Tilmelding til programmet for eksterne tilbud

Fra og med den 6. marts 2024 kan udviklere – med forbehold for at de opfylder nedenstående krav til programmet og overholder afsnit 9 i vores betalingspolitik – tilmelde sig et nyt program for eksterne tilbud, hvis de vil føre brugerne i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) uden for appen, herunder for at promovere tilbud på digitale funktioner og tjenester i apps. Se oplysningerne nedenfor, og gå til vores udviklervejledning til integration for at komme godt i gang.

Programmet for eksterne tilbud giver udviklere af apps, der distribueres via Google Play, mulighed for at føre brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) uden for appen, bl.a. for at promovere tilbud på funktioner og tjenester i apps, i henhold til Google Plays betalingspolitik. Udviklere skal opfylde nedenstående kvalificering og krav og gennemføre deres tilmelding til dette program, før de begynder at promovere eksterne tilbud. Deltagende udviklere er underlagt vores betalingspolitik, og de gældende servicegebyrer, der er beskrevet nedenfor, og som støtter vores investering i Play og Android, vil fortsat være gældende.

Krav

For at være kvalificeret til dette program skal følgende være gældende:

• Udvikleren skal være registreret som en virksomhed.

Krav

Udviklere, der deltager i dette program, skal overholde følgende krav:

• Begræns eksterne tilbud til brugere i EØS.
  • Eksterne tilbud må kun føre brugerne til udviklerens egne digitale funktioner eller tjenester.
  • Angiv alle destinationswebadresser via Play Console.
  • Tilmeld dig programmet for eksterne tilbud, og få godkendt dine apps, som dette er beskrevet nedenfor.
  • Integrer med API'er til eksterne tilbud, som fører brugerne uden for appen, herunder kald af disse API'er, så Google kan vise den nødvendige infoskærm, og udviklerne kan rapportere relevante transaktioner.
  • Tilbyd kundesupport og refusionsmetoder til brugere, der gennemfører eksterne transaktioner via et eksternt tilbud, og tilbyd en proces til at bestride uautoriserede transaktioner.
  • Profilsider i Play Butik må ikke indeholde oplysninger om køb uden for appen, da dette ville kunne forårsage forvirring blandt brugerne.
  • Når udviklere fører brugere uden for appen, skal udviklerne:
    • Informere brugeren om destinationssiden og dens formål og placere dette ikon umiddelbart efter linket for at indikere, at en bruger vil blive ført uden for appen. Eksempel:

Se flere tilbud på juveler på juveler.eksempelapp.com

• Have en tydelig webadresse på din destinationsside, så brugeren forstår, hvor vedkommende er blevet ført hen.
    • Af hensyn til brugerens sikkerhed må du ikke sende yderligere parametre i webadressen eller udfylde data fra appen på forhånd.
    • Ikke omdirigere eller vildlede brugerne til en anden destinationsside end den, der præsenteres i dit eksterne tilbud, eller præsentere andre falske eller vildledende oplysninger.
  • Betale Google de gældende gebyrer for transaktioner, der er knyttet til en Play-app, og som udføres uden for appen efter benyttelse af det eksterne tilbud. Ligesom vores standardservicegebyrer afspejler de gebyrer, der er knyttet til programmet for eksterne tilbud, den værdi, som Android og Play leverer, og støtter vores fortsatte investeringer i Android og Play. De nye gebyrer, som gælder for programmet for eksterne tilbud, består af to separate komponenter, der er relateret til den værdi, som Play leverer: (a) et tidsbegrænset gebyr gældende i to år for den indledende anskaffelse af brugeren og (b) et gebyr for de løbende tjenester (herunder Plays sikkerheds- og opdateringstjenester), som Play fortsætter med at levere til udvikleren.
    • Følgende gebyrer opkræves i de to år efter brugerens eksterne transaktion:
      • Gebyr for indledende anskaffelse: 5 % for automatisk fornyende abonnementer og 10 % for andre tilbud på digitale funktioner og tjenester i apps.
      • Gebyr for løbende tjenester: 7 % for automatisk fornyende abonnementer og 17 % for andre tilbud på digitale funktioner og tjenester i apps.
    • Efter perioden på to år for indledende anskaffelse kan en udvikler vælge at indstille Plays løbende tjenester for en bestemt app. Da brugerne har købt appen via Play med forventninger til tjenester såsom børnesikring, sikkerhedsscanning, forebyggelse af bedrageri og kontinuerlige appopdateringer, kræver ophør af tjenester også brugersamtykke. Som følge heraf vil gebyret for løbende tjenester og tilknyttede gebyrer ikke længere gælde for disse brugere. Udviklerne er stadig ansvarlige for at rapportere transaktioner, der involverer brugere, som vælger at fortsætte med at modtage løbende tjenester fra Play.

