Knytt en Google Play-utviklerkonto til betalingsprofilen din

For å selge apper som koster penger, og tilby kjøp i apper på Google Play, må du opprette en profil i Googles betalingssenter. Når du har opprettet en profil i betalingssenteret, knyttes den automatisk sammen med kontoen din i Play-konsollen. Deretter kan du blant annet administrere appsalg, se salgsrapporter og motta betalinger fra salg.

Merk: Hvis du tidligere har konfigurert en betalingsprofil eller en Merchant Center-konto, er den allerede knyttet til kontoen din i Play-konsollen.

Sånn knytter du Play-konsollen til en betalingsprofil:

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Klikk på Last ned rapporter > Finansielle.
  3. Velg Konfigurer en selgerkonto nå.
  4. Skriv inn bedriftsinformasjonen din for å fullføre konfigureringen.

Når du har konfigurert betalingsprofilen din, må du sørge for at appene dine selges med de riktige avgiftene for stedet ditt.

Hvis du ikke befinner deg i et av stedene som støttes for selgere, og du ikke har noen bankkonto som kan brukes til å motta betalinger, er det ikke sikkert at Google kan betale for salgene på den kontoen på noen annen måte.

Du kan knytte Play-konsollen til en betalingsprofil kun én gang. Når de er knyttet sammen, kan de ikke kobles fra hverandre eller endres. Hvis du har behov for å koble kontoene fra hverandre eller gjøre endringer, må du registrere deg for en ny utviklerkonto, betale en ny registreringsavgift og overføre eventuelle eksisterende apper til den nye betalingsprofilen.