Sovelluksen tulo- ja ostajadatan tarkastelu

Play Consolessa voit katsella sovelluksen talousdataa nähdäksesi myynnin, hallinnoitujen tuotteiden ja tilausten kehityksen ajan mittaan. Tulodata perustuu arvioituun myyntiin (ostajien maksamiin summiin, verollinen hinta).

Talousdatan katselu

Talousdata perustuu UTC-aikavyöhykkeeseen ja päivittyy päivittäin. Voit katsella talousdataa Play Consolen verkkoversiossa, jos sinulla on talousdatan katseluoikeus.

Sovelluksen talousdatan näkeminen:

1. Avaa Play Console ja valitse sovellus, jonka talousdatan haluat nähdä.
  2. Avaa Talousraporttien yhteenveto ‑sivu (Kaupallistaminen > Talousraportit > Yleiskatsaus).

Tuloraporttien selaaminen Play Consolessa

Play Consolessa voit selata sovelluksesi tulo- ja ostajadataa erilaisilla erittelyillä, jotta saat paremman käsityksen sovelluksen kehityksestä.

Yleiskatsaus

Yleiskatsaus-sivu sisältää laajan erittelyn tulolähteistä, keskimääräisen tuoton maksavaa käyttäjää kohden (ARPPU) sekä ostajatietoja.

Tuotto- ja ostajadata näytetään seuraavilta ajanjaksoilta. Näytettävät prosenttiluvut kuvaavat muutosta edelliseen kauteen verrattuna.

• Edellinen päivä
  • Viimeiset 7 päivää
  • Viimeiset 30 päivää
  • Kaikki (käyttöikä)

Voit myös nähdä tulot paikallisessa valuutassa ja maksuvaluutassa. Varmista, että käytät maasuodatinta, jotta valuuttavalitsin tulee näkyviin. Näet listan tuetuista valuutoista artikkelista Tuettu jakelu Google Playn käyttäjille alueittain.

Tulot

Tuotto-taulukon riveillä näytetään lähteet, jotka muodostavat kokonaistuottosi. Mahdolliset tulolähteet, joiden osuutta ei voi mitata, piilotetaan. Tulonlähteitä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

• Kokonaistulot: yhteenlasketut tulot kaikista lähteistä
  • Sovellusmyynti: sovelluksesi myyntihinnan tulot Google Playssa
  • Sovelluksen sisäiset tuotteet: sovelluksen sisäisten tuotteiden tulot
  • Tilaukset: toistuvien tilausten tulot
  • ARPPU: keskimääräiset tulot maksavaa käyttäjää kohden 30 viime päivän ajalta
  • Keskimääräinen arvo tapahtumaa kohti: keskimääräinen tulo yhtä tapahtumaa kohti

Ostajat

Ostajat-taulukko sisältää dataa uusista ja palaavista ostajista. Jos haluat nähdä kaikki maat tai laitteet, joissa on ostajien dataa, klikkaa maa- tai laiteluettelon alareunassa Näytä kaikki.

Näin ostajien tiedot näytetään:

• Yhteensä: kaikki kyseisellä aikavälillä ostoksia tehneet käyttäjät
  • Uudet: kyseisellä aikavälillä ensimmäisen ostoksensa tehneet käyttäjät
  • Palaavat: aiemmin ja kyseisellä aikavälillä ostoksia tehneet käyttäjät

Huom. ARPPU-välilehdellä maat ja laitteet on järjestetty kyseisen aikavälin kokonaistulojen mukaisesti. Voit valita Kaavion koonti ‑kohdan vierestä 30 päivän liukuva keskiarvo tai Päivittäinen keskiarvo, jos haluat päivittää kaavion vastaamaan valittua ajanjaksoa.

Tuotto

Tuotto-sivulla näytetään kaavio kertyneistä tuloista.

Voit suodattaa datasi ajanjakson mukaan sivun yläosasta. Jos sinulla on tuloja useammista maista tai ostolähteistä, voit myös suodattaa datan maan ja ostolähteen mukaan valitsemalla Lisää suodatin.

Voit käyttää seuraavia suodatusvaihtoehtoja:

• Aikaväli: 30 viime päivää, 6 viime kuukautta, viime vuosi tai koko käyttöikä
    • Vaihtoehdot vaihtelevat, koska dataa näytetään vain soveltuvien ajanjaksojen osalta.
  • Maa: maat, joissa sovelluksestasi on kertynyt tuloja

Huom. Kaikki suodatinyhdistelmät eivät ole käytettävissä, koska niiden saatavuus riippuu sovelluksen tulodatasta.

Voit myös katsella kunkin maan tuloja paikallisessa valuutassa käyttämällä suodattimien oikealla puolella olevaa valitsinta. Voit valita paikallisen valuutan suodattamalla näkyviin vain yksi maa.

Tuotekohtaiset tulot

Jos sovelluksessasi on hallinnoituja tuotteita ja tilauksia, löydät tuotekohtaisesta tuloerittelystä taulukon, jossa sovelluksen tulodata on eritelty yksittäisten tuotteiden mukaan. Taulukossa on nämä tiedot:

• Tulot
  • Tilaukset
  • Hyvitykset
  • Osittaiset hyvitykset

Yksittäisten tuotteiden tiedot

Jos haluat nähdä yksityiskohtaisen kaavion yksittäisestä tuotteesta Tulot-sivulla, klikkaa hallinnoidun tuotteen tai tilauksen nimeä.

Tuotteesi tulodata näytetään kaaviossa. Tarkastele muita ulottuvuuksia klikkaamalla näytön ylälaidassa olevia välilehtiä ja suodattimia.

