Registrering for programmet for eksterne tilbud

Fra 6. mars 2024 og under forutsetning av at de overholder programkravene nedenfor og del 9 av retningslinjene for betaling, kan utviklere registrere seg for et nytt program for eksterne tilbud hvis de ønsker å føre brukere i EØS ut av appen, inkludert for å markedsføre tilbud for digitale funksjoner og tjenester i appen. Du kan se mer informasjon nedenfor og gå til integreringsveiledningen for utviklere for å komme i gang.

Med programmet for eksterne tilbud kan utviklere av Google Play-distribuerte apper føre brukere i EØS ut av appen, blant annet for å markedsføre tilbud på funksjoner og tjenester i appen, underlagt Google Play-retningslinjene for betalinger. Utviklere oppfylle kvalifikasjonskriteriene og kravene nedenfor samt registrere seg for dette programmet før de kan markedsføre eksterne tilbud. Utviklere som deltar, er underlagt retningslinjene våre for betaling. I tillegg gjelder fortsatt tjenestegebyrene som er beskrevet nedenfor, og som støtter investeringene våre i Play og Android.

Kvalifikasjonskriterier

For å være kvalifisert for dette programmet må du oppfylle disse kravene:

• Utvikleren må være registrert som en bedrift.

Krav

Utviklere som deltar i dette programmet, må overholde disse kravene:

• Eksterne tilbud til brukere i EØS skal begrenses.
  • Eksterne tilbud skal bare viderekoble brukerne til utviklerens egne digitale funksjoner eller tjenester.
  • Alle destinasjonsadresser må oppgis i Play-konsollen.
  • Du må registrere deg og få godkjenning for appene dine i programmet for eksterne tilbud, som definert nedenfor.
  • Du må lage integreringer med API-er for eksterne tilbud for å lede brukere ut av appen, inkludert ved å kalle disse API-ene, slik at Google kan vise skjermen med nødvendig informasjon og utviklere kan rapportere aktuelle transaksjoner.
  • Du må gi brukerstøtte og refusjonsmåter til brukere som gjennomfører eksterne transaksjoner via eksterne tilbud, og du må implementere en prosess for å bestride uautoriserte transaksjoner.
  • Play Butikk-oppføringer skal ikke inneholde informasjon om kjøp utenfor appen. Dette er for å unngå forvirring blant brukerne.
  • Når utviklere sender brukere ut av appen, må de oppfylle disse kravene:
    • De må informere brukerne om destinasjonssiden og formålet med den og plassere dette ikonet rett etter linken for å indikere at brukerne sendes ut av appen. Eksempel:

Se flere tilbud på juveler på gems.exampleapp.com

• De må sørge for at destinasjonssiden har en godt synlig nettadresse, slik at brukerne ser hvor de er sendt.
    • De må ikke sende flere parametere i nettadressen eller forhåndsutfylle data fra appen – dette er for å beskytte brukerne.
    • De må ikke viderekoble eller lure brukere til å gå til en annen destinasjonsside enn den som presenteres i det eksterne tilbudet, og heller ikke presentere annen falsk eller villedende informasjon.
  • De må betale Google de aktuelle gebyrene for transaksjoner knyttet til Play-apper som gjennomføres utenfor appen etter det eksterne tilbudet. Som med standardtjenestegebyrene våre gjenspeiler gebyrene som er knyttet til programmet for eksterne tilbud, verdien som leveres av Android og Play, og de støtter investeringene våre på Android og Play. De nye gebyrene som er knyttet til programmet for eksterne tilbud, består av to separate komponenter som er relatert til verdien Play tilfører: (a) et tidsbegrenset (to år) gebyr for den innledende brukeranskaffelsen og (b) et gebyr for de løpende tjenestene (inkludert sikkerhets- og oppdateringstjenestene på Play) som Play fortsetter å levere til utvikleren.
    • I løpet av de to årene etter brukerens eksterne transaksjon gjelder følgende gebyrer:
      • Gebyr for den innledende brukeranskaffelsen: 5 % for abonnementer som fornyes automatisk, og 10 % for andre tilbud på digitale funksjoner og tjenester i apper.
      • Løpende tjenestegebyr: 7 % for abonnementer som fornyes automatisk, og 17 % for andre tilbud på digitale funksjoner og tjenester i apper.
    • Når det har gått to år siden den innledende brukeranskaffelsen kan utviklere velge å si opp de løpende Play-tjenestene for spesifikke apper. Siden brukerne skaffet seg appen via Play med forventning om tjenester som foreldrekontroll, sikkerhetsskanning, svindelforebygging og kontinuerlige appoppdateringer, krever også oppsigelsen av tjenestene brukersamtykke. Deretter er det ingen løpende tjenester og tilknyttede gebyrer for slike brukere lenger. Utviklere har fortsatt ansvaret for å rapportere transaksjoner som involverer brukere som velger å fortsette å motta løpende tjenester fra Play.

