Så här kommer du igång med Play Console

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar och konfigurerar ett utvecklarkonto på Play Console. Den innehåller även länkar till andra resurser som kan vara användbara när du kommer igång.

Registrera dig för ett utvecklarkonto på Google Play

Följ stegen nedan för att skapa och konfigurera ett utvecklarkonto på Play Console så att du kan börja publicera Android-appar på Google Play.

Steg 1: Registrera dig för ett utvecklarkonto på Play Console

Du måste vara minst 18 år för att få registrera dig för ett utvecklarkonto på Google Play.

1. Registrera dig för ett utvecklarkonto på Play Console via Google-kontot.
  2. När du har ett konto kan du publicera och hantera appar via Play Console.
Steg 2: Godkänn distributionsavtalet för utvecklare

Du måste granska och godkänna Google Plays distributionsavtal för utvecklare under registreringen.

Steg 3: Betala registreringsavgiften

Du kan betala registreringsavgiften på 25 USD med följande kredit- eller bankkort:

• MasterCard
  • Visa
  • American Express
  • Discover (endast USA)
  • Visa Electron (endast utanför USA)

Obs! Förbetalda kort accepteras inte. Vilka typer av kort som kan användas varierar beroende på var du befinner dig.

Steg 4: Välj typ av utvecklarkonto

Välj vilken kontotyp du vill skapa. Du kan välja mellan två typer av utvecklarkonton på Google Play: personligt konto och organisationskonto. Dessa kan du läsa mer om här.

Obs! Utvecklare med personliga utvecklarkonton måste uppfylla vissa krav för apptestning innan de kan distribuera sin app på Google Play. Mer information finns i (Endast personliga konton) Steg 6: Verifiera dina identitetsuppgifter som utvecklare.

Steg 5: Verifiera uppgifter för utvecklaridentitet

Vi arbetar ständigt med att göra Google Play till är en säker och tillförlitlig plattform. Som ett led i detta arbete kräver vi att du slutför verifieringarna som beskrivs på den här sidan när du konfigurerar ditt utvecklarkonto på Play Console. Det hjälper oss att förstå utvecklare bättre och förhindra att skadliga aktörer sprider skadlig programvara. Verifieringskraven varierar beroende på vilken kontotyp du valde i steg 4.

Du kan lägga till fler kontouppgifter när kontot har skapats.

Obs! När du ansöker om ett utvecklarkonto på Play kan du behöva visa upp giltig fotolegitimation och kreditkort i ditt namn. Registreringsavgiften återbetalas inte om vi skulle finna att dessa handlingar är ogiltiga.

(Endast personliga konton) Steg 6: Uppfyll testkraven och kraven för enhetsverifiering

Utvecklare med personliga konton som har skapats efter den 13 november 2023 måste uppfylla specifika testkrav innan de kan göra sin app tillgänglig på Google Play. Läs mer i den här hjälpcenterartikeln.

Från och med början av 2024 måste utvecklare med nya personliga konton verifiera att de har åtkomst till en Android-enhet via Play Console-appen innan de kan göra appen tillgänglig på Google Play. Läs mer i den här hjälpcenterartikeln

Utveckla Android-appar

Du kan läsa mer om hur du designar, utvecklar och distribuerar Android-appar på Google via länkarna nedan.

Populära funktioner

Klicka på länkarna nedan om du vill veta mer om några av de mest populära funktionerna.

Nyheter

Nedan ser du några av de populäraste nyhetskällorna med senaste nytt och tips för att utveckla Android-appar och -spel för Google Play.

• Kolla din inkorg. Allt du behöver veta om Google Play och din app visas här. Meddelanden är skräddarsydda för dig och sorteras i prioriteringsordning så att du aldrig missar något viktigt.
  • Läs de senaste nyheterna och inläggen om Android och Google Play på Android Developers Blog.
  • Läs mer om trender och få tips och insikter om branschen i Medium-bloggen för appar och spel på Google Play.

Felsök

Behöver du hjälp att publicera appar på Google Play? Här är några sidor där du kan få mer hjälp:

Obs! Vårt supportteam kan hjälpa dig att använda Play Console men kan inte ge teknisk support eller utvecklingssupport.