Appindexering på Google Sök

Med hjälp av appindexering kan användare som har installerat din app öppna länkar från mobilsökningar på Google direkt i appen.

Begära koppling mellan appen och webbplatsen

Innan du kan aktivera appindexering måste du konfigurera djuplänkar. Därefter kan du koppla appen till webbplatsen där appens innehållet finns. Så här begär du att få en sådan koppling gjord:

1. Logga in på Play Console.
  2. Klicka på Alla appar.
  3. Välj appen som du vill begära koppling till.
  4. Klicka på Konfiguration i menyn till vänster > Avancerade inställningar.
  5. Klicka på Lägg till webbplats under Appindexering.
  6. Ange startsidans webbadress. Vi rekommenderar att du utelämnar protokollet (HTTP eller HTTPS) och bara anger domännamnet (t.ex. abcxyz.com).
  7. Klicka på Skicka verifieringsbegäran.
  8. En begäran skickas till den som äger webbplatsen i Search Console. Om samma konto används i både Play Console och Search Console kan kopplingen godkännas automatiskt omedelbart. I annat fall:
    • Om du äger webbplatsen i Search Console kan du klicka på Godkänn i meddelandet och godkänna begäran. Du kan också öppna kopplingssidan i Google Search Console och godkänna begäran där.
    • Om du inte äger webbplatsen i Search Console måste du vänta på att ägaren godkänner begäran.
Obs! Om det finns flera Search Console-egendomar kopplade till webbplatsen (t.ex. att det finns Search Console-egendomar för både http://abcxyz.com och https://abcxyz.com) och du begär koppling utan protokoll (abcxyz.com) väljer Google Play en av dessa Search Console-egendomar för kopplingen.

Ta bort en kopplad webbplats

Det finns två sätt att radera en koppling på. Du behöver inte göra båda sakerna.

Via Play Console

1. Logga in på Play Console.
  2. Klicka på Alla appar.
  3. Välj appen som du vill ta bort kopplingen till.
  4. Klicka på Konfiguration i menyn till vänster > Avancerade inställningar.
  5. Välj fliken Appindexering.
  6. Klicka på Ta bort bredvid webbplatsen som du vill ta bort.

Via Search Console

Obs! Du måste vara ägare till egendomen i Search Console (webbplatsen) för att kunna använda den här funktionen.
  1. Öppna sidan med kopplingsinställningar i Search Console.
  2. Leta reda på den koppling som ska tas bort i tabellen.
  3. Välj ikonen Mer Mer för fler inställningar och klicka på Ta bort kopplingen.

Du kan läsa mer om koppling i hjälpen för Search Console.