Inscriure's al programa d'ofertes externes

A partir del 6 de març de 2024, i sempre que es compleixin els requisits del programa següents i la secció 9 de la nostra política de pagaments, els desenvolupadors podran registrar-se en un nou programa d'ofertes externes si volen dirigir els usuaris que es trobin a l'Espai Econòmic Europeu (EEE) fora de l'aplicació, també per promoure ofertes de funcions i serveis digitals dins de l'aplicació. Per començar, consulta la informació que hi ha més avall i visita la nostra guia d'integració per a desenvolupadors.

El programa d'ofertes externes permet als desenvolupadors d'aplicacions distribuïdes mitjançant Google Play dirigir fora de l'aplicació els usuaris que es trobin a l'Espai Econòmic Europeu (EEE), fins i tot per promoure ofertes de funcions i serveis dins de l'aplicació, de conformitat amb la política de pagaments de Google Play. Els desenvolupadors han de complir els criteris d'idoneïtat i els requisits següents, i completar la inscripció en aquest programa abans de promoure ofertes externes. Els desenvolupadors participants estan subjectes a la nostra política de pagaments i es continuaran aplicant les taxes de servei corresponents que es descriuen més avall, amb les quals es financen les inversions a Play i Android.

Idoneïtat

Per poder participar en aquest programa:

• Els desenvolupadors ha d'estar registrats com a empresa.

Requisits

Els desenvolupadors que participin en aquest programa han de complir els requisits següents:

• Limitar les ofertes externes als usuaris que es troben a l'EEE.
  • Les ofertes externes només poden dirigir els usuaris a funcions o serveis digitals del desenvolupador.
  • Proporcionar tots els URL de destinació mitjançant Play Console.
  • Inscriure les aplicacions al programa d'ofertes externes i obtenir-ne l'aprovació, tal com es defineix a continuació.
  • Fer la integració amb les API d'ofertes externes per dirigir els usuaris fora de l'aplicació, com ara cridar aquestes API perquè Google pugui mostrar la pantalla d'informació necessària i els desenvolupadors puguin informar de les transaccions aplicables.
  • Proporcionar assistència tècnica i mètodes de reembossament als usuaris que completin transaccions externes a través d'una oferta externa i implementar un procés per impugnar les transaccions no autoritzades.
  • Les fitxes de Play Store no poden incloure informació sobre compres fora de l'aplicació per minimitzar qualsevol possible confusió dels usuaris.
  • En dirigir els usuaris fora de l'aplicació, els desenvolupadors:
    • Han d'informar els usuaris sobre la pàgina de destinació i la seva finalitat, i col·locar aquesta icona just després de l'enllaç per indicar que es dirigirà l'usuari fora de l'aplicació. Per exemple:

Consulta més ofertes de gemmes a gems.exampleapp.com
    • Han d'incloure un URL clarament visible a la pàgina de destinació que permeti a l'usuari entendre on se'l dirigeix.
    • No poden transferir paràmetres addicionals de l'URL ni preemplenar dades des de l'aplicació a fi de protegir l'usuari.
    • No poden redirigir els usuaris a una pàgina de destinació diferent de la que s'indica a l'oferta externa ni enganyar-los perquè hi vagin, així com tampoc presentar altres dades falses o enganyoses.
  • Han de pagar a Google les comissions aplicables per a les transaccions associades a l'aplicació de Play que finalitzin fora de l'aplicació seguint l'oferta externa. Tal com passa amb les nostres taxes de servei estàndard, les comissions associades al programa d'ofertes externes reflecteixen el valor que proporcionen Android i Play i financen les nostres inversions contínues en aquestes plataformes. Les noves comissions associades al programa d'ofertes externes estan formades per dos components independents relacionats amb el valor que ofereix Play: (a) una taxa limitada de dos anys per l'adquisició inicial de l'usuari i (b) una taxa pels serveis en curs (inclosos els serveis de seguretat i d'actualització) que Play continua proporcionant al desenvolupador.
    • Durant els dos anys posteriors a la transacció externa de l'usuari, s'aplicaran les comissions següents:
      • Taxa d'adquisició inicial: un 5 % per a les subscripcions amb renovació automàtica i un 10 % per a altres ofertes de funcions i serveis digitals integrats a l'aplicació.
      • Taxa pels serveis en curs: un 7 % per a les subscripcions amb renovació automàtica i un 17 % per a altres ofertes de funcions i serveis digitals integrats a l'aplicació.
    • Després del període d'adquisició inicial de dos anys, un desenvolupador pot decidir discontinuar els serveis en curs de Play per a una aplicació concreta. Com que els usuaris adquireixen una aplicació a través de Play esperant serveis com ara controls parentals, anàlisis de seguretat, prevenció de fraus i actualitzacions contínues de les aplicacions, per discontinuar els serveis també es requereix el consentiment de l'usuari. A partir d'aquest moment, els serveis en curs i les taxes associades ja no s'aplicaran a aquests usuaris. Els desenvolupadors continuen sent responsables d'informar de les transaccions que impliquen els usuaris que decideixen continuar rebent serveis en curs de Play.

