Appindexering på Google Sök

Med hjälp av appindexering kan användare som har installerat din app öppna länkar från Googles mobilsök direkt i appen.

Om du vill använda appindexering måste du verifiera din webbplats.

Verifiera din webbplats

1. Logga in på Play Console.
  2. Klicka på Alla appar Alla appar.
  3. Välj appen som ska verifieras.
  4. Klicka på Utvecklingsverktyg på menyn till vänster > Tjänster och API:n.
  5. Klicka på Verifiera webbplats under Appindexering från Google Sök.
  6. Skriv webbplatsens webbadress.
  7. Klicka på Verifiera.
  8. Öppna Google Search Console.
  9. Klicka på Alla meddelanden till vänster.
  10. Öppna meddelandet med verifieringsbegäran (exempel: Google Play: Länka http://www.dinwebbplats.com till Android-appen com.dittpaket.namn).
  11. Klicka på Godkänn begäran.
  12. Granska uppgifterna och klicka på Godkänn. När kopplingen har godkänts visas appen på startsidan i Search Console för ditt konto. Kontrollera att djuplänkar är aktiverade i appen.

Tips! Endast Google Search Console-användare med ägarbehörighet kan visa och godkänna begäranden om webbplatsverifiering. Om du inte hittar verifieringsbegäran kontrollerar du att du är inloggad med ett konto som har ägarbehörighet.

Ta bort en verifierad webbplats

1. Logga in på Play Console.
  2. Klicka på Alla appar Alla appar.
  3. Välj appen.
  4. Klicka på Utvecklingsverktyg på menyn till vänster > Tjänster och API:n.
  5. Klicka på kugghjulet Inställningar bredvid webbplatsen som ska tas bort > Koppla från.