Een Google Play-ontwikkelaarsaccount linken aan uw betalingsprofiel

Als u betaalde apps en in-app-aankopen wilt verkopen op Google Play, moet u een profiel instellen in het Google-betalingscentrum. Nadat u een betalingsprofiel heeft gemaakt, wordt dit automatisch gelinkt aan uw Play Console. U kunt daarna in uw Play Console app-verkopen beheren, verkooprapporten bekijken, betalingen voor die verkopen ontvangen en meer.

Opmerking: Als u eerder een betalingsprofiel of een Merchant Center-account heeft ingesteld, is dit al gelinkt aan uw Play Console.

Uw Play Console linken aan een betalingsprofiel:

1. Log in bij de Play Console.
  2. Klik op Rapporten downloaden Reports > Financieel.
  3. Selecteer Nu een verkopersaccount instellen.
  4. Geef uw bedrijfsinformatie op om het instellen te voltooien.

Nadat u een betalingsprofiel heeft ingesteld, moet u ervoor zorgen dat uw apps worden verkocht met de juiste belasting voor uw locatie.

Als u zich niet op een van de ondersteunde locaties voor verkopers bevindt en niet over de vereiste bankrekening beschikt om betalingen te ontvangen, kan Google u mogelijk niet op een andere manier betalen voor de verkopen in dat account.

U kunt een Play Console en betalingsprofiel slechts één keer linken. Nadat ze zijn gelinkt, kunnen ze niet worden gewijzigd en kan de link niet worden verwijderd. Als u ze moet wijzigen of de link moet verwijderen, moet u zich aanmelden voor een nieuw ontwikkelaarsaccount, nogmaals de registratiekosten betalen en bestaande apps overzetten naar uw nieuwe betalingsprofiel.