Länka ett utvecklarkonto till Googles tjänster

Du kan länka ditt utvecklarkonto på Google Play till vissa konton och tjänster, som Google Ads, Google Marketing Platform, Firebase och Google betalningscenter.

Länka konton eller projekt

Google Ads

Den som äger ett konto i Play Console kan skicka en förfrågan om länkning från Play Console till ett Google Ads-konto och därigenom ge behörighet att rikta in kampanjer på användarna.

Så här fungerar länkningen

När ett Google Ads-konto och ett utvecklarkonto på Google Play har länkats får Google Ads-kontots ägare tillgång till remarketinglistor som har skapats automatiskt för appar som publicerats i ditt utvecklarkonto.

Du kan när som helst ta bort ett länkat konto. Om ett länkat konto tas bort inaktiveras de remarketinglistor i Google Ads som bygger på appar i det länkade utvecklarkontot, och det kan hända att eventuella annonser som riktas in mot dessa listor inte körs. Du hittar mer information om hur du länkar Google Ads-konton och utvecklarkonton i hjälpcentret för Google Ads.

Skicka länkförfrågningar

1. Öppna Play Console och öppna sidan Länkade tjänster  (Inställningar > Länkade tjänster).
  2. Klicka på Länka Google Ads-kontot under Google Ads.
  3. Ange kund-id för Google Ads.

En förfrågan skickas via e-post till det aktuella Google Ads-kontot. Administratören för ett Google Ads-konto kan granska länkförfrågningar genom att logga in på sitt Google Ads-konto och klicka på Inställningar > Länkade tjänster.

Firebase

Så här fungerar länkningen

Om du utvecklar Android-appar med Firebase kan du länka Firebase-appen för Android till ett utvecklarkonto på Google Play så att följande kan aktiveras:

• Appdistribution: stöd för AAB-arkiv
    • När du laddar upp ett AAB-arkiv till appdistribution exporteras det till Google Play för att generera en APK-fil som har optimerats för testarens enhetskonfiguration.
  • Crashlytics: dela app- och kraschdata
    • Se din app- och stabilitetsdata från Google Play i Crashlytics och få bättre översikt över appstatusen. Din data i Crashlytics kan även användas i funktioner på Play Console. Läs mer
  • Google Analytics: dela intäkts- och målgruppsdata

Lägg till eller ta bort en länk till en app

Du kan skapa och hantera länkar för Firebase-appar till utvecklarkonton på Firebase via Firebase-konsolen (Projektinställningar > Integrationer > Google Play). Besök hjälpcentret för Firebase för att läsa mer.

Du kan ta bort länken till en Firebase-app från ett utvecklarkonto i Play antingen via Play Console eller i Firebase-konsolen.

Följande händer om du tar bort länken till en app:

• Data som tidigare har exporterats kan förbli tillgänglig i den mottagande produkten.
  • Alla dataexporter mellan Firebase och Google Play via tillämpliga produktintegreringar upphör.
  • Om appen har länkats via integreringen med appdistribution kan du inte längre ladda upp nya AAB-arkiv till appdistribution och exportera dem till Google Play via integreringen med appdistribution.
  • Om appen har länkats via integreringen med Google Analytics upphör all export av intäkts- och målgruppsdata via integreringen mellan Google Play och Google Analytics.

Innan du börjar

Gör följande om du vill länka en Firebase-app till ett utvecklarkonto på Play:

Gör följande om du vill ta bort länken till en Firebase-app från ett utvecklarkonto på Play:

Steg

Läs om hur du länkar en Firebase-app till ett utvecklarkonto på Play i hjälpcentret för Firebase. Där hittar du också information om hur du tar bort länken till kontot och annan användbar information.

Gör följande om du väljer att ta bort länken till Firebase-appen för Android via Play Console:

1. Öppna Play Console och öppna sidan Länkade tjänster (Inställningar > Länkade tjänster).
  2. Välj Ta bort länk under Firebase.
Google Marketing Platform

Om du eller den reklambyrå du arbetar med vill spåra konverteringar i form av appinstallationer med Campaign Manager 360 eller Display & Video 360 kan du skicka en begäran om kontolänkning från ett Google Marketing Platform-konto till utvecklarkontot på Google Play.

Obs! En begäran om länkning måste skickas från CM360 eller Display & Video 360 och godkännas i Play Console. I Play Console går det bara att godkänna, avvisa eller ta bort en begäran.

Du kan när som helst ta bort ett länkat konto. Om ett länkat konto tas bort inaktiveras spårningen av appar i det länkade utvecklarkontot på Google Marketing Platform.

Granska länkförfrågningar

När en kontoadministratör gör en förfrågan om att länka ett Google Ads- eller Google Marketing Platform-konto till ditt utvecklarkonto får du en e-postavisering om detta. Du kan också granska förfrågningar på konfigureringssidan för Play Console.

1. Öppna Play Console och sidan Länkade tjänster  (Inställningar > Länkade tjänster).
  2. Godkänn eller avvisa länkförfrågan under Åtgärder.

Återkalla länkar till andra konton

Så här tar du bort länkar till Google Ads- eller Google Marketing Platform-konton:

1. Öppna Play Console och sidan Länkade tjänster  (InställningarLänkade tjänster).
  2. Klicka på Ta bort länk till konto under Åtgärder.

Relaterat innehåll

Länka ett utvecklarkonto på Google Play till betalningsprofilen.