Inscriure l'aplicació al programa d'ofertes externes

Per inscriure't al programa d'ofertes externes, has de completar els passos següents:

1. Revisa els requisits que es recullen en aquesta pàgina per determinar si les aplicacions compleixen tots els criteris d'idoneïtat.
  2. Emplena el formulari de declaració d'ofertes externes, accepta les condicions del servei i completa tots els passos d'incorporació necessaris per inscriure't al programa a través de l'equip d'assistència de Google.
  3. Integra les API d'ofertes externes.
  4. Inscriu les aplicacions directament mitjançant Play Console. Un cop hagis identificat les aplicacions i els països o regions en què proporcionaràs ofertes externes, fes clic en una de les seccions següents per desplegar-la i segueix els passos per inscriure l'aplicació i gestionar la configuració de les ofertes externes:
a. Inscriure l'aplicació
  1. Obre Play Console i ves a la pàgina Ofertes externes (Configuració > Enllaç a ofertes externes).
  2. Cerca l'aplicació que vulguis inscriure i, a la taula, fes clic a Gestiona. S'obrirà la pàgina Configuració de monetització de l'aplicació.
  3. Fes clic a + Afegeix o edita països o regions per seleccionar els països o regions de l'EEE en els quals vulguis aplicar el programa d'ofertes externes per a aquesta aplicació concreta.
    • La llista de països o regions que es poden seleccionar està determinada per la disponibilitat del programa en aquests països o regions.
  4. Quan hagis acabat de seleccionar els països o regions, fes clic a Desa els canvis.
  5. Has de completar aquests passos per a cada aplicació que vulguis inscriure al programa.
b. Consultar la informació i gestionar la configuració del programa

Pots gestionar la configuració del programa d'ofertes externes, inclosa la inscripció al nivell d'aplicació i la informació del perfil, a la pàgina Ofertes externes (Configuració > Enllaç a ofertes externes).

c. Consultar la informació de les factures regionals per a ofertes externes
  1. Obre Play Console i ves a la pàgina Factures (Configuració > Factures per a pagaments fora de Facturació de Google Play).
  2. Pots seleccionar la pestanya de la regió corresponent de l'usuari per consultar la informació sobre la taxa de servei i la transacció corresponents associades a les transaccions fetes pels usuaris d'aquesta regió, com ara l'import pendent, les transaccions, les factures, els documents i la configuració.
d. Gestionar la configuració de les ofertes externes
  1. Obre Play Console i ves a la pàgina Ofertes externes (Configuració > Enllaç a ofertes externes).
  2. Cerca l'aplicació que vulguis inscriure i, a la taula, fes clic a Gestiona. S'obrirà la pàgina Configuració de monetització de l'aplicació.
  3. Fes clic a + Edita els països o regions per seleccionar els països o regions en què vulguis actualitzar les ofertes externes.
    • La llista de països o regions que es poden seleccionar està determinada per la disponibilitat del programa en aquests països o regions.
  4. Quan hagis acabat de seleccionar els països o regions, fes clic a Desa els canvis.

