Länka ett utvecklarkonto på Google Play till betalningsprofilen

Om du vill sälja betalappar och köp i appar på Google Play måste du skapa en profil i Googles betalningscenter. Betalningsprofilen länkas automatiskt till Play Console. Sedan kan du hantera appförsäljning, visa försäljningsrapporter, ta emot betalningar för försäljningar och mycket annat på Play Console.

Obs! Om du har en betalningsprofil eller ett Merchant Center-konto sedan tidigare är det redan kopplat till Play Console.

Så här länkar du Play Console till en betalningsprofil:

1. Logga in i Play Console.
  2. Klicka på Ladda ned rapporter Rapporter > Ekonomi.
  3. Välj Skapa ett säljarkonto nu.
  4. Slutför konfigurationen genom att ange företagets uppgifter.

När du har konfigurerat en betalningsprofil kontrollerar du att den aktuella lokala skatten tillämpas för försäljningen av appar.

Om du inte befinner dig på någon av de platser som stöds för säljare och inte har det bankkonto som krävs för att ta emot betalningar kan det hända att Google inte kan göra utbetalningar för försäljning via kontot på något annat sätt.

Det går bara att länka Play Console med en betalningsprofil en gång. När de är länkade går de inte att ta bort eller ändra. Om du behöver ta bort länken eller göra ändringar måste du registrera ett nytt utvecklarkonto, betala registreringsavgiften igen och överföra alla appar till den nya betalningsprofilen.