AI-generert innhold

Etter som generative AI-modeller blir tilgjengelige for flere utviklere, kan du innarbeide disse modellene i appene dine for å skape bedre brukerengasjement og brukeropplevelse. Google Play ønsker å bidra til at AI-generert innhold er trygt for alle brukere, og at tilbakemeldinger fra brukere brukes til ansvarlig nyskaping.

AI-generert innhold

AI-generert innhold er innhold som opprettes av generative AI-modeller basert på brukerforespørsler. Her er noen eksempler på AI-generert innhold:

• Tekstbaserte chatroboter med generativ AI der samhandling med chatroboten er hovedfunksjonen til appen.
  • Bilder generert av AI basert på forespørsler i tekst-, bilde- eller taleformat.

For å ivareta brukernes sikkerhet og overholde Google Play-retningslinjene må apper som genererer innhold med AI, overholde retningslinjene for utviklere på Google Play. Dette omfatter å forhindre og forebygge generering av begrenset innhold, f.eks. innhold som legger til rette for utnyttelse eller misbruk av barn, samt innhold som legger til rette for villedende atferd..

Apper som genererer innhold med AI, må ha rapporteringsfunksjoner i appen som brukerne kan bruke til å rapportere støtende innhold til utviklerne uten å måtte forlate appen. Utviklere skal bruke slike rapporter fra brukerne som grunnlag for filtrering og moderering av innhold i appene sine.