Fer que et trobin a la cerca de Google Play

La cerca de Google Play és una eina fonamental perquè els usuaris trobin aplicacions rellevants i populars per a dispositius Android. Assegurar-te que la fitxa de l'aplicació i la de Play Store siguin exhaustives i estiguin optimitzades és un factor important per aconseguir que els usuaris de Google Play et trobin.

Crear una fitxa de Play Store completa

El text de la fitxa de Play Store ajuda els usuaris a trobar la teva aplicació. També és una part important de la creació d'una fitxa de Play Store interessant. Tingues en compte els consells següents a l'hora d'optimitzar la fitxa de Play Store de l'aplicació a Google Play.

Títol

• El títol ha de ser únic i accessible, ha d'evitar paraules comunes i ha de recalcar l'objectiu de la teva aplicació.
  • Escriu un títol concís: pot ser que els usuaris vegin tallats els títols llargs en funció del dispositiu que facin servir.
  • Evita utilitzar paraules generals amb petits errors ortogràfics, ja que els usuaris podrien corregir-les en fer una cerca.

Descripció

• Centra't en els usuaris i en allò que obtindran de l'aplicació.
  • Revisa la descripció de l'aplicació a l'aplicació de Google Play i a la botiga web de Google Play per assegurar-te que el text més important sigui a la part superior visible.
  • Segueix les pràctiques recomanades per a SEO a la descripció, però tingues en compte les polítiques de contingut de Google Play pel que fa a l'activitat brossa i a la infracció de propietat intel·lectual (p. ex., activitat brossa de paraules clau, suplantació d'identitat, etc.).

Text promocional

Proporciona una descripció breu d'una línia sobre l'experiència amb l'aplicació.

Recursos gràfics i d'imatge

Les icones, les imatges i les captures de pantalla de l'aplicació faciliten que destaqui als resultats de cerca, a les categories i a les llistes d'aplicacions destacades.

Tot i que no és obligatori fer servir tots els recursos gràfics a la fitxa de Play Store, es recomana afegir captures de pantalla de bona qualitat que mostrin les plataformes compatibles amb l'aplicació (telèfon, tauleta de 7 polzades o tauleta de 10 polzades).

Diversificar el públic

Localitzar la fitxa de Play Store

Google proporciona una traducció automàtica de les fitxes de Play Store quan no en tenen cap de definida de manera explícita. Tot i així, utilitzar un servei de traducció professional per a la descripció pot donar millors resultats de cerca i augmentar la visibilitat per als usuaris d'arreu del món. A Play Console, pots comprar traduccions professionals dels textos a un proveïdor extern.

Factors de cerca addicionals

Crear una experiència d'usuari excel·lent

La cerca de Google Play té en compte l'experiència general amb la teva aplicació en funció del comportament i dels comentaris dels usuaris. Les aplicacions es classifiquen en funció d'una combinació de puntuacions, ressenyes, baixades i altres factors. Tot i que la informació concreta sobre la ponderació i el valor de cada element forma part de l'algorisme de cerca propietat de Google, pots provar de millorar la visibilitat de l'aplicació si segueixes aquests consells:

• Crea una experiència duradora i útil per als teus usuaris.
  • Mantén i millora l'aplicació amb actualitzacions periòdiques.
  • Anima els usuaris a donar la seva opinió mitjançant puntuacions i comentaris.
  • Proporciona un servei òptim al client: respon als usuaris i resol els problemes.