Registrer appen din for programmet for eksterne tilbud

For å registrere deg for programmet for eksterne tilbud må du gjennomføre følgende trinn:

1. Gjennomgå kravene på denne siden for å finne ut om appen(e) din(e) oppfyller alle kvalifikasjonskriteriene.
  2. Fyll ut det erklæringsskjemaet for eksterne tilbud, godta vilkårene for bruk, og gjennomfør eventuelle registreringstrinn for å registrere deg for programmet gjennom Googles brukerstøtteteam.
  3. Integrer API-ene for eksterne tilbud.
  4. Registrer appen(e) din(e) direkte via Play-konsollen. Når du har identifisert appene og landene/regionene du vil tilby eksterne tilbud i, kan du klikke på en del nedenfor for å vise den og deretter følge veiledningen for å registrere appen din og administrere innstillingene for eksterne tilbud:
a. Registrer appen din
  1. Åpne Play-konsollen og gå til Eksterne tilbud-siden (Innstillinger > Linker til eksterne tilbud).
  2. Finn appen du vil registrere, og klikk på Administrer i tabellen. Da åpnes siden Konfigurering av inntektsgenerering for den aktuelle appen.
  3. Klikk på + Legg til / endre land/regioner for å velge EØS-landene/-regionene hvor du vil ta i bruk programmet for eksterne tilbud for denne bestemte appen.
    • Hvilke land/regioner som kan velges i listen, avhenger av om programmet er tilgjengelig i disse landene/regionene.
  4. Når du er ferdig med å velge land/regioner, klikker du på Lagre endringene.
  5. Disse trinnene må gjennomføres for hver app du vil registrere i programmet.
b. Se informasjon og administrer programinnstillinger

Du kan administrere programinnstillingene for eksterne tilbud, inkludert profilinformasjon og registrering på appnivå, på Eksterne tilbud-siden (Innstillinger > Linker til eksterne tilbud).

c. Se fakturainformasjon om regionale eksterne tilbud
  1. Åpne Play-konsollen og gå til Fakturaer-siden (Innstillinger > Fakturaer for betalinger utenfor Google Play Fakturering).
  2. Du kan velge fanen for riktig brukerregion for å se informasjon om transaksjons- og tjenestegebyrer som er knyttet til transaksjoner utført av brukere i den aktuelle regionen, for eksempel utestående beløp, transaksjoner, fakturaer, dokumenter og innstillinger.
d. Administrer innstillinger for eksterne tilbud
  1. Åpne Play-konsollen og gå til Eksterne tilbud-siden (Innstillinger > Linker til eksterne tilbud).
  2. Finn appen du vil registrere, og klikk på Administrer i tabellen. Da åpnes siden Konfigurering av inntektsgenerering for den aktuelle appen.
  3. Klikk på + Endre land/regioner for å velge landene/regionene du vil oppdatere de eksterne tilbudene i.
    • Hvilke land/regioner som kan velges i listen, avhenger av om programmet er tilgjengelig i disse landene/regionene.
  4. Når du er ferdig med å velge land/regioner, klikker du på Lagre endringene.