Tilmeld din app programmet for eksterne tilbud

Hvis du vil tilmelde dig programmet for eksterne tilbud, skal du følge denne vejledning:

1. Gennemgå kravene på denne side for at afgøre, om dine apps opfylder alle kriterierne for kvalifikation.
  2. Udfyld erklæringsformularen vedrørende eksterne tilbud, acceptér servicevilkårene, og gennemfør eventuelle onboardingtrin, der er påkrævet for at blive tilmeldt programmet via Googles supportteam.
  3. Integrer API'er til eksterne tilbud.
  4. Tilmeld dine apps direkte via Play Console. Når du har identificeret de apps og lande/regioner, hvor du vil tilbyde eksterne tilbud, skal du klikke på en sektion nedenfor for at udvide den og følge vejledningen for at tilmelde din app og administrere dine indstillinger for eksterne tilbud:
a. Tilmeld din app
  1. Åbn Play Console, og gå til siden Eksterne tilbud (Indstillinger > Link til eksterne tilbud).
  2. Find den app, du vil tilmelde, og klik på Administrer i tabellen. Dette åbner siden Konfiguration af indtægtsgenerering for den pågældende app.
  3. Klik på + Tilføj/rediger lande/regioner for at vælge de EØS-lande/-regioner, som programmet for eksterne tilbud skal gælde i for den pågældende app.
    • Listen over lande/regioner, der kan vælges, afhænger af, om programmet er tilgængeligt i de pågældende lande/regioner.
  4. Klik på Gem ændringer, når du er færdig med at vælge de relevante lande/regioner.
  5. Du skal følge denne vejledning for hver app, der skal tilmeldes programmet.
b. Se oplysninger, og administrer indstillinger for programmet

Du kan administrere indstillingerne for programmet for eksterne tilbud, bl.a. tilmelding på appniveau og profiloplysninger, på siden Eksterne tilbud (Indstillinger > Link til eksterne tilbud).

c. Se fakturaoplysninger for regionale eksterne tilbud
  1. Åbn Play Console, og gå til siden Fakturaer (Indstillinger > Fakturaer for betalinger uden for Google Play Fakturering).
  2. Du kan vælge fanen for den relevante brugerregion for at se de tilhørende oplysninger om transaktioner og servicegebyrer, der er knyttet til transaktioner, som er foretaget af brugere i den pågældende region, f.eks. det forfaldne beløb, transaktioner, fakturaer, dokumenter og indstillinger.
d. Administrer indstillinger for eksterne tilbud
  1. Åbn Play Console, og gå til siden Eksterne tilbud (Indstillinger > Link til eksterne tilbud).
  2. Find den app, du vil tilmelde, og klik på Administrer i tabellen. Dette åbner siden Konfiguration af indtægtsgenerering for den pågældende app.
  3. Klik på + Rediger lande/regioner for at vælge de lande/regioner, hvor du vil opdatere eksterne tilbud.
    • Listen over lande/regioner, der kan vælges, afhænger af, om programmet er tilgængeligt i de pågældende lande/regioner.
  4. Klik på Gem ændringer, når du er færdig med at vælge de relevante lande/regioner.

