App-indexering op Google Zoeken

Met App-indexering kunnen gebruikers die uw app hebben geïnstalleerd, links uit Google Zoeken voor mobiel rechtstreeks openen in uw app.

U moet uw website verifiëren als u App-indexering wilt gebruiken.

Uw website verifiëren

1. Log in bij de Play Console.
  2. Klik op Alle apps All applications.
  3. Selecteer de app die u wilt verifiëren.
  4. Klik in het linkermenu op Ontwikkelingstools Services en API's.
  5. Klik op Website verifiëren bij 'App-indexering van Google Zoeken'.
  6. Typ uw websiteadres.
  7. Klik op Verifiëren.
  8. Ga naar Google Search Console.
  9. Klik in het linkermenu op Alle berichten.
  10. Open het bericht voor het verificatieverzoek (bijvoorbeeld: Google Play: link http://www.uwwebsite.com aan android-app://example.com.uwpakket.naam).
  11. Klik op Het verzoek goedkeuren.
  12. Controleer de informatie en klik op Goedkeuren. Zodra uw app is goedgekeurd, wordt deze weergegeven op de startpagina van Search Console voor uw account. Zorg ervoor dat deep links zijn ingeschakeld voor uw app.

Tip: Alleen Google Search Console-gebruikers met eigenaarsrechten kunnen siteverificatieverzoeken bekijken en goedkeuren. Als u uw siteverificatieverzoek niet ziet, controleert u of u bent ingelogd op een account met eigenaarsrechten.

Een geverifieerde website verwijderen

1. Log in bij de Play Console.
  2. Klik op Alle apps All applications.
  3. Selecteer de app.
  4. Klik in het linkermenu op Ontwikkelingstools > Services en API's.
  5. Klik op het tandwielpictogram Instellingen > Ontkoppelen naast de website die u wilt verwijderen.