Sovellusten indeksointi Google Haussa

Sovelluksien indeksoinnin avulla käyttäjät voivat avata Googlen mobiilihaun linkkejä suoraan sovelluksessasi, jos he ovat asentaneet sen laitteelleen.

Sovelluksen ja verkkosivuston yhdistämisen pyytäminen

Ennen kuin voit ottaa sovellusindeksoinnin käyttöön, sinun on määritettävä täsmälinkit. Tämän jälkeen voit luoda yhteyden sovelluksesi ja sen sisällön sisältävän sivuston välille. Voit aloittaa yhdistämistä koskevan pyynnön seuraavasti:

1. Kirjaudu Play Consoleen.
  2. Valitse Kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovellus, jossa haluat pyytää yhdistämistä.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta MääritysLisäasetukset.
  5. Valitse Sovelluksien indeksointi ‑kohdasta Lisää verkkosivusto.
  6. Lisää etusivun URL-osoite. Suosittelemme, että jätät protokollan (HTTP tai HTTPS) pois ja kirjoitat vain verkkotunnuksen (esim. abcxyz.com).
  7. Valitse Lähetä vahvistuspyyntö.
  8. Sivuston omistajalle lähetetään pyyntö Search Consolessa. Jos Play Console- ja Search Console ‐tilit ovat samat, yhdistäminen voidaan hyväksyä automaattisesti saman tien. Muussa tapauksessa:
    • Jos olet sivuston omistaja Search Consolessa, voit klikata viestistä "Hyväksy" ja hyväksyä sitten pyynnön. Voit myös hyväksyä pyynnön Google Search Consolen yhdistämissivulta.
    • Jos et ole sivuston omistaja Search Consolessa, sinun on odotettava, kunnes omistaja hyväksyy pyyntösi.
Huom. Jos tähän sivustoon liittyy useita Search Console ‐omaisuuksia (esim. Search Console ‐omaisuuksia löytyy osoitteille http://abcxyz.com ja https://abcxyz.com). ) ja pyysit yhdistämistä ilman protokollaa (esim. abcxyz.com), Google Play valitsee jonkin näistä Search Console ‐omaisuuksista yhdistettäväksi.

Yhdistetyn verkkosivuston poistaminen

Yhteys voidaan poistaa kahdella tavalla, ja sinun tarvitsee vain käsitellä niistä toinen tai poistaa verkkosivuston yhteys.

Play Consolessa

1. Kirjaudu Play Consoleen.
  2. Valitse Kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovellus, jonka yhteyden haluat perua.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta MääritysLisäasetukset.
  5. Valitse Sovelluksien indeksointi ‑välilehti.
  6. Valitse poistettavan verkkosivuston vierestä Poista.

Search Consolessa

Huom. Sinun on oltava Search Console ‐omaisuuden (verkkosivusto) omistaja, jotta voit hallinnoida tätä ominaisuutta.
  1. Avaa Yhteydet-asetussivu Search Consolessa.
  2. Etsi taulukosta yhteys, jonka haluat poistaa.
  3. Valitse lisäasetuskuvakeLisääja klikkaa Poista yhteys.

Voit lukea lisää yhteydestä Search Consolen ohjekeskuksesta.