Google Plays provdriftsprogram för DFS- och rummyappar i Indien

Mellan den 28 september 2022 och den 28 september 2023 genomförde Google Play ett tidsbegränsat provdriftsprogram för appar som möjliggjorde distribution av dagliga fantasysporter (DFS) och rummyspel till användare i Indien av utvecklare vars företag är registrerade i Indien och som levererar en säker och trevlig användarupplevelse.

Google Plays provdriftsprogram för appar för daglig fantasysport och rummy i Indien upphörde den 28 september 2023. Nya appar godkänns inte längre i provdriftsprogrammet. Vi ger befintliga provdriftsappar som erbjuder daglig fantasysport och rummyspel en respitperiod så att de kan finnas kvar på Google Play till den 30 juni 2024 (under förutsättning att villkoren för provdriftsprogrammet som anges nedan fortsätter att efterlevas). Den 1 juli 2024 inför vi en uppdaterad policy som möjliggör för utvecklare att distribuera daglig fantasysport, rummy och andra spel om riktiga pengar på Google Play. Du kan läsa mer i artikeln A New Approach to Real-Money Games on Google Play (Ett nytt förhållningssätt till spel om riktiga pengar på Google Play).

Vi följer utvecklingen av ekosystemet noga, inklusive den planerade implementeringen av ramverket för självreglerande organ (SRB) för verifiering av tillåtna onlinespel om riktiga pengar i Indien, och vi har åtagit oss att stödja utvecklare inom den indiska industrin för spel om riktiga pengar.

Användarvillkor för provdrift

Daglig fantasysport (kallas ofta DFS) är spel där tävlande använder sina kunskaper om idrottsevenemang och idrottare för att välja eller hantera laguppställningar med simulerade idrottare vars resultat direkt motsvarar mänskliga idrottares faktiska resultat i idrottslag eller sportevenemang. Utfallet i spelet beror på hur resultaten för deltagarnas val till sitt fantasylag står sig i jämförelse med andras lags resultat. Den nuvarande omfattningen av provdriften utesluter DFS-spel som spelas i eller som en del av e-sportturneringar.

Utvecklarna ska vidta åtgärder för att säkerställa att appanvändaren inte bara väljer spelare från en enda verklig laguppställning eller ett enda lag. Dessutom ska utvecklarna vidta åtgärder för att se till att appanvändarna kan välja en laguppställning med minst samma antal idrottare som krävs för att bilda ett verkligt lag för att få poäng under den tid som minst en hel match varar i den verkliga världen.

Rummy (kallas ofta onlinerummyspel) är en uppsättning kortspel där spelaren måste använda strategi, minnas hur korten faller och ordna giltiga kortuppsättningar och/eller kombinationer genom att plocka upp och slänga kort från en stängd eller öppen kortlek. Spelet erbjuds i format med antingen 10, 13, 21 eller 27 kort, och spelas i enlighet med reglerna som följs för offlineversioner i samma format som vanligtvis spelas i Indien.

Krav för provdriftsprogrammet

Mellan den 28 september 2023 och den 30 juni 2024 måste deltagarna i provdriften underhålla sin app på Google Play under respitperioden för provdriften och fortsätta följa kraven för provdriften enligt följande:

• Du intygar, garanterar och förbinder dig till följande:

• Du är ett företag som är registrerat och giltigt enligt Indiens lagar.
    • Din app (inklusive spel och annonser eller marknadsföring av appen) följer alla tillämpliga lagar, förordningar och relevanta förfaranderegler i Indien.
    • Att göra appen tillgänglig på Google Play för distribution i Indien ska inte strida mot eller leda till brott mot något avtal, beslut, några regler, någon överenskommelse, bedömning eller annan förbindelse som du är part i eller som du kan vara förbunden till.
    • Om du skriver ett underleverantörskontrakt om utveckling, hantering, uppladdning eller distribution av din app, helt eller delvis, med tredje part, inbegripet men inte begränsat till eventuella närstående bolag eller partnerbolag, är du ansvarig för tredje parts efterlevnad av användarvillkoren för provdriften och för tredje parts eventuella åtgärder eller försummelser i enlighet med dessa villkor.
    • Du begränsar distributionen av appen till endast Indien.
    • Appen är endast för DFS och/eller rummy.
    • Appen måste ha de licenser, registreringar och tillstånd (”Licenser”) för spel, DFS och/eller rummy som krävs för att göra appen och spelet i appen tillgängliga på Google Play i Indien.
    • Du begränsar åtkomsten till appen så att användare i delstater eller territorium som begränsats inte får tillgång till appen där DFS- och/eller rummyappar (i) är förbjudna eller (ii) omfattas av licenskrav och du inte har erhållit en sådan Licens,
      • Om du har en Licens (nu eller i framtiden) som för en delstat eller ett territorium som sägs upp måste du omedelbart informera Google om detta och begränsa åtkomsten till appen så att användare i den aktuella delstaten eller territoriet inte kan komma åt appen.
      • Om en Licens som du tidigare har skickat in till Google ändras på något sätt måste du omedelbart informera Google om detta och skicka en uppdaterad kopia av Licensen så snart som möjligt, tillsammans med en förklaring av ändringarna.
    • Appen innehåller inte andra spel eller spelprodukter eller -tjänster om riktiga pengar som ägs eller drivs av tredje part eller dig själv, och innehåller inte någon annan funktion som ger slutanvändare åtkomst till andra spelprodukter eller -tjänster om riktiga pengar som ägs eller drivs av tredje part eller dig själv.
    • Appen med DFS och/eller rummy får inte hänvisa (länka/eller omdirigera användare) till externa hasardspel eller externa spel om pengar.
    • Appen får inte vara en betalapp på Google Play eller använda sig av fakturering via Google Play för köp i appar.
    • Appen måste kunna laddas ned och installeras utan kostnad från Google Play Butik.
    • Appen måste ha användarverifiering för att validera följande:
      • Ålder: Säkerställ att endast personer över 18 år är registrerade i appen.
      • Adress: Läs vägledningen, verifiera vid den första insättningen av pengar av en användare, säkerställ att endast personer bosatta i delstater där spelet erbjuds får delta i spel/tävlingar som är penningbaserade.
      • Uppgifter för det permanenta kontonumret (PAN): För skatteefterlevnad vid tidpunkten för uttag.
    • Appen får bara användas eller kommas åt av personer över 18 år.
    • Appen måste klassificeras som Endast för vuxna eller motsvarande IARC-klassificering. Appar med andra åldersgränser uppfyller inte kraven för distribuering på Google Play.

