Door AI gemaakte content

Met de steeds bredere beschikbaarheid van generatieve AI-modellen voor ontwikkelaars, past u deze modellen mogelijk toe in uw apps om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten en de gebruikerservaring te verbeteren. Google Play wil helpen ervoor te zorgen dat door AI gemaakte content veilig is voor alle gebruikers en dat de feedback van gebruikers wordt gebruikt om verantwoordelijke innovatie mogelijk te maken.

Door AI gemaakte content

Door AI gemaakte content is content die is gemaakt door generatieve AI-modellen op basis van prompts van de gebruiker. Voorbeelden van door AI gemaakte content zijn onder meer:

• generatieve AI-chatbots die werken op basis van geschreven gesprekken, waarbij de interactie met de chatbot een centrale functie is van de app,
  • afbeeldingen die worden gegenereerd door AI op basis van tekst-, afbeeldings- of gesproken prompts

In overeenstemming met de beleidsdekking van Google Play en om de veiligheid van gebruikers te waarborgen, moeten apps die content genereren met behulp van AI voldoen aan het bestaande beleid voor ontwikkelaars van Google Play, waaronder door het genereren van beperkte content, zoals content die de uitbuiting of misbruik van kinderen mogelijk maakt, en content die misleidend gedrag mogelijk maakt te verbieden en te voorkomen.

Apps die content genereren met behulp van AI moeten in de app meld- of markeerfuncties bevatten waarmee gebruikers aanstootgevende content kunnen melden of markeren voor de ontwikkelaars, zonder dat zij de app hoeven te verlaten. Ontwikkelaars moeten mede op basis van de meldingen van gebruikers content in hun apps filteren en beheren.