5. En un termini de 24 hores des de la transacció externa, informa Google Play de totes les transaccions autoritzades aplicables.

Si tens cap més pregunta, pots contactar amb el nostre equip d'assistència.

Obre el formulari de declaració

Preguntes més freqüents

Els desenvolupadors poden utilitzar ofertes externes per als usuaris d'altres àrees geogràfiques fora de l'EEE?

No, aquest programa està limitat als usuaris que es troben a l'EEE. Els desenvolupadors d'altres regions es poden inscriure al programa per orientar l'aplicació als usuaris que es troben a l'EEE fora de l'aplicació Play.

Quins països conformen l'Espai Econòmic Europeu (EEE)?

Actualment, l'EEE està format per Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, República de Xipre, República Txeca, Romania i Suècia.

Els desenvolupadors de jocs són aptes per a aquest programa?

Sí, tant els desenvolupadors de jocs com els d'aplicacions són aptes per sol·licitar la participació en el programa d'ofertes externes.

Per a quin tipus de productes puc oferir el programa d'ofertes externes?

El programa està disponible per a aplicacions i jocs en tots els factors de forma, com ara mòbil, tauleta, ChromeOS, Android TV i Wear OS.

Tots els desenvolupadors s'han d'inscriure al programa d'ofertes externes?

No, es tracta d'un programa opcional. Si no vols dirigir els usuaris fora de l'aplicació, no cal que facis res.

Puc fer que les ofertes externes estiguin disponibles només per a algunes de les meves aplicacions?

Sí. Després de registrar-te correctament al programa d'ofertes externes, pots seleccionar quines aplicacions vols inscriure per a ofertes externes en qualsevol moment mitjançant Play Console.

Com puc notificar a Google els canvis en les seleccions de països que es poden inscriure al programa de pagaments externs?

Pots canviar la inscripció a un programa de pagaments externs en un mercat per a un paquet d'aplicacions determinat a la configuració de Play Console. Totes les actualitzacions esdevindran efectives immediatament, inclosos els canvis en les taxes de servei aplicables.

Quins són els passos per fer la integració amb les API d'ofertes externes?

És fàcil ampliar la integració existent amb el sistema de facturació de Google Play per utilitzar les API d'ofertes externes. Les API estan basades en els mateixos patrons i principis de disseny que la nostra Biblioteca de Facturació de Play i les API Developer de Play. Això vol dir que són compatibles amb els teus dissenys existents i que els teus equips ja hi estaran familiaritzats en gran part. A la nostra guia d'integració per a desenvolupadors, proporcionem directrius i recursos detallats sobre com pots posar-te en marxa. Agraïm els suggeriments dels desenvolupadors sobre aquestes API i sobre qualsevol altre recurs que pugui ser útil.

Si tens cap pregunta o suggeriment sobre les API d'ofertes externes, contacta amb nosaltres.

Si ja participo en un programa de facturació alternativa, també puc participar en el programa d'ofertes externes?

Sí, els desenvolupadors poden aprofitar els dos programes si ho volen i si compleixen els requisits i els criteris d'idoneïtat de tots dos. Si tens tots dos programes disponibles en una aplicació, les taxes de servei aplicables per a una transacció depenen del lloc on l'usuari decideixi finalitzar la transacció (dins o fora de l'aplicació). Per participar en el programa d'ofertes externes i començar a promocionar ofertes externes, has de completar correctament el procés de registre i complir tots els requisits del programa.

Puc utilitzar el sistema de facturació de Google Play juntament amb ofertes externes?

Sí, els desenvolupadors poden aprofitar el sistema de facturació de Google Play alhora que participen en el programa d'ofertes externes. Si tens Facturació de Google Play i promociones ofertes externes, les taxes de servei aplicables per a una transacció depenen del lloc on l'usuari decideixi finalitzar la transacció (dins o fora de l'aplicació). Per participar en el programa d'ofertes externes i començar a promocionar ofertes externes, has de completar correctament el procés de registre i complir tots els requisits del programa.

Per què el programa d'ofertes externes requereix una taxa de servei?