• Dessutom:

• Du måste varna potentiella slutanvändare att det kan vara olagligt för minderåriga att använda din DFS- eller rummyapp.
      • Du måste kräva att användarna intygar att de innehar lagstadgad ålder för att använda DFS- och/eller rummyappen.
      • Du måste lägga upp information om ansvarsfullt spelande i appen.
      • Du får inte göra felaktiga eller vilseledande påståenden om gameplay eller användarnas möjlighet att vinna priser.
      • Du måste ge användarna verkliga möjligheter till upprättelse och kundsupport gällande frågor och klagomål om din app.
    • På Googles begäran ska du tillhandahålla all ytterligare information som krävs för att bedöma om du följer användarvillkoren för provdriften.
    • Du ska omedelbart informera Google skriftligen via play-dfsrummy-inquiries@google.com om något av följande inträffar:
      • Någon information som du har uppgett för Google i ansökningsformuläret för provdriten ändras eller upphör att vara korrekt.
      • Om du upptäcker att åldersverifieringsfunktioner eller appens begränsade funktioner för geografisk plats inte fungerar som de ska.
      • Eventuella rättsliga åtgärder eller utredningar gällande din app.
      • Om du blir föremål för utslag från rättslig myndighet eller tillsynsmyndighet eller något branschorgan gällande din app.

• All information som du skickar till Google med avseende på provdriften, inklusive information i ansökningsformuläret och all information som du tillhandahåller om användarvillkoren för provdriften, ska vara aktuell, sanningsenlig, korrekt, väl underbyggd och fullständig.

• Stänga av eller säga upp ditt deltagande

• Google Play kan stänga av eller säga upp appen på Play i följande fall:
        • Du bryter mot någon av bestämmelserna i användarvillkoren för provdriften, DDA, programpolicyerna för utvecklare eller något annat tillämpligt avtal som rör Google Play.
        • Google måste göra det enligt lag.
        • Du slutar vara en auktoriserad utvecklare, en utvecklare med god status eller är blockerad från att använda Android-programvara.
        • Du är föremål för rättsliga åtgärder eller utredningar gällande din app
        • Du eller din app utgör en potentiell risk för ekonomisk, säkerhets- eller ryktesmässig skada för Google, användare eller andra tredjepartspartners.
    • Modifiering, avslutning, avstängning osv. av provdriftsprogrammet

• Google förbehåller sig rätten att ändra kraven för provdriften och vi meddelar dig skriftligen i god tid. Om provdriftsprogrammet ändras behöver deltagarna inte skicka in formuläret på nytt. I stället måste de bekräfta sitt samtycke till fortsatt deltagande enligt de uppdaterade kraven.

Google förbehåller sig rätten att när som helst ta bort appar från Google Play i enlighet med de rättigheter som anges i DDA eller om de på annat sätt beslutar att inte längre tillåta appar som deltar i provdriften på Google Play (i sin helhet eller ett visst land eller territorium) i enlighet med användarvillkoren för provdriften.

Observera att under respitperioden tillåts appar som distribueras på Google Play i Indien och som uppfyller kraven som anges i policyn för annonser för hasardspel eller spel, tävlingar och turneringar med riktiga pengar i appar som distribueras via Play att anordna kampanjer för DFS och rummy i appar och/eller på webbplatser på och utanför Google Play.