App-indexering op Google Zoeken

Met App-indexering kunnen gebruikers die je app hebben geïnstalleerd, links uit Google Zoeken voor mobiel rechtstreeks openen in je app.

Koppeling tussen je app en je website aanvragen

Als je App-indexering wilt aanzetten, moet je eerst deep links instellen. Daarna kun je een koppeling maken tussen je app en de website die de content van de app bevat. Hieronder zie je de stappen om een koppeling aan te vragen:

1. Log in bij de Play Console.
  2. Klik op Alle apps.
  3. Selecteer de app waarvoor je de koppeling wilt aanvragen.
  4. Klik in het linkermenu op Instellen > Geavanceerde instellingen.
  5. Klik onder App-indexering op Website toevoegen.
  6. Geef de URL van de homepage op. We raden je aan het protocol (HTTP of HTTPS) weg te laten en alleen de domeinnaam op te geven (bijvoorbeeld abcxyz.com).
  7. Klik op Verificatieverzoek sturen.
  8. Er wordt een verzoek naar de eigenaar van de site in Search Console gestuurd. Als het Play Console-account en het Search Console-account hetzelfde zijn, wordt de koppeling misschien onmiddellijk automatisch goedgekeurd. In andere gevallen gebeurt dit:
    • Als je eigenaar bent van de site in Search Console, klik je in het bericht op Accepteren en keur je het verzoek goed. Je kunt ook naar de pagina met koppelingen in Google Search Console gaan en het verzoek daar goedkeuren.
    • Als je geen eigenaar bent van de site in Search Console, moet je wachten tot een eigenaar je verzoek goedkeurt.
Opmerking: Als er meerdere Search Console-property's aan deze site zijn gekoppeld (er zijn bijvoorbeeld Search Console-property's voor zowel http://abcxyz.com als https://abcxyz.com) en je een koppelingsverzoek zonder protocol (bijvoorbeeld abcxyz.com) stuurt, kiest Google Play een van deze Search Console-property's om aan te koppelen.

Een websitekoppeling verwijderen

Er zijn 2 manieren om een koppeling te verwijderen en je hoeft er maar 1 te gebruiken om de websites te verwijderen of te ontkoppelen.

Via de Play Console

1. Log in bij de Play Console.
  2. Klik op Alle apps.
  3. Selecteer de app waarvoor je de koppeling wilt verwijderen.
  4. Klik in het linkermenu op Instellen > Geavanceerde instellingen.
  5. Selecteer het tabblad App-indexering.
  6. Klik op Verwijderen naast de website die je wilt verwijderen.

Via Search Console

Opmerking: Je moet eigenaar van de Search Console-property (website) zijn om deze functie te beheren.
  1. Open de instellingenpagina voor koppelingen in Search Console.
  2. Ga in de tabel naar de koppeling die je wilt verwijderen.
  3. Selecteer het icoon Meer instellingen Meer en klik op Koppeling verwijderen.

Bekijk meer informatie over koppeling in het Helpcentrum van Search Console.