Kuukausiraporttien lataaminen ja vieminen

Huom. Elokuusta 2021 alkaen lisäämme tietoja tuloraportteihin ja myyntiarvioraportteihin. Ladattavien CSV-raporttien loppuun lisätään kaksi uutta saraketta, joiden avulla tilaukset on helpompi tunnistaa raporteista.

Play Consolen verkkosivuston kautta voit ladata sovelluskohtaisia kuukausiraportteja, joiden avulla voit ymmärtää ja seurata sovelluksesi toimintaa ja tehokkuutta.

Raporttityypit

Yksityiskohtaiset raportit

Yksityiskohtaiset raportit sisältävät tietoja yksittäisistä tapahtumista.

• Arvostelut
  • Taloudellinen: myyntiarvio, tulot, palkitut tuotteet ja Korean Play -saldon käyttö
Koontiraportit

Koontiraportit sisältävät sovelluksien tilastoista koottuja tietoja (keskiarvoja, päivittäisiä yhteismääriä jne.).

• Tilastot: asennukset, kaatumiset, arviot ja tilaukset
  • Käyttäjien osto- ja muu toiminta: säilytetyt asentajat, ostajat (7 päivää asentamisen jälkeen) ja tilaajat

Raporttien lataaminen

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse Lataa raportteja Raportit ja Arvostelut, Tilastot tai Talous.
  3. Kirjoita ja valitse sovelluksesi nimi Valitse sovellus ‑kohdassa.
  4. Valitse ajanjakso, jota koskevan raportin haluat ladata.

Huom. Talousraportit kattavat kaikki tilisi sovellukset.

Raporttien lataaminen Google Cloud Storagesta

Raportit ovat saatavilla Google Cloud Storagesta. Raportit luodaan kerran kuussa ja kerätään kuukausittaiseen CSV-tiedostoon. Niitä säilytetään yksityisessä Google Play -kehittäjätilisi Google Cloud Storage -ryhmässä.

Voit tarkastella raportteja Google Cloud Storagen kautta selaimellasi tai ohjelmallisesti gsutilin avulla. Cloud Storage -ryhmää voi käyttää ohjelmallisesti myös muiden työkalujen avulla.

Vinkki: Jos haluat tuoda raportteja Google Cloud Storagesta BigQueryyn, CSV-tiedostot on muunnettava UTF-16-muodosta UTF-8-muotoon.

Google Cloud Storagen URI:n löytäminen

Voit kopioida Google Cloud Storagen URI:n klikkaamalla Kopioi Cloud Storagen URI ‑painiketta asianomaisen osion otsikon vierestä Lataa raportteja ‑sivuilta.

Cloud Storagen URI:n alussa on pubsite_prod_rev (esim. pubsite_prod_rev_01234567890987654321).

Raporttien lataaminen komentorivityökalulla
  1. Asenna gsutil-työkalu.
    • Muista käyttää todentamiseen tiliä, jolla on oikeus käyttää Play Consolea.
    • Jos käytät gsutilia ensimmäistä kertaa etkä ole lisännyt Google Cloud Storageen muita projekteja, voit kirjoittaa sovelluksen nimen, kun sinulta pyydetään projektin tunnusta käyttöönoton aikana.
  2. Löydät raportoinnin ryhmätunnuksen klikkaamalla Kopioi Cloud Storagen URI ‑painiketta asianomaisen osion otsikon vierestä Lataa raportteja ‑sivuilta.
    • Cloud Storagen URI:n alussa on pubsite_prod_rev (esim. pubsite_prod_rev_01234567890987654321).
  3. Lataa raportit gsutil cp ‑komennon avulla.

Raportit järjestellään raporttityypin mukaan nimettyihin hakemistoihin. CSV-tiedostonimet sisältävät raportin tyypin, paketin nimen, ajanjakson sekä raporttiluokan (jos saatavilla).

Lataa raportteja asiakaskirjastoilla ja palvelutileillä

Vaihe 1: Luo palvelutili

1. Avaa Google Developers Console.
  2. Jos olet jo luonut projektin, valitse haluamasi projekti avattavasta valikosta. Jos et ole vielä luonut projektia tai haluat luoda uuden, valitse Luo projekti.
  3. Valitse valikkokuvake Valikkokuvake > Käyttöoikeudet > Palvelutilit > Luo palvelutili.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä ja valitse Luo.
  5. Kopioi sinulle luotu sähköpostiosoite.
  6. Esimerkki: accountName@project.iam.gserviceaccount.com

Vaihe 2: Lisää palvelutili Play Consoleen

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse Asetukset Asetukset > Käyttäjätilit ja käyttöoikeudet > Kutsu uusi käyttäjä.
  3. Kirjoita tai liitä kenttään palvelutiliisi yhdistetty sähköpostiosoite.
  4. Valitse luvat sen mukaan, minkälaisia raportteja tarvitaan.
  5. Valitse Lisää käyttäjä. Palvelutilisi yhdistetään konsolitiliisi.