5. Rapportér alle relevante godkendte transaktioner til Google Play senest 24 timer efter den eksterne transaktion.

Hvis du har spørgsmål til dette, kan du kontakte vores supportteam her.

Åbn erklæringsformularen

Ofte stillede spørgsmål

Kan udviklere anvende eksterne tilbud til brugere i andre geografiske regioner uden for EØS?

Nej, dette program er begrænset til brugere i EØS. Udviklere fra andre regioner kan tilmelde sig programmet for at målrette mod brugere i EØS uden for Play-appen.

Hvilke lande udgør Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS)?

EØS omfatter i øjeblikket følgende lande: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Er spiludviklere kvalificerede til dette program?

Ja, både spil- og appudviklere er kvalificerede til at ansøge om og deltage i programmet for eksterne tilbud.

Til hvilke typer produkter kan jeg tilbyde programmet foreksterne tilbud?

Programmet er tilgængeligt for apps og spil på alle enhedstyper, herunder mobil, tablet, ChromeOS, Android TV og Wear OS.

Skal alle udviklere tilmelde sig programmet for eksterne tilbud?

Nej, dette program er tilvalgsbaseret. Hvis du ikke vil føre brugere uden for appen, behøver du ikke at foretage dig noget.

Kan jeg tilbyde eksterne tilbud for blot nogle af mine apps?

Ja. Når du har tilmeldt dig programmet for eksterne tilbud, kan du til enhver tid vælge, hvilke apps der skal tilmeldes eksterne tilbud, ved hjælp af Play Console.

Hvordan kan jeg give Google besked om eventuelle ændringer af valgene for tilmelding af lande i forbindelse med programmet for eksterne betalinger?

Du kan ændre tilmeldingen til programmet for eksterne betalinger på et marked for en given app-pakke i indstillingerne for Play Console. Opdateringerne træder i kraft med det samme, herunder ændringer af gældende servicegebyrer.

Hvordan kan jeg integrere API'erne til eksterne tilbud?

Det er nemt at udvide din eksisterende integration med Google Plays faktureringssystem for at anvende API'er til eksterne tilbud. API'erne er baseret på de samme designmønstre og principper som vores Play Billing Library API og Play Developer API. Det betyder, at de er kompatible med dine eksisterende designs, og at dine teams er fortrolige med dem. I vores udviklervejledning vedrørende integration giver vi detaljerede retningslinjer og ressourcer, der kan hjælpe dig med at komme godt i gang. Vi sætter pris på feedback fra udviklere om disse API'er og eventuelle yderligere ressourcer, der kan være nyttige.

Hvis du har spørgsmål eller feedback om API'erne til eksterne tilbud, kan du kontakte os her.

Hvis jeg allerede deltager i et program til alternativ fakturering, kan jeg så også deltage i programmet for eksterne tilbud?

Ja, udviklere kan drage fordel af begge programmer, hvis de vil, såfremt at de opfylder kravene og kriterierne for kvalifikation til begge programmer. Hvis du har begge programmer tilgængelige i en app, afhænger de gældende servicegebyrer for en transaktion af, hvor brugeren vælger at gennemføre transaktionen (i appen eller uden for appen). Hvis du vil deltage i programmet for eksterne tilbud og begynde at promovere eksterne tilbud, skal du gennemføre tilmeldingsprocessen og overholde alle programkravene.

Kan jeg bruge Google Plays faktureringssystem sammen med eksterne tilbud?

Ja, udviklere kan benytte Google Plays faktureringssystem, samtidigt med at de deltager i programmet for eksterne tilbud. Hvis du både har Google Play Fakturering og promoverer eksterne tilbud, afhænger de gældende servicegebyrer for en transaktion af, hvor brugeren vælger at afslutte transaktionen (i appen eller uden for appen). Hvis du vil deltage i programmet for eksterne tilbud og begynde at promovere eksterne tilbud, skal du gennemføre tilmeldingsprocessen og overholde alle programkravene.

Hvorfor skal der betales et servicegebyr for programmet for eksterne tilbud?

