Previsualització: Perill per als menors

Previsualització de la política (entrada en vigor: 31 de gener de 2025)

En aquest article es mostra una previsualització dels canvis fets en les actualitzacions de les polítiques d'abril de 2024.

Introduirem una política d'estàndards de seguretat infantil que requereix que les aplicacions socials i de cites segueixin uns estàndards específics i n'autocertifiquin el compliment a Play Console abans de la seva publicació.

Per veure la versió actual de l'article "Perill per als menors", visita aquesta pàgina.

Les aplicacions que no prohibeixin als usuaris crear, penjar o distribuir contingut que faciliti l'explotació o l'abús infantils estaran subjectes a la supressió immediata de Google Play. Això inclou tots els materials d'abús sexual infantil. Per informar de contingut en un producte de Google que pugui constituir explotació infantil, fes clic a Informa d'un ús abusiu. Si trobes contingut d'aquest tipus en altres llocs d'Internet, contacta directament amb l'organisme adequat del teu país.

Prohibim l'ús de les aplicacions per posar en perill els nens i nenes. Això inclou, entre altres coses, l'ús d'aplicacions per promoure un comportament agressiu envers els nens i nenes, com ara:

• Les interaccions inadequades orientades a un menor (per exemple, tocaments o carícies).
  • Ciberseducció de menors (per exemple, fer amistat amb un menor en línia per facilitar, tant en línia com fora de línia, el contacte sexual o l'intercanvi d'imatges sexuals amb aquest menor).
  • Sexualització d'un menor (per exemple, imatges que representin, fomentin o promoguin l'abús sexual de menors o la representació de menors d'una manera que pugui donar lloc a la seva explotació sexual).
  • Extorsió sexual (per exemple, amenaçar o fer xantatge a un menor mitjançant l'accés real o presumpte a imatges íntimes d'aquest menor).
  • El tràfic de nens (per exemple, la publicitat o la captació de nens amb finalitats d'explotació sexual comercial).

Si detectem contingut amb material d'abús sexual infantil, emprendrem les mesures adequades, com ara presentar denúncies al Centre Nacional per a Nens Perduts i Explotats dels Estats Units (National Center for Missing and Exploited Children). Si sospites que un nen o nena està en perill o que ha estat objecte d'abús, d'explotació o de tràfic, contacta amb l'organisme local d'aplicació de la llei i amb una de les organitzacions de seguretat infantil que trobaràs aquí.

A més, no es permeten les aplicacions que són atractives per als nens o nenes, però que contenen temes per a adults, incloses, entre d'altres:

• Les aplicacions amb violència excessiva, sang i contingut cruent.
  • Les aplicacions que representen o fomenten activitats perilloses o perjudicials.

Tampoc no permetem les aplicacions que promouen una imatge negativa del cos o d'un mateix, com ara aplicacions que representen, amb finalitats d'entreteniment, intervencions de cirurgia plàstica, pèrdua de pes i altres canvis en l'aspecte físic de les persones.

Política d'estàndards de seguretat infantil

Google Play requereix que les aplicacions socials i de cites compleixin la nostra política d'estàndards de seguretat infantil.

Aquestes aplicacions han de:

• Tenir els estàndards publicats: l'aplicació ha de prohibir explícitament l'explotació i abús sexuals infantils (EASI) en uns estàndards que siguin d'accés públic, com ara les condicions del servei de l'aplicació, les directrius de la comunitat o qualsevol altra documentació de la política de l'usuari que sigui d'accés públic.
  • Proporcionar un mecanisme per als comentaris dels usuaris dins de l'aplicació: has d'autocertificar que proporciones un mecanisme dins de l'aplicació perquè els usuaris enviïn comentaris, inquietuds o informes a la teva aplicació.
  • Prendre mesures en detectar material d'abús sexual infantil: has d'autocertificar que l'aplicació pren les mesures apropiades, que inclouen, entre d'altres, suprimir material d'abús sexual infantil un cop detectat per complir els estàndards publicats i la legislació corresponent.
  • Complir les lleis de seguretat infantil: has d'autocertificar que l'aplicació compleix les lleis i la normativa de seguretat infantil aplicables, que inclouen, entre d'altres, implementar un procés per informar de la presència confirmada de material d'abús sexual infantil al Centre Nacional per a Menors Desapareguts i Explotats dels Estats Units (NCMEC) o a la teva autoritat regional pertinent.
  • Facilitar una persona de contacte de seguretat infantil: l'aplicació ha de facilitar una persona de contacte designada per rebre notificacions potencials de Google Play sobre contingut d'EASI que s'hagi detectat a la teva aplicació o plataforma. Aquest representant ha de poder explicar els teus procediments de revisió i d'aplicació obligatòria, així com emprendre mesures si fos necessari.

Obtén més informació sobre aquests requisits i el seu compliment al nostre article del Centre d'ajuda.