Vaihe 3: Nouda raportit sovellusliittymäkutsulla

1. Asenna käyttämäsi ohjelmointikielen sovellusliittymän asiakaskirjasto.
  2. Määritä API-kutsun tekevä koodi käyttämään palvelintenvälistä OAuth2-todennusta ja pyytämään OAuth2-käyttöoikeuksia (https://www.googleapis.com/auth/devstorage.read_only).
  3. Nouda raportit todennetuilla sovellusliittymäkutsuilla.
Esimerkki (Python)

Tässä on esimerkki koodista, jos raportit noudetaan Pythonilla:

import json

from httplib2 import Http

from oauth2client.client import SignedJwtAssertionCredentials

from apiclient.discovery import build

# Lisää seuraaville muuttujille tilanteeseesi sopivat arvot.

client_email = 'lisää palvelutilisi sähköpostiosoite'

json_file = 'palvelutilin luomisen yhteydessä saamasi json-tiedoston polku'

cloud_storage_bucket = 'pubsite_prod_rev_…'

report_to_download = ‘earnings/earnings_….zip’

private_key = json.loads(open(json_file).read())['private_key']

credentials = SignedJwtAssertionCredentials(client_email, private_key,

   'https://www.googleapis.com/auth/devstorage.read_only')

storage = build('storage', 'v1', http=credentials.authorize(Http()))

print storage.objects().get(

   bucket=cloud_storage_bucket,

   object=report_to_download).execute()

Google Cloud Storagen pääsyoikeuksien hallinta

Google Cloud Storagessa ja Play Consolessa saatavilla oleviin raportteihin sovelletaan samoja pääsyoikeusrajoituksia. Tilin käyttäjä, jolla on pääsyoikeus tiettyihin Play Console ‑tilin osioihin, voi siis päästää vastaaviin raportteihin myös Google Cloud Storagessa.

Tilien omistajat voivat muokata yksittäisten käyttäjien käyttöoikeuksia milloin tahansa.

• Joukkoraporttien käyttäminen edellyttää yleistä Katsele sovelluksen tietoja ‑käyttöoikeutta.
  • Talousraporttien lataaminen edellyttää yleistä Katsele taloustietoja ‑lupaa.

Yksityiskohtaisten raporttien komennot ja tiedostomuodot

Kaatumiset ja ANR:t

Vuoden 2018 toukokuusta alkaen yksityiskohtaisten kaatumis- ja ANR-raporttien luominen ei ole enää mahdollista.

Arvostelut

Arvostelut

Komento

gs://[developer_bucket_id]/reviews/reviews_[package_name]_YYYYMM.csv

Tiedostomuoto

Kenttä Muoto Valinnainen Esimerkkejä ja huomioita
Paketin nimi Merkkijono EI com.company.app
Sovellusversion koodi Kokonaisluku KYLLÄ Vain APK-tiedostojen tuotantoversiot
Sovellusversion nimi Merkkijono KYLLÄ
Arvostelijan kieli Merkkijono – ISO 639-1 kaksikirjaiminen lyhenne KYLLÄ en
Laite Merkkijono KYLLÄ hammerhead
Arvostelun lähetyspäivämäärä ja -aika ISO_8601, mukaan lukien aika, UTC-aikavyöhyke EI 2014-06-19T19:12:32Z
Arvostelun lähetysaika, millisekunteina alkukohdan jälkeen Kokonaisluku, millisekunteina alkukohdan jälkeen EI
Arvostelun viimeisimmän päivityksen päivämäärä ja aika ISO_8601, mukaan lukien aika, UTC-aikavyöhyke KYLLÄ 2014-06-19T19:12:32Z
Arvostelun viimeisimmän päivityksen aika, millisekunteina alkukohdan jälkeen Kokonaisluku, millisekunteina alkukohdan jälkeen KYLLÄ
Tähtiarvio Kokonaisluku (1–5) EI
Arvostelun otsikko Merkkijono, arvostelijan paikallisella kielellä (rivinvaihdot poistettu) KYLLÄ
Arvostelun teksti Merkkijono, arvostelijan paikallisella kielellä (rivinvaihdot poistettu) KYLLÄ
Kehittäjän vastauksen päivämäärä ja aika ISO_8601, mukaan lukien aika, UTC-aikavyöhyke KYLLÄ 2014-06-19T19:12:32Z
Kehittäjän vastauksen aika, millisekunteina alkukohdan jälkeen Kokonaisluku, millisekunteina alkukohdan jälkeen KYLLÄ
Kehittäjän vastauksen teksti Merkkijono (rivinvaihdot poistettu ja välilyönnit pakattu) KYLLÄ
Arvostelulinkki Merkkijono KYLLÄ https://play.google.com/apps/publish/?dev_acc=<...>#ReviewPlace:id=<..>

Esimerkki

Jos haluat esimerkiksi ladata kaikki sovelluksesta com.example.app (pakettinimi) vuonna 2014 luodut raportit raporttiryhmästä pubsite_prod_rev_0123456789, komento on seuraava:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/reviews/reviews_com.example.app_2014* /your/local/directory

Talousraportit

Myyntiarvio

Tietoja

Myyntiarvioraportin avulla voit katsella lähes reaaliaikaisia tietoja sovelluksesta, sovelluksen sisäisestä tuotteesta tai tilausmyynnistä. Tämä raportti sisältää ostajien maksaman määrän eikä vähennä veroja tai Google-maksuja kokonaissummista.

Voit käyttää tätä raporttia analyysin tai trendianalyysin luomiseen, mutta sitä ei suositella kirjanpitotarkoituksiin. Tutustu sen sijaan tuloraporttiin.

Saatat huomata eroja tämän raportin lukujen ja varsinaisten tulojesi välillä useista syistä. Myyntiarvioraportti ei ota huomioon esimerkiksi ennakonpidätyksiä tai takaisinperintöjä. Tämä raportti sisältää ostajien maksamat summat paikallisessa valuutassa eikä muunnettuja summia maksuvaluutassasi.

Komento

gs://[ryhmätunnus]/sales/salesreport_YYYYMM.zip

Esimerkki

Jos haluat esimerkiksi ladata kaikki sovelluksesta com.example.app (pakettinimi) vuonna 2014 luodut raportit raporttiryhmästä pubsite_prod_rev_0123456789, komento on seuraava:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/sales/salesreport_2014* /your/local/directory

Tiedostomuoto

Kenttä Muoto Valinnainen Esimerkkejä ja huomioita

Tilausnumero

Merkkijono

Ei

GPA.1234-1234-1234-12345

Tilaukselle annettu yksilöllinen tunnus. Tilaustunnusten lopussa on uusimisen jaksonumero.

Tilauksen veloituspäivä

Merkkijono

Ei

2016-11-30

Tilauksen päivämäärä UTC-aikavyöhykkeellä (muodossa VVVV-KK-PP).

Tilauksen veloituksen aikaleima

Kokonaisluku

Ei

1480507200

UNIX-aikaleima hetkeltä, kun tilaus veloitettiin käyttäjältä. Mitataan sekunneissa alkukohdan jälkeen.

Maksun tila

Merkkijono

Ei

charged, refund, partial refund, jne.

Jos hyvität tilauksen kokonaan osittaisen hyvityksen jälkeen:

• Osittainen hyvitys näkyy erillisellä rivillä.
  • Jäljellä oleva saldo näkyy täyden hyvityksen rivillä.

Laitteen malli

Merkkijono

Ei

mako jne.

Android-laitemalli, jolla ostos tehtiin. Tilauksissa tämä tarkoittaa alkuperäiseen ostoon käytettyä laitetta.

Tuotteen nimi

Merkkijono

Ei

coins, monthly subscription, jne.

Kehittäjän määrittämä tuotenimi. Näytetään ostajan kielellä.

Tuotteen tunnus

Merkkijono

Ei

com.example.app

Sen sovelluksen pakettinimi, jossa tuote myytiin.

Tuotetyyppi

Merkkijono

Ei

paidapp, subscription, inapp

SKU-tunnus

Merkkijono

Ei

treasure_chest_for_new_users

Kehittäjän määrittämä yksilöllinen SKU-tunnus.

Myyntivaluutta

Merkkijono

Ei

USD, EUR, THB jne.

Tuotteen hinta

Kokonaisluku

Ei

12,345.67

Näkyy ostajan paikallisessa valuutassa. Tuhansien erottimena käytetään pilkkua (,).

Perityt verot

Kokonaisluku

Kyllä

12,345.67

Ostajan paikallisessa valuutassa. Tuhansien erottimena käytetään pilkkua (,).

Laskutettu summa

Kokonaisluku

Ei

12,345.67

Ostajan paikallisessa valuutassa. Tämä on tuotteen hinnan ja siitä kerättyjen verojen yhteissumma. Tuhansien erottimena käytetään pilkkua (,).

Ostajan kaupunki

Merkkijono

Kyllä

Boston, Toronto, jne.

Käytetään vain myynneissä, joissa sinä olet vastuullinen myyjä.

Ostajan alue

Merkkijono

Kyllä

MA, ON jne.

Käytetään vain myynneissä, joissa sinä olet vastuullinen myyjä.

Ostajan postinumero

Merkkijono

Kyllä

02140, M5B 1L6, jne.

Käytetään vain myynneissä, joissa sinä olet vastuullinen myyjä.

Ostajan maa

Merkkijono

Ei

US, CA jne.

Perussuunnitelman tunnus

Merkkijono

Kyllä

weekly

Tarjouksen tunnus

Merkkijono

Kyllä

spring-offer

Tulot

Tietoja

Voit käyttää tuloraporttia maksujen ja tapahtumien ymmärtämiseen. Raportin jokaisella rivillä on tapahtumatyyppi, esim. kun veloitat asiakkaalta rahaa tai maksat Googlelle maksun, sekä alkuperäiset ja muunnetut rahasummat.

Tulosraportit sisältävät edellisen kuukauden aikana kerätyt laskut. Saat laskun, jos täytät vähimmäismaksumäärän. Saat maksun useita viikkoja sen jälkeen, kun tuloraportti tulee saataville.

Tuloraportti luodaan kerran kuukaudessa ja on yleensä saatavilla seuraavan kuun 5. päivään mennessä. Google voi toisinaan tehdä oikaisuja tuloihisi laskuvirheiden korjaamiseksi. Tällaisissa tapauksissa ilmoitamme sinulle ongelmasta ja luomme ylimääräisen tulotiedoston, joka sisältää vain oikaistut tapahtumat omaa arkistoasi varten.

Huom. Kun tuotteita myydään Euroopan talousalueella (ETA) oleville käyttäjille, Google toimii kauppiaana. Siksi näiden maiden maksutapahtumat näkyvät yksirivisinä (tapahtumatyyppinä "veloitus"). Muissa maissa tapahtuneet myynnit sisältävät myös tapahtumatyypin Google-maksu.

Komento

gs://[ryhmätunnus]/earnings/earnings_YYYYMM.zip

Esimerkki

Jos haluat esimerkiksi ladata kaikki sovelluksesta com.example.app (pakettinimi) vuonna 2014 luodut raportit raporttiryhmästä pubsite_prod_rev_0123456789, komento on seuraava:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/earnings/earnings_2014* /your/local/directory

Tiedostomuoto

Kenttä Muoto Valinnainen Esimerkkejä ja huomioita

Kuvaus

Merkkijono

Ei

GPA.1234-1234-1234-12345

Tilaukselle annettu yksilöllinen tunnus. Tilaustunnusten lopussa on uusimisen jaksonumero.

Tapahtuman päiväys

Merkkijono

Ei

Nov 30, 2016

Tilauksen päivämäärä PDT-aikavyöhykkeellä (muodossa KKK PP, VVVV).

Tapahtuman ajankohta

Merkkijono

Ei

12:00:00 PM PDT

Verotyyppi

Merkkijono

Kyllä

Kolmannen osapuolen vero

Tämä on tyhjä verottamattomien rivien kohdalla.

Tapahtumatyyppi

Merkkijono

Ei

Charge, Google fee, Tax, Charge refund, Google fee refund, jne.

Hyvitystyyppi

Merkkijono

Kyllä

Full, Partial

Hyvitykset, joissa ostajalle hyvitetään kaikki maksetut kulut merkitään täysiksi (full). Hyvitykset, joissa käyttäjälle hyvitetään osa maksusummasta, merkitään osittaisiksi (partial).

Tuotteen nimi

Merkkijono

Ei

coins, monthly subscription, jne.

Kehittäjän määrittämä tuotenimi. Näytetään ostajan kielellä.

Tuotteen tunnus

Merkkijono

Ei

com.example.app

Sen sovelluksen pakettinimi, jossa tuote myytiin.

Tuotetyyppi

Kokonaisluku

Kyllä

0,1

Käytetään myytyjen tuotteiden tyypin tunnistamiseen. 0 tarkoittaa maksullisen sovelluksen myyntiä, 1 tarkoittaa sovelluksen sisäisen tuotteen tai tilauksen myyntiä.

SKU-tunnus

Merkkijono

Ei

treasure_chest_for_new_users

Kehittäjän määrittämä yksilöllinen SKU-tunnus.

Laitteisto

Merkkijono

Ei

mako jne.

Android-laitemalli, jolla ostos tehtiin. Tilauksissa tämä tarkoittaa alkuperäiseen ostoon käytettyä mallia.

Ostajan maa

Merkkijono

Ei

US, CA jne.

Ostajan alue

Merkkijono

Kyllä

MA, ON jne.

Käytetään vain myynneissä, joissa sinä olet vastuullinen myyjä.

Ostajan postinumero

Merkkijono

Kyllä

02140, M5B 1L6, jne.

Ostajan valuutta

Merkkijono

Ei

USD, EUR, THB jne.

Summa (ostajan valuutta)

Kokonaisluku

Ei

12345.67

Tämän laskurivin kokonaissumma ennen valuuttamuunnosta.

Valuutan muunnoskurssi

Kokonaisluku

Ei

0.56789

Valuutan muunnoskurssi, jota käytetään ostajan maksamien summien muuntamiseen kauppiaan valuuttaan.

Kauppiaan valuutta Merkkijono Ei

USD, EUR, THB jne.

Valuutta, johon tilaus muunnetaan. Tämä on paikallinen valuutta, jolla sinulle maksetaan.

Summa (kauppiaan valuutta) Kokonaisluku Ei

12345.67

Tämän laskurivin kokonaissumma valuuttamuunnoksen jälkeen.

Perussuunnitelman tunnus

Merkkijono

Kyllä

weekly

Tarjouksen tunnus

Merkkijono

Kyllä

spring-offer

Korean Play-saldon käyttö

Tietoja

Jos olet kauppias, jonka tulee Etelä-Korean lakien ja sääntöjen mukaan antaa ostoksista kuitti, tai jos olet itse rekisteröitynyt antamaan kuitteja, sinun on ostajan pyynnöstä lähetettävä kuitti maksullisen sovelluksen tai sovelluksen sisäisen tuotteen ostoksesta, joka on tehty Google Play ‑lahjakortilla Korean woneissa (KRW).

Korean Play-saldon käyttöraportti sisältää Play-saldomyynnit, jotka on tehty Korean Won-valuutassa, jotta käyttäjälle voidaan lähettää kuitti.

Huom. Käyttäjät voivat lisätä Play-saldoa useista lähteistä, mukaan lukien Googlen tai sen kumppaneiden tarjoushyvitysten kautta. Ennen kuitin lähettämistä on tärkeää varmistaa, että käyttäjä lisäsi saldoonsa rahaa vastaavalla keinolla (esim. lahjakortilla).

Komento

gs://[developer_bucket_id]/play_balance_krw/play_balance_krw_YYYYMM.zip

Esimerkki

Jos haluat esimerkiksi ladata kaikki sovelluksesta com.example.app (pakettinimi) vuonna 2018 luodut raportit raporttiryhmästä pubsite_prod_rev_0123456789, komento on seuraava:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/play_balance_krw/play_balance_krw_2018* /your/local/directory

Tiedostomuoto

Kenttä Muoto Valinnainen Esimerkkejä ja huomioita

Tilausnumero

Kokonaisluku

Ei

GPA.1234-1234-1234-12345

Tilaukselle annettu yksilöllinen tunnus. Tilaustunnusten lopussa on uusimisen jaksonumero.

Tilauksen veloituspäivä

Merkkijono

Ei

2016-11-30

Tilauksen päivämäärä UTC-aikavyöhykkeellä (muodossa VVVV-KK-PP).

Maksun tila

Merkkijono

Ei

Charged, Refund, jne.

Play-saldon käyttösumma

Merkkijono

Ei

12,345.67

Tapahtuman summa.

Play-saldon valuutta Merkkijono Ei KRW
Korean Play-saldon käyttöraporteissa tämä on aina Korean Won (KRW).
Tilauksen veloituksen aikaleima Kokonaisluku Ei 1480507200

UNIX-aikaleima hetkeltä, kun tilaus veloitettiin käyttäjältä. Mitataan sekunneissa alkukohdan jälkeen.

Tilaukset

Peruutuskyselyn vastaukset

Komento

gs://[ryhmätunnus]/subscriptions/cancellations/freeform_[pakettinimi].csv

Tiedostomuoto

Kenttä Muoto Valinnainen Esimerkkejä ja huomioita
Perumispäivä Merkkijono EI 2016-11-30
SKU-tunnus Merkkijono EI treasure_chest_for_new_users
Kehittäjän määrittämä yksilöllinen SKU-tunnus.
Maa Merkkijono EI US, CA jne.
Vastaus Merkkijono EI

Koontiraporttien komennot ja tiedostomuodot

Tilastot

Asennukset

Komento

gs://[ryhmätunnus]/stats/installs/installs_[pakettinimi]_yyyyMM_[raporttiluokka].csv

Tiedostomuoto

Kenttä Muoto Valinnainen Esimerkki
Päivämäärä VVVV-kk-pp EI 2014-06-19
Paketin nimi Merkkijono EI com.my.app
Laite (tai muu tuettu raporttiluokka) Merkkijono KYLLÄ hammerhead
Nykyiset asennukset laitteiden mukaan Kokonaisluku EI
Asennukset aktiivisille laitteille Kokonaisluku EI
Päivittäiset asennukset laitteiden mukaan Kokonaisluku EI
Päivittäiset poistot laitteiden mukaan Kokonaisluku EI
Päivittäiset päivitykset laitteiden mukaan Kokonaisluku EI
Nykyiset asennukset käyttäjien mukaan Kokonaisluku EI
Asennukset yhteensä käyttäjien mukaan Kokonaisluku EI
Päivittäiset asennukset käyttäjien mukaan Kokonaisluku EI
Päivittäiset asennuksien poistot käyttäjien mukaan Kokonaisluku EI

Tuetut raporttiluokat

Raporttiluokka Tiedostonimi
Sovellusversion koodi ..._app_version.csv
Operaattori ..._carrier.csv
Maa ..._country.csv
Laite ..._device.csv
Kieli ..._language.csv
Android-käyttöjärjestelmän versio ..._os_version.csv

Esimerkki

Jos haluat esimerkiksi ladata kaikki sovelluksesta com.example.app (pakettinimi) vuonna 2014 luodut raportit raporttiryhmästä pubsite_prod_rev_0123456789, komento on seuraava:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/stats/installs/installs_com.example.app_2014* /your/local/directory
Kolarit

Huom. Tammikuusta 2018 alkaen vietävää dataa otetaan uudesta datalähteestä, ja se vastaa sovelluksesi Tilastotiedot-sivun tietoja. Vuoden 2018 tammikuuta edeltävältä ajalta voidaan viedä vain edellisestä datalähteestä peräisin olevaa dataa.

Komento

gs://[ryhmätunnus]/stats/crashes/crashes_[pakettinimi]_yyyyMM_[raporttiluokka].csv

Tiedostomuoto

Kenttä Muoto Valinnainen Esimerkki
Päivämäärä VVVV-kk-pp EI 2014-06-19
Paketin nimi Merkkijono EI com.my.app
Laite (tai muu tuettu raporttiluokka) Merkkijono KYLLÄ hammerhead
Päivittäiset kaatumiset Kokonaisluku EI
Päivittäiset ANR:t Kokonaisluku EI

Tuetut raporttiluokat

Raporttiluokka Tiedostonimi
Sovellusversion koodi ..._app_version.csv
Laite ..._device.csv
Android-käyttöjärjestelmän versio ..._os_version.csv

Esimerkki

Jos haluat esimerkiksi ladata kaikki sovelluksesta com.example.app (pakettinimi) vuonna 2014 luodut raportit raporttiryhmästä pubsite_prod_rev_0123456789, komento on seuraava:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/stats/crashes/crashes_com.example.app_2014* /your/local/directory
Arviot

Komento

gs://[ryhmätunnus]/stats/ratings/ratings_[pakettinimi]_yyyyMM_[raporttiluokka].csv

Tiedostomuoto

Kenttä Muoto Valinnainen Esimerkki
Päivämäärä VVVV-kk-pp EI 2014-06-19
Paketin nimi Merkkijono EI com.my.app
Laite (tai muu tuettu raporttiluokka) Merkkijono KYLLÄ hammerhead
Päivittäinen arvio keskimäärin %.2f KYLLÄ
Kokonaisarvio keskimäärin %.2f Kyllä 4.16

Tuetut raporttiluokat

Raporttiluokka Tiedostonimi
Sovellusversion koodi ..._app_version.csv
Operaattori ..._carrier.csv
Maa ..._country.csv
Laite ..._device.csv
Kieli ..._language.csv
Android-käyttöjärjestelmän versio ..._os_version.csv

Esimerkki

Jos haluat esimerkiksi ladata kaikki sovelluksesta com.example.app (pakettinimi) vuonna 2014 luodut raportit raporttiryhmästä pubsite_prod_rev_0123456789, komento on seuraava:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_rev_0123456789/stats/ratings/ratings_com.example.app_2014* /your/local/directory
Tilaukset

Komento

gs://[kehittäjän_ryhmätunnus]/financial-stats/subscriptions/subscriptions_[pakettinimi]_[tuotteen_tunnus]_yyyyMM_[raporttiluokka].csv

Tiedostomuoto

Kenttä Muoto Valinnainen Esimerkki
Päivämäärä VVVV-kk-pp EI 2016-03-28
Paketin nimi Merkkijono EI com.my.app
Tuotteen tunnus Merkkijono EI monthly.subscription
Maa tai laite Merkkijono EI Tietoihin täytyy sisältyä joko maa tai laite.
Uudet tilaukset Kokonaisluku EI
Peruutetut tilaukset Kokonaisluku EI
Voimassa olevat tilaukset Kokonaisluku EI

Huom. Saat lisää tilastotietoja uusista, peruutetuista ja voimassa olevista tilauksista tutustumalla sovelluksesi tuotto- ja ostajadataan.

Tuetut raporttiluokat

Raporttiluokka Tiedostonimi
Maa ..._country.csv
Laite ..._device.csv

Käyttäjien osto- ja muu toiminta

Säilytettyjen asentajien ja ostajien raportit antavat ohjelmallisen pääsyoikeuden vanhan hankintaraportin dataan. Tämä vienti otetaan pois käytöstä 1.8.2021 ja uusi ohjelmallinen vienti tulee saataville maaliskuussa 2021. Se sisältää Kaupan analyysi ‑dataa ja uuden Play Consolen esittelemät Konversioanalyysi-sivut.

Voit viedä dataa manuaalisesti uutta hankintaraporttia varten Konversioanalyysi-sivulla uudessa Play Consolessa.

Lue lisätietoja artikkelista Voinko ladata hankintadataa?

Huom. Tilaajat-raporttia ei tueta marraskuusta 2019 alkaen. Lue lisää hankinnan lähteistä ja mittareista.

Säilytetyt asentajat (vanha vienti – saatavilla elokuuhun 2021 asti)

Komento

gs://[ryhmätunnus]/acquisition/retained_installers/retained_installers_[pakettinimi]_yyyyMM_[raporttiluokka].csv

Tiedostomuoto

Kenttä Muoto Valinnainen Esimerkkejä ja huomioita
Päivämäärä VVVV-kk-pp EI

Tietosivulla käynnin päivämäärä

Huom. Yksittäisten tietosivulla käyneiden lisääminen usealta päivältä johtaa suurempaan tietosivun kävijämäärään kuin viikoittaisessa tai kuukausittaisessa kohorttinäkymässä. Viikoittaisessa ja kuukausittaisessa kohorttinäkymässä jokainen kävijä lasketaan vain kerran useista käynneistä huolimatta.

Hankintakanava Merkkijono KYLLÄ

Orgaaninen, Google Ads, UTM-tagattu

Esillä Hankintakanava-raporttiluokassa

Huom. Play Kauppa (orgaaninen) ‑kanava koostuu Haku Play Kaupasta (orgaaninen) ‑kanavan ja Selailu Play Kaupassa (orgaaninen) ‑kanavan kävijöistä. Jotta raportissa ilmoitettuja kävijöitä ei lasketa mukaan kahdesti, jätä joko Play Kauppa (orgaaninen) ‑rivi tai sekä haku- että selailurivi huomioimatta.

Maa Merkkijono KYLLÄ Esillä Maa- ja Maa (Play Kaupan orgaaninen) ‑raporttiluokissa
UTM:n lähde/kampanja Merkkijono KYLLÄ

Esillä Seuratut kanavat (UTM) ‑raporttiluokassa

Avainsana Merkkijono KYLLÄ

Esimerkiksi "pelit"

Esillä Haku Play Kaupasta (orgaaninen) ‑raporttiluokassa

Tietosivulla käyneet Kokonaisluku EI
Asentajat Kokonaisluku EI
Kävijöistä asentajiksi siirtyneiden käyttäjien konversioprosentti Desimaali EI
Asentajiksi siirtyneiden kävijöiden konversioprosentin mediaanivertailuarvo Desimaali KYLLÄ

Ei käytössä elokuusta 2019 alkaen. Uuden laskutavan mukaiset päivitetyt vertailuarvot ovat saatavilla Hankintaraportit-sivulla.

Lisätietoja on artikkelissa Play Kauppa ‑liikenteen konversioprosenttien vertaisvertailu.

1 päivän säilytetyt asentajat Kokonaisluku EI
Säilytysprosentti, asentaja – 1 päivä Desimaali EI
7 päivää säilytetyt asentajat Kokonaisluku EI
Säilytysprosentti, asentaja – 7 päivää Desimaali EI
15 päivää säilytetyt asentajat Kokonaisluku EI
Säilytysprosentti, asentaja – 15 päivää Desimaali EI
30 päivää säilytetyt asentajat Kokonaisluku EI
Säilytysprosentti, asentaja – 30 päivää Desimaali EI

Tuetut raporttiluokat

Raporttiluokka Tiedostonimi
Hankintakanava* ..._channel.csv
Maa ..._country.csv
Maa (Play Kaupan orgaaninen) ..._play_country.csv
Haku Play Kaupasta (orgaaninen) ..._play_search.csv
Seuratut kanavat (UTM) ..._utm_tagged.csv

Huom. Play Kauppa (orgaaninen) ‑kanava koostuu Haku Play Kaupasta (orgaaninen) ‑kanavan ja Selailu Play Kaupassa (orgaaninen) ‑kanavan kävijöistä. Jotta raportissa ilmoitettuja kävijöitä ei lasketa mukaan kahdesti, jätä joko Play Kauppa (orgaaninen) ‑rivi tai sekä haku- että selailurivi huomioimatta.

Kesäkuusta 2019 alkaen Google Haku (orgaaninen) ‑ulottuvuutta ei enää tueta.

Kehitys Kaupassa (uusi vienti – saatavilla maaliskuussa 2021)

CSV-nimet

Jokainen saatavilla oleva CSV-tiedosto sisältää dataa yhdeltä kuukaudelta ja erittelystä. CSV:ille annetaan strukturoidut nimet, jotka ilmaisevat niiden kattaman vuoden, kuukauden ja raportin erittelyn alla olevan mallin mukaan:

Tiedostonimien malli: store_performance_[package_name]_[yyyyMM]_[breakdown].csv

Huomioitavaa:

• Pakettinimi sisältyy tiedostonimeen sellaisenaan siihen kuuluvien mahdollisten erikoismerkkien kanssa  ("." tai "_").
  • yyyyMM edustaa vuotta ja kuukautta, esimerkiksi 202101.

Komento

gs://[developer_bucket_id]/stats/store_performance/store_performance_[package_name]_[yyyyMM]_[breakdown].csv

Tiedostomuoto

Kenttä Muoto Valinnainen Esimerkki Kuvaus
Päivämäärä VVVV-kk-pp EI 2021-01-01

Tietosivulla käynnin päivämäärä

Paketin nimi Merkkijono EI com.example.app Raportin datan omistavan paketin nimi
Maa/alue Merkkijono EI Iso-Britannia Maa tai alue, johon käyttäjän Google-tili on rekisteröity
Liikenteen lähde Merkkijono EI Haku Google Playsta

Miten käyttäjä tuli sovelluksen tietosivulle:

• Haku Google Playsta
  • Kolmansien osapuolten viittaukset
  • Google Playn tutkiminen
Hakutermi Merkkijono KYLLÄ sovelluskauppa

Käyttäjän hakema termi ennen sovelluksen tietosivulle siirtymistä. Käytettävissä vain Google Playn haussa.

Huom. Voi olla Muu jos tämä arvo ei yllä tiettyihin minimikynnyksiin

UTM-lähde Merkkijono KYLLÄ Google

Sovelluksen tietosivulle johtavissa täsmälinkeissä oleva utm_source-URL-parametri. Käytettävissä vain kolmannen osapuolen suosituksella

Huom. Voi olla Muu jos tämä arvo ei yllä tiettyihin minimikynnyksiin

UTM-kampanja Merkkijono KYLLÄ kampanja

Sovelluksen tietosivulle johtavissa täsmälinkeissä oleva utm_campaign-URL-parametri. Käytettävissä vain kolmannen osapuolen suosituksella.

Huom. Voi olla Muu jos tämä arvo ei yllä tiettyihin minimikynnyksiin
Tietosivun hankinnat Kokonaisluku EI 10 Sellaisten käyttäjien määrä, jotka kävivät tietosivullasi, asensivat sovelluksesi ja joilla ei ollut sitä asennettuna millään muulla laitteella asennushetkellä
Tietosivulla käyneet Kokonaisluku EI 100 Sellaisten käyttäjien määrä, jotka kävivät tietosivullasi ja joilla ei ollut sovellustasi asennettuna millään laitteella
Tietosivun konversioprosentti Desimaali EI 0,1

Niiden tietosivulla käyneiden käyttäjien prosenttiosuus, jotka asensivat sovelluksesi

Huom.Tämä ei sisällä käyntejä tai asennuksia käyttäjiltä, joilla on jo sovelluksesi asennettuna toisella laitteella

Saatavilla oleva erittelyn rakenne

Seuraavat erittelyt ovat saatavilla:

Erittelyn nimi Kentät jokaisessa CVS:ssä (järjestyksessä):

maa

Tiedostonimen esimerkki:

store_performance_com.example.app_202012_country.csv

Päivämäärä, pakettinimi, maa, sovelluksen tietosivun hankinnat, tietosivulla käyneet, sovelluksen tietosivun konversioprosentti

traffic_source

Tiedostonimen esimerkki:

store_performance_com.example.app_202012_traffic_source.csv

Päivämäärä, pakettinimi, liikenteen lähde, hakutermi, UTM-kampanja, sovelluksen tietosivun hankinnat, tietosivulla käyneet, sovelluksen tietosivun konversioprosentti

Vaihtamisen tavat

• Kaksinkertaista kaikki kaksinkertaiset lainausmerkit (" -> "")
  • Jos solu sisältää sarkaimia, rivinvaihtomerkkejä, kaksinkertaisia lainausmerkkejä tai pilkkuja, lisää kaksinkertaiset lainausmerkit solun ympärille. (... -> "...")

Esimerkki

Jos haluat esimerkiksi ladata kaikki sovelluksesta com.example.app (pakettinimi) vuonna 2020 luodut raportit raporttiryhmästä pubsite_prod_rev_0123456789, komento on seuraava:

gsutil cp -r gs://pubsite_prod_0123456789/stats/store_performance/store_performance_com.example.app_2020* /your/local/directory

Ostajat (7 päivää asennuksen jälkeen – saatavilla elokuuhun 2021 asti)

Komento

gs://[ryhmätunnus]/acquisition/buyers_7d/buyers_7d_[pakettinimi]_yyyyMM_[raporttiluokka].csv

Tiedostomuoto

Kenttä Muoto Valinnainen Esimerkkejä ja huomioita
Päivämäärä VVVV-kk-pp EI

Tietosivulla käynnin päivämäärä

Huom. Yksittäisten tietosivulla käyneiden lisääminen usealta päivältä johtaa suurempaan tietosivun kävijämäärään kuin viikoittaisessa tai kuukausittaisessa kohorttinäkymässä. Viikoittaisessa ja kuukausittaisessa kohorttinäkymässä jokainen kävijä lasketaan vain kerran useista käynneistä huolimatta.

Hankintakanava Merkkijono KYLLÄ

Orgaaninen, Google Ads, UTM-tagattu

Esillä Hankintakanava-raporttiluokassa

Huom. Play Kauppa (orgaaninen) ‑kanava koostuu Haku Play Kaupasta (orgaaninen) ‑kanavan ja Selailu Play Kaupassa (orgaaninen) ‑kanavan kävijöistä. Jotta raportissa ilmoitettuja kävijöitä ei lasketa mukaan kahdesti, jätä joko Play Kauppa (orgaaninen) ‑rivi tai sekä haku- että selailurivi huomioimatta.

Maa Merkkijono KYLLÄ Esillä Maa- ja Maa (Play Kaupan orgaaninen) ‑raporttiluokissa
UTM:n lähde/kampanja Merkkijono KYLLÄ Esillä Seuratut kanavat (UTM) ‑raporttiluokassa
Avainsana Merkkijono KYLLÄ

Esimerkiksi "pelit"

Esillä Haku Play Kaupasta (orgaaninen) ‑raporttiluokassa

Tietosivulla käyneet Kokonaisluku EI
Asentajat Kokonaisluku EI
Kävijöistä asentajiksi siirtyneiden käyttäjien konversioprosentti Desimaali EI
Asentajiksi siirtyneiden kävijöiden konversioprosentin mediaanivertailuarvo Desimaali KYLLÄ

Ei käytössä elokuusta 2019 alkaen. Uuden laskutavan mukaiset päivitetyt vertailuarvot ovat saatavilla Hankintaraportit-sivulla.

Lisätietoja on artikkelissa Play Kauppa ‑liikenteen konversioprosenttien vertaisvertailu.

Ostajat Kokonaisluku EI
Asentajista ostajiksi siirtyneiden käyttäjien konversioprosentti Desimaali EI
Toistuvasti ostavat Kokonaisluku EI
Asentajista toistuviksi ostajiksi siirtyneiden käyttäjien konversioprosentti Desimaali EI
Ostajista toistuviksi ostajiksi siirtyneiden käyttäjien konversioprosentti Kokonaisluku EI

Tuetut raporttiluokat

Raporttiluokka Tiedostonimi
Hankintakanava* ..._channel.csv

Maa

..._country.csv

Maa (Play Kaupan orgaaninen)

..._play_country.csv
Haku Play Kaupasta (orgaaninen) ..._play_search.csv
Seuratut kanavat (UTM) ..._utm_tagged.csv

Huom. Play Kauppa (orgaaninen) ‑kanava koostuu Haku Play Kaupasta (orgaaninen) ‑kanavan ja Selailu Play Kaupassa (orgaaninen) ‑kanavan kävijöistä. Jotta raportissa ilmoitettuja kävijöitä ei lasketa mukaan kahdesti, jätä joko Play Kauppa (orgaaninen) ‑rivi tai sekä haku- että selailurivi huomioimatta.

Kesäkuusta 2019 alkaen Google Haku (orgaaninen) ‑ulottuvuutta ei enää tueta.