Les comissions de Play ens permeten invertir en Android i Google Play i reflectir el valor que proporcionen Android i Play. Per exemple, ens donen la possibilitat de distribuir Android de manera gratuïta i proporcionar el conjunt d'eines i serveis en constant creixement que ajuda els desenvolupadors a crear empreses d'èxit, a més de mantenir la seguretat de les nostres plataformes per a milers de milions d'usuaris de tot el món.

Per complir el reglament de la Llei de mercats digitals (DMA), els desenvolupadors es poden inscriure al programa d'ofertes externes. Per tal de mantenir les nostres inversions en l'ecosistema, els desenvolupadors que participin en el programa d'ofertes externes estaran subjectes a un nou model de taxes de servei per a les compres dels usuaris associades a una aplicació de Play que finalitzin fora de l'aplicació. Això consisteix en una taxa d'adquisició inicial i una taxa pels serveis en curs.

Com ha arribat Play al nou model de taxes per al programa d'ofertes externes?

El nou model de taxes de servei per al programa d'ofertes externes té dos components:

La taxa d'adquisició inicial s'aplica durant un temps limitat per reflectir que Play només cobra pel valor que ha proporcionat per facilitar l'adquisició inicial de l'usuari a través de Play. Al seu torn, el període de temps per a l'adquisició inicial tindrà en compte la manera com els desenvolupadors solen monetitzar les seves aplicacions. Molts desenvolupadors ho fan mitjançant petites transaccions incrementals que s'executen durant períodes llargs. En el cas de les transaccions que quedin fora del període d'adquisició inicial de dos anys per a un usuari determinat, els desenvolupadors no hauran de pagar la taxa d'adquisició inicial.

La taxa pels serveis en curs es cobra mentre el desenvolupador continuï utilitzant els serveis en curs de Google Play (inclosos els serveis de seguretat i d'actualització de Google Play). Els desenvolupadors poden desactivar aquests serveis per a una aplicació determinada un cop hagi finalitzat el període d'adquisició inicial de dos anys. Com que els usuaris adquireixen una aplicació a través de Play esperant serveis com ara controls parentals, anàlisis de seguretat, prevenció de fraus i actualitzacions contínues de les aplicacions, la discontinuació dels serveis requereix el consentiment de l'usuari. Per tant, quan un desenvolupador decideix discontinuar els serveis, els usuaris aptes de l'aplicació han de prendre mesures per acceptar la discontinuació. En aquest cas, la taxa pels serveis en curs i les tarifes associades no s'aplicaran a aquests usuaris. Ara bé, hauràs de continuar informant de les transaccions els usuaris que decideixin continuar rebent els serveis en curs de Play.

Com s'apliquen les diferents taxes de servei si ofereixo el sistema de facturació de Google Play i també participo en el programa d'ofertes externes?
A continuació tens un exemple que il·lustra com s'apliquen les diferents taxes de servei en aquest cas. L'usuari A fa servir l'aplicació Fantastiq que monetitza contingut amb el sistema de facturació de Google Play dins de l'aplicació i participa en el programa d'ofertes externes. Això és una mostra de les compres que ha fet l'usuari i les taxes de servei aplicables al desenvolupador:
Quan l'usuari completa una transacció amb l'aplicació Fantastiq Tipus de model de taxa Temps de compra Tipus d'article comprat Taxa
Dins de l'aplicació Sistema de facturació de Google Play No aplicable Subscripció mensual a Fabulous Playing 15 %
Fora de l'aplicació Ofertes externes En un termini de dos anys després de la primera transacció externa Transmet més subscripcions anuals

Taxa d'adquisició inicial: 5 %
+
Taxa pels serveis en curs: 7 % (es pot desactivar després del segon any)

Fora de l'aplicació Ofertes externes Al cap de dos anys després de la primera transacció externa 100 cors addicionals

Taxa pels serveis en curs: 17 % (si l'usuari continua utilitzant serveis de Play)

Fora de l'aplicació Ofertes externes Al cap de dos anys després de la primera transacció externa Subscripció mensual prèmium

Taxa pels serveis en curs: 7 % (si l'usuari continua utilitzant serveis de Play)