5. Rapporter alle aktuelle autoriserte transaksjoner til Google Play innen 24 timer etter at den eksterne transaksjonen er utført.

Hvis du har flere spørsmål, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt her.

Åpne erklæringsskjemaet

Vanlige spørsmål

Kan utviklere bruke eksterne tilbud for brukere i andre geografiske områder utenfor EØS?

Nei, dette programmet er begrenset til brukere i EØS. Utviklere fra andre regioner kan registrere seg for programmet for å målrette mot brukere i EØS utenfor Play-appen.

Hvilke land inngår i EØS?

Dette er landene som per dags dato er med i EØS: Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Island, Irland, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Østerrike Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania og Sverige.

Er spillutviklere kvalifisert for dette programmet?

Ja, både spill- og apputviklere kan søke om og delta i programmet for eksterne tilbud.

For hva slags produkter kan jeg tilby programmet for eksterne tilbud?

Programmet er tilgjengelig for apper og spill for alle formfaktorer, inkludert mobil, nettbrett, Chrome OS, Android TV og Wear OS.

Må alle utviklere registrere seg for programmet for eksterne tilbud?

Nei, dette er et frivillig program. Hvis du ikke vil lede brukere ut av appen, trenger du ikke å gjøre noe.

Kan jeg gjøre eksterne tilbud tilgjengelige for bare noen av appene mine?

Ja, når du har registrert deg for programmet for eksterne tilbud, kan du når som helst bruke Play-konsollen til å velge hvilke apper du vil registrere for eksterne tilbud.

Hvordan kan jeg varsle Google om endringer i valgene av registrering av land i programmet for eksterne betalinger?

Du kan bruke innstillingene i Play-konsollen til å endre om en gitt app-pakke skal være med i programmet for eksterne betalinger i et marked eller ikke. Eventuelle oppdateringer trer i kraft umiddelbart, inkludert endringer i gjeldende tjenestegebyrer.

Hva må gjøres for å integrere API-ene for eksterne tilbud?

Det er enkelt å utvide den eksisterende integreringen med faktureringssystemet for Google Play til å bruke API-er for eksterne tilbud. API-ene er basert på de samme designmønstrene og -prinsippene som Play Fakturering-biblioteket og Play Developer API-ene. Det betyr at de er kompatible med de eksisterende designene og er for det meste kjent for teamene dine. I utviklerveiledningen om integrering finner du detaljerte retningslinjer og ressurser du kan bruke for å komme i gang. Vi setter pris på tilbakemelding fra utviklere om disse API-ene samt andre ressurser som kan være nyttige.

Hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger om API-ene for eksterne tilbud, kan du kontakte oss her.

Hva om jeg allerede deltar i et program for alternativ fakturering? Kan jeg også delta i programmet for eksterne tilbud?

Ja, utviklere kan dra nytte av begge programmene hvis de velger det – forutsatt at de oppfyller kravene og kvalifikasjonskriteriene for begge programmene. Hvis du har begge programmene tilgjengelige i en app, kommer tjenestegebyrene for en transaksjon an på hvor brukeren velger å gjennomføre transaksjonen (i eller utenfor appen). For å delta i programmet for eksterne tilbud og begynne å markedsføre eksterne tilbud må du gjennomføre registreringsprosessen og overholde alle programkravene.

Kan jeg bruke faktureringssystemet for Google Play sammen med eksterne tilbud?

Ja, utviklere kan dra nytte av faktureringssystemet for Google Play samtidig som de deltar i programmet for eksterne tilbud. Hvis du både bruker Google Play Fakturering og markedsfører eksterne tilbud, kommer tjenestegebyrene for en transaksjon an på hvor brukeren velger å gjennomføre transaksjonen (i eller utenfor appen). For å delta i programmet for eksterne tilbud og begynne å markedsføre eksterne tilbud må du gjennomføre registreringsprosessen og overholde alle programkravene.

Hvorfor har programmet for eksterne tilbud et tjenestegebyr?