Gebyrerne i Play støtter vores investering i Android og Google Play og afspejler den værdi, som Android og Play tilfører brugerne, herunder muligheden for at distribuere Android gratis og tilbyde en løbende voksende pakke med værktøjer og tjenester, der hjælper udviklere med at skabe succesfulde virksomheder, og samtidig holde vores platforme sikre for milliarder af brugere i hele verden.

Udviklere kan tilmelde sig programmet for eksterne tilbud for at overholde DMA-forordningen (Digital Markets Act). For at vi fortsat kan investere i økosystemet, vil udviklere, der deltager i programmet for eksterne tilbud, være underlagt en ny model for servicegebyrer for brugerkøb, der er knyttet til en Play-app, og som afsluttes uden for appen. Dette omfatter et gebyr for indledende anskaffelse og et gebyr for løbende tjenester.

Hvordan besluttede Play sig for at tilbyde den nye gebyrmodel for programmet for eksterne tilbud?

Den nye servicegebyrmodel for programmet for eksterne tilbud har to komponenter:

Det indledende anskaffelsesgebyr er tidsbegrænset for at afspejle, at Play kun opkræver den værdi, der er angivet for at facilitere den indledende anskaffelse af brugeren via Play. Tidsperioden for "indledende anskaffelse" vil derfor tage højde for den måde, som appudviklere typisk tjener penge på apps på. Mange udviklere gør dette gennem små, inkrementelle transaktioner, der kører over længere perioder. Transaktioner, der falder uden for den indledende anskaffelsesperiode på to år for en given bruger, skal ikke betale det indledende anskaffelsesgebyr.

Gebyret for løbende tjenester debiteres, så længe udvikleren fortsætter med at bruge Plays løbende tjenester (herunder Plays sikkerheds- og opdateringstjenester). En udvikler kan fravælge Plays løbende tjenester for en given app, når den indledende anskaffelsesperiode på to år er slut. Da brugerne har købt appen via Play med forventninger til tjenester såsom børnesikring, sikkerhedsscanning, forebyggelse af bedrageri og kontinuerlige appopdateringer, kræver ophør af tjenester brugersamtykke. Når en udvikler beslutter at fravælge, skal kvalificerede brugere af appen derfor træffe foranstaltninger for at acceptere fravalget. Løbende tjenester og tilknyttede gebyrer gælder derefter ikke for disse brugere. Du skal stadig rapportere transaktioner for brugere, der vælger at fortsætte med at modtage løbende tjenester fra Play.

Hvordan gælder de forskellige servicegebyrer, hvis jeg tilbyder Google Plays faktureringssystem og også deltager i programmet for eksterne tilbud?
Her er et eksempel, der illustrerer, hvordan forskellige servicegebyrer gælder i dette scenarie. Bruger A bruger Fantastiq-appen, der genererer indtægt via Google Plays faktureringssystem i appen, og deltager i programmet for eksterne tilbud. Her er et eksempel på køb fra den pågældende bruger og de gældende servicegebyrer for udvikleren:

Når brugeren gennemfører en transaktion, mens brugeren benytter Fantastiq-appen Type af gebyrmodel Købstidspunkt Type af købt vare Gebyr
I appen Google Plays faktureringssystem Ikke relevant Månedligt abonnement på Fabulous Playing 15 %
Uden for appen Eksterne tilbud Inden for to år efter den første eksterne transaktion Årligt abonnement på Stream More

Gebyr for indledende ansakffelse: 5 %
+
Gebyr for løbende tjenester: 7 % (kan fravælges efter det andet år)

Uden for appen Eksterne tilbud Efter to år efter den første eksterne transaktion 100 Extra Hearts

Gebyr for løbende tjenester: 17 % (hvis brugeren fortsætter med at bruge Play-tjenester)

Uden for appen Eksterne tilbud Efter to år efter den første eksterne transaktion Månedligt Premium-abonnement

Gebyr for løbender tjenester: 7 % (hvis brugeren fortsætter med at bruge Play-tjenester)