Seuraavat ulottuvuudet ovat käytettävissä kaavion vasemmassa alareunassa:

• Laite: ostajan laitteen markkinointinimi ja laitenimi, esim. Google Nexus 7 (Flo)
  • Maa: ostajan asuinmaa (maadata voivat vaihdella tilauksen tulojen ja tilastotietojen mukaan)

Jos haluat lisätä muita ulottuvuuksia kaavioon, valitse kaavion alapuolella yksittäisten rivien vieressä olevat valitsemattomat ruudut.

Tuottodatan vieminen

Sovellusten tuloraportit perustuvat myyntiarvioraportteihin, jotka voi viedä Talousraportit-sivulta. Joukkoviennit sisältävät kaikkien tuottavien sovellusten tapahtumadata CSV-muodossa. Voit myös viedä kuukausittaisia tuloraportteja Talousraportit-sivulta.

Ostajat

Ostajat-sivu sisältää lisätietoja ostajista ja keskimääräisestä tuotosta maksavaa käyttäjää kohden (ARPPU). Klikkaa haluamasi raportin välilehteä ruudun keskiosassa.

Data näytetään kaaviossa, jonka voit suodattaa ajankohdan tai SKU:n mukaan, kun valitset Ostajat- tai ARPPU-vaihtoehdon.

• Laite: ostajan laitteen markkinointinimi ja laitenimi – esim. Google Nexus 7 (Flo)
  • Maa: ostajan maa
    • Muut-omaisuusryhmien data maista, jotka eivät ylitä vaadittua tietosuojakynnystä.

Voit lisätä kaavioon raporttiluokkia klikkaamalla yksittäisten rivien viereisiä valintaruutuja ruudun alaosasta.

Aikasuodattimet

Raportissa voidaan näyttää seuraavat ajanjaksot ruudun yläosan suodattimien perusteella. Näytettävät prosenttiluvut kuvaavat muutosta edelliseen kauteen.

• Edellinen päivä
  • Viimeiset 7 päivää
  • Viimeiset 30 päivää
  • Käyttöaika
Konversiot

Konversiot-sivulla voit tarkastella tietoja, jotta ymmärrät paremmin sovellukseesi liittyviä käyttäjien kulutusmalleja ajan myötä.

Voit katsella dataa viikoittaisina tai kuukausittaisina kohortteina kunkin kaavion yläosasta. Voit käyttää kohorttidataa sovelluksesi asentaneiden käyttäjien kulutusmallien vertailuun eri ajanjaksoina.

Käyttämällä ruudun oikeassa yläkulmassa olevia suodattimia näet datan seuraavilta ajanjaksoilta.

• 30 viime päivää
  • Viimeiset 6 kuukautta
  • Viime vuosi

Huom. Kohorttiryhmät määritetään asennuspäivämäärän perusteella PST-aikavyöhykkeen mukaan. Kulutusdata päivitetään päivittäin.

Konversioprosentti

Konversioprosentti-taulukosta näet arvioidun prosenttimäärän käyttäjistä, jotka ovat ostaneet sovelluksensisäisen tuotteen tai tilauksen sovelluksesi asennuksen jälkeen. Data ei sisällä myytyjä sovelluksia. Tämän datan avulla ymmärrät paremmin, miten suuri prosenttiosuus yleisöstäsi ostaa sovelluksesi kohteita ja miten viime aikoina tekemäsi muutokset vaikuttavat käyttäjien siirtymiseen maksullisiksi käyttäjiksi.

Huom. Päivä 0 merkitsee käyttäjiä, jotka ostivat tuotteen samana päivänä, jolloin he asensivat sovelluksesi. Konversioprosentit ovat kumulatiivisia.

Kulutus ostajaa kohden

Kulutus ostajaa kohden -taulukosta näet keskimääräisen arvion siitä, miten paljon käyttäjät ovat kuluttaneet kumulatiivisesti ensimmäisen sovellukseesi liittyvän ostoksensa jälkeen. Data ei sisällä myytyjä sovelluksia. Tämän datan avulla ymmärrät paremmin, miten käyttäjiesi kulutustavat muuttuvat ajan myötä. Näet myös maksavien käyttäjien elinkaariarvon.

Jos sovellusostoksia on hyvitetty paljon ostomäärään verrattuna, ostajakohtainen kulutus voi toisinaan laskea. Näin käy todennäköisemmin, jos kyseessä on uusi kohortti, jolla on rajallinen määrä ostajia.

Vinkki: Jos tarjoat sovelluksesi tilauksia ja huomaat kohortin lisäkulutuksen pienenevän ajan myötä, syynä voivat olla tilauksensa peruuttaneet käyttäjät.

Huom. Päivä 0 merkitsee päivää, jolloin käyttäjä teki ensimmäisen ostoksen sovelluksessasi. Jos luluva viikko tai kuukausi ei ole päättynyt, data on puutteellista ja voi muuttua kuukauden loppuun mennessä. Kulutus ostajaa kohden -summat ovat kumulatiivisia.

Tuotto Play Console -sovelluksessa

Play Console -sovelluksen avulla saat nopeasti dataa sovelluksesi menestyksestä.

Näin näet sovelluksen tulot:

1. Avaa Play Console ‑sovellus Console-sovellus.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse KPI:t-kohdasta "Tulot" ja "Keskimääräinen tuotto päivittäistä aktiivista käyttäjää kohden".

Voit analysoida dataa valitsemalla jonkin saatavilla olevista ulottuvuuksista, esimerkiksi maan, sovellusversion tai Android-version.

Onko sinulla ongelmia datan katselussa tai tarvitsetko lisätietoja?

• Varmista, että sinulla on lupa talousdatan katseluun.
  • Jos haluat nähdä, kuinka yksittäiset tulolähteet vaikuttavat kokonaistuloihisi, katso tarkemmat tiedot Play Consolen verkkoversiosta.