una acció recomanada (si escau). Si no s'han recollit prou dades per tornar un resultat, pot ser que vegis el missatge "Calen més dades".

4. L'acció següent depèn dels resultats de l'experiment:
    • Si una variant ha tingut un bon rendiment, és possible que vegis una recomanació per aplicar la variant.
    • Si el resultat és "Deixa l'experiment en execució per recollir més dades", torna més endavant.
    • Si hi ha diverses variants que han tingut un rendiment millor que la teva fitxa de Play Store, o si el resultat ha estat "Empat", revisa els resultats per decidir quina variant vols aplicar.
    • Si la fitxa actual de Play Store té un millor rendiment, fes clic a Conserva la fitxa actual.
Taules d'experiments de fitxes de Play Store

Després de configurar experiments, veuràs els detalls següents a la pàgina Experiments de fitxes de Play Store. Els detalls de l'experiment s'organitzen en quatre taules, tal com s'indica a continuació. Per obtenir més informació, selecciona la fletxa dreta que hi hagi a la fila de la taula de l'experiment que vulguis veure.

Esborranys

• Nom de l'experiment: nom del teu experiment
  • Fitxa de Play Store: fitxa de Play Store en què s'executa l'experiment
  • Tipus d'experiment: localitzat o amb gràfics predeterminats
  • Detalls: nombre de variants difoses al percentatge d'usuaris objectiu

En curs

• Nom de l'experiment: nom del teu experiment
  • Fitxa de Play Store: fitxa de Play Store en què s'executa l'experiment
  • Tipus d'experiment: localitzat o amb gràfics predeterminats
  • Data d'inici: fa referència a l'inici de l'experiment
  • Detalls: nombre de variants difoses i percentatge d'usuaris

Completats

• Nom de l'experiment: nom del teu experiment
  • Fitxa de Play Store: fitxa de Play Store en què s'executa l'experiment
  • Tipus d'experiment: localitzat o amb gràfics predeterminats
  • Data d'inici: fa referència a l'inici de l'experiment
  • Detalls: nombre de variants difoses i percentatge d'usuaris
  • Resultat: resultat de l'experiment

Experiments anteriors

• Nom de l'experiment: nom del teu experiment
  • Fitxa de Play Store: fitxa de Play Store en què s'executa l'experiment
  • Tipus d'experiment: localitzat o amb gràfics predeterminats
  • Data d'inici: fa referència a l'inici de l'experiment
  • Data de finalització: fa referència a la finalització de l'experiment
  • Estat: aplicat o no aplicat
Veure descripcions d'estadístiques, mètriques i exemples

Després de seleccionar un experiment, pots veure mètriques sobre els usuaris i les instal·lacions, amb les quals pots tenir una visió resumida del rendiment de cada variant.

Mètriques sobre els usuaris

Mètrica Definició
Instal·ladors nous

Usuaris únics que han instal·lat l'aplicació per primera vegada durant l'experiment. Les dades s'ajusten segons el percentatge de públic.

Instal·ladors retinguts (1 dia)

Usuaris únics que han instal·lat l'aplicació per primera vegada durant l'experiment i l'han conservat com a mínim un dia. Les dades s'ajusten segons el percentatge de públic.

Preregistres retinguts: només està disponible per a alguns partners de Play Nombre d'usuaris que s'han preregistrat i han continuat preregistrats durant almenys un dia.

Resultats

Pots consultar mètriques que mostren els resultats de l'experiment de dues maneres diferents:

• Dades actuals: nombre d'usuaris únics
  • Dades ajustades: nombre d'usuaris únics dividit pel percentatge de públic

Si vols revisar les dades absolutes sobre instal·ladors, fes servir les dades actuals. En cas que t'interessi revisar les dades que s'han ajustat al compte segons els diferents percentatges de públic (p. ex., si el 90% del públic ha vist una versió i el 10% n'ha vist una altra), fes servir les dades ajustades.

Element Definició i exemples
Rendiment

Canvi estimat en el rendiment de la instal·lació en comparació amb la versió actual. El rendiment només es mostrarà quan l'experiment tingui prou dades. En general, si un experiment té més temps per executar-se i recollir dades, l'interval de rendiment de la variant serà més ajustat i precís.

Exemple: si una de les variants ha tingut un interval de rendiment de +5% a +15%, el canvi es trobaria en algun punt entre aquests dos valors, i el canvi més probable en el rendiment seria el nombre mitjà entre els dos, aproximadament un +10%.

Instal·lacions (ajustades)
  • Nombre d'instal·lacions fetes durant l'experiment dividit pel percentatge de públic.
  • S'inclou en els experiments que es van iniciar abans del 24 de gener de 2019.
  • Per exemple, si vas executar un experiment amb dues variants amb el 90%/10% de públic, i les instal·lacions de cada variant eren d'A = 900 i B = 200, les instal·lacions ajustades es mostraran com a A = 1.000 (900/0,9) i B = 2.000 (200/0,1).
Instal·lacions (actuals)
  • Nombre d'instal·lacions que continuen instal·lades avui.
  • S'inclou en els experiments que es van iniciar abans del 24 de gener de 2019.

Mètriques sobre les instal·lacions (obsoletes)

Les mètriques següents es feien servir en els experiments iniciats abans del 24 de gener de 2019. Els experiments iniciats abans d'aquesta data encara inclouen aquestes estadístiques, però els experiments nous només fan servir les mètriques sobre els usuaris "Instal·ladors nous" i "Instal·ladors retinguts (1 dia)".

Mètrica Definició i exemples
Instal·lacions en dispositius actius
  • Nombre de dispositius actius en què està instal·lada cada variant de l'aplicació actualment, ajustat segons els diversos nivells de públic.
Instal·lacions per usuari
  • Nombre d'usuaris únics que han instal·lat cada variant de l'aplicació en un dia concret, ajustat segons els diversos nivells de públic.
Desinstal·lacions per usuari
  • Nombre de vegades que s'ha desinstal·lat cada variant de l'aplicació en un dia concret, ajustat segons els diversos nivells de públic.

Experiments amb mètriques obsoletes

Des de setembre de 2019, els experiments que utilitzen alguna de les mètriques obsoletes que s'indiquen més amunt es cancel·len automàticament. Tingues-ho en compte en la teva planificació i utilitza les darreres mètriques per dur a terme experiments de fitxes de Play Store.

Per veure els resultats dels experiments cancel·lats, ves a la secció Tots els experiments anteriors de la pàgina Experiments de fitxes de Play Store.

Registrar-se per rebre notificacions d'experiments

Per rebre una notificació i un correu electrònic quan els experiments s'hagin completat, assegura't de definir les preferències a la pàgina Notificacions de Play Console.

Per obtenir més informació sobre les notificacions per correu electrònic, ves a la pàgina Gestionar la informació d'un compte de desenvolupador.