Play-gebyrene støtter oppunder investeringen vår i Android og Google Play, og de gjenspeiler verdien i Android og Play. Vi bruker dem til for eksempel å distribuere Android kostnadsfritt, levere en stadig voksende samling verktøy og tjenester som gjør det enklere for utviklere å bygge opp bedrifter som oppnår gode resultater, og holde plattformene trygge for flere milliarder brukere over hele verden.

For å overholde Digital Markets Act (DMA) kan utviklere registrere seg for programmet for eksterne tilbud. For at vi skal kunne fortsette å investere i økosystemet, blir utviklere som deltar i programmet for eksterne tilbud, underlagt en ny modell for tjenestegebyr for brukerkjøp som er tilknyttet Play-apper, og som gjennomføres utenfor appen. Dette gebyret består av et gebyr for den innledende brukeranskaffelsen samt et løpende tjenestegebyr.

Hvordan kom Play frem til den nye avgiftsmodellen for programmet for eksterne tilbud?

Den nye modellen for tjenestegebyr for programmet for eksterne tilbud består av to komponenter:

Gebyret for den innledende brukeranskaffelsen tidsbegrenses for å gjenspeile at Play bare tar betalt for verdien som tilføres ved tilrettelegging for innledende brukeranskaffelser via Play. Tidsperioden for den «innledende brukeranskaffelsen» tar i sin tur hensyn til hvordan apputviklere vanligvis tjener penger på apper. Mange utviklere gjør dette gjennom små trinnvise transaksjoner over lengre perioder. For transaksjoner som gjennomføres etter at det har gått to år siden den innledende brukeranskaffelsen for en gitt bruker, påløper ikke gebyret for den innledende brukeranskaffelsen.

Det løpende tjenestegebyret belastes så lenge utvikleren fortsetter å bruke de løpende tjenestene på Play (inkludert sikkerhets- og oppdateringstjenestene på Play). Utviklere kan velge bort de løpende tjenestene på Play for apper når det har gått to år siden den innledende brukeranskaffelsen. Siden brukerne skaffet seg appen via Play med forventning om tjenester som foreldrekontroll, sikkerhetsskanning, forebygging av svindel og kontinuerlige appoppdateringer, krever oppsigelse av tjenester brukersamtykke. Derfor må kvalifiserte brukere av appen gjøre noe for å samtykke i bortvelgingen når en utvikler velger bort disse tjenestene. Deretter er det ingen løpende tjenester og tilknyttede gebyrer for slike brukere lenger. Du må fortsatt rapportere transaksjoner for brukere som velger å fortsette å motta løpende tjenester fra Play.

Hvordan gjelder de ulike tjenestegebyrene hvis jeg tilbyr faktureringssystemet for Google Play og også deltar i programmet for eksterne tilbud?
Her er et eksempel som viser hvordan ulike tjenestegebyrer gjelder i dette scenarioet. Bruker A bruker Fantastiq-appen. Denne genererer inntekter via faktureringssystemet for Google Play i appen, og den er også med i programmet for eksterne tilbud. Her er et utvalg kjøp fra den aktuelle brukeren og de gjeldende tjenestegebyrene for utvikleren:

Når brukeren gjennomfører en transaksjon i Fantastiq-appen. Type gebyrmodell Kjøpstidspunkt Kjøpt varetype Gebyr
I appen Faktureringssystemet for Google Play Ikke aktuelt Fabulous Playing – månedsabonnement 15 %
Utenfor appen Eksterne tilbud Før det har gått to år siden den første eksterne transaksjonen Stream More – årsabonnement

Gebyr for den innledende brukeranskaffelsen: 5 %
+
Løpende tjenestegebyr: 7 % (kan velges bort etter det andre året)

Utenfor appen Eksterne tilbud Mer enn to år etter den første eksterne transaksjonen 100 ekstra hjerter

Løpende tjenestegebyr: 17 % (hvis brukeren fortsetter å bruke Play-tjenester)

Utenfor appen Eksterne tilbud Mer enn to år etter den første eksterne transaksjonen Premium – månedsabonnement

Løpende tjenestegebyr: 7 % (hvis brukeren fortsetter å bruke Play-tjenester)