Så här använder du Play Console

Registrera dig för ett utvecklarkonto på Google Play

Om du vill publicera Android-appar på Google Play måste du skapa ett utvecklarkonto på Google Play.

Steg 1: Registrera dig för ett utvecklarkonto på Google Play

Du måste vara minst 18 år för att få registrera dig för ett utvecklarkonto på Google Play.

1. Registrera dig för ett utvecklarkonto via Google-kontot.
  2. När du har ett utvecklarkonto kan du publicera och hantera appar via Play Console.
Steg 2: Godkänn distributionsavtalet för utvecklare

Du måste granska och godkänna Google Plays distributionsavtal för utvecklare under registreringen.

Steg 3: Betala registreringsavgiften

Du kan betala registreringsavgiften på 25 USD med följande kredit- eller bankkort:

• MasterCard
  • Visa
  • American Express
  • Discover (endast USA)
  • Visa Electron (endast utanför USA)

Obs! Förbetalda kort accepteras inte. Vilka typer av kort som kan användas varierar beroende på var du befinner dig.

Steg 4: Slutför kontouppgifterna

Ange dina kontouppgifter. Utvecklarnamnet visas för kunder på Google Play.

Du kan lägga till fler kontouppgifter när kontot har skapats.

Obs! När du ansöker om ett utvecklarkonto på Play kan du behöva visa upp giltig fotolegitimation och kreditkort i ditt namn. Registreringsavgiften återbetalas inte om vi skulle finna att dessa handlingar är ogiltiga.

Utveckla Android-appar

Läs mer om att designa, utveckla och distribuera Android-appar på Google Play.

Använda Play Console

När du har valt en app visas följande navigeringsobjekt, kategorier och sidor:

• Översikt: Appöversikten fungerar som en vägledning genom de viktigaste stegen för att göra appen tillgänglig på Google Play. Här visas även viktiga mätvärden när appen har publicerats.
  • Inkorg: Här visas alla dina meddelanden från Google Play Console.
  • Statistik: Se anpassningsbara och detaljerade rapporter om appens resultat.
  • Publiceringsöversikt: Se en översikt över ändringarna i appen och kontrollera när uppdateringar publiceras.

Version

• Versionsöversikt: Få en översikt över alla versioner på olika kanaler.
  • Produktion: Skapa och hantera produktionsversioner för att göra appen tillgänglig för användare i de utvalda länderna.
  • Testning: Öppet test, Slutet test, Internt test, Förhandsregistrering
  • Förlanseringsrapport: Översikt, Information, Inställningar
  • Enhetskatalog: Visa och hantera enheter som är kompatibla med din app.
  • Utforskare för AAB-arkiv: Granska alla appversioner, ladda ned artefakter och se vad Google Play genererar för dynamisk leverans.
  • Konfiguration: Appsignering, Intern appdelning, Avancerade inställningar

Ökning

• Butiksvisning: Primära butiksuppgifter, Anpassade butiksuppgifter, Experiment med butiksuppgifter, LiveOps, Butiksinställningar, Översättningstjänst
  • Butikens resultat: Butiksanalys, Konverteringsanalys

Kvalitet

• Betyg och recensioner: Betyg, Recensionsanalys, Recensioner, Feedback för test
  • Android-diagnos: Översikt, Resultat (Insikter, Experiment), Krascher och ANR-fel, Appstorlek

Generera intäkter

• Produkter: Appens pris, Produkter i appar, Prenumerationer
  • Kampanjkoder: Ge bort en betalapp, produkt i appen eller prenumeration gratis.
  • Ekonomiska rapporter: Översikt, Prenumerationer (Översikt, Behållande, Uppsägningar), Intäkt, Köpare, Konverteringar
  • Konfigurera intäktsgenerering: Konfigurera händelseaviseringar i realtid och applicensiering

Policy

• Policystatus: Kontrollera appens policystatus och åtgärda policyproblem.
  • Appinnehåll: Berätta om innehållet i din app för att se till att den följer Google Plays policyer.
  • Godkänd av lärare: Gör det enklare för föräldrar att hitta högkvalitativa appar för barn på Google Play

Klicka på länkarna nedan om du vill veta mer om några av de mest populära funktionerna.

Nyheter

Nedan ser du några av de populäraste nyhetskällorna med senaste nytt och tips för att utveckla Android-appar och -spel för Google Play.

Felsök

Behöver du hjälp att publicera appar på Google Play? Besök följande platser för att få mer hjälp.