Fer que et trobin a la cerca de Google Play

La cerca de Google Play és una eina fonamental perquè els usuaris trobin aplicacions rellevants i populars per a dispositius Android. Assegurar-te que la fitxa de l'aplicació i la de Play Store siguin exhaustives i estiguin optimitzades és un factor important per aconseguir que els usuaris de Google Play et trobin.

Crear una fitxa de Play Store completa

El text de la fitxa de Play Store ajuda els usuaris a descobrir la teva aplicació. També és una part important de la creació d'una fitxa de Play Store atractiva. Tingues en compte els consells següents a l'hora d'optimitzar la fitxa de Play Store de l'aplicació a Google Play:

Títol

• El títol ha de ser únic i accessible, ha d'evitar paraules comunes i ha de recalcar l'objectiu de la teva aplicació.
  • Escriu un títol concís. És possible que els títols llargs s'escurcin en alguns dispositius que els usuaris utilitzin per navegar.
  • Evita utilitzar paraules generals amb petits errors ortogràfics, ja que els usuaris podrien corregir-les en fer una cerca.
  • Evita utilitzar massa emojis o caràcters ASCII al títol. Els usuaris de programes com ara lectors de pantalla o programari de control per veu tindran problemes si s'utilitzen massa emojis o caràcters ASCII.

Descripció

• Centra't en els usuaris i en allò que obtindran de l'aplicació.
  • Revisa la descripció de l'aplicació a l'aplicació de Google Play i a la botiga web de Google Play per assegurar-te que el text més important sigui visible a la meitat superior de la pàgina web, on els usuaris no hagin de desplaçar-se cap avall.
  • Segueix les pràctiques recomanades per a SEO a la descripció, però tingues en compte les polítiques de continguts de Google Play pel que fa al contingut brossa i a la infracció de propietat intel·lectual (per exemple, activitat brossa de paraules clau, suplantació d'identitat, etc.).
  • Evita utilitzar massa emojis o caràcters ASCII a la descripció. Els usuaris de programes com ara lectors de pantalla o programari de control per veu tindran problemes si s'utilitzen massa emojis o caràcters ASCII.

Text promocional

• Proporciona una descripció breu d'una línia sobre l'experiència amb l'aplicació.

Recursos gràfics i d'imatge

Les icones, les imatges i les captures de pantalla de l'aplicació faciliten que destaqui als resultats de cerca, a les categories i a les llistes d'aplicacions destacades.

Tot i que no és obligatori fer servir tots els recursos gràfics a la fitxa de Play Store, es recomana afegir captures de pantalla de bona qualitat que mostrin les plataformes compatibles amb l'aplicació (per exemple, telèfon, tauleta de 7 polzades o tauleta de 10 polzades).

Assegura't que cada captura de pantalla inclogui text alternatiu únic. El text alternatiu facilita que els usuaris de lectors de pantalla entenguin la finalitat de cada imatge inclosa a la publicació. Aprofita aquesta oportunitat per arribar a algú que no pugui veure les captures de pantalla i ajudar-lo a entendre què pot fer la teva aplicació en una o dues frases.

Diversificar el públic

Localitzar la fitxa de Play Store

Google proporciona una traducció automàtica de les fitxes de Play Store quan no en defineixes cap de manera explícita per a la teva aplicació. Tot i això, utilitzar un servei de traducció professional per a la descripció pot donar millors resultats de cerca i augmentar la visibilitat per als usuaris d'arreu del món. A Play Console, pots comprar traduccions humanes dels textos a un proveïdor extern.

Factors de cerca addicionals

Crear una experiència d'usuari excel·lent

La cerca de Google Play té en compte l'experiència general amb la teva aplicació en funció del comportament i dels comentaris dels usuaris. Les aplicacions es classifiquen en funció d'una combinació de puntuacions, ressenyes, baixades i altres factors. Tot i que la informació concreta sobre la ponderació i el valor de cada element forma part de l'algoritme de cerca propietat de Google, pots provar el següent per millorar la visibilitat de l'aplicació:

• Crea una experiència duradora i útil per als teus usuaris.
  • Mantén i millora l'aplicació amb actualitzacions periòdiques.
  • Anima els usuaris a donar la seva opinió mitjançant puntuacions i comentaris.
  • Proporciona un servei d'atenció al client òptim: respon als usuaris i resol els problemes.