Slik bruker du Play-konsollen

Registrer deg for en Google Play-utviklerkonto

Hvis du vil publisere Android-apper på Google Play, må du opprette en Google Play-utviklerkonto.

Trinn 1: Registrer deg for en Google Play-utviklerkonto

Du må være minst 18 år for å registrere deg for en Google Play-utviklerkonto.

1. Registrer deg for en utviklerkonto med Google-kontoen din.
  2. Når du har en utviklerkonto, kan du bruke Play-konsollen til å publisere og administrere appene dine.
Trinn 2: Godta distribusjonsavtalen for utviklere

I løpet av registreringsprosessen må du gå gjennom og godta distribusjonsavtalen for Google Play-utviklere.

Trinn 3: Betal registreringsavgiften

Du må betale en registreringsavgift på USD 25. Dette engangsbeløpet kan betales med følgende kreditt- eller debetkort:

• MasterCard
  • Visa
  • American Express
  • Discover (bare i USA)
  • Visa Electron (bare utenfor USA)

Merk: Forhåndsbetalte kort godtas ikke. Hvilke korttyper som godtas, kan variere fra sted til sted.

Trinn 4: Fyll ut kontodetaljene dine

Skriv inn kontodetaljene dine. «Utviklernavnet» ditt vises til kunder på Google Play.

Du kan legge til mer kontoinformasjon etter at du har opprettet kontoen din.

Merk: For å behandle forespørselen din om en Play-utviklerkonto kan du bli bedt om gyldig legitimasjon som er utstedt av myndighetene, og et kredittkort, og begge må være i ditt navn. Hvis vi fastslår at denne informasjonen er ugyldig, blir registreringsavgiften ikke refundert.

Utvikle Android-apper

På de nyttige linkene nedenfor kan du finne ut hvordan du designer, utvikler og distribuerer Android-apper på Google:

Bruk Play-konsollen

Når du har valgt en app, finner du følgende navigeringselementer, kategorier og sider:

• Oversikt: I appoversikten finner du alle de viktigste trinnene for å gjøre appen tilgjengelig på Google Play, og du ser nøkkelverdier etter lansering.
  • Innboks: Her finner du alle meldingene dine fra Google Play-konsollen.
  • Statistikk: Se tilpassbare, detaljerte rapporter om resultatene til appen din.
  • Publiseringsoversikt: Se en oversikt over endringene i appen din, og kontrollér når oppdateringer publiseres.

Utgave

• Oversikt over utgaver: Se en oversikt over alle utgavene dine i ulike målgrupper.
  • Produksjon: Opprett og administrer produksjonsutgaver for å gjøre appen din tilgjengelig for alle brukere i landene du har valgt.
  • Testing: Se og administrer Åpen testing, Lukket testing, Intern testing, Forhåndsregistrering
  • Rapport før lansering: Identifiser problemer med appen din før lansering, på mange forskjellige enheter.
  • Enhetskatalog: Se og administrer enhetene som er kompatible med appen din.
  • Utforsker for appsamlinger: Gå gjennom hver appversjon, last ned artefakter og se hva Google Play genererer for levering.
  • Konfigurering: Inneholder «Appintegritet», «Intern appdeling» og «Avanserte innstillinger».

Vekst

• Butikktilstedeværelse: Hovedbutikkoppføring, Tilpassede butikkoppføringer, Eksperimenter med butikkoppføringer, LiveOps, Butikkinnstillinger, Oversettelsestjeneste
  • Butikk-resultater: Butikk-analyse, Konverteringsanalyse

Kvalitet

• Vurderinger og anmeldelser: Vurderinger, Analyse av anmeldelser, Anmeldelser, Tilbakemeldinger om testing
  • Android-nøkkelstatistikk: Oversikt, Ytelse (Statistikk, Eksperimenter), Krasj og ANR-feil, Appstørrelse

Tjen penger

• Produkter: Inneholder «Priser for apper», «Produkter i appen» og «Abonnementer».
  • Kampanjekoder: Gi brukerne en app som koster penger, et produkt i appen eller et abonnement gratis.
  • Finansielle rapporter: Se hvor mye inntekt appen din genererer for ulike produkttyper. De er kategorisert slik: Oversikt, Abonnementer (Oversikt, Brukerlojalitet, Oppsigelser), Inntekt, Kjøpere og Konverteringer.
  • Konfigurering av inntektsgenerering: Konfigurer hendelsesvarsler i sanntid samt applisensiering.

Retningslinjer

• Status for retningslinjer: Sjekk statusen for retningslinjene for appen din, og rett opp i brudd på retningslinjene.
  • Appinnhold: Gi oss informasjon om innholdet i appen din for å sørge for at den overholder retningslinjene for Google Play.
  • Lærergodkjent: Hjelp foreldre med å finne kvalitetsapper for barn på Google Play.

Klikk på linkene nedenfor for å få mer informasjon om noen av de mest populære funksjonene:

Nyheter

Her er noen populære ressurser med de siste nyhetene og tipsene om utvikling av Android-apper og -spill for Google Play.

Feilsøking

Trenger du hjelp med å publisere apper på Google Play? Her er noen sider du kan gå til for å få mer hjelp:

Merk: Brukerstøtten vår kan hjelpe deg med bruk av Play-konsollen, men kan ikke gi teknisk støtte eller utviklingsstøtte.