Så här används Play Console

Registrera dig för ett utvecklarkonto på Google Play

Om du vill publicera Android-appar på Google Play måste du skapa ett utvecklarkonto på Google Play.

Steg 1: Registrera dig för ett utvecklarkonto på Google Play

Du måste vara minst 18 år för att få registrera dig för ett utvecklarkonto på Google Play.

1. Registrera dig för ett utvecklarkonto via Google-kontot.
  2. När du har ett utvecklarkonto kan du publicera och hantera appar via Play Console.
Steg 2: Godkänn distributionsavtalet för utvecklare

Du måste granska och godkänna Google Plays distributionsavtal för utvecklare under registreringen.

Steg 3: Betala registreringsavgiften

Du kan betala registreringsavgiften på 25 USD med följande kredit- eller bankkort:

• MasterCard
  • Visa
  • American Express
  • Discover (endast USA)
  • Visa Electron (endast utanför USA)

Obs! Vilka typer av kort som kan användas varierar beroende på var du befinner dig.

Steg 4: Slutför kontouppgifterna

Ange dina kontouppgifter. Utvecklarnamnet visas för kunder på Google Play.

Du kan lägga till fler kontouppgifter när kontot har skapats.

Utveckla Android-appar

Lär dig att designa, utveckla och distribuera Android-appar på Google Play.

Använda Play Console

När du har valt en app visas de här sidorna i varje kategori.

• Android diagnos: Översikt, ANR-fel och krascher, förenklingsfiler
  • Utvecklarverktyg: Tjänster och API
  • Hantera lansering: Versionsöversikt, appversioner, Android Instant Apps, biproduktsbibliotek, utforskare för AAB-arkiv, enhetskatalog, appsignering, förlanseringsrapport
  • Butiksvisning: Butiksuppgifter, experiment med butiksuppgifter, priser och distribution, innehållsklassificering, produkter i appar, rea på betalappar, översättningstjänst
  • Användarförvärv: Förvärvsrapporter, Google Ads-kampanjer, kampanjer, optimeringstips
  • Ekonomiska rapporter: Översikt, intäkter, köpare, konverteringar, prenumerationer
  • Synpunkter från användare: Betyg, recensionsanalys, recensioner, feedback från betaanvändare

Klicka på länkarna nedan om du vill veta mer om några av de mest populära funktionerna.

Spåra appresultat via Android-enheten

Granska appens status och resultat när du är på språng med appen Play Console.

Nyheter

Nedan ser du några av de populäraste nyhetskällorna med senaste nytt och tips för att utveckla Android-appar och -spel för Google Play.

Felsök

Behöver du hjälp att publicera appar på Google Play? Besök följande platser för att